изневярата

• 52 354
  • 965
  •   1
Отговори
# 570
Аз се възхищавам на идеалистите и на техния ентусиазъм, но тази работа не е за мен - просто не съм такъв характер и въздушните кули не са ми приоритет. Не вярвам и че има съвършени хора с непоклатими принципи - всичко тече, всичко се променя и животът ни учи точно на това. А и практиката показва, че тези които най-силно се кълнат и заричат в нещо, после се убеждават в противоположното.

За брака - любовта и подписът имат много малко общо за мен. Едното е чувство - споделено или не, другото си е договорни отношения, в което няма лошо, но те не могат да гарантират начилието на чувства, отговорност, уважение, грижа...

# 571
Аз пък мисля, че имат много общо (за бракът и любовта).

# 572
Че какво пък толкова му казахме  newsm78
Всеки си изказа неговото мнение мирно и кротко, не видях някой да го е обидил нещо, че да има притеснения за главобол  newsm78
На мен би ми било интересно да разбера единствено възрастта му,  мисля че живот в идеали е присъщ на младостта и това е едно от очарованията й, далеч съм от мисълта да го разубеждавам

Не мисля, че идеалите са атрибут на младостта. Всъщност колкото по-млад си, толкова по-объркан си и все още ги търсиш. Днес са един, утре - други. Точно възрастта ти ги укрепва. Житейският ти опит и резултатите, които си постигнал, преследвайки идеалите си, те карат да вярваш още по-силно в тях. Честността и верността са хубав идеал. Да спиш в едно легло с човек, зад гърба на когото правиш някакви неща - не е част от идеалите ми определено. Не е толкова трудно преди да направиш каквото и да било в живота си да се запиташ: "това добро ли е? моите действия правят ли ме добър човек?" Ама не да си казваш "ех, Пешо от колко време чука продавачката в магазина, а жена му не го е хванала и виж кво хубаво си живеят и нямат никакви проблеми. Що и аз да не.......". Просто не трябва да мислиш за Пешо, а за себе си и за спокойния си сън. Всъщност спокойният сън е един прекрасен принцип в живота. Прави така нещата, че да спиш спокойно, си викам аз. Ако някой може да спи спокойно, докато денем прави неща зад гърба на този, който му вярва, ок. Аз не мога. Неизневеряването не е просто грижа за партньорката ми... някаква снизходителност към нея. Напротив, то е грижа най-вече за моето собствено психилогическо здраве и добра инвестиция в моето собствено самоуважение.

# 573
тази работа не е за мен - просто не съм такъв характер и въздушните кули не са ми приоритет.

Не вярвам и че има съвършени хора с непоклатими принципи - всичко тече, всичко се променя и животът ни учи точно на това.

А и практиката показва, че тези които най-силно се кълнат и заричат в нещо, после се убеждават в противоположното.

Тази работа не е за теб, защото не я искаш. Да наричаш верността "въздушна кула" е твой избор. В момента, в който я наречеш "въздушна кула", ти я превръщаш във "въздушна кула", следователно тя вече не ти е приоритет и става твоя вечна осигурителна мрежа - застраховка - няма верни хора, следователно никой не е длъжен да ми е верен, следователно и аз не съм длъжна да съм вярна. Не било в характера ти? Кое не е в характера ти? Да си честна, пряма, доблестна? Не е в характера ти да не лъжеш? В характера ти е. И пак изборът е твой кое ще предпочетеш.

Не вярваш в съвършените хора с непоклатими принципи - идеално извинение. Другите не са съвършени, че що пък аз да се мъча да съм Wink Кой ще ме награди, ако съм честна и вярна? Медал ще ми дадат ли?

Практиката показва - аха, чакай бе, кво ти пука за чуждата практика. Съседката Минка се клела пък сега пет години по-късно си го слага с пет мъже освен съпруга й, примерно. Това каква връзка има с теб и със стандартите на твоя живот, твоята любов и твоята връзка? Чуждите недъзи не може да са извинение за нашите собствени.

Пиша го във второ лице, но не директно срещу теб, а просто за целта на повествованието  Peace

# 574
Само едно ще ти кажа – идеала си е идеал, всеки ги има или ги е имал и то точно в ранна възраст с най-много, когато живота не ти е показал другото си лице. Та в тая насока – практиката е съвсем друго нещо. Ти определено пишеш от позицията на човек без сериозна и дългогодишна настояща връзка, без деца и общи ангажименти, защото точно в това напасване – се налага да попроменим тук там идеите си
Имам един познат, за когото в началото се чудех - дали не си ти.  Embarassed
Сам е. Самотен е. И много нещастен, защото света не е това, което той иска...

# 575
Само едно ще ти кажа – идеала си е идеал, всеки ги има или ги е имал и то точно в ранна възраст с най-много, когато живота не ти е показал другото си лице. Та в тая насока – практиката е съвсем друго нещо. Ти определено пишеш от позицията на човек без сериозна и дългогодишна настояща връзка, без деца и общи ангажименти, защото точно в това напасване – се налага да попроменим тук там идеите си

Правиш грешни предположения за мен. Светът е това, което си направиш Simple Smile Само слабите хора дават разочарованията да разбият мечтите им. Ако някой някога ти е изневерил, най-лесното е просто да си кажеш - о, всички са такива, аз оттук нататък няма да вярвам повече в доброто. Едно предателство не може да изтрие ничия вяра, ако е била достатъчно силна.

По въпроса за самотата ми Simple Smile Аз съм обграден с хора, които приемат моите ценности. Не съм сам, нито самотен. Бих бил, ако не бях срещнал хора, които мислят като мен. Но положението не е такова. Те дори са тук във форума Simple Smile Форчън, Кат Х, Лече Буболече, Кривошапкова... Пълно е с такива хора. И това е прекрасно Simple Smile

# 576
Практиката показва - аха, чакай бе, кво ти пука за чуждата практика. Съседката Минка се клела пък сега пет години по-късно си го слага с пет мъже освен съпруга й, примерно. Това каква връзка има с теб и със стандартите на твоя живот, твоята любов и твоята връзка? Чуждите недъзи не може да са извинение за нашите собствени.

newsm10
Именно!
Какво ме интересува дали Пенка, Маринка, Иванчо, Драганчо изневеряват?
Важното е , че за МЕН изневярата е неприемлива,че АЗ не мога да бъда нечестна с мъжа си, че МОЯТА съвест не ми позволява да го лъжа най-безогледно и после най-спокойно да лягам до него и да го прегръщам.....

............... идеала си е идеал, всеки ги има или ги е имал и то точно в ранна възраст с най-много, когато живота не ти е показал другото си лице. Та в тая насока – практиката е съвсем друго нещо. Ти определено пишеш от позицията на човек без сериозна и дългогодишна настояща връзка, без деца и общи ангажименти, защото точно в това напасване – се налага да попроменим тук там идеите си.....

Каква е практиката?
Животът ми показа многото си лица.И са ми изневерявали, и любими хора съм губила, и са ме лъгали.....И?
Трябва да стана безчувствена, за да не ме нараняват занапред?
Аз пиша от позицията на дълга и сериозна връзка, и с деца,  и с проблеми.....
А не съм изгубила някъде по пътя на дългата връзка ценностите си.
Защото , тук не става въпрос за идеали, а именно за ценности, в които сме възпитавани.
Ако човек е възпитан да не лъже, да не мами, да не краде, да не нагрубява, да не изневерява, трудно ще се преобърне на 180 градуса......
Обикновено ценностите, заложени в детството ни, остават до живот.

# 577
Ценностната ни система не е задължително да бъде еднаква на всички)) За това хората сме различни и вярваме в различни неща. Това, че аз имам определени възгледи не означава, че не възприемам тези на другите...приемам, но не се съгласявам.
nofelet, не бъди толкова категоричен - живота понякога поднася странни изненади)))

# 578
Ценностната ни система не е задължително да бъде еднаква на всички)) За това хората сме различни и вярваме в различни неща. Това, че аз имам определени възгледи не означава, че не възприемам тези на другите...приемам, но не се съгласявам.
nofelet, не бъди толкова категоричен - живота понякога поднася странни изненади)))

Всеки ден поднася и странни и скучни изненади. И, кво сега, аз цял живот, докато чакам изненадите да ме изненадат, да взема да боцна нещо странично от булката, че като дойде някога изненадата да не съм обилно изненадан ли?

# 579
nofelet в грешна посока разсъждаваш... имах предвид, че ти би могъл да се изненадаш от постъпките си  Peace Не намесвам половинки тук... Можеш ли да гарантираш, че знаеш във всяка една ситуация как ще постъпиш?

# 580
nofelet в грешна посока разсъждаваш... имах предвид, че ти би могъл да се изненадаш от постъпките си  Peace Не намесвам половинки тук... Можеш ли да гарантираш, че знаеш във всяка една ситуация как ще постъпиш?

Дай пример за ситуация

# 581

Правиш грешни предположения за мен. Светът е това, което си направиш Simple Smile Само слабите хора дават разочарованията да разбият мечтите им. Ако някой някога ти е изневерил, най-лесното е просто да си кажеш - о, всички са такива, аз оттук нататък няма да вярвам повече в доброто. Едно предателство не може да изтрие ничия вяра, ако е била достатъчно силна.

По въпроса за самотата ми Simple Smile Аз съм обграден с хора, които приемат моите ценности. Не съм сам, нито самотен. Бих бил, ако не бях срещнал хора, които мислят като мен. Но положението не е такова. Те дори са тук във форума Simple Smile Форчън, Кат Х, Лече Буболече, Кривошапкова... Пълно е с такива хора. И това е прекрасно Simple Smile

Ти си този с грешните заключения, аз никъде не написах, че ти си нещастен и ли самотен. Говорех за моя познат само.  Peace
И още нещо - ако за теб виртуалното познанство е достатъчно или ти носи нещо - за мен определено това не е ценно, защото тук - всеки може да се представи такъв, какъвто иска, никога не знаеш дали хората са истински.

Краси - никъде не казвам да загърбиш идеалите си. НО тези твои идеали не гарантират, че човека насреща има същите. Тоест ти си вярваш, от самото начало до днес - но партньорът може да е вярвал в началото, пък после да е кривнал малко. Ти няма как да знаеш.

А за детството и ценностите не съм съгласна. Това би означавало, че всички изневерили на партньор - са били възпитани така или че от малки са приемали изневярата, а това въобще не е така.

# 582
Ти определено пишеш от позицията на човек без сериозна и дългогодишна настояща връзка

Цитирам грешното ти предположение, понеже каза, че не си правила грешни предположения

# 583
 Peace Разбирам. Просто с преднит еси постове останах с убеждението, че в момента нямаш връзка, защото търсиш все още жена с твоите разбирания, за което се извинявам, не е нарочно.
Но аз действително наблюдавам, че повечето идеалисти са самотни. Когато търсиш точно и определено нещо и не си склонен на никакъв компромис, независимо в коя насока - намирането си е трудно, факт.

# 584
Краси - никъде не казвам да загърбиш идеалите си. НО тези твои идеали не гарантират, че човека насреща има същите. Тоест ти си вярваш, от самото начало до днес - но партньорът може да е вярвал в началото, пък после да е кривнал малко. Ти няма как да знаеш.
Да, не гарантират.
Аз и не мога да гарантирам нищо за никого, освен за себе си.
А човекът до мен, щом е останал толкова време и се е съобразявал, поне до момента, с моите разбирания, приемам, че не му тежи.
Ако пък не е така, и реши, че вече му е писнало и тръгне да променя принципи и разбирания, тръгне да изневерява, оставям това на неговата съвест, ако има такава.
Аз ще реагирам според ситуацията и моите възгледи.

Общи условия

Активация на акаунт