Още месец-два остана, ЯНУАРИ ще съм мама! - 8

• 36 540
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Добро утро! И аз да се запиша в новата тема Simple Smile

По въпроса с водите - както сте писали няма как да не разбереш, че водите ти изтичат. При мен първия път беше много странно. Излязох от банята и още по хавлия на дивана като се подмокрих. Викам си нещо става... е отидох пак в банята и там си текаха - не помня колко време Simple Smile
В тая връзка snow_angel бръсненето може да си го направиш и в къщи преди да тръгнеш да раждаш, освен ако нещо спешно не се случи. Иначе и бръсненето и клизмата не са чак толкова страшни и неприятни, няма какво да ги мислиш. По добре мислете за бебчето - да излезе лесно и всичко да е наред. Това, че ви обработили за да бъде мястото чисто - ами много добре. Това, че ви прочистили червата - ами не е ли по добре от това като вземеш да се напъваш да излезе всичко от теб... Това е по грозната картинка.

За шума - със сина ми не съм пазила такъв. По принцип в стаята където спеше нямаше нито телевизор, нито телефон, но вратите отворени и от другите стаи влиза целия шум... Смятам, че не трябва да се пази тишина специално за бебето. Виж за това, че по голямото дете може да ходи да го притеснява може би е проблем, защото съм чувала много истории, как ходят и ги събуждат - нарочно... Може би трябва да се говори с детето и да му се обясни как стоят нещата и да се съблюдава дали ги спазва. А за шума от прахосмукачка и сешоар - ами те се използват за успокоение на бебето. Доказано е, че наподобяват шумовете които е чувало докато е било в утробата и затова ако е неспокойно може да се използват за приспиване Simple Smile

Boubou, името Борис си е много хубаво и изобщо не мисля, че е остаряло. По-скоро не е много срещано при децата, но какво пречи да се възроди. И повече ми харесва от другия вариант Борислав. Аз лично съм "за" имената на български ханове, князе и царе Simple Smile

# 46
Добро утро, момичета!

Пепеляшка, много ми е приятно да ти чета съветите!  Hug

Бубу, на мен името Борис много ми харесва, ММ се казва така и определено съм пристрастна. Смятам, че е хубаво мъжко име, а и е разпространено не само в славянските страни, само дето ударението при другите пада на "О"-то, а не на "И"-то, както е у нас. А за Джоузеф ще споделя малко с чувство за хумор, надявам се да не се засегнеш, но нашият куч така се казва.  Mr. Green И просто като чуя Джоузеф и все се сещам за нашето дребно, невротизирано и много нахално кученце...  Laughing

Сноу ейнджъл,
изобщо не ми пука от тези процедури! За бръсненето - аз и сега се бръсна и успявам самичка. А клизмата изобщо не е толкова страшна и унизителна процедура, колкото си мислите. Нека не забравяме, че акушерките го правят непрекъснато. Дано не избруталея много, но самата процедура представлява малко вкарване на течност с балончето за клизма, след което минавате през тоалетната и това е. Не е чак толкова ужасно и става за секунди. И аз си го представях много кофти, но не е чак толкова... Пък и последното нещо, за което ще ви пука почнат ли контракциите ще е клизмата...  Wink

Аз гърдите първия път никак не си ги подготвих и имах много болезнени преживявания в последствие, но то не беше от подготовката, а понеже бебето имаше млечница, която ми разрани зърната допълнително. Като излекувахме млечницата, ми се оправиха и зърната...

Хайде, слънчев ден на всички!  Hug

# 47
Добро утро мами днес е страхотен ден само за разходки...Simple Smile

# 48
Хилоу....
аз се чудя....трябва ли да се притеснявам вече че няма коластра от гърдите ми. Предния път имаше още от 5-ия месец, а сега няма никой.....дали трябва да е така?

# 49
Хилоу....
аз се чудя....трябва ли да се притеснявам вече че няма коластра от гърдите ми. Предния път имаше още от 5-ия месец, а сега няма никой.....дали трябва да е така?

Мимик, и при мен няма. И предния път нямаше... Не мисля, че е проблем.  Wink

# 50
За раждането  не ме е страх, въпреки че предният път не беше никак леко. Усещането сега е като за предстоящ празник  Simple Smile
Коластра с предната бременност нямах и сега все още нямам.
За около плодните води, когато ми изтекоха продължи няколко часа, влязох изкъпах се, обръснах се,взех си чантичката, качихме се в колата и в  болницата още продължаваха да си текът. И превръзка няма как да ги спре  Simple Smile

# 51
Здравейте на всички мами от мен в прекрасната нова тема. Специални благодарности на Кости за оформлението й   bouquet .

О4akva6ta аз също смятам, че видео бейбифона ще бъде излишна покупка. Относно притесненията ти за задавянето, напълно те разбирам, защото и моята голяма вече дъщеря повръщаше ужасно много и аз съм изпитвала същите притеснения. За да избегна задавяне използвах една триъгълна възглавничка за подпиране на новороденото, която го държи в странична позиция, така дори и да повърне, риска от задавяне е почти минимален, като ти през това време ще си чула шума на обикновения бейбифон и ще си при бебчето  smile3541

Относно подготовката на зърната за кърмене с първата си бременност нищо не съм правила за подготовка и нямах проблем с разраняване на зърната при закърмването, мисля и сега нищо да не правя по въпроса, природата си знае работата.  За коластрата също мисля, че не е проблем липсата й в момента, с първата ми бременност коластрата се появи ден или два след като родих и в момента нямам коластра.

Относно изтичането на водите не мога да дам описание какво е, защото при първото ми раждане ми пукнаха мехура в болницата при разкритие от  7 - 8 см., но момичетата, които са го преживели са го описали много добре, изглежда няма как да се сбърка.

Snow angel  bubi barabata е описала много добре нещата, относно притесненията ти. Напълно подкрепям казаното от нея. За да си спестиш част от тези изживявания, можеш да се обръснеш в къщи сама (не че ще е лесно с големия корем, но все пак се получава). За съжаление клизмата няма как да си направиш сама, но се преживява, не е чак толкова ужасно нещо, че да го мислиш от сега. Плюс това емоциите и преживяванията след тази процедура са доста по-силни и ще си я забравила в момента, в който гушнеш бебчето .

Относно притесненията за раждането - на мен това ми е болната тема. Не ми е притеснено от самото раждане и от болката при раждане, а по-скоро от това къде и при кого да раждам, на кой лекар да се доверя. Трябва да си призная, че се притеснявам в пъти повече отколкото първия път. За съжаление за търновското родилно (и по-специално за лекарите в него), откакто съм дошла в града (вече 7 години) нищо добро не съм чула, а напротив  newsm11  smile3513 newsm09. При първата си бременност се наслушах на случки и събития от практиката на тукашните лекари и бързо и спонтанно в 9-тия месец взех решението си да родя в горнооряховската болница. Трябва да отбележа, че останах доволна от отношението на лекари, акушерки и санитари, условията за родилката бяха прекрасни, но това което тогава ме накара да се замисля беше липсата на неонатология и това, че държат децата отделно от майките  newsm78. В допълнение, сега всички знаем за скандала с горнооряховските лекари и СРС-тата, който въпреки че смятам за скалъпен и поръчков, все пак нещо ме човърка от вътре.  В региона най-близките частни родилни отделения, с добри специалисти са в Плевен, което е на 2 часа път  от тук и при положение, че съпругът ми работи на 30 -40 мин. път от Търново, дори и не смея да си помислям за раждане в Плевен. Та така, оплаках ви се и поста стана повече от дълъг, за което се извинявам.  smile3525
Пожелавам приятен и усмихнат ден на всички ви.

# 52
И аз да се включа в новата тема
Браво Кости за хубавото оформление.
Вчера бях на ЖК беба е 1350гр.,пак е с десетина напред .
С предната ми бременност водите ми изтекоха вкъщи и веднага отидох в тина киркова.Клизмата ми беше много неприятна,но всичко се забравя като видиш малкото човече.
Бебефон не съм ползвала и не мисля да ползвам.Тишина не съм и пазила,нито съм се  съобразявала с осветлението.

# 53
  • Ruse, Bulgaria
Здравейте и от мен тумбачета ![smilie=smile3525.gif]

Kosty, благодаря за прекрасно оформената темичка! newsm10 newsm10 newsm10

Докато се усетя вие сте се изместили в новата темичка,но ето че и аз се записвам.
Нямам с какво да се похваля засега,защото съм на преглед в Петък,вече отброявам часовете дотогава.Надявам се всичко с бебо да е добре и да ми се покаже какво е най-сетне,стига съм стояла в неведение.
Иначе нямам търпение да дойде Януари месец и да си гушкам вече ангелчето Simple Smile

Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 11:49 от vuo

# 54
  • Бургас
Ето ме и мен в новата тема, Кости благодарности за хубавото оформление за сетен път. Кога ще успея да ви изчета, на знам   ooooh!
Аз имам въпрос, свързан с кърменето:

Трябва ли по някакъв начин да подготвяме гърдите си за кърмене от сега?
Чувала съм за "загрубяване" с кърпа, но май не е много препоръчително. Отделно четох за някакви кремове за подготовка на зърната за кърмене (без отмиване). Има ли нужда от тях и ако има, можете ли да препоръчате марка?
И един личен въпрос. От два дена ме боли зърното на едната гърда, което е и леко зачервено. Нормално ли е и има ли нещо, което да направя, за да намаля болката и това означава ли, че при кърмене ще се разранява лесно?

tsangel, някои бременни мажат с ланолиново кремче за зърна, за да намалят напрежението и се отпусне тъканта. Принципно около зърното има жлези /жлези на Монтгомъри/ които секретирайки се грижат за "смазването" на ареолната част (Пардон, ако това ви прозвуча прекалено технически) Embarassed
Загрубяването с кърпа е стар и вече непрепоръчван метод, най-много да разрани и без това нежната тъкан. Марка кремче, уви не мога да препоръчам, това, което е за предпочитане да е от пречистен ланолин /колкото по-малко добавки, толкова по-добре/ И когато се нанася, да не е в големи количества, защото зърното става "хлъзгаво" и някои бебета го изпускат от устата си.
Зачервеното място, възможно ли е да боли от допир с тесно бельо или ръб?  Thinking Нека на следващият преглед в ЖК го види гинекологът ти;  иначе се сещам например за силиконовите протектори, така зърното не опира в дрехите. Или "направи си сам"- вариант е да се вземе най-обикновена цедка, отрязва се дръжката, така че да не остане остър ръб някъде; остава само кръглата част с мрежичката и се захлупва върху ареолата. Същият трик се използва и при разранени зърна. Не е научно доказано, но практическият опит на много майки досега е положителен  Wink А за да се опазят зърната от разраняване при кърменето, основното е да се поставя бебето правилно, така че да не прехапва зърното с челюстта си. Тоест когато бебето засуква, устата да е широко отворена, зърното да влезе възможно навътре и бебето да суче на гърдата, а не на зърното. Можеш да си го представиш като пиене от бутилка с широко гърло и пиене със сламка. Надявам се да не съм те наплашила с многото теория  Embarassed Wink

Пепеляшка, ти си като гуро. Наистина безценни съвети.  Hug
Много благодаря, както и на другите момичета, включили се относно темата за гърдите и мазането с кремове.
За зачервеното ми зърно - наистина смених сутиена. Купих си два такива за кърмачки и си ги нося, че са ми много удобни. Обаче, (като ме пита за ръб на дреха) забелязах, че точно през средата на чашката минава шев - доста фин, но вероятно той ме дразни. Така че сега ще пробвам с протектори за гърди (или цедки  Wink ) или направо ще сменям сутиените.

Съвет към момичетата - когато купувате сутиени за кърмачки, гледайте да нямат шевове през чашката, явно дразнят. Моите сутиени са на Mothercare, нека тези, които са се насочили към тази марка да обръщат внимание на това нещо.

# 55
Здравейте!
Уж редовно чета, ама докато се запиша в новата тема и вие вече сте на 4-та страница.
Кости благодаря за чудесната нова тема Hug

# 56
Запис и от мен в прекрасната тема  Grinning Grinning Grinning
 Да ви кажа мен това с околоплодните води ми  е много страшничко ,недай си боже ме хване неподготвена..А аз до болницата ще трябва да стигна с такси,понеже баба,мама нямат коли.   Sad А баща ми наскоро направи катастрофа и колата отиде на желязо и още не се знае кога ще реши да закупи друга  ooooh!         Та много се притеснявам от цялата тази ситуация, но дано всичко е ок.   smile3521 smile3521 smile3521
Искам вече да идва по-бързо януари,  preggo да раждам, всичко да мине бързо и без проблемно,както за мен ,така и за всички вас и да си гушкаме бобоците. ylinfant   newsm07
Честно казано не ми хареса много да съм бременна,защото това лежане и обездвижване ме съсипва.Имам чувството ,че съм слон цял тон,който му е забранено да мърда.  Joy
Харесва ми само ,когато бебка ме срита и се сещам колко е прекрасно ,в мен расте живот създаден от мен и моя любим   luvbed

# 57
 и аз да се запиша Simple Smile вчера бяхме на ЖК и всичко с бебчо е супер играе , бошува не спира общо взето .само кръвното ми където се качва и ми изписаха магнерот ама се надявам да го оправим
относно бебефоните аз лично нямаше да си взема , но свекърва ми от испания ми изпрати и то точно с видео и звук и мога да кажа , че е супер но аз лично не бих дала такива пари за него.

# 58
Момичета,да ви кажа и аз относно бебефоните-можете да си вземете камера с устройство към телевизора /не е специализирано за бебе,а е от магазин за GPS-си и подслушватели Joy/.Всичко струва към 100лв.Аз лично още се чудя,но тъй като живеем в къща и бебето ще спи на горния етаж/на шезлонг май може само в началото,нали?/,най-вероятно ще ми трябва  newsm78

# 59
  • София
Относно раждането,надявам се да е естествено  Praynig ,но и недай си Боже се наложи секцио ще се опитам да съм на принципа "Мечка-страх,мен не страх"  supermama
Клизмата или бръсненето от акушерка не ме притесняват,това са си нормални процедури,а пък на тях им е част от работата,нито те,нито сме от гнусливите поне в това отношение.

Общи условия

Активация на акаунт