Парфюмни размисли и страсти - 165

• 40 611
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
  • Germany
http://www.ausliebezumduft.de/catalog/product/view/id/17438/s/mi … -adventskalender/
Чудесен начин за запознанство с колекцията на Микалеф  Heart Eyes - коледен календар. Дано почерпят пример от него и останалите парфюмери и догодина има по-голямо предлагане, аз лично бих се радвала много всеки ден преди Коледа да откривам по едно ново предизвикателство.

# 391
  • София
Цитат
Момичета, сещате ли се аромат на есенна гора? Не знам как да го опиша!   Паднали листа, дървесина, намокрена може би, без капка ванилия!
Моето предложение е http://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Colonia-Intens … entree-15519.html
Няма капка сладост, само широколистно дърво-дъб, без тамян, има и малко влажна почва, поне в началото. Много траен, но и линеен.

Днес пробвах Tom Ford Noir - стори ми се парфюм за солиден мъж. Много обран, омесен, не бързащ да впечатлява. Мирише ми на амбра с пачули и малко камфоров евкалипт отгоре.

# 392
  • Варна

Мен днес ме радва Колон 68 Герлен. Жива и здрава да си, Мимс, че ми отвори очите за него  Heart Eyes

Доволна съм, че те радва  Hug
Аз не съм го носила, откакто стана по-студено, ще опитам утре.

# 393
Ooo, дааа, този календар е прелест! Дано, дано...
Аз се дотътрих успешно до София от Бургас и да докладвам, че там не съм стояла с парфюмно запушен нос! Имах две срещи и едно отбиване в парфюмерия.
На едната среща пробвах и харесах Ambre Ylang-Ylang на Estee Lauder, а на другата си припомних какво точно харесвам в CdG 2.
В парфюмерията пробвах първо новия Агент - Petale Noire, който въпреки невероятно красивото си шишенце сякаш избродирано (на живо е прелестно, в нета изглежда малко грубо и натруфено), ме разочарова! И то не защото ароматът не ми допада, а защото очакванията ми за сладък цветен сок не се оправдаха. Не открих в описанията му тубероза, но това е първата ми асоциация. Много китки, много какафония в началото, а после омекна и се сдоби с лек кокосов привкус, но не гурме, а като в плажно мляко. Но и кремест не е...Оффф, абе странен ми е и не съм му фен засега. И траен, разбира се.
А новото D&G pour Femme малко учудващо за мен, но ми хареса. Не е изключителен, но се оказа гушлив, свръх траен и дори малката ме питаше на какво вкусно мирише ръкава ми. В началото беше по-сочен, по-плодов, докато след това замириса на цигарените дъвки от едно време. Като че ли има общо с Armani Code edp...
Блотнах Opium Vapeurs de Parfum и Delicate Notes - Escada, но и двата не ми завъртяха главата. Този Опиум не е Опиум, а нещо зеленикаво-пудрено и блудкавеещо, а ескадата е ефирни майски рози, които можете да подарите на някоя абитуриентка догодина. Мисля, че не бих ги пробвала на кожа.

# 394
  • София
Opium Vapeurs и мен ме разочарова - очаквах Опиум, не това нищо.
Ще проверя Агента като ми се оправи носа - щом вече го има тук Wink

# 395
  • София
Моето предложение е http://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Colonia-Intens … entree-15519.html
Няма капка сладост, само широколистно дърво-дъб, без тамян, има и малко влажна почва, поне в началото. Много траен, но и линеен.
idomeneus, мерси и за твоето предложение. Ще гледам да го тествам.   bouquet

Хм, календарът се е изчерпал в онзи сайт.  Sad Май голям интерес има към него.  Wink

# 396
Момичета, цъфвам при вас с въпросче: някоя от вас купувала ли в наскоро Loulou на Кашарел? Thinking... дали е реформулиран и следователно окепазен като мощ и качество? smile3557

# 397
Записвам се в темата преди да е свършила! Голям смях в началото, направо се сгънах...  Grinning

# 398
  • Germany
Момичета, цъфвам при вас с въпросче: някоя от вас купувала ли в наскоро Loulou на Кашарел? Thinking... дали е реформулиран и следователно окепазен като мощ и качество? smile3557

А дано Praynig Praynig Mr. Green
Но не е  Sad Peace, или поне не след изданието в ъгловия флакон, а той си е доста стар, поне от 90-те години. При мен траеше дни след отмиване Sick За мен е образец за ретро аромат, направо ме връща в мойта бурна младост Mr. Green, обаче опитът ми показа, че няма нужда от такива сантименталности, всяко нещо с времето си. Между другото това е от любимите аромати на Мадона, майка й е носела Фракас, пак в тази линия, и нейния парфюм (как се казваше обаче newsm78 - все го наричам Пръсни и умри Mr. Green) е много близък с ЛуЛу. Може би си заслужава пробата, може да откриеш нещо интересно за себе си.
ПП. Редактирам се - това е парфюма на Мадона http://www.fragrantica.com/perfume/Madonna/Truth-or-Dare-13756.html

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 00:00 от kovatcheva

# 399
  • Чукарландия
Между другото това е от любимите аромати на Мадона, майка й е носела Фракас, пак в тази линия, и нейния парфюм (как се казваше обаче newsm78 - все го наричам Пръсни и умри Mr. Green)

Gardenia Passion Annick Goutal. Peace

ПП Аз пък помислих, че описваш любимия парфюм на Мадона. Mr. Green

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 00:03 от BBeLLa

# 400
  • Germany
Бела, аз съм чела някъде, че Лулу е от любимите й парфюми, но и този на Аник Гутал е в тази посока - туберозно чудовище, та може и той да й е бил любим Mr. Green. Нейното творение е продължение точно в тази линия, това исках да кажа bowuu

# 401
  • Там, където ме обичат
Цитат
Момичета, сещате ли се аромат на есенна гора? Не знам как да го опиша!   Паднали листа, дървесина, намокрена може би, без капка ванилия!
Това онзи аромат ли е, с който ни запозна на по-предната среща? Който при мен изби на мек ауд?

[/quote]
Цитат
Днес пробвах Tom Ford Noir - стори ми се парфюм за солиден мъж. Много обран, омесен, не бързащ да впечатлява. Мирише ми на амбра с пачули и малко камфоров евкалипт отгоре.
[/quote]

И за фатална жена.  Mr. Green

# 402
  • София
Малък ъпдейт за тези, които търсеха мъжкия Encre Noire - в Леро на ул. Леге го има, като всички Лалици са с 20% намаление. Peace
Напръскотиха ме там с дамския Encre и Tresor Midnight Rose и вторият определено спечели като трайност и усещане. След няма и час от Encre не беше останало почти нищо освен крем с лек аромат на рози, който определено ми стои ретро и тъжно. Midnight Rose, от друга страна, е не рози, ами кичест дъхав трендафил с маслено зелени листенца, примесен със сладко от касис, и въпреки че не съм фен на сладките миризми, този ми е много енергизиращ и омайващ.

# 403
Midnight Rose, от друга страна, е не рози, ами кичест дъхав трендафил с маслено зелени листенца, примесен със сладко от касис, и въпреки че не съм фен на сладките миризми, този ми е много енергизиращ и омайващ.
Напоследък съм много фен на касиса като аромат, и това сладко ми изостри вниманието. Тествала съм го някога, ама трябва да си го припомня.

# 404
  • София
Току-що приключи гласуването за Банда на годината 2012. На първото си участие в годишните форумски номинации нашата силна група зае почетното трето място от 10 кандидатури, сред които силното участие на Клюкарника и 2 цели подфорума. За мен това е признание, че темата ни е харесвана и много позитивна благодарение на всички вас  Heart Eyes
Благодаря на всички, които гласуваха   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт