Dexter (четвърта тема)

• 35 936
  • 635
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Изгледах епизод 8

Този път не ми хареса, може би първия епизод през този сезон, който не ми хареса, но това не значи, че е слаб, напротив. Няма значение това, историята е важна. Значи имахме сериозно развитие по една изключително важна линия, уф

Скрит текст:
Анджела на практика разкри Декстър като касапина от залива в Маями?! 😮
Леко се подразних, че стана толкова бързо и лесно, но в интерес на истината нейните действия са последователни и логични, а и понякога серийните убийци така се разкриват, години по-късно и от съвсем друг човек, не е прецедент. Това което не ми хареса обаче беше 'плот дупката относно кетамина'
'M-99 Etorphine Hydrochloride' - това е веществото което Декс вкарваше на жертвите си в старите сезони. Няколко пъти се споменаваше. Какъв кетамин, какви пет лева. Тц тц.

Иначе най-хубавия момент беше когато Харисън се хвърли в обятията на баща си в края на епизода.
В промото за следващия епизод по всичко изглежда, че Декс ще му разкрие абсолютно всичко.
Уф, май, май отиваме към Декс се жертва за Харисън и умира.
Анджела няма ли да вика Батиста на помощ? Офф, 2 епизода останаха и искам да се свършва, че не знам, къса ми се сърцето като гледам накъде върви историята.

# 616
Присъединявам се към вас с мнение за осми епизод, определено не ми хареса.

Скрит текст:
И на мен не ми допада бързото развитие, свързано с разследването на Анджела. Вярно е, че Декстър е станал sloppy след толкова години, но тя все пак е шериф на затънтено селище. Ако можеше да събира толкова бързо 2 и 2, щеше да е хванала Кърт отдавна. Не я подценявам, умна жена е, освен това лъжата на Декстър ѝ е наострила вниманието, но все пак полицията в Маями не успя да разреши случая, а на нея ѝ излиза даже като първи резултат Sweat Smile

А каква наглост от страна на Кърт да се появява на Коледа... Имам усещането, че сезонът ще свърши много грозно.

# 617
  • София
Интересно и как патолога е пропуснал тази доста издайническа дупчица на шията.
Абе доста олекват с такива неща.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 12:40 от Diavolo

# 618
Да, това беше направо абсурдно. Или по-скоро беше реалистично, защото, пак казвам, те са в някакво затънтено място, очаква се специалистите да не са на много високо ниво, но Анджела отново не се вписва в цялата картина.

# 619
Изгледах 9 епизод.  Все си мисля че, Харисън ще убие Декстър. Хем ще има приемственост, хем Декс няма да лежи в затвора.

# 620
Изобщо не ми харесва накъде отиват нещата, ако промото на последния епизод е показателно.

Кърт се оказа по-нагъл отколкото очаквах.

Скрит текст:
Говоря за сцената със запалването на къщата на Декстър. За съдбата на Моли не съм изненадана, в характера на такъв тип убийци е да не оставят започната работа недовършена. Не съм изненадана и от писмото, което е оставил на Анджела. Още с предупреждението към Декстър стана ясно, че е подготвил няколко плана как да си отмъсти.

В този епизод видяхме Декстър опиянен от бащинството си. Отсъствието на Харисън през годините го е запазило предпазлив, а сега като видя, ще наистина баща и син споделят една съдба, сам забрави първото правило от кода на Хари.

Все още прозренията на Анджела ми се виждат прекалено съшити с бели конци и много целенасочени. От друга страна, вместо да слуша подкаста на Моли, можеше да потърси Батиста, като толкова се съмнява, че Джим/Декстър е Bay Harbor Butcher Rolling Eyes

За финал за момента имам две предположения - Декстър умира или отива в затвора, обвинен и за собствените престъпления, и за тези на Кърт, и оставя на Харисън да продължи делото му. И двете предположения изобщо не ми харесват.

# 621
  • София
Класирах се и аз с 9ти епизод

Скрит текст:
Хареса ми как приключиха с линията Кърт в този епизод и в последния ще е кулминацията около миналото на Декс. И ми хареса връзката между баща син. Най-хубавото от последните 2 епизода е, че харесах Харисън и го приех като достоен син на Декс. И това беше.
Защото останалото не ми харесва и то е основно по линията на Анджела и това което ни се готви за финала.

Яд ме е и че Батиста не дойде в Айрън Лейк и да се срещнат отново с Декс (все още има малка такава вероятност).

Ако не бяха думите на шоурънъра може би щях да съм спокоен, ама сега очаквам най-лошото и още от сега готвя теслата!

Не ми се коментира повече, защото чакам кулминацията със свито сърце. Това ми е един от най-любимите сериали, а Декстър сред най-любимите герои и ако го убият или затворят като куче хич ама хич няма да ми хареса, нито да ме хайпнат да гледам евнетуален нов сериал с Харисън като новия Декстър...

Иначе е ясно вече, че нито Декс ще убие Харисън, нито обратното. Явно шокът ще е, че Анджела ще арестува или застреля Декс или нещо ще се обърка и Декс ще се жертва за Харисън (ама това вървеше повече при жив Кърт).

# 622
И аз със свито сърце в очакване на финала:
Скрит текст:
За съжаление, аз също смятам, че ще убият Декстър. Sad Ще е тъпо да е Анджела, но най-вероятно ще е тя, макар да не е логично и да не искаме да го приемем..
Не приемам да умре и от ръката на Харисън! Нито пък искам да гледам нов сериал с Харисън. То и на хепи енд вече не знам как ще реагираме.. Въобще, май ще ни ядосат и ще ни се иска, колкото и да се накефихме в началото, въобще да не бяха правили това продължение..
Не смятам, че ще обвинят Декс за убийствата на Кърт, със сигурност ще има много доказателства, улики и негово ДНК в подземието.. Много внушителна и ефектна беше сцената с подредените тела..
Все пак май ще се радвам, ако им се размине на баща и син и ни се загатне, че ще продължат пътя си заедно.. но не вярвам, а и Декстър не е Хари.

# 623
  • София
Който е любопитен, от екипа на Декстър разкриват много важни неща преди последния епизод

и тук

Аз гледах/слушах само кратък преразказ в друг канал, ето и най-важното:

Относно прословутия кетамин, доста нескопосано обяснение са направили:
Анджела разглеждала инфо не от официален канал/източник (в случая сайт в интернет) и там едва ли не ставало въпрос и за кетамина и за М-99 и двете се припокривали?!
Да бееееее, доооообре. Само дето в кадъра, който ни показаха, никъде не пишеше за М-99. Признайте си, че направихте мега гаф и не се излагайте повече!

За останалото вече им вярвам,
НО,
Защо обяснявате на феновете в ютюб, защо не го обяснихте в самия сериал, в епизодите??? Ах, колко обичам така...

Та:
Кърт никога нямало да убие живущ в самото градче. Искал да убие Харисън само като отмъщение (последното е ясно)

Батиста се е оженил отново (за това са наблегнали да пръстена му ; бтв: не си го спомням, може)

Анджела била повярвала, че Кърт не е убиецът, а неговият баща (?!) и за това не се интерeсувала вече от изчезналите жени, а се вманиачила по Декстър.
бтв: Ахахаха, таман я помислих за големия следовател. 😃 По-добре да си бяха замълчали...

Надписът, ''Ти си вече мъртъв'' под камерата в стаята, в тайната хижа на Кърт е оставен не от него, за да сплашва бъдещите си жертви, а от някое от момичетата пребивавали там.

Харисън никога не е убивал преди да дойде при баща си. Хана наистина си е умряла от рак.

На финала ще има ефектът Чехов, относно пушката, която Декс подари на Харисън. 😮
т.е. ''Ако в първо действие на стената е окачена пушка, то в последното действие тя непременно ще гръмне”
А така, чудничко

Кой ще бъде убит с пушката???

Преди няколко седмици попитах, Декс ще убие Харисън или Харисън ще убие Декстър?
След епизод 8 обаче отхвърлих тези идеи, защото начина по който Хрисън се хвърли на врата на баща си след като последния му се разкри в колата беше такъв, че няма как да го убие, камо ли обратното. Ако стане, то ще е неволно (но ще е глупаво така).

Така че след тези разкрития и след предните такива, че щяло да има шокиращ финал, то си мисля, че ще се случи следното:
Въпреки, че това не е сигурна информация, а мое предположение ще го сложа в спойлер

Скрит текст:
Харисън ще застреля Анджела и така ще спаси баща си. 😮
Не знам обаче дали ще бъде доволен от подобно развитие.
Първото, защото Анджела не заслужава да умре и второ, тя не е убиец и кодексът на Хари ще е нарушен завинаги.

Другото просто не го виждам вече. Харисън да застреля баща си, та той го боготвори вече. А Декс пък абсурд, по-скоро ще се самоубие отколкото да посегне на сина си.
Така има и не малка вероятност, Харисън да застреля баща си, за да спаси Анджела и Одри. За да се стигне до там обаче, то трябва самият Декстър да превърти нещо и да им посегне, което ще е безумие и толкова извън истинския Декстър, че тотално ще се изложат вече.
Защо ли имам неприятното усещане, че ще осерат всичко.
А дано не, пепел ми на езика.

# 624
Край! Свърши!  Познах за финала, за съжаление беше лесно предвидим.  За мен нямаше нищо изненадващо.

# 625
Не съм доволна, по-добре да не бяха правили продължение. Sad Даже не ми се пише...

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 18:06 от 50 Shades of Purple

# 626
  • София
Аз обаче ще пиша...
😮😶😑😐 
🤬😡😠🥴

идиоти!
кръгли при това

в imdb и редит ги разнищват буквално и ги правят на салата и мармалад, ахахахха

сезонът по десетобалната:
4.0

последния епизод по десетобалната:
1.0

коментар
Скрит текст:
изродиииииии

ега повече проект да не видите!!!

бахти и малоумниците прости!

Така, сега по спокойно.
Значи, да, огромен проблем е, че един от най-любимите тв герои беше убит.
НО това не е най-големия проблем сам по себе си. А начинът...

по дяволите и Уолтър Уайт (Брекинг Бад) също умря, но някой да е протестирал? Вижте и оценките и мненията.
Защото имаше логика, защото се очакваше и защото беше майсторски и убедително написано, подготвено и представено.

А тук какво имахме?

Един Декстър, който за 9 епизода направи повече грешки отколкото за всичките останали 8 сезона с безброй епизоди!

Синът му го уби хладнокръвно, както се гърми елен в парка?! WTF?!
Разбирам Декс да беше насочил пистолет срещу Одри или Анджела, ама пак дори и тогава нямаше да стои добре (но поне можеха да се хванат за сламка, а сега и сламка нямаше), син така да убие баща си. Можеше да го гръмне в крака, двата крака ако трябва или просто да го остави да избяга. Само преди един епизод синът гледаше баща си с такава любов и страхопочитание, а сега го гръмна като куче. Дооообрееее.

Тази пача Анджела. 25 години са убивали под носа и, беше хванала убиеца и го беше пуснала и дори не продължи да разследва, но виждаш ли с два хода разгада Декстър като касапина от Маями, хахахахах
И пак излагация с кетамина, ''великани сте''

И Декс, никога ама НИКОГА (!!!) не би убил невинен човек, камо ли полицай.
И господа малоумни сценаристи, ние не сме ОВЦЕ и не блеем по желание. Ако ще и 5 жени да беше убил Декс пак не може да ни накарате да го намразим.
Така че не, на никой не му пука, защото това не беше Декстър Морган, това бяхте вие --> едни завършени идиоти, които си мислят, че са нещо повече от останалите.

Е, сега ще имате да давате много обяснения, но няма кой да ви прости, нито да ви повярва повече.
И никой няма да гледа евентуално продължение с бездарника Харисън.
бтв: сигурен съм, че няма и да има след гневните всеобщи реакции.

По-добре да го бяхте оставили така Декс, недовършен с този слаб финален епизод в осмия сезон.
Сега направихте дори още по-малоумен финал. Надминахте себе си, може да се ''гордеете!''
Убихте го, хубаво, убихте и сериала и себе си и наследството си.

Довиждане!

# 627
Браво, Diavolo, знаех си..... 
Скрит текст:
Подписвам се под всичко казано от теб! И нас са мислили за идиоти, искайки с убийството на Лоугън да омекотят! Толкова парадокси и алогични глупости.. Няма как да не са бесни истинските фенове!

# 628
Аз се отказвам да тегля сезона. Хубаво, че ви изчаках да го изгледате. На мен предния сезон, който уж беше последен, ми хареса как свърши.

# 629
Не надникнах, докато не изгледях серията. Напълно съгласна с коментара на Дяволо. Същото бих написала и аз.
Бях си направила свой сценарий и много се надявах да се случи, но обещанието да е шокиращ финал, изобщо не остави надежди да се развие както аз исках. В моят сценарий щеше да е достоверно и да очаквам следващ сезон. Уви.

Общи условия

Активация на акаунт