изневярата

• 52 364
  • 965
  •   1
Отговори
# 555
Нищо не е сигурно, даже това, че ще свърши. Wink

# 556
Има ли от вас някоя, която при решението си да бъде с постоянния си партньор, да създадете заедно дом и семейство - не е предполагала, давала и очаквала вярност от половинката?
Тук въобще не иде реч дали има или няма официален подпис и тн, говоря за чувствата, усещанията и убеждението.

# 557
  • До морето :)
Разбира се, че очаквах да е верен, още го очаквам и изисквам от него (не като му сложа вилата на врата), това е под подразбиране. Но няма как да го задължа, било то с подпис или не.

Nenna, нищо сигурно няма в брака, затова казвам, че за мен е аху-иху цялата работа. Това, че някой се е подписал в книга не може да гарантира щастлив брак, разбирателство и т.н. Не раздават и на излизане отвари: "Антиизневяра", "Против лъжа", "Против побоища" и т.н. Това, че сключваш брак с някога означава, че в момента искаш занапред да си с него, а утре какво ще стане и какво ще искаш - Божа работа!

# 558
Ами разбира се, да  Laughing
Само това имах предвид назад и нищо друго.
Всеки започва да гради с вяра във всичко най-най. Но после как ще се развият нещата - това вече не се знае. Ето защо е смешно да кажеш - ама аз в началото казах, че искам да сме си верни. Всеки го иска това, по дифолт си е. Дори изневеряващите, стига да не са патологични такива /пък и те често мислят, че могат/.

# 559
...т.е пишем за едно и също...с малката подброност, че уточних, че според мен няма значение някой минал ли е процедура/венчило или не, кълнял ли се е на глас или не/. Вярвам и за теб е същото. Peace

# 560

Разбира се, че за едно и също. Затова написах

Laughing Очаквала си, защото много добре разбра какво се опитвам да кажа. Така че няма смисъл сега да обяснявам наново, нищо че ти отново опитваш да си играеш с думите, доста досадно става...

Моята идея не е била клетва с ръка на сърцето, паднал на колене и пламенни обяснения. Бракът споменах като пример, когато ти поиска отговор кой кога се е клел и реших да ти дам един вариант само. Аз нямам официален брак, знаеш. Но независимо от подписа или не, за мен брака е клетва за вярност, любов и тн топли чувства, поне по начина, по който хората го усещат.

# 561
Аз минавам само да стисна ръката на Nofelet и да му пожелая здрави нерви в споровете с някои съфорумци. Знам, че не е лесно и боли глава.

# 562
Аз минавам само да стисна ръката на Nofelet и да му пожелая здрави нерви в споровете с някои съфорумци. Знам, че не е лесно и боли глава.

Вярно е, идеалистите доста страдат днес като гледам.

# 563
Че какво пък толкова му казахме  newsm78
Всеки си изказа неговото мнение мирно и кротко, не видях някой да го е обидил нещо, че да има притеснения за главобол  newsm78
На мен би ми било интересно да разбера единствено възрастта му,  мисля че живот в идеали е присъщ на младостта и това е едно от очарованията й, далеч съм от мисълта да го разубеждавам

# 564

Напротив. Когато откажеш да правиш компромиси и да приемеш, че "тука е така", "всички са такива" и т.н., има голям шанс да получиш живота, който искаш. И си щастлив по начин, който дори не можеш да си представиш и получиш докато примирено, но сигурно, си риеш в прахта. Simple Smile

Nenna, нямах предвид теб.

# 565
Че какво пък толкова му казахме  newsm78
Всеки си изказа неговото мнение мирно и кротко, не видях някой да го е обидил нещо, че да има притеснения за главобол  newsm78
На мен би ми било интересно да разбера единствено възрастта му,  мисля че живот в идеали е присъщ на младостта и това е едно от очарованията й, далеч съм от мисълта да го разубеждавам

Ми реално нищо, ама то е нормално – идеалиста със зъби и нокти защищава вярата си.
На мен например ми е неприятно дори да му отговарям, защото виждам такова задълбочено обяснение във всеки негов пост, че се напрягам чак. Аз съм си по-повърхностна... Whistling

Напротив. Когато откажеш да правиш компромиси и да приемеш, че "тука е така", "всички са такива" и т.н., има голям шанс да получиш живота, който искаш. И си щастлив по начин, който дори не можеш да си представиш и получиш докато примирено, но сигурно, си риеш в прахта. Simple Smile

Nenna, нямах предвид теб.

Оо, живот без компромиси е единствения начин да имаме това, което искаме  Shocked
Сори, не го мисля. "Да риеш в прахта" също няма да коментирам, не разбрах кое определяш с това словосъчетание.

# 566

........Когато откажеш да правиш компромиси и да приемеш, че "тука е така", "всички са такива" и т.н......

само по себе си е компромис и то не малък

# 567

........Когато откажеш да правиш компромиси и да приемеш, че "тука е така", "всички са такива" и т.н......

само по себе си е компромис и то не малък

Да, аз имах предвид да откажеш са приемеш, че "тука е така"

# 568
Трябва да приемеш действителността, няма друг начин. Ако тя е против твоите убеждения – става тегаво, защото все се чувстваш неразбран. Това имах предвид, че днес на идеалистите им е трудно.
Но мисля за поизчезна за малко от темата, докато не тръгне в друга посока, защото се оказва, че след всеки пост се налагат обяснения от сорта - това или онова имах предвид, много е досадно наистина.

# 569
Трябва да приемеш действителността, няма друг начин. Ако тя е против твоите убеждения – става тегаво, защото все се чувстваш неразбран. Това имах предвид, че днес на идеалистите им е трудно.
Но мисля за поизчезна за малко от темата, докато не тръгне в друга посока, защото се оказва, че след всеки пост се налагат обяснения от сорта - това или онова имах предвид, много е досадно наистина.

Вили, така е, но тук често се пропуска факта, че има повече от една действителност, дори и в една държава. Например, отношението на циганите и на българите към отглеждането на деца е доста различно. В гетото отношението към изневярата или към домашното насилие е едно, на други места друго. Просто давам примери, никого не наричам гето човек в момента. Опитва  се да кажа, че понякога пропускаш да разбереш, че твоята действителност не е валидна за всички. Освен това решенията ни имат огромно значение, за това в каква действителност живеем. В крайна сметка, в семейните отношения, действителността ни я създаваме ние.

Общи условия

Активация на акаунт