изневярата

• 52 498
  • 965
  •   1
Отговори
# 420
Ами между нас не може да се получи диалог, затова няма какво да обсъждаме. Докато аз приемам твоето мнение, ти не би приел моето.
И аз не гледам на форума като извор на мъдрост  Peace
Кръгозорът си го разширявам в живия живот

"Нофелет, явно наистина много присърце взимаш темата  Laughing Гледам на други места не си толкова активен"

Между нас не може да се получи диалог именно поради изречения като горното Simple Smile Изречение, което по никакъв начин не е свързано с темата. Което по никакъв начин не изразява някаква съдържателна теза. Следователно и не провокира съдържателен отговор. Ако си искала диалог, със сигурност щеше да кажеш нещо смислено, а не да се съсредоточаваш къде съм активен и кое вземам присърце. Да няма диалог между нас, определено вината не е у мен Simple Smile Репликите ни ги виждат и други хора, така че съм убеден, че не съм единственият, който мисли така.

# 421
Разбира се, че има значение темите, в които човек е взел участие. Ако проследиш моите, ще разбереш, че съм повърхностна личност, с която диалогът е безсмислен  Mr. Green

# 422
Е, как да не акцентирам върху кой какво казва – то тогава как да се включа в темата  Joy
Ти се появяваш, казваш нещо, което поражда ответна реакция, съвсем типично за форум. Ако не искаш да нищиш - просто не пиши. Малко се затруднявам какво точно искаш...

За добротата в хората си прав, ама само донякъде. Лошотията много по-лесно се отключва и това е факт. Да защитиш себе си, да не даваш да те наранят и да се затвориш - често става първооснова на това да станеш гаден за околните. Като ответна реакция е често. Просто по-добре ти да нараниш, отколкото теб. И именно заради това - днес е пълно с кучки и курвари. Не твърдя, че са се родили лоши или жамгосани...

Но както и да е, теорията и теоретичното мислене - не са  ми  от любимите начини за комуникация, предпочитам личния опит, лично аз.

Искам да не си губиш времето в опити да разбираш защо казвам каквото казвам. Скромността ми казва, че това не е важно нито за теб, нито за който и да било четящ това.

Кучка за един - прекрасна жена за друг. Някой просто не е успял да отключи доброто в нея. Аз съм брутален идеалист. Няма оправия. Давай добро и ще получиш добро. Досега така си живея. Все още не съм намерил причина да се откажа от този подход  Hug

# 423
Светът точно затова е прекрасен - защото е шарен. Не харесвам нещата, поставени в калъп и хората, които пробват да го правят.
Истината е, че хората имат пороци.......................
Изобщо не става дума за калъп или широта на погледа.
А че хората предпочитат пътя на по-малкото съпротивление, не обичат трудностите, не обичат да се борят.За каквото и да е.Затова и да се отдадат на пороците и да се оправдават с тях е лесния избор.
При проблем във връзката е по-лесно да си намериш отдушник с друг, вместо да се запиташ :"Защо нещата не вървят?Къде грешА?Защо любовта ни отиде на кино?"
Чуждият не задава въпроси.Той е доволен на 5 минути кеф отвреме-навреме.....
А тръгнеш ли да нищиш връзката в търсене на проблемите, много е вероятно да откриеш, че си част от проблема.
Чист егоизъм си е изневярата.От всяка гледна точка.

# 424

Чист егоизъм си е изневярата.От всяка гледна точка.

Абсолютно вярно. Но това не се преглъща лесно като истина, затова е по-лесно да се мислим за широко скроени.

# 425
Колкото връзки, толкова различни случаи...Краси, според теб ако човек изневерява, значи нещо не е наред във връзката му. Следва ли от това, че ако човек не изневерява, връзката му е супер? newsm78

# 426
Не, не следва.
Човек реагира различно на проблемите.Един изневерява, друг се пропива.....
Липсата на изневяра не е доказателство за здрава връзка.
Но наличието на изневяра е сигнал за проблем.Това, че изневеряващия не го "вижда" , или предпочита да се залъгва, че проблем няма, си е негова работа.
1.примера на Сотето....понякога не можеш да се сдържиш, т.е. не устояваш на изкушението.Проблема-липсва здрав стопер.А какво се явява здрав стопер?Любовта, уважението към половинката.Щом те не могат да те спрат, значи вече ги няма.Или вече не са достатъчно силни, за да те накарат поне да се замислиш, преди да нараниш другия.
2.станало ти скучно в семейното легло, търсиш тръпка навън.Проблема-ами няма вече тръпка в къщи.....След като вече не изпитваш желание да разнообразяваш тръпката с половинката, значи и в този случай има вече липси: отмираща любов, досада не само в леглото...
И това е само зи инцидентните изневери.
Ако задълбаем в паралелните връзки, там пък проблемите направо вадят очи.   Laughing
На оправданието за паралелна връзка от типа "Ама аз обичам жена си, другата е просто странично удоволствие!" могат да вярват само 3-4 годишните.

# 427
Нещо пак ги омота нещата, според твоето си крайно разбиране.
За да има стопер, който да те спре в даден момент – то ти самият трябва да си пред  дилема и в чуденка. НО ако не приемаш изневярата като нарушение на чувствата на другия – как точно да се появи или да действа стопера? Няма как. Любовта и уважението не за всички са равнозначни и не за всички носят еднакво съдържание. И това е напълно нормално и се доказва от хилядите модели на семейства.
Тръпката в леглото...Да, възможно е тя да изчезне по много причини. И не, не е задължително да не обичаш човека до себе си и това да означава – край на брака.

Всъщност ти самата си отдавна във форума и си чела достатъчно теми за проблемите в семейството, в леглото. Ако твоите горни заключения бяха верни - това значеше, че пред всеки такъв проблем, период или криза - хората трябваше да се разделят.

# 428
 viliko , пак ми "приписваш" думи и тези, които дори не ми минали през ума....    Laughing

Като например това
Цитат
Всъщност ти самата си отдавна във форума и си чела достатъчно теми за проблемите в семейството, в леглото. Ако твоите горни заключения бяха верни - това значеше, че пред всеки такъв проблем, период или криза - хората трябваше да се разделят.
Къде съм написала, че изчезне ли тръпката, айде-развод?
Написах, че този, който се оправдава с "ами....вече няма тръпка у дома, затова, нали....я търся навън!" , определено има проблем в семейството.А не че това е причина за раздяла.

И като цяло моите писания са в отговор на лансираната тук идея, че е напълно възможно човек да има здраво, щастливо и перфектно семейство, и да изневери без причина за това да е семеен проблем.
Само че, както вече писах, след като на изневеряващия му липсва тръпка/внимание/стопер и предпочита да се разнообразява извън дома, проблем има.Без значение дали неверния го вижда, или за удобство предпочита да "си затваря" очите.

# 429
Написа, че изчезне ли тръпката в леглото – това е огромен проблем и значи отмираща любов! Какво се прави тогава– я ми обясни?

# 430
Офф, това залитане в крайности е наистина досадно. Не виждам тук някой да е фен на изневярата, както приемат някои коментиращи. Просто тя се случва и различните хора я приемат по различен начин. И от изневяра до изневяра има много голяма разлика, хайде, да не бутаме пак всичко в кюпа.

Отношенията в едно семейство са динамични и се променят с времето. При някои и липсата на манджа може да е сигнал за семеен проблем, при други наличието на изневяра може да не се тълкува като такъв.

И като почнете с тези тръпки и трепети, които неугасват в продължение на 30 г. брак направо ви се възхищавам, но и се чудя на коя планета живеете? Щото аз не мога да приема, че трепетите от първите няколко години ще се запазят "докато смъртта ни раздели". Те просто се трансформират в други чувства.

# 431
Написа, че изчезне ли тръпката в леглото – това е огромен проблем и значи отмираща любов! Какво се прави тогава– я ми обясни?
Аз рецепта нямам.КОй как си решава проблема с тръпката, зависи от много работи-характер, манталитет, възпитание....

Цитат
Не виждам тук някой да е фен на изневярата, както приемат някои коментиращи. Просто тя се случва и различните хора я приемат по различен начин.
За да се случи каквото и да било в природата, причина винаги има.Нищо не става случайно.   Laughing
Съвсем отделен е въпроса дали ние виждаме конкретната причина, или си мислим, че нещо ни е паднало от небето....   Laughing

Цитат
При някои и липсата на манджа може да е сигнал за семеен проблем.......
Основното е , че има ПРОБЛЕМ.    Laughing   А какъв е ще е той, зависи от човека.За някой  може и мръсните чорапи на половинката да са проблем и причина да кръшнат.

Цитат
Щото аз не мога да приема, че трепетите от първите няколко години ще се запазят "докато смъртта ни раздели". Те просто се трансформират в други чувства.
Това, че ти не приемаш или не разбираш нещо, не означава, че то не съществува.    Laughing
И аз не разбирам/одобрявам/приемам много неща в тоя живот, но те си съществуват въпреки мене.Като изневярата например...    Simple Smile
Но дори да приемем, че чувствата се променят с времето, в доста семейства остават достатъчно силни, и като усещания, и като връзки, за да продължават да действат като спирачка.
Изобщо не е задължително правило с годините чувствата да изчезват/намаляват/липсват.

# 432
Ах, ти ли спомена – че "Това, че ти не приемаш или не разбираш нещо, не означава, че то не съществува."??? Интересно противоречие, както винаги де - за теб не може да се изневери, без любовта да си е отишла, но в същото време определяш, че друг не приема нещата, които съществуват   Joy

Спирачката е само в твоята глава. Ти казваш - обичам го значи това ми е спирачката. НО други хора - си казват - обичам го, но секса с друг не е чувство, а нагон и това не е свързано с любовта към партньора. Действително ли не можеш да приемеш, че има и такъв вариант?  Laughing

# 433
Вилико, как не ти писва бе жена?! Това, че ти мислиш по един начин не ознаава че другият мисли погрешно. Ето аз например Краси я разбирам какво има предвид и никак не е крайна да ти кажа /идея имаш ли какво е крайност...какви други хора с какви разсъждения има.../, а ти що не можеш идея нямам. Не товарете темата с рекъл-казал  като си правите дисекция на изреченията. От доста дълго е ясно, че този ви метод не води до нищо, ама до абсолютно нищо. Каква е ползата...освен едното чесане?!

# 434
Варианти и обяснения кооолко щеш, въпросът е участниците в `тиража` да са на една и съща `комбинация`... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт