Dexter (четвърта тема)

• 35 940
  • 635
  •   1
Отговори
# 585
Ивон има още един върл фен в мое лице 🙌 Първо я гледах в Chuck и като се появи в Dexter и то в тази роля, бях много щастлива.

# 586
  • София
Julia Jones има индианска част в себе си, в Здрач игра индианка също.
Чудех се девойката Johnny Sequoyah откъде  ми е позната и видях, че е играла като по-малка в едно сериалче, дето го харесвах, обаче го спряха без време - Believe.

# 587
Да ви следя. Мислех да изчакам да излезе целият сезон и тогава да гледам, но не издържах.
Уж помнех как свърши, но се оказа, че много неща не помня. Може да дръпна последния сезон да си припомня, докато чакам новите епизоди.

# 588
Я да се запиша тук.
Сериалът ми е любим. Два пъти го гледах.
Преди години и миналата година отново. И малко като го изгледах се израдвах силно на новината, че продължава.
Още не съм гледала 1 епизод.
Ще пиша пак.

# 589
  • София
Изгледах епизод 2
Доста по-добър от пилотния епизод. Това е добър знак. 🙂

Скрит текст:
Уф, Хана е мъртва! Sad
Рак на панкреаса преди 3 г. Тайничко се надявах да се съберат отново, но уви. Ивон стана голяма звезда, а и индианката си я бива, така че няма чак такива драми.

Хах, типично за Декстърчо.
Разфасования Мат е стоял през цялото време под лагера на полицаите в двора на Декс.

Деб ме стресна по едно време, брр 😄

Как смятате, Харисън наследил ли е 'Мрачния спътник' от баща си?
Момчето играе много добре. Нарочно така са го накарали да играе, все едно се носи по периферията, сякаш гледаме Декстър. Прилича много на социопат, но неосъзнат още.
Разбра се, че е имал проблеми с наркотици, но е чист от 2 години.

Момичето от бара беше отвлечено. Въпросът е сега дали ще се измъкне? Защото ако изчезне едва ли ще направи впечатление на някого, тя беше нещо като на автостоп в градчето. Слязла да хапне и пренощува и на сутринта си тръгва по пътя.

Шерифката е загубила истинската си дъщеря в миналото???

Видяхме и бащата на Мат. Ще създава ядове определено. В ролята, култовата мутра, Кланси Браун. 🙂

# 590
Не съм гледала ни 1, ни 2 Дяволо, ама нали ме знаеш, любопитна съм и те чета.
Надявам се
Скрит текст:
малкия да не е психо. Винаги съм мислела, че Декстър е такъв заради травмата, а не заради някакъв ген. Даже се питам може ли серийните убийци да имат ген?

# 591
  • София
Имат, имат, доказано е, че се предава социопатския ген.
Не е задължително на сина, може на внука или правнука.

# 592
Никой ли не е гледал още 3 епизод?! No Mouth Не мога да повярвам, че няма коментари и въобще фенове на този велик сериал.. Diavolo на теб разчитам! Two Hearts

Аз ще коментирам общо 2 и 3 епизод:
Скрит текст:
Убиецът е мъж над средната възраст (видяха се добре ръцете) и едър мъж, ако не лъжат дрехите.. мислех да връщам да гледам очите и да сравнявам с двамата герои на сходна възраст, но милионерът сякаш е по-слаб.. обаче сцената на пътя, когато покани Одри в колата си на топло.. И в бащата, героя на Кланси Браун можем да се съмняваме, не само защото Кърт Колдуел също е едър и очите май приличат, но и затова колко дълго го издирваха, за да му съобщят за Мат, може би точно защото се е занимавал с момичето.. но може и да е някой, който още не сме виждали..

Някак не разбрах как момичето попада в тази стая.. изненада се на ягодите и шампанско.. но явно доброволно.. пижамата.. Музиката, която пусна убиецът беше зловеща, сигурно също не е случайна.. И май не насилва момичетата, няма физически контакт, наблюдава от далеч, стреля от далеч (Декстър чу изстрела!).. Изми я, инструменти, източи й кръвта?! Имаше още от същите пижами сгънати..
Подозирам, че азиатката ще бъде следващата мишена и жертва.. Само че този път липсата й ще се разбере бързо заради Инстаграм, вероятно убиецът няма да знае за подкастърството й..

Интересно ще е това с обаждането на Мат... че и фейстайм.. сякаш по-скоро не лъже, а ще е някакво изфабрикувано, но от кого?!

Харисън, Харисън.. много ми харесва! Страхотно се справя актьорът! И умен.. и безстрашен + стаена агресия.. Жалко за Хана, че така са избрали да я убият, но може би именно за да е интересно дали препятствията, през които е минал след нейната смърт, са отключили тъмното му начало..  Прекрасни диалози имаше между баща и син! И монолозите.."не съм сигурен дали загазих заради убийството, или заради това, че не убивам", "татко - новата ми любима дума".. Simple Smile Въобще, много добро решение на създателите е включването на Харисън , много хляб има.. фокусът сякаш вече е разпределен между двамата..
За отбелязване са и кървавите рисунки на новия приятел, който защити.. погледът, усмивката на Харисън?!

Много неизвестни..
Включително и около резервата.. Анджи каза на Мириам (не разбрах всъщност тя за кой каза, че е бил болен от грип, кого търсеше, приятелят на Мат?!), че води разследване така както, ако беше някой от нас, не извъртай към Айрис.. и онзи в резервата каза - като изчезне наше момиче, казват, че ще се върне.. ти знаеш най-добре, след онова с Айрис.. Според мен Айрис й е била по-скоро сестра, а не дъщеря.. явно е изчезнала, вероятно убита от същия на сходна възраст.. Но пък моделът не съвпада, защото сега сякаш търси непознати, преминаващи момичета.. но и Айрин може да е смятал за чужда.. или просто да е била първата..

Иначе и около Одри според мен има още неизвестни.. баща й?!

Сцената с мечката беше лудница.. и въобще тези необятни снежни дебри.. много добри и напрегнати моменти - с камерите.. кучетата... хаотичният, но много добър колега на Декс..
Този екарисажът къде го намери..

Дебра не знам защо, ама хич не я искам да се появява, макар и да е ефектно и необходимо.. Не може ли Хана?! Heart Eyes
Много забавни намигвания имаше.. само за истински фенове.. "липсват ми времената когато около мен имаше само алигатори" Simple Smile
Ох, Декстър спомена и Банши или Фарго?! Опитвам се да се сетя.. но ме усмихна тогава и сега ми избяга..

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 02:46 от 50 Shades of Purple

# 593
Аз го гледах и се кефя, че нивото не е спаднало, но никак не ме бива да правя разбивки на епизодите, да анализирам и предполагам. За убиеца:
Скрит текст:
...мисля че е онзи богаташа, който спря да помага на Одри. Поне докато видях очите и веднага ги свързах с него.

# 594
  • София
Ама аз не съм ли коментирал 3-ия епизод? лелее, аз го гледах още преди дни и как съм се заблудил, че съм писал тук. 😮 Писах на едно друго място и автоматично съм си приел, че съм писал и тук, добре че сега имаше два нови отговора и видях, че всъщност не съм писал.

Според мен серийния убиец е
Скрит текст:
Кърт. Героят на Кланси Браун.
След този епизод и аз мисля, че Айрис е по-скоро
Скрит текст:
сестра, а не дъщеря на Анджела, но все още не е ясно

За Фарго беше намигването. 🙂

За Харисън определено вярвам вече, че е наследил патията на татко си. Същински бащичко. Но момчето се справя перфектно. Той е откритието на сезона, защото Декстър си го знаем много добре.

Диалози, монолози, всичко беше изпипано и на висота.

Този епизод ми хареса най-много дотук. Всъщност всеки следващ епизод ми харесва повече, което е най-хубавото нещо. 🙂

# 595
  • София
Извинявам се за двойния пост.

Изгледах епизод 4
''H Is for Hero''
https://www.imdb.com/title/tt13280462/

Най-добрия епизод дотук от лимитирания сезон. 🙂

Скрит текст:
Вече официално, Харисън носи в себе си 'мрачният спътник' Никаква изненада, но много добре поднесено и изиграно. Но не очаквах, че точно по този начин ще се развият нещата. Дали и планът за отмъщение над булитата в училище е измислица на Харисън? Залагам на това. Куче което лае не хапе. Явно Итън е разтоварвал цялата си таена омраза в рисунките, а в действителност е неспособен да нарани някого, но бащичкото го е преценил като идеален за своя личен експеримент.
Много ми хареса връзката с Тринити. Реално се получава същото като с Декстър като малък, когато беше кръстен в кръв. Ама едно към едно. И даже Харисън е наранил Итън със същия модел нож с който героя на Джон Литгоу убиваше своите жертви, включително и истинската му майка.

Ами ако и историята с рака на Хана е измислица? Ами ако Харисън я е затрил?
Почвам вече да се безпокоя и за Декстър. Виждам два потенциални финала на сериала. Харисън да убие Декстър или Декстър да убие Харисън? И двата не ги искам, но ако трябва да избирам бих избрал Декстър да си  остане жив. Е, може и с щастлив край, двамата да поемат нанякъде или да стане ясно, че Харисън ще може да се владее и съответно Декстър да го контролира.

Вече е на над 90% сигурно, че Кърт е серийния убиец, дори и не се прикриват от екипа на шоуто. Разбира се официално все още не го знаем, но може би още в следващия епизод ще стане ясно.
Кърт очевидно не желае да има много полицаи щъкащи наоколо и скалъпи тази история как се е чул с Мат, само и само да се отърве от множеството следователи и експерти и така да продължи с убийствата си над беззащитните момичета. Изрод.

Но изглежда, че Кърт ще се сближи по някакъв начин с Харисън. Те психопатите се надушват. Особено ако Харисън нещо започне да го раздава бунтар срещу баща си, ако последния започне твърде много да го контролира.

Айрис е била приятелка на Анджела. Значи няма сестра или дъщеря или поне това тя не е била такава.

9.0 / 8.8

# 596
И аз изгледах и съм на мнението на Diavolo, с тази разлика, че много бързо някак ми мина епизодът и предсказуемо:
Скрит текст:
По-скоро Декстър ще убие Харисън, но кой знае.. Вече заглавието Dexter: New Blood си идва на мястото. Simple Smile
Някак обаче още нямам обяснение за извършеното от Харисън.. не ми харесва, че използва Итън. Със сигурност обаче не използва за пръв път ножа.. Чакам да ни изяснят какво е в главата му.

Познахме, че убиецът ще е бащата на Мат - и визуално първо (вкл. и брадата забравих да коментирам, че някак се очертаваше в 3 серия под маската), и защото го издирваха дълго като изчезна сина му. Не познах само за азиатката, че ще е следваща жертва, но не е и късно, макар че тя не е и тийн.. Simple Smile Не познах и че Айрис е била сестра на Анджи, но индианка пак..
Подаръкът дрон беше странна постъпка, но явно наистина подготвят нещо..

Според мен дъщерята на Анджи ще усети, тя и снима рисунките..

# 597
Когато обявиха Dexter New Blood, тръгнаха със заявката, че финалът ще е шокиращ, та в това отношение имам големи очаквания и се надявам да ни изненадат с нещо непредвидимо.

Финалът на сезон 4 остава ненадминат за мен от гледна точка на plot twist от всички сериали, които съм гледала през годините. Спомням си, че дни наред бях в ступор, та тайничко се надявам, че и сега ще е така.

Скрит текст:
Относно ловеца на момичета, бягащи от вкъщи, мисля, че няма да има изненада и това ще се окаже Кърт. За да твърди, че синът му е жив, или се е уплашил, че присъствието на полицията пречи на "хобито" му, или се е усетил за Джим (Декстър) и работи по план да си го върне чрез Харисън.

# 598
  • София
Страхотен 5 епизод Simple Smile

Скрит текст:
Хич не си поплюват от екипа ами рано, рано разкриват много неща и следват изненади след изненади.

Първо, толкова съм щастлив като видях Батиста, хехехех Simple Smile Направо подскочих от кеф и честно ви казвам не го очаквах, бях като гръмнат. Според мен 100% ще го видим и по-нататък, няма начин да са го използвали само за 5 минути, колкото да чуе Анжела името на Харисън.

Изкефих се после как навърза нещата и като чу от дъщеря си, че това не било истинското име на Джим. И явно е използвала фамилията Морган (защото нали Батиста и спомена за Дебра Морган) търсейки в полицейския архив за Маями и хоп изникна досието на Декс, хохохо. Само ме е страх сега да не го заподозре за убийствата???
Ама би било тъпо, защото Декс е дошъл в градчето доста след като нейната най-добра приятелка е изчезнала. Но поне в началото ще го следи и ще има подозрения. Дали няма директно да го попита, ''Джим, пазиш ли някаква голяма тайна?'' и да го следи как ще реагира и как ще се държи в идните дни.
Според мен тази Моли от подкаста ще разкри и навърже много неща, добре че се сдушиха с полицайката. И двете заедно ще разберат, че не Декс е убиецът или пък ще се разбере рано, рано, ако Декс не се увърти в лъжи.

Въпросът е дали Анжела ще разбере за тъмния спътник и кървавото минало на Декс?

Харисън как без никакви емоции реши да си се чупи, дори и не каза нищичко на баща си. Изобщо има ли емпатия това момче? Уфф. А Кърт си го харесва, то социопатите си се усещат просто... О, да, определено има голям потенциал, хаха.
Джак Алкот се справя много добре дотук.

Да, познахме за Кърт, то си беше ясно, а и както писах, от екипа не са се стараели кой знае колко да го крият, за да има после 'уау туист' Просто съвсем лека загадка в началото и после си се подразбра, поне за по-наблюдателните.

9.0 / 9.2

# 599
И аз да кажа:
Скрит текст:
Многооооооо приятно се изненадах на появата на Батиста!! И никак не е остарял.. Също смятам, че ще се повява пак, нали даже се позволи лека закачка към Анджи. Вероятно тя ще го потърси и той веднага ще прояви интерес.

Не стана ясно този в хотела кой е, нает от бащата вероятно..

Тръгването на Харисън беше странно, но явно така е свикнал..

Общи условия

Активация на акаунт