Още месец-два остана, ЯНУАРИ ще съм мама! - 8

• 36 544
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Да ви кажа мен това с околоплодните води ми  е много страшничко ,недай си боже ме хване неподготвена..А аз до болницата ще трябва да стигна с такси,понеже баба,мама нямат коли.   Sad А баща ми наскоро направи катастрофа и колата отиде на желязо и още не се знае кога ще реши да закупи друга  ooooh!         Та много се притеснявам от цялата тази ситуация, но дано всичко е ок.   smile3521 smile3521 smile3521

Когато раждах първия път нямахме кола и мъжа ми извика такси за болницата. По принцип водите ми бяха приключили да текат и бях сложила превръзка, но се чувствах мокра. И това ми беше все в акъла - намокрила ли съм седалката на таксито  newsm78 newsm78 newsm78

# 61
Здравейте момичета,
Имам питане има ли някой с подути глезени от вас?От няколко дена забелязвам че глезените ми са равни и не си личат кокалчетата както обикновено,изглеждат така сякаш съм седяла 12 часа в самолет без да ставам. ConfusedДруго което ме интересува вас притиска ли ви бебето пикочния мехур,защото на моменти изпитвам такъв дискомфорт че се чудя дали нещо с отделителната ми система не е наред,усещам неприятен (понякога леко болезнен натиск) ниско долу. Shocked

# 62
mila moja-на мен краката не ми се подуват за сега.  Whistling Но и моя бебок някой път ми притиска пикочния мехур и е малко гадно,но така ще е  Simple Smile Мен от вчера ми подпира и ребрата  Laughing

# 63
mila moja на мен ми се подуват краката дори и ръцете.Избягвам да седя много време права и всичко е наред.Питах доктора ми и той каза,че било нормално това нещо.

# 64
Мерси за подкрепата за името Борис, защото аз нямам никаква увереност в избора на име и ми е голям проблем.  Embarassed bubi_barabata да ви е живо и здраво кученцето, че може да се окажем адаши в крайна сметка.  hahaha

Подуването на краката в 99% е нормално и очаквано при бременност, но макар и много рядко, ако е съпроводено с а) високо кръвно и б) протеин в урината може да е първи симптом на прееклампсия. Затова акушерката винаги ме пита имам ли едема в краката и ръцете.

Аз съм в една постоянна Бракстон Хикс контракция. Коремът ми е парманентно твърд и вече леко ми писва, защото ми затруднява дишането.  #2gunfire Споменах това на акушерката, тя каза, че било нормлано.

# 65
запис  bouquetИ на мен коремът ми е много често твърд,надявам се да е нормално!

# 66
mila moja И аз имам същите болежки  Grinning Да не говорим, че краката ми оттичат още от началото на бременността.

За мамите от Пловдив - В понеделник на 19-ти Ноември ще има училище за родители на списание " 9 Месеца" темата е "Практически съвети, свързани с грижата за новороденото и малкото дете"  Simple Smile

# 67
и  пак за мамите от Пловдив- след лекцията си организираме пицарийка Simple Smile .....

# 68
Аз пък да ви дам един акъл-не бързайте да се качвате в родилното веднага като започнат да ви изтичат водите(ако това стане ) ,ориентирайте се по контракциите ,а не по водите.На мен първия път ми изтекоха водите към 8 сутринта,но имах леки контракции на 10 мин. Изпихме си кафето с моя мъж и тогава се качих към 10 часа.Еми само дето съм избързала,защото нямах никакво разкритие и родих чак в 21.30 вечерта.Мисля,че всичко зависи от силата на контракциите,защото нали точно те изтласкват бебчо

# 69
  • в сърцата на децата <3
О, аз този път смятам да не пропускам мамешката среща  Mr. Green Къде и в колко часа е срещата?

mary6, не е ли хубаво все пак да си там, защото ако нямаш достатъчно силни контракции тоновете на бебето може да започнат да падат?

# 70
Моите крака не се подуват, но за сметка на това ми се появиха разширени вени, а вечер често ги усещам тежки, все едно съм участвала в маратонско ходене. Иначе от няколко дни доста по-често усещам коремът ми да се втвърдява и дупето на бебо да щръква тук-там, но освен дискомфорта не усещам болки или нещо притеснително...  Thinking

# 71
Да ви кажа мен това с околоплодните води ми  е много страшничко ,недай си боже ме хване неподготвена..А аз до болницата ще трябва да стигна с такси,понеже баба,мама нямат коли.   Sad А баща ми наскоро направи катастрофа и колата отиде на желязо и още не се знае кога ще реши да закупи друга  ooooh!         Та много се притеснявам от цялата тази ситуация, но дано всичко е ок.   smile3521 smile3521 smile3521

Когато раждах първия път нямахме кола и мъжа ми извика такси за болницата. По принцип водите ми бяха приключили да текат и бях сложила превръзка, но се чувствах мокра. И това ми беше все в акъла - намокрила ли съм седалката на таксито  newsm78 newsm78 newsm78

Освен да си купя един  памперс и да не го мисля толкова  Joy Joy Joy
 Rolling Eyes

# 72
Добро утро, коремчета!

Мен отсега ме е обхванало коледното настроение. Вчера даже правих коледни корабийки Blush

Аз пък да ви дам един акъл-не бързайте да се качвате в родилното веднага като започнат да ви изтичат водите(ако това стане ) ,ориентирайте се по контракциите ,а не по водите.
Зависи от ситуацията Peace На мен ми се спукаха водите, но нямах никакви контракции до последно. Вярно, не е нужно веднага да хукваме към болницата, но и да не чакаме контракции на 4-5 минути. Както и snow_angel каза е хубаво да сме в болницата за да се следят тоновете на бебето. А и след изтичане на водите, ако до 12 часа не е почнало раждането (както в моя случай), трябва да се предизвика.

Вече много мами са се включили по тоя въпрос, но и аз да се изкажа. Бръсненето и клизмата изобщо не са страшни. Все едно си разтваряш краката за гинекологичен преглед Crazy но ти правят други процедури.
Водите ми се спукаха в 3:30 следобяд. Веднага ме хвана редкото шастие, казват, че организмът сам се подготвя за това дето му предстои. Радвах се, че няма да се налага клизма,защото като първескиня ми беше малко притеснено.
Изкъпах се, избръснах се(доколкото можах, в болницата се оказа, че не съм свършила добра работа Blush ), облякох се и тръгнахме към болницата, тя ми е на час път. Водите продължаваха да си текат. За да не се притеснявате, че ще намокрите седалката аз си бях взела превръзки за родилки, не съм сигурна на бг как се казват. Представляват памперси за големи, използват се и за след раждането, защото 1-2 дни след него от организма продължават ад изтичат някакви гадости. Поне при мен беше така Peace Ако ви се спукат водите слагате един такъв памперс и нямате проблеми... докато се напълни Laughing

А... въпреки, че вкъщи ходих 3 пъти до ВС-то в болницата пак ми направиха клизма и е точно както Буби го описа.

mila moja нито първия път, нито сега ми се подуват глезените, за моя радост. Не съм сигурна, но май се получава, защото организмът задържа вода. Нормално явление, но не при всеки го има. След раждането всичко се нормализира.
И мен беба постоянно ми притиска пикочния мехур. Усещането е все едно непрекъснато ти се пишка ooooh! Малко неприятно, но ще мине Hug

Да питам и аз: мамите, които пият магнезий, кога смятате да го спирате, по-точно до кога са ви казали да го пиете?

Блягодаря за търпението на тези, които изчетоха целия ми пост Blush

# 73
  • София
Добро утроооооооо, момичета Hug

Такъв силен старт дадохте на новата темичка, че ме радвате от сърце smile3521, но дори да нямах възможност да коментирам предвид, че ще съм мама за първи път, активно си водя записки и ще са ми изключително полезни като удари "заветният час" smile3501

Относно пиенето на магнезий покрай тези подготвителни контракции, преди малко се прибирам от поредния преглед - моят доктор каза да го пия до 36 седмица, но дали е така и при другите ......ще споделят от първа ръка. Също така имаме и дискретно забавяне в темпа на нарастване на обиколката на коремчето на малката (биометричния показател АС), което въпреки че всичко останало е напълно във форма, не мога да си кривя душата, че ме притесни - колкото и да е "дискретно". Ако щете вярвайте, но ми казаха да ям свински пържолки Joy, което за месар като мен ще си е "живо мъчение", но щом трябва...ще се прежаля Joy След 4 седмици ще правим пак биометрично изследване с доплер да видим дали всичко ще е ОК.

Kosty, а как ми се доядоха коледни курабийки.......с удоволствие заменям свинска вратна пържола за няколко от твоите Laughing

# 74
  • Бургас
  food010  добро утроооо
Безценни сте мами  smile3525 със съветите и нещата, които пишете.
На мен ми казаха магнезия да го пия до началото на деветия месец два пъти по едно хапче пия аз.. Но при мен е превантивна мярка, аз нямам контракции...
Хубав ден момичета  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт