изневярата

• 52 595
  • 965
  •   1
Отговори
# 315
  • До морето :)
Тц, и това ако е честно!  Crossing Arms

# 316
Напрау е мноууу нечестно. ooooh!

# 317
Морала не определя моногамията. .. Високоморален и нискоморален няма. Това са изкуствено създадени нарицателни. Така че моногомията или липсата и` не показват никакъв морал.

Форчън, за последно – не че държа да съм на противоположно мнение, но с ето този пост, в началото на спора ни – не съм съгласна и затова реших да изкажа какво мисля. Точно морала определя моногамията, защото, както и ти самата сподели - всеки имал щения в даден момент, но не се отдава, баш заради морала си, тоест заради подобни вътрешни убеждения.  Обяснява, включва, изключва, самото изказване няма особено значение. Защото смятам, че няма човек, който да каже, че изневярата е морална постъпка и не мисля, че човек, който изневерява, тоест не е моногамен – може да бъде наречен високоморален. Нищо повече.  Hug

Ето го отговорът, който търсиш и който аз пишех.  Вилико го е дала без дори да съзнава, защото все пак тя е на противоположното мнение.

Цитат
Всеки човек знае, че е нарушение на Божийте заповеди да се лъже - но лъже, поне веднъж в живота си. Това не го кара да си посипе главата с пепел, нито да се нарече грешник.

т.е. какво излиза променливата категория морал, се идентифицира с религията. затова и писах преди, че морал не е моногомност, да вкключва такава, защото като християнска държава морала ни се крепи на религията. Но морала по принцип не се идентифицира с тази пуста моногамност. Въпреки тези Божи заповеди. Peace

Никъде не съм написала САМО. Напротив дори, няколко пъти пиша, че морал задържително включва моногамия и ти сега го потвърждаваш.

# 318
Добре де Вилико. Аз разбирам ти какво имаш предвид/ти дали ме разбираш не знам, а и не е важно /, но моята позиция е продиктувана от друга  една обремененост и тя е, че ми е ясно колко променлива е категорията морал за разлика от личностната ценностна система. Дай да не утежняваме темата с това. Общо взето сме на едно мнение с една подробност/която касае мен , не теб/, която като гледам никои друг не интерсува освен нас двете. Да приемем , че всяка има своя ъгъл на мнение. Ок? Peace

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 11:57 от Fortune

# 319
Еее, това е повече от ясно, всяка си има, съгласна  Peace

# 320
Хората по природа сме полигамни същества  Peace
Моногамията в една връзка е избор и в никакъв случай не е право или задължение.  Моногамен си докогато искаш или докато намираш (това най - грубо казано) удволетворение на сексуалните си потребности в един единствен партньор. Погледнато реално религията освен всичко останало ни вменява неизменното чувство за вина (самите 10 Божи заповеди са така измислени, че да се чувстваш виновен, защото няма безгрешни хора погледнато от този ъгъл), естествено така "морално" погледнато всички сме преминавали границата на морала по един или друг начин.

# 321
Историята познава достатъчно случаи, в които изневеряващият е удовлетворен в сексуално отношение във връзката си, ама пак изневерява.
Заради тръпката и поради други причини разбира се  Laughing
Т.е. ако някой изневерява, не е 100% сигурно, че нещо във връзката му куца. Просто нужда от разнообразие (знам как сега ще започнете да ме убеждавате, че ако човек изневерява значи задължително връзката не е наред, липсва любов, доверие и тъ нъ, но моето мнение е, че не е задължително да е точно такъв случаят)

# 322
И аз мисля като Нена, изневеряването зависи най-вече от натурата на човека.  Ако двама души имат готина връзка, и през ум нема да им мине да се развеждат заради изневяра, най-често, де... Grinning

# 323
Историята познава достатъчно случаи, в които изневеряващият е удовлетворен в сексуално отношение във връзката си, ама пак изневерява.
Т.е. ако някой изневерява, не е 100% сигурно, че нещо във връзката му куца. Просто нужда от разнообразие (знам как сега ще започнете да ме убеждавате, че ако човек изневерява значи задължително връзката не е наред, липсва любов, доверие и тъ нъ, но моето мнение е, че не е задължително да е точно такъв случаят)

Права си. Принципно класическите кръшкачи си го носят в кръвчицата  Laughing

# 324
Т.е. ако някой изневерява, не е 100% сигурно, че нещо във връзката му куца. Просто нужда от разнообразие............
Ами, сори, че пак, ама...   Laughing
То на кръшкача не нещо, а цялата му връзка куца.Т.е., при този тип хора обикновено основната връзка-брак/съжителство, е повече за удобство, договор.Значи намира си подходящата жена, която го удовлетворява като визия, домакиня, възпитание, подходяща е за майка на децата му......и се "обзавежда" с половинка.
А секси тръпките си ги търси навън.За него поначало съпругата не е секси тръпка, а сигурност, обгрижване, удобство.
Не казвам, че не я уважава или обича по някакъв свой си начин, но това по-скоро е уважение и обич като към делови партньор, а не като към любима секси жена.

# 325
Краситу  Wink
Има и случаи, когато хората се обичат, вземат се с идеята да са цял живот заедно, да се обичат и подкрепят, бла-бла, не защото си търсят нещо сигурно, домакин/я и тъ нъ, просто са искрени в чувствата си и всичко си е ОК, но се случва някой да изпадне в "опасна" ситуация и да се поддаде, хора сме все пак. Това не значи, че не обича другия или че нещо му липсва, просто се е случило. Аз не бих съдила генерално за липса на чувства и за проблеми в отношенията от такава случка, всеки може да сгреши, не сме безгрешни

# 326
Може ли да ми кажете кога може да се осъмнете е ви изневеряват.Какво бихте направили ако видите съпруга на ваша приятелка с друга жена в ситуация която показва че са много близки а тази жена му е колежка

# 327
Може ли да ми кажете кога може да се осъмнете е ви изневеряват.Какво бихте направили ако видите съпруга на ваша приятелка с друга жена в ситуация която показва че са много близки а тази жена му е колежка

Много зависи колко ми е близка тази приятелка,чийто съпруг съм видяла.
Но като цяло не обичам да си вра носа в чуждите работи.

# 328
Аз също до преди известно време бях на този принцип но от както станах майка бих искала някой да ми каже ако види мъжа ми с друга а не от всички аз да науча последна.Поради тази причина не знам какво да правя но най вероятно нищо защото не знам как се казва такова нещо или другия вариант е да говоря със съответния господин

# 329
Въпросът е дали наистина този човек има нещо с колежката или не?
Представи си, ако кажеш нещо на жена му, а той няма нищо с нея, просто са се сближили приятелски?
Със сигурност можеш да забравиш за приятелката си после

Общи условия

Активация на акаунт