изневярата

• 52 369
  • 965
  •   1
Отговори
# 540
# 541
Laughing Очаквала си, защото много добре разбра какво се опитвам да кажа. Така че няма смисъл сега да обяснявам наново, нищо че ти отново опитваш да си играеш с думите, доста досадно става...

М,не не си играя, а просто брака не е клетва за вярност/много хора се самозабуждават с това и затова и не подписват поради такива вътрешни скрупули/. С или без процедурата брак, ако искаш можеш да бъдеш или не верен. Едното не гарантира или не изисква другото. Това писах - нищо друго. Досадно е да смяташ че друг не може да ти опонира без задна мисъл. Wink

# 542
Здравей, пишеш интересни неща, ама не виждам какво да ти отговоря, защото - каквото и да напиша - ти си твърдо решена да опонираш, а реално - няма смисъл.  Peace

# 543
Брех, за пръв път виждам Вилико да пише в събота  Shocked

Как бракът не е клетва за вярност? А какво е тогава  Thinking

# 544
  • София
Брех, за пръв път виждам Вилико да пише в събота  Shocked

Отживелица  Mr. Green Mr. Green

# 545
  • До морето :)
Аху-иху  Laughing

Това, че си се подписал на някакъв хвърчащ лист не означава, че сте си сложили примките и няма мърдане.

# 546
Как бракът не е клетва за вярност? А какво е тогава  Thinking
Аху-иху  Laughing

Това, че си се подписал на някакъв хвърчащ лист не означава, че сте си сложили примките и няма мърдане.

Подписът не е върху хвърчащ лист  Naughty
Нали се подписваш в книга
И забележи, че не говоря за сватба, а за брак
Има разлика

# 547
Имах предвид следното, че брака е официалното узаконяване на съвсеместното съжителсто на двама души. Никъде в ритула няма толкова дълбока символика/нашият/, чрез която да го приемеш като обреченост на другият/няма клетвите един към друг, лични обещания, които младоженците си дават, така характерни например в САЩ да речем/. А, инак личното възприемане е нещо съвсем друго - там всеки сам решава като как ще приема брака. Не отричам значимостта му, аз самата имам брак. Клетви могат да си дадат и двойка живееща без брак т.е. да си обещаят разни неща. Самият брак не предполага тези клетви, а нещо съвсем друго според мен - затова и опонирах на Вилико в тази част.

# 548
  • До морето :)
Аху-иху  Laughing

Има разлика

Не помня вече на какво се подписвах - лист или книга, но накрая пак ти дават хвърчащ лист.
И в случая каква е разликата между брак и сватба?

Иначе сега по спомен, по време на гражданския ни брак жената каза: "Пред законите на Република България и пред закона на собствената си съвет, вие сте съпруг и съпруга!"

# 549
Имах предвид следното, че брака е официалното узаконяване на съвсеместното съжителсто на двама души. Никъде в ритула няма толкова дълбока символика/нашият/, чрез която да го приемеш като обреченост на другият/няма клетвите един към друг, лични обещания, които младоженците си дават, така характерни например в САЩ да речем/. А, инак личното възприемане е нещо съвсем друго - там всеки сам решава като как ще приема брака. Не отричам значимостта му, аз самата имам брак. Клетви могат да си дадат и двойка живееща без брак т.е. да си обещаят разни неща. Самият брак не предполага тези клетви, а нещо съвсем друго според мен - затова и опонирах на Вилико в тази част.

Fortune, абсолютно съм на твоето мнение... Както и факта, че брака не е институция, която да дава правомощия на единия спрямо другия партньор по отношение на личното усещане и възприятие за каквото и да е..

# 550
Аху-иху  Laughing

Има разлика

Не помня вече на какво се подписвах - лист или книга, но накрая пак ти дават хвърчащ лист.
И в случая каква е разликата между брак и сватба?

Иначе сега по спомен, по време на гражданския ни брак жената каза: "Пред законите на Република България и пред закона на собствената си съвет, вие сте съпруг и съпруга!"

Това, че ти дават после "хвърчащ лист" далеч не значи, че се подписваш на хвърчаш лист  Naughty
Разликата между брак и сватба в случая е, че ти нарече брака "аху-иху", с което аз далеч не съм съгласна. Сватбата е аху-иху, не брака  Whistling

# 551
Бракът не дава ли сигурност на една жена?

# 552
  • София

Не, дава й проблеми при евентуален развод.  Mr. Green Mr. Green Сигурността тя сама трябва да си го осигури  Crazy Crazy

# 553

Не, дава й проблеми при евентуален развод.  Mr. Green Mr. Green Сигурността тя сама трябва да си го осигури  Crazy Crazy

Няма нищо сигурно в този живот  Peace
Освен може би, че ще свърши един ден де  Crazy

# 554
  • София

Няма нищо сигурно в този живот  Peace
Освен може би, че ще свърши един ден де  Crazy

А и данъците са сигурни  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт