Машина за хляб - 48-ма тема

  • 51 325
  • 737
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 15 833
МАШИНА ЗА ХЛЯБ-48-ма тема

 

       


В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.

   





РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:









оформяне на питки и тестени изделия
оформяне на двуцветно тесто
козунак

предишната ни тема

всичко за хлебопекарните

ЧЕТЕТЕ БЛОГОВЕТЕ И ЛИНКОВЕТЕ КЪМ ТОЗИ ПОСТ ПРЕДИ ДА ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС...АКО НЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ - ПИТАЙТЕ. Peace

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 10:50 от Тайна

# 1
  • Мнения: 781
Тайна , Благодаря за новата тема   bouquet
Скоро не съм правила експерименти или разновидности на хляб-а. Пека си обикновен бял всеки ден и така  Grinning

# 2
  • Мнения: 305
И аз напоследък пека само обикновен, но 1 път седмично. Защо така спряха да ядат хлаб в нас не знам. Та с една дума - запис  Mr. Green

# 3
  • Перник
  • Мнения: 5 059
Аз пък пека хляб през ден. Обикновено бял, в последните 2 седмици - с ръжено брашно  Simple Smile

# 4
  • Мнения: 3 428
Днес сме на содена питка!

# 5
  • Мнения: 660
Ще се запиша, за да ви чета и аз. Wink

# 6
  • София
  • Мнения: 15 833
  И аз напоследък меся само тесто и то рядко , за питка по повод, за баница или за мекици.Обикновен хляб почти не се яде, а мразя да изхвърлям хляб.

# 7
  • Мнения: X
Тайна, благодаря за темата!
За днес имам ръжено-пшеничен хляб, а онзи ден се глезих със содена питка (машината само измеси тестото, че исках да сложа и хляб с мая).
Откакто имам хлебопекарна, хлябът няма дъх на мая. Преди май слагах много мая и ми миришеше хлябът.

# 8
  • Мнения: 2
Да се запиша и аз в новата тема.
Тайна,благодаря за това!  bouquet
В последно време само чета,но гледам да не изпускам новините.
Пека само обикновен хляб от 3 вида брашно.Бяло,типово и черно.Нямам време да експериментирам.
Само да споделя: откакто правя хляба с бира и прясна мая,вкусът е друг и всички вкъщи харесват хляба на мама.Разбира се,добавям чорек,сусам,мак и слънчогледови семки.

# 9
  • Мнения: 8 559
               Запис! Laughing Аз пък съм на тутманици и козунак или по-скоро измишльотини с козуначено тесто. Laughing Машината меси,а фурната пече,ама нещо май ще я сменявам,че издава багажа.До снимка не стигат,защото се омитат още като ги извадя,а и време не достига за това.

# 10
  • София
  • Мнения: 3 665
Нашата машинка понеже още е нова,на 1мес.,а и в къщи сме големи хлебоядци , та си работи почти всеки ден,с малки изключения  chef
За сега караме поред рецептите от книжката,но скоро ще започна да експериментирам ,като попрочета още малко из темите Laughing

# 11
  • Мнения: 1 252
Тайне,   bouquet
Аз не съм писала отдавна, но в последно време машинката ми е в мазето. Юхуууу, свърши ремонта и в неделя вече се надявам да си я сложа на почетно място.

# 12
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
  • Мнения: 9 507
Да се върна в края на отминалата тема по повод куката.Имам такава в комплекта,но все още не съм я ползвала.Започнах с вадене на бъркалките и когато не ги забравям,отлепянето е леснотия.Обръщам кофичката и хляба веднага пада сам.

Вмомента правя козунак,мнооого се надявам да се получат конци.Първо забърках на програма 'тесто'.При мен е 1ч,50минс с 3 месения и 3 втасвания.Програмата приключи,извадих тестото и с омазнени ръце,започнах да засуквам и отново да го меся.За втори път пуснах програма 'тесто' (четох,че колкото повече се меси,толкова по-пухкаво става).Преди 3-тото втасване, отново ще го заплитам/меся ръчно,ще върна обратно в машината,за да се надигне.След като приключи и втората програма 'тесто',смятам да финализирам веднага с програма 'печене'(при мен ще е 1час).Достатъчно ли е или да пусна 'сладък хляб',която е още 3часа и 20 минутен цикъл от 3 месения+3 бъркания+1ч печене към вече двете,завършени програми'? Цялата тази цапаница и безкрайно месене/втасване е заради прословутите конци. (надявам се,че ми разбрахте козуначените драми Crazy Mr. Green)

# 13
  • Мнения: 2 208
Благодаря за темата !   bouquet

# 14
  • Мнения: 1 884
Да се върна в края на отминалата тема по повод куката.Имам такава в комплекта,но все още не съм я ползвала.Започнах с вадене на бъркалките и когато не ги забравям,отлепянето е леснотия.Обръщам кофичката и хляба веднага пада сам.

Вмомента правя козунак,мнооого се надявам да се получат конци.Първо забърках на програма 'тесто'.При мен е 1ч,50минс с 3 месения и 3 втасвания.Програмата приключи,извадих тестото и с омазнени ръце,започнах да засуквам и отново да го меся.За втори път пуснах програма 'тесто' (четох,че колкото повече се меси,толкова по-пухкаво става).Преди 3-тото втасване, отново ще го заплитам/меся ръчно,ще върна обратно в машината,за да се надигне.След като приключи и втората програма 'тесто',смятам да финализирам веднага с програма 'печене'(при мен ще е 1час).Достатъчно ли е или да пусна 'сладък хляб',която е още 3часа и 20 минутен цикъл от 3 месения+3 бъркания+1ч печене към вече двете,завършени програми'? Цялата тази цапаница и безкрайно месене/втасване е заради прословутите конци. (надявам се,че ми разбрахте козуначените драми Crazy Mr. Green)
Не съм голям специалист, но не е ли много това втасване? Доколкото разбрах 2 пъти по 3 втасвания. Няма ли да превтаса?
Пиши какво се е получило ,щото и аз замислям да правя козунак в машинката.

Общи условия

Активация на акаунт