Майчинството счетоводно-52

• 35 230
  • 777
  •   1
Отговори
# 765
  • София
 Мерси. Явно изобщо не съм в час напоследък   bouquet

# 766
  • София
може ли и на моя въпрос някой да отговори, че ми се струва че остана пропуснат май Sad?
благодаря предварително

# 767
  • София-Младост
здравейте,
имам въпрос, на 15 май излизам в 45 дневния болничен, но имам да взимам още отпуска от 2012 и 2011 (общо 25 дни) + натрупаната отпуска от 2013. Но тъй като имам много работа и все още не са ми намерили заместник се чудехме с шефа дали има някакъв начин да ми се изплати неизползваната отпуска от 2011-2012 за да не ми изгори, а да си ползвам само отпуската от 2013 ако искам (ако не искам тя ми се прехвърля за след края на майчинството, но това не важи за старите отпуски).
Може ли примерно да се изплати във форма на бонус или нещо такова и после да остави да изгори, примерно, нямам идея каква врътка можем да направим.
Няма вариант с изплащане на отпуската, освен при прекратяване на ТД. Нямам идея каква ти е работата, ако може фиктивно да те пуснат във ведомостта в отпуск, шефа да ти плати на ръка парите, а ти дефакто да си ходиш на работа...

# 768
Имам следния въпрос:
имам трудов договор, но не искам да излизам нито в болничен, нито по майчинство. Работата ми е такава, че нямам проблем да съвместявам нещата.
Задължена ли съм да взимам болничен преди раждане, след и майчинство (нямам 2г стаж) или мога и да си остана на работа?

# 769
  • София
Ала-Бала благодаря,
този вариант едва ли ще сработи, в америакнска фирма сме и много се държи всичко да е легано и законно, та няма как да ми платят на ръка. Явно ще трябва да се оправят без мен.
А има ли начин отпуската ми да се прехвърли по семейни причини за след майчинството?

# 770
  • София-Младост
Ала-Бала благодаря,
този вариант едва ли ще сработи, в америакнска фирма сме и много се държи всичко да е легано и законно, та няма как да ми платят на ръка. Явно ще трябва да се оправят без мен.
А има ли начин отпуската ми да се прехвърли по семейни причини за след майчинството?
Аз съм малко на вие с отпуските...с тази за 2011 не знам как стоят нещата, иначе от 2012 в 2013 може да се прехвърлят 10дни, които да отложиш заради отпуска за бременост и раждане.

# 771
  • София-Младост
Имам следния въпрос:
имам трудов договор, но не искам да излизам нито в болничен, нито по майчинство. Работата ми е такава, че нямам проблем да съвместявам нещата.
Задължена ли съм да взимам болничен преди раждане, след и майчинство (нямам 2г стаж) или мога и да си остана на работа?

Какво работиш, че може в деня след раждане си на работа отново...примерно?!

# 772
Мога, нямам проблем в това  Peace
интересува ме как седят правно нещата.. имам ли право да не взимам болничен?

# 773
Аз също бих искала да задам един въпрос, който не е много по темата, но знам, че има доста компетентни хора и се надявам на отговор. Казусът е следният - на 26-ти декември изтече 410-я ден за раждане, майчинство и отглеждане на дете. След това пуснах редовната си отпуска за 2012г. - два дена от декември - 27 и 28-ми и останалото за януари. Дъщеря ми е записана и се води, че посещава ясла.
Не знам още как ще протече адаптацията й, но ако имам трудности мога ли да пусна молба за Отпуск за отглеждане на дете до 2г. Знам, че трябва да я отпиша от яслата в този случай.

# 774
  • София-Младост
Аз също бих искала да задам един въпрос, който не е много по темата, но знам, че има доста компетентни хора и се надявам на отговор. Казусът е следният - на 26-ти декември изтече 410-я ден за раждане, майчинство и отглеждане на дете. След това пуснах редовната си отпуска за 2012г. - два дена от декември - 27 и 28-ми и останалото за януари. Дъщеря ми е записана и се води, че посещава ясла.
Не знам още как ще протече адаптацията й, но ако имам трудности мога ли да пусна молба за Отпуск за отглеждане на дете до 2г. Знам, че трябва да я отпиша от яслата в този случай.
Да, можеш. Но предвид трудностите с настаняване в ясл,и можеш да ползваш неплатен отпуск евентуално. Освен ако не решиш да си я гледаш до 2г. разбира се.

# 775
Момичета,от каква възраст взимат децата в детска ясла? newsm78

# 776
  • София
Момичета,от каква възраст взимат децата в детска ясла? newsm78
Каква е връзката със счетоводството?
Детски ясли и градини

# 777

Общи условия

Активация на акаунт