изневярата

• 52 583
  • 965
  •   1
Отговори
# 330
Аз също до преди известно време бях на този принцип но от както станах майка бих искала някой да ми каже ако види мъжа ми с друга а не от всички аз да науча последна.Поради тази причина не знам какво да правя но най вероятно нищо защото не знам как се казва такова нещо или другия вариант е да говоря със съответния господин

Пак ти казвам, зависи колко си близка със съпругата, а и дали си видяла нещо, което не сигурна точно какво е, дали е било само веднъж или редовно. Аз също съм казала на най-близката ми приятелка, че ако знае нещо подобно искам да ми го каже. Но не съм сигурна, че бих приела подобно казване от друг познат.

# 331
Нищо няма да казвам ако е нещо мимолетно ще мине и замине а ако е по сериозно тя рано или късно ще се осети.Много близка приятелка ми е израснали сме заедно

# 332
Аз пък не мога да разбера защо толкова се нищи изневярата като кой знае какво престъпление. Трябва да сме наясно, че моногамията е само за пингвините... Въпрос на лично усещане е какво "залагаш" на партньора и какво очакваш от това. Когато имаш по - реални очаквания  си освободен от разочарование.

Добре де, никой ли не заслужава да си му вярна? Това толкова голям компромис ли е?

# 333
Разбира се, че обобщения за "всички" биха били пресилени  Wink
Обобщението "никой никога не е", беше по-скоро за греховните помисли  Laughing

За това уточних в следващия пост, че много хора го правят (изневеряват)

Но наистина ми е странно някой като каже, че вярва на 100% на половинката си. Аз дори на себе си не мога да вярвам на 100% (хора сме, всичко се случва), пък какво остава на някой друг да вярвам на 100%

Аз вярвам на 100% на половинката си. Вярвам, че не ми е изневерявала никога. Ако попиташ - "а откъде знаеш, че не е". Ще ти отговоря "а откъде да знам, че е"... В основата на изречението стои думата "вяра". Вярата е нещо, което не подлежи на доказване. Ако може да се докаже, то не е вяра, а познание.

# 334
Аз не вярвам в моногамията - за мен това е противоестествено и не може да продължава цял живот. Дори намирам моногамията за форма на насилие върху собствената личност.
Това не означава, че подкрепям изневярата, но не я намирам за фатална, когато говорим за чисто физически акт. Ако става въпрос за емоционално обвързване с трети човек, това би означавало, че отношенията между нас са изчерпани.
Не искам да знам дали ми изневеряват - и да са, не съм разбирала, което мен ме устройва прекрасно. Аз също съм изневерявала, но не съм си "признавала", защото не съм намирала за нужно.

Интересно ми е споделяла ли си си вижданията за моногамията с партньора си? Ако си, тогава си един честен човек, с който си заслужава да бъде.

# 335
Аз не вярвам в моногамията - за мен това е противоестествено и не може да продължава цял живот. Дори намирам моногамията за форма на насилие върху собствената личност.
Това не означава, че подкрепям изневярата, но не я намирам за фатална, когато говорим за чисто физически акт. Ако става въпрос за емоционално обвързване с трети човек, това би означавало, че отношенията между нас са изчерпани.
Не искам да знам дали ми изневеряват - и да са, не съм разбирала, което мен ме устройва прекрасно. Аз също съм изневерявала, но не съм си "признавала", защото не съм намирала за нужно.

Интересно ми е споделяла ли си си вижданията за моногамията с партньора си? Ако си, тогава си един честен човек, с който си заслужава да бъде.

За да съм толкова години с партньора ми, значи имаме сходни виждания за живота, взаимоотношенията и т.н.  Peace

# 336
Историята познава достатъчно случаи, в които изневеряващият е удовлетворен в сексуално отношение във връзката си, ама пак изневерява.
Заради тръпката и поради други причини разбира се  Laughing
Т.е. ако някой изневерява, не е 100% сигурно, че нещо във връзката му куца. Просто нужда от разнообразие (знам как сега ще започнете да ме убеждавате, че ако човек изневерява значи задължително връзката не е наред, липсва любов, доверие и тъ нъ, но моето мнение е, че не е задължително да е точно такъв случаят)

Изневярата е нещо, което потенциално може да нарани някого, когото обичаш. Може да нарани и някой, който другият (другата) обича. Изневярата е иманентно свързана с лъжата, с правенето на нещо зад гърба на някой, който ти има доверие и който в момента не мисли, че ти вършиш това. Изневярата подлага на изпитание собствената ценностна система на всяко разумно човешко същество. В този смисъл - защо човек да прави всичко това, ако се чувства щастлив и завършен във връзката с партньора си?

# 337

Но наистина ми е странно някой като каже, че вярва на 100% на половинката си. Аз дори на себе си не мога да вярвам на 100% (хора сме, всичко се случва), пък какво остава на някой друг да вярвам на 100%

Аз вярвам на 100% на половинката си. Вярвам, че не ми е изневерявала никога. Ако попиташ - "а откъде знаеш, че не е". Ще ти отговоря "а откъде да знам, че е"... В основата на изречението стои думата "вяра". Вярата е нещо, което не подлежи на доказване. Ако може да се докаже, то не е вяра, а познание.

Познавам не един и двама (независимо от пола), които вярваха на 100% на половинката си, а накрая друго се оказа  Confused
За това аз лично за мен предпочитам да вярвам на мъжа ми, но не на 100%. Както и не мога да вярвам на самата себе си на 100%. Всичко се случва, хората се променят

# 338
Историята познава достатъчно случаи, в които изневеряващият е удовлетворен в сексуално отношение във връзката си, ама пак изневерява.
Заради тръпката и поради други причини разбира се  Laughing
Т.е. ако някой изневерява, не е 100% сигурно, че нещо във връзката му куца. Просто нужда от разнообразие (знам как сега ще започнете да ме убеждавате, че ако човек изневерява значи задължително връзката не е наред, липсва любов, доверие и тъ нъ, но моето мнение е, че не е задължително да е точно такъв случаят)

Изневярата е нещо, което потенциално може да нарани някого, когото обичаш. Може да нарани и някой, който другият (другата) обича. Изневярата е иманентно свързана с лъжата, с правенето на нещо зад гърба на някой, който ти има доверие и който в момента не мисли, че ти вършиш това. Изневярата подлага на изпитание собствената ценностна система на всяко разумно човешко същество. В този смисъл - защо човек да прави всичко това, ако се чувства щастлив и завършен във връзката с партньора си?

Много смислен пост.

# 339

Познавам не един и двама (независимо от пола), които вярваха на 100% на половинката си, а накрая друго се оказа  Confused
За това аз лично за мен предпочитам да вярвам на мъжа ми, но не на 100%. Както и не мога да вярвам на самата себе си на 100%. Всичко се случва, хората се променят

Извинете ме, просто не разбирам меренето на доверието в %. Там е разликата между мен и Вас. За мен има или 0% доверие или 100% доверие. В моята математика на връзките 99% доверие = 0% доверие.

# 340
Няма защо да се извинявате, различни хора различни представи и очаквания  Wink
Важно е представите и очакванията да съвпадат с тези на половинката  Peace

# 341

Много смислен пост.

На същото мнение съм.

# 342

Това по принцип е и моето мнение, но тук много дами твърдят , че това не е възможно, защото човек се изкушава и е полигамно същество/просто това като цяло ми се е насадило от този род теми като преобладаващо мнение/. Лично аз мисля , че всеки решава какъв да е без някой да го категоризира като моногамен или полигамен. Адмирации за мисълта, защото мъжете рядко изписват реланите си мисли по този вид темата.

п.п. всъщност предполагам са ти реални, а не си написал каквото искат да прочетат повечето жени вярващи тази идея и начин на живот. Peace

# 343

Това по принцип е и моето мнение, но тук много дами твърдят , че това не е възможно, защото човек се изкушава и е полигамно същество/просто това като цяло ми се е насадило от този род теми като преобладаващо мнение/. Лично аз мисля , че всеки решава какъв да е без някой да го категоризира като моногамен или полигамен. Адмирации за мисълта, защото мъжете рядко изписват реланите си мисли по този вид темата.

п.п. всъщност предполагам са ти реални, а не си написал каквото искат да прочетат повечето жени вярващи тази идея и начин на живот. Peace

Здравите житейски принципи и правенето на разлика между добро и зло не бива да са присъщи на единия пол, повече от на другия. Няма как природата или Бог да са създали единият пол по-съвършен от другия. Нелогично е. Това, което казах горе бе въпрос към всички онези, които твърдят, че всичко във връзката им е наред, но... по някаква си там причина имат нужда да изневерят. Смятам, че подобни хора лъжат най-вече себе си, че не разбират истинската същност на деянието си. Разбират я много добре Simple Smile Просто са сложили собствената си необходимост над уважението към партньорса си и стискат палци и се облягат на максимата "не е изневяра, щом не са ме хванали".

# 344
Ай, ай, ай..щом набъркахме природата и бог нещата стават наистина забавни  Whistling

Нофелет, не видях никъде някой да твърди, че има нужда да изневерява. По-скоро има хора, които категорично не приемат изневярата и я заклеймяват като тежко предателство и други, които малко по-умерено допускат, че тези неща са част от живота и ако не е нещо крайно не би трябвало да се превръща в драма.

Различни хора, различни възгледи

Общи условия

Активация на акаунт