Още месец-два остана, ЯНУАРИ ще съм мама! - 8

• 36 563
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Друго което ме интересува вас притиска ли ви бебето пикочния мехур,защото на моменти изпитвам такъв дискомфорт че се чудя дали нещо с отделителната ми система не е наред,усещам неприятен (понякога леко болезнен натиск) ниско долу. Shocked

И аз съм така,все мисля,че цистита пак ме хваща.Утре съм на ЖК,ще питам.

# 76
Здравейте, мамита! Аз съм нова тук и ще ме извините, ако се включвам не по темата! Исках да знам някой от вас има ли проблеми с хемоглобина? Моя е много нисък, пих Феро Фолгама, но пак ми е нисък и сега пак ще пия да видим..
 Simple Smile

# 77
Добро утро,тумбачета.

Кости,пусни по Спийди малко курабийки  Wink
И аз в петък ще питам док.до кога да пия Магнерота  newsm78

Velina25,аз си мисля,че в тези седмици не са много реални и измерванията,още повече,че се измерват по-точно костите,а и моя док.като ме гледа каза,че всеки път ще дава различни параметри,защото бебето като диша му се разширява и стеснява гръдния кош.Показа ми го нагледно,за 2 мин. показа различна обиколка на коремчето.Дано всичко е наред  Hug

snow_angel ,лекцията започва в 10ч .понеделник.Кафето вътре в Драматичния театър.Ние отиваме 10-15 мин.по рано да си зпазим места.ще ни познаеш .

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 15:18 от пречупена

# 78
  • София
Ох, не знам вече...уж на третата фетална (която както знаем не е задължителна, но аз реших да си я направя) морфология излязоха тези резултати....много се надявам всичко да е наред - пък и от пържолки глава не боли newsm62

пречупена, ама все сладурки сте се събрали във вашата групичка Hug

mila moja, лекарката, при която възнамерявам да раждам, последния път като се видяхме, ми каза, че обикновено, когато бебето ритка по пикочния мехур, това поражда неприятно и болезнено усещане, но явно ние не сме все още с такива габарити, че да я усещам по този начин.

# 79
Момичета,за кои коледни курабиики говорите?Ако е за гръцките, Меломакарона се казват ,ето ги:

Само кажете,че искате,веднага ви давам рецептата Peace.Аз често ги правя.Много лесно стават и издържат повече от месец.Като продукти,изобщо не излиза скъпо,само не ми е ясно защо ги продават толкова скъпо.А като количество излизат много.

# 80
Здравейте, мамита! Аз съм нова тук и ще ме извините, ако се включвам не по темата! Исках да знам някой от вас има ли проблеми с хемоглобина? Моя е много нисък, пих Феро Фолгама, но пак ми е нисък и сега пак ще пия да видим..
 Simple Smile
Poli, аз пия ето това:

ФЛОРАДИКС сироп с желязо 250 мл.
Естествено подсилващо и изграждащо средство, произведено от подбрани, богати на витамини и минерали плодове и билки

Състав:
54% воден извлек от:
моркови, коприва, спанак, корени от пирен, корени от ангелика(пищялка), копър, кафяви водорасли, цвят от африкански слез, портокалови кори.
Смес от плодови концентрати (29,%) от:
круши, червено грозде, френско грозде, къпини, череши, портокали, червено цвекло.
Воден екстракт от мая, мед (3,8 %), воден гъст  екстракт от шипки с  4% витамин С, железен глюконат, екстракт от пшеничен зародиш, витамин С, естествени аромати, витамин В1,витамин В2, витамин В6, витамин В12, малтодекстрин.

Много добре действа и си е съвсем натурално!  Peace  Май и някаква европейска награда има тоя сироп...
И на мен ми предписаха някакви хапчета, ама това са си химии и затова избрах сиропа. Желязото ми се вдигна от 111 на 116 за около месец при това не го пиех както трябва всеки ден по 2 пъти, ами на 2-3 дни по веднъж Simple Smile Щото съм малко отнесена...

пречупена, най-после да видя някой от тая група на снимка! както нямам фб Simple Smile Големи сте сладури!

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 12:11 от kisela krastavichka

# 81
Цитат
Evana Само кажете,че искате,веднага ви давам рецептата
Evana аз искам рецептата, ако може

# 82
  • Пловдив
Запис и от мен, Кости благодаря за темичката  Flowers Rose
И за да не е празен:
Вчера бях на преглед, бебчо вече е 1,600 и е разположен главично (  малък послушко newsm32 ). Видяхме му и малката муцунка на 4д, има устните на баща си, много е сладък.  Heart Eyes
Лек ден момичета  Kissing Heart аз подхващам къщата  clean

# 83
  • в сърцата на децата <3
 Simple Smile
Един съвет от личен опит - отиди на хематолог да ти провери от какво точно ти е нисък хемоглобина. Моя е нисък, защото съм с таласемия (което се оказа доста често срещано  newsm78) а при този тип анемии организма натрупва желязото и е МНОГО ВРЕДНО за бебето. Мойта лекарка упорито ме караше да го пия, аз пък - упорито не пиех... Сега съм на фолиева киселина, защото хемоглобина ми само от това се подобрява. Ако искаш може и на лични да ми пишеш колко ти е MCV и MCH от ПКК, защото при нежелязодефицитните анемии и те са под нормата. За най-сигурно си пусни изследване на серумно желязо - ако стойностите ти са под нормата - имаш нужда от желязо (това ако хемоглобина ти е нисък, както си писала). Ако хемоглобина е нисък, MCV и MCH са близо или под долната граница и серумното желязо е в норма - на секундата спирай приема му! Пак повтарям - това всичкото го пиша само на базата на личния опит и многото прочетена литература! НЕ те съветвам да правиш каквото и да е без лекарско одобрение - пак повтарям - най-добре отиди при хематолог, това което ти описах са само бегли щрихи и можеш да придобиеш обща представа.

# 84
Evana не съм правила меломакарона, тях преди Коледа, а може и да ги оставя на свеки.
ПреЧупена почти ги изядохме, но ще направя пак и ще пратя Grinning
На снимката само теб познах, кои са другите?

Цитат
Като продукти,изобщо не излиза скъпо,само не ми е ясно защо ги продават толкова скъпо
Защото тук всичко е неоправдано скъпо. Но ще се осъзнаят някой ден, като спре народа да пазарува. То процесът вече е започнал, де...

# 85
Само кажете,че искате,веднага ви давам рецептата Peace
Ммммм.....ужасно вкусно изглеждат Crazy Искам и аз рецептата,плс... Hug

# 86
Кости,кой си има свеки му е лесно Grinning
Аз не ги правя само по Коледа,поне 3-4 пъти в годината.Те са всесезонни Mr. GreenАз хичн не ги харесвам,много са ми сладки(те тук всичко сладко им е прекалено сладко),но мъжът ми много ги обича.
Ето рецептата:

Меломакарона

Почти 1 кг брашно (от него изваждам само една шепичка)
2 ч.ч.олио
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. коняк
1/2 ч.ч. сок от портокал
1 бакпулвер
1 ч. лъжичка равна сода-бикарбонат
1 ч. лъжичка карамфил
2 ч. лъж. канела

За сиропа:
 2 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
2 ч.ч. вода
Настъргана кората на 1 портокал

Вари се 7-8 мин.

Омесваме всичко на ръка,оформяме сладките.Печем на 180 градуса.Изваждаме и веднага,докато са топли сиропираме с горещ сироп.Поръсваме с смлени орехи.
Това е,да ви е сладко!

П.п.Аз намалявам малко от захарта,защото са ми прекалено сладки.Например половин или 1 чаша по-малко слагам.

Не се държат в хладилник.Може в някоя по-хладна стая,където не отоплявате.Изкарват много време.Даже колкото повече престоят,по-хубави стават.Тук в цеховете почват да ги правят един месец по-рано.И в началото на декември ги пускат по магазините.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 13:48 от Анонимен

# 87
Здравейте, сладурки!

Днес бях на изследвания за подновяването на поредния болничен и минах ехограф, та оказа се беб е достигнал "внушителните" 1700гр и съм много доволна.  Grinning  Другата седмица съм на преглед при док, за да видим какво е състоянието на  шийката и малко по-подробно пак с бебчо.

Ради, големи сте сладуранки, строени така за курса! Само аз отцепницата липсвам на цялата картинка, но ще се реванширам живот и здраве, като се роди дребосъка, ще шетаме из града с количките!  Hug

Кости, Евана, почнахте отрано да съблазнявате народа с коледни вкусотии...  Wink

За пиенето на магнезий, аз ще го пия почти до финала, понеже благодарение на конските дози, които приемам нямам толкова контракции. Предният път със Зори пак го пих до началото на 9тия, та предполагам и сега така.

За отичането - за щастие не съм отекла. Но бебчо и на мен ми притиска мехура и честичко ме праща до тоалетна, което си е напълно нормално.  Peace

# 88
Evana благодаря много за рецептата Hug

# 89
Ехееее, писали , писали , та се забравили.От два дена съм си у нас и не мога да сваря да ви изчета ,та да се запиша и аз в новата тема.
Кости , благодарско ,  прекрасна както винаги  newsm51
Благодаря ви за честитките и пожеланията  Two Hearts да ви се връщат!
Добре дошли на новите момичета  Hug
Нашата обиколка беше страхотна.Спахме една вечер в Габрово.Там посетихме Етъра , пещерата Бачо Киро , Дряновски манастир и мотокрос пистата в Горна Росица.После останахме една вечер на Боженци.Сутринта закусихме с  по една домашна баница и кафенце с канела на пясък в Шекерджийницата  и отпътувахме към Русе.Там се разходихме до едно страхотно езерце (Русенските мами ще кажат как се казва - с водните колела с лебедите) и после панорамна обиколка на Русе и бум в кръчмата. На връщане минахме транзитно през Разград , Търговище Котел и после в къщи.Почивка не беше, защото през половината време бяхме на път ,а през другата на маса  Joy То не ,че аз имам много от какво да почивам де ! Беше страхотна обиколка!
И сега по темите:
Относно изтичания на води и т.н... както дойде , не мога и това да го мисля.За клизмичката малко ме тревожи , но пък това ще се опитам хич да не го мисля.То каквото и да се притеснявам и шашкам ....едва ли ще избегна целия този купон , така че по-добре да се пусна по течението и да се моля всичко останало да е наред.
За срам станах.Гледам вие вече чантите стягате ,а аз имам една количка и това е .
Нищо не съм прала,купила , подготвила...
Още ми се струва далече.То даже и къде и при кой ще раждам май още не съм съвсем сигурна.
Други мисли ме тресат - на 15 декември има NIGHT of the JUMPs - Freestyle Motocross в София, на което ужасно много искам да отида , но ще съм в 34 седм. и 3-4 дена, а Bulgaria Air имат политика да качват до 34 седм , а мъжо с кола декември месец отказва да ме вземе до там ,защото можело да има лед  и дъра -бъра ....а аз много искам да отидааааааааа. smile3514 newsm45

Общи условия

Активация на акаунт