~*~ Съла-(С участието на Джансу Дере) Тема 1 ~*~

• 95 707
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • Разград

# 166
  • Разград
Следващата седмица ще се излъчат 3 епизод на "Sila".
Само 50 - 51-52 серия!
В Казахстан, от 21 март започва празника  "Навруз" / Празник на пролетта /

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 23:28 от vania_e

# 167
  • Learn to fly. Fly away.
Добро утро и успешна седмица!

Ако може някой турскоговорящ да каже, за какво толкова си говорят в студиото,
че Мехмед побърза да го напусне. Водещата беше като хиена  Laughing

Ванче, мерси за инфото за руските серии  Simple Smile

# 168
Здравейте момичета!
С радост открих,че има тема за филма Съла и веднага се включвам. Толкова съм впечатлена от този филм, че почти ежечасно проверявам за нов епизод. По невероятно професионален начин са представени толкова болни за турското общество проблеми, като са показани  по един толкова фин начин, че да не натоварва емоционално зрителя, но в същото време всеки да може да си даде сметка колко жестоки са племенните обичаи, спазването на които засилва властта на местните аги, които твърдейки, че се грижат за племето си, всъщност обслужват личните си интереси.
Гледам филма с хърватски субтитри и съм готова да помагам на всички които имат затруднение при превода.
Попаднах и на филма Адананлъ и смятам, че също става за гледане - много свеж и забавен, на моменти елементарен, но пък има толкова хубав саундтрак и действа много релаксиращо.
Жалкото обаче, е , че Адананлъ го няма нито в руските сайтове с превод нито в хърватските, или поне аз не го намирам.
Съжалявам, че все още не съм прочела мненията ви, но съм сигурна че всички следите филма Съла с интерес. Съжалявам също и за това, че никой не го превежда. В същото време се превеждат елементарни филми тип махленско-клюкарски истории, а филм с толкова обществено значими проблеми е подценен. Но аз се радвам, че тук намирам съмишленици с които да обсъждаме този филм.

# 169
  • Разград

# 170
Добро утро и успешна седмица!

Ако може някой турскоговорящ да каже, за какво толкова си говорят в студиото,
че Мехмед побърза да го напусне. Водещата беше като хиена  Laughing

Ванче, мерси за инфото за руските серии  Simple Smile

Мисля, че водещата беше Едже Еркен, която каза, че ако не беше дошъл щеше да вдигне скандал. Другата водеща, каза че е дошъл заради нея. Но той е дошъл със Селин, която е била дългогодишна приятелка на Едже Еркен, но я няма в студиото. Попита Мехмед Акиф Алакурт за  сериите на Аданалъ. Дошъл е за представянето на сериала и в същото време му направи комплимент, че е много привлекателен и с тази брада. Пита го кога ще се излъчи по АТВ и той отговари, че след 1 месец ще почнат новите серии и затова си  е оставил брада и първите, които го виждат с нея са те. Комплименти и ръкопляскания, че е станал много хубав. Пита го за финала на сезона, когато е бил М/у любимата и съперника си и двамата са били с пистолети в ръка,но се подразбира, че няма да го застрелят. А, какво става, след това? Но той казва, че няма да отговори, нека зрителите сами видят всичко това, защото иначе няма да им е интересно. той е дошъл случайно в студиото и преди да тръгне го попита дали скоро се очертава женитба. Алакурт се усмихна, махна с ръка и си тръгна.

# 171
  • Разград

# 172
Добре дошла Hug  Mar-Mil
Невин HugБлагодаря за превода  bouquet  bouquet  bouquet
Аз също съм много запленена от сериала Съла Heart Eyes затова реших и от името на всички фенове написах емайл  до Нова телевизия да закупят сериала.......Дано да го закупят Hug Hug Hug
Скрит текст:
Аз преди да гледам Съла изгледах Аданалъ също много хубава сериал.....Мехмет е имал връзка с главната героиня  Идил / Селин Демиратар/че за това на видеото го питат..." Дали скоро се очертава женитба" 

И в двата сериала Мехмед  играе страхотно ...... С голямо нетърпение очаквам да го видя и като Султан Фетих .....

# 173
# 174
Невин, много ти благодаря за превода   bouquet

Правилно предчувствие съм имала за зададен неуместен въпрос,
затова той побърза да се оттегли, при това с чаровна усмивка   Heart Eyes

На мен ми харесва повече с двуседмична брада  Laughing

Привет на новодошлите в темата! Жалко е наистина, че няма български превод на филма,
но това е доста сериозен и отговорен труд и не бива да настояваме някой да го прави.
Не мисля, че филма се гледа от голям брой зрители, поне не и на този етап.
От друга страна пък, един превод би увеличил кръга от почитателите му.  Laughing
Mar-Mil, ти от къде гледаш Адананлъ?
Скрит текст:
И на мен ми идва глуповат на моменти, но се изказах малко по-деликатно за него. Не знам дали ще продължа да го гледам, но за сега ми действа релаксиращо

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 21:56 от queen_of_spades

# 175
  • Разград
Жалкото обаче, е , че Адананлъ го няма нито в руските сайтове с превод нито в хърватските, или поне аз не го намирам.

Не го намираш защото го няма. Надявам се след като приключи скоро "Sila" хърватите да го купят, защото се видя че проявяват голям интерес към Мехмед А.А.

# 176
   Линк за гледане на Аданалъ http://www.ddizi.org/diziler/119/adanali

# 177
Както писах преди, аз изгледах целия сериал по турската тв, когато го излъчваха и мога да кажа, че го знам наизуст...

ПП  Джансу Дере и Мехмет Акиф Алакурт се мразят. И двамата не се понасят. Дори Алакурт, обяснява в едно интервю, че тя е много високомерна, закъснява за снимки.

С бели букви
Аданалъ, не съм гледала само няколко епизода, но мисля, че е бивш полицай и партньор на другия полицай, идващ от Адана. Двамата са обичали една и съща жена, гъркинята Елена, от която полицаят има дете. Момичето идва при баща си, защото уж Елена умира при инцидент с бомба мисля, че беше. но после тайно се появява в Истанбул. През деня героят на Алакурт работи в своята автомивка с приятели, а през нощта ограбва богатите/тези които ограбват хората и раздава на бедните. Пък приятелят полицай на главната героиня/ полицайка/ е убит при акция, в която е участвал Алакурт и тя решава да му отмъсти. Представя се за учителка  и се запознават уж случайно двамата, но крият истинските си самоличности. Постепенно се влюбват един в друг. А Аданалъ е полицаят, който трябва да арестува героя на Алакурт, той е командирован от Адана, защото познава добре бившия си партьор и трябва да го хване. И т.н, полицайката мисля, че умира.

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 22:39 от Невин

# 178
Както писах преди, аз изгледах целия сериал по турската тв, когато го излъчваха и мога да кажа, че го знам наизуст...

ПП  Джансу Дере и Мехмет Акиф Алакурт се мразят. И двамата не се понасят. Дори Алакурт, обяснява в едно интервю, че тя е много високомерна, закъснява за снимки.
Каква ирония на съдбата! Да ти се налага да изиграеш една огромна любов с човек, който всъщност не можеш да понасяш.  Поне симпатия да имаше, пък то ...  ooooh!

Аз съм гледала само няколко епизода на Адананлъ
с български превод ето от този линк:
http://vbox7.com/collection:1597384
Бели букви:
Не видях Мараз Али да раздава на бедните, само крадеше от богатите  Rolling Eyes
И го прави, за да отмъсти на полицията за незаслуженото си уволнение.
Навремето е бил полицай и при задържането на един наркопласьор губи
самообладание и му нанася побой, вследствие на което губи работата си.

# 179
Цитат
Mar-Mil, ти от къде гледаш Адананлъ?
Гледала съм го от същото място от което и ти - http://vbox7.com/collection:1597384 където за съжаление е преведен до 11 еп., след това когато искам да си почина и да се разсея го гледам на турски, заради невероятната музика най- вече, а пък и заради симпатягата Мараз Али и неговата симпатична любима "учителката". Жалкото само , е , че този филм завършва със смъртта на Мараз Али.
Цитат
Каква ирония на съдбата! Да ти се налага да изиграеш една огромна любов с човек, който всъщност не можеш да понасяш.  Поне симпатия да имаше, пък то ... 

Наистина, на моменти това се усещаше, толкова "хладни" бяха разменените целувки, но пък колко добре са успели да се справят режисьорите - с думи, жестове, и с почти никакъв физически контакт, освен прегръдка, да пресъздат една такава невероятна любов.

Общи условия

Активация на акаунт