Каква кръвна група сте?

• 22 714
  • 237
  •   1
Отговори
# 105
И аз съм Be Positive Wink.... даже обмислям да си го татуирам Wink

# 106
# 107
Аз А1B+, милото AB-

Ще добавя нещо за кръстосването, ако на някой му е интересно.
Всеки ген се състои от два алела, които за резус ф-р се отбелязват с + и -. + е доминантен, а - рецесивен. Комбинациите ++ и +- са все положителен фактор, а отрицателния е само --, при оплождане се взима по един алел от двамата родители и се получава новата комбинация.
Кръвните групи също се определят от два алела и могат да бъдат: 00 - пише се само 0, нулата е рецесивен алел; A0 и AA (изписва се като А); B0 и BB (B); AB.

А относно кръвните групи на татковците, чувала съм, че тези които са им определяни в казармата, често са били объркани. След време се оказвало, че не са тези групи, които са мислели.

# 108
  • Варна
A-, съм. Мъжа ми е А+

# 109
0+
В България най-разпространени са А и 0 кръвни групи.

# 110
Наскоро гледах някакво предаване, в което обясняваха, че О кръвна група всъщност не е "Нулева" а "О" ( като буквата, както А и Б ) . Изглежда има голямо объркване между езиците, но в англоезичните държави определено си ѝ казват кръвна група "О", имайки предвид буквата. В някои други държави, предимно в Европа, си я наричат с думата за 'Нула' , но къде е истината не става ясно. Някой знае ли нещо повече по въпроса?

Иначе аз съм О+, майка ми и брат ми също, баща ми е О-, мъжа ми и детето не знам каква група са.

# 111
Наскоро гледах някакво предаване, в което обясняваха, че О кръвна група всъщност не е "Нулева" а "О" ( като буквата, както А и Б ) . Изглежда има голямо объркване между езиците, но в англоезичните държави определено си ѝ казват кръвна група "О", имайки предвид буквата. В някои други държави, предимно в Европа, си я наричат с думата за 'Нула' , но къде е истината не става ясно. Някой знае ли нещо повече по въпроса?

Иначе аз съм О+, майка ми и брат ми също, баща ми е О-, мъжа ми и детето не знам каква група са.
0 си е нула, означава че липсват белтъците A и B, които отговарят на другите групи.
Нула понякога също се чете "оу" като буквата О.

# 112

0 си е нула, означава че липсват белтъците A и B, които отговарят на другите групи.
Нула понякога също се чете "оу" като буквата О.

Наясно съм как се чете нула  Laughing . За да илюстрирам какво имам предвид:

Цитат
In Australia, the blood groups are letters of the alphabet.
I am O positive.
I have never heard null or zero

Погледни и останалите коментари :
http://forum.wordreference.com/showthread.php?t=296817

Явно в някои държави/езици се използва буквата О, а в други "Нула" . Както споменах, дори не подозирах подобно нещо, аз също използвам "Нула", но чух това обяснение в някакво научно предаване, мисля по Дискавъри телевизията и ми беше интересно дали някой знае повече по въпроса  Peace .

# 113
  • София
  Корейците пък не са по букви, а по групи: 1-ва,2-ра,3-та,4-та.

# 114
Наясно съм как се чете нула  Laughing . За да илюстрирам какво имам предвид:

Цитат
In Australia, the blood groups are letters of the alphabet.
I am O positive.
I have never heard null or zero

Е това че той/тя/те не бил чул за нула, не означава, че не е вярно.
Все с кръгче (O0) се пише и все "оу" го четат Laughing

Както и да е, учила съм го поне преди 7-8 годинки, но щях да запомня ако е било буква О, а не цифра 0.
В предния пост обясних от къде идва 0-та Peace

# 115
Нещо интересно за характера и кръвните групи: Аз си отговарям на 100 процента според групата ми Б:)
http://www.sibir.bg/blog/Raissa/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=351200

# 116
Аз отговарям по-скоро на А по характер. Crazy

# 117
А относно кръвните групи на татковците, чувала съм, че тези които са им определяни в казармата, често са били объркани. След време се оказвало, че не са тези групи, които са мислели.

Ами сигурно е така . Crossing Arms
Защото иначе нямам обяснение как така детето е група В+ , по таблицата излиза , че е невъзможно . Shocked
На него кръв не са му вземали , той каза , че е А+ , но дали е така ?! Thinking

# 118

Ами сигурно е така . Crossing Arms
Защото иначе нямам обяснение как така детето е група В+ , по таблицата излиза , че е невъзможно . Shocked
На него кръв не са му вземали , той каза , че е А+ , но дали е така ?! Thinking
Може Peace
Ако е А0 (нулата не се пише), детенцето меже да е взело 0 и + от него, B и - от теб и се получава B0+-, което си е B+ Peace

# 119
Аз съм А-
ММ е А+, детето и то А+

Общи условия

Активация на акаунт