ТРЕТИ клас - първи срок - 3

• 29 219
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • в здрача
A m b e r  вие сте щастливци, че децата се подкрепят едни други. В худ. гимнастика в нашия клуб децата хем се състезават в различни възрастови групи бяха съперници и си подливаха вода, държаха се арогантно едни с други, всяка гледаше да изпъкне и да бъде призната за по по най, а моето си търсеше приятели там и преживяваше тежко всяка една крива дума или отношение  ooooh!
Сега не знам как ще е, пък и дето се вика тя тепърва влиза в отбора и не се знае как ще се стекат нещата, та засега и аз само чета. Много се надявам да е различно, най-вече заради детето, ама като ми е трудно да приема треньорката, а и детето не я харесва, май няма да има нужда да се записвам в нея.

Ели_дечкин  стискам палци за операцията! Като знам как ми се свиваше сърцето за рутинната операция на щерката и какво кълбо от нерви бях след като влезе в операционната ... ние сме с теб!

Stella Maria шапка ти свалям. Не само за чудесните деца /все пак те са комбинация на гените на родителите си, на възпитанието на същите тези родители и на средата, така че постиженията на децата са все пак и ваши/, а и за това, че сте се решили на цели 4. Съпругът ми много искаше да имаме 4 деца, ама на мен ми стигат силите само за 2 и колкото и да ме навива за 3-то се дърпам, а и той не настоява особено много.

И да похваля детето. Вчера връчи бележника за разписване - там 4-ри 6-ци и една 5-ца по английски. Връчи и контролното по ЧП - 6, макар и на минимума от точки.

# 556
  • sofia
И в крайна сметка стигнах до извода, че човек просто трябва да прави каквото може за децата си, като в същото време се опитва да не забравя, че и той е човек, тоест, и той има своите нужди и лично пространство. А децата са си дошли на този свят с характера и качествата, и да се скъсаме, не можем да ги променим, можем само да се стараем да не им навредим Simple Smile
Много точно казано. Всички са различни и всеки ще намери пътечката си.
Преди време имахме среща на випуска от гимназията и сравнението между това, което са били като ученици и вече като реализирани възрастни се налага, без да искаш. И това, че някой бил останал на поправителен по математика, не значи, че ще се провали в живота (просто ще намери някой да му сметне наследствените части, които трябва да получат клиентите му  Wink)
На всички, които изпитват съмнение във възможностите и способностите на децата препоръчвам ето тази книжка

# 557
Tsv, браво на детето.  Hug
vesi1, благодарности за препоръчаната книжка.  Hug

# 558
... И в крайна сметка стигнах до извода, че човек просто трябва да прави каквото може за децата си, като в същото време се опитва да не забравя, че и той е човек, тоест, и той има своите нужди и лично пространство. А децата са си дошли на този свят с характера и качествата, и да се скъсаме, не можем да ги променим, можем само да се стараем да не им навредим Simple Smile
...

Точно казано. Peace
Peace
Все още трябва да работя над себе си да не му навреждам, че в стремежа си да е перфектното дете, ставам досадна и педантична мама. Tired
сурела, радвам се да те видя тук. Hug
Как се казва наборчето, кога е родено, какви интереси има?
Аз те започнах с въпросите, но понеже попълваме едни лексикони от вчера, та затова така. Laughing

Tsv, браво на детето.  Hug
Голямо браво и от мен!  bouquet

# 559
  • Русе
   Tsv, това което споделяш си е точно за темата и може доста да се обсъжда и да се търси поне някакъв баланс.

Стела,много точно и мъдро.  На теория и аз съм достигнала до тези изводи, но не винаги успявам да съм адекватна.Но съм разбрала,че колкото и понякога да се дразня,тревожа и ядосвам. Ако трябва да избирам качества на детето си, бих избрала и всичко това.

# 560
Все още трябва да работя над себе си да не му навреждам, че в стремежа си да е перфектното дете, ставам досадна и педантична мама. Tired
сурела, радвам се да те видя тук. Hug
Как се казва наборчето, кога е родено, какви интереси има?
Аз те започнах с въпросите, но понеже попълваме едни лексикони от вчера, та затова така. :lol

И на мен ми е драго. Hug
Венелин - плуване и техника, в частност - компютри, може и да спи с него. Grinning 16.11.2003
А инак, сигурно в неговите очи, и аз съм досадна и педантична, но  Naughty за някои неща компромиси не правя  Laughing, за други - може. Явно и аз още трябва да работя над себе си. Wink

# 561
Здравейте момичета.
Добре дошли на новите мами.
Ние си имаме вече сняг, видях че са изнесли елхи пред Кауфланд и вероятно или в събота или другата седмица ще вземем. В нас украсихме с Вики, но до толкова че да се почувства малко че наближават празници. Основното ще е като дойде елхата. Сложих й календара в който ще слагам дреболийки всеки ден. Днес откриват коледния базар в съседния град. Продават украси за Коледа, има за пиене, хапване и неща за децата. ще отидем с Вики до библиотеката довечера и ще я разходя малко по улиците. Надявам се да намалее снегът, че снощи в един голям порой едва се прибрах.
И да се оплача. В сряда вечер са сами с баща си за около 3 часа. Винаги готвя, но вчера реших само на половина да е готова вечерята. Оставих да си изпържат картоф. Явно не им е стигнал и има още 4 изпържени малки пръсчета.  ooooh! Цялата й ръка беше червена, а 4 те й пръста имаха мехури. Сутринта беше по спокойно положението, но два от пръстите й я болят. Вероятнно парата е закачила най много тях. Това е от мен. Лек ден.

# 562
Хексилина, а водихте ли я на лекар?
Щом и мехури има, степента на изгаряне е = или> 2-ра, мисля. Confused  Дано се оправя бързо! Peace

# 563
Сурела, как да я заведа в 21 и 30 на лекар. Тука сме толкова забутани, че трябва в спешния кабинет да се води и да стоим часове наред. Лошото е, че не ми се обадиха още като е сатанало. Аз се прибрах 2 часа след случката. Добре че имах дефламол от Бг за да намажа. Бинт нямах и нямаше от къде да намеря вече след като се прибрах. Слагах и от тези тампони за почистване на лице на всяко пръсче със залепена лепенка отгоре. Детето се обръща към мен и ми казва : Ми мамо те приличат на човечета с палта.  ooooh! От къде намери чувство за хумор в цялата ситуация не знам. Тази сутрин е по добре. Ще я изчакам да си дойде и може да я заведа на лекар.

# 564
Сашо много често ме обявява за гадната майка, защото му давам да разбере, че без написани домашни и научени уроци няма да отиде на училище  Joy
Хексилина, съчувствия на двете с Вики.  Sad

# 565
Хексилина, може и да няма нужда, ти ще си прецениш дали се е успокоило мястото, и каква площ е. Браво на детето, държи се геройски.  Peace Болезнено нещо е изгарянето.

Сашо много често ме обявява за гадната майка, защото му давам да разбере, че без написани домашни и научени уроци няма да отиде на училище  Joy

И аз така. Simple Smile

# 566
О-о-о, виждам още една двойка скорпиони  bouquet
Как е при вас, при нас отвреме навреме е страшно!!!

# 567
  • София
Ейййй, здравейтеее  Hug
Нета в работата ми е ужасен, а у дома не мога да се добера тия дни да пиша  Wink
Сашето оня ден я викалала зам. директорката  Rolling Eyes
Влязла в занималнята, питала коя е АЧ и учителката я посочила. На нашата й се разтреперили мартинките. После я повела към кабинета си. Саша я питала какво е направила... (като че да няма какво... Twisted Evil) През цялото време по пътя си мислела "Ето, сега ще ме изключат от училище..." Rolling Eyes Като влезли в кабинета зам.-директорката казала "Саша, ти си най-силното момиче по шах в училището и ще участваш в отбора за "Златна пешка". Ето тази декларация трябва да я попълни майка ти."  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Саша я гледала е така...  Shocked После каза "Мамо, като чух, че става дума за шаха и си отдъхнах ей така, фуууууу" Joy Joy Joy Joy
То като виц ми го разказа и така си звучи след всичките й училищни събития. Призна, че докато вървяли към кабинета умирла от страх, а зам. директорката сигурно вътрешно доста се е посмяла.  Laughing Аз също доста се посмях... съвсем на място се е случила случката...  Sunglasses

Добре дошли на новите наборчета е темата.  Hug

# 568
О-о-о, виждам още една двойка скорпиони    bouquet
Как е при вас, при нас отвреме навреме е страшно!!!

bouquet   О-г-ъ-н!  Whistling Blush Grinning

Добре дошли на новите наборчета е темата.  Hug

Добре заварили!  Hug

# 569
surela,добре дошли с наборчето! Peace
Хекси,браво на смелата Вики.Много неприятно и дано нямате повече такива битови травми. Hug
Ели,лека операция на мъничето и успех на Алекс в предстоящите състезания. Peace
Ваче,голям образ е тази Саша шахматистката. Joy Joy Joy
Петьо днес се върна с четири 6-ци и една 4-ка по ЧП на котролна.Грешките му били от непрочетени условия.Типично за него. ooooh!
Питал класната добре ли се справял,тя го похвалила но това ми се казва като информация за да се зададе  въпроса дали вече може на компа.Ами не може.Засега. Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт