Мисля че сина ми е доста комплексиран

• 5 575
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Спорт, спорт и пак спорт!
Братовчед ми в 9-ти клас беше със същите сантиметри. Запали се по баскетбола и на бала си беше 187 см, толкова колкото е и днес, 10-години по-късно!
Още повече, че ако се запали по спорта агресията и депресивните състояния ще избягат далеч!

# 16
Ами по мой наблюдения, синът ми започна да ходи да тренира нещо като фитнес самоче навън, имам в предвид че се събират приятели и ходят в градинката до нас на лостовете. Първо си мислех че се събират да пият и такива неща но го видях да прекарва доста време по тези лостове попитах го а той ми отвърна че това се наричало уличен фитнес. Пак прекарва доста време зад лаптопа но пак е нещо. Също така след травмата на главата го водихме при няколко специалиста и те всички казаха че е напълно здрав физически и психически.

# 17
А хормони изследвали ли сте? Понякога са причина за нисък ръст /и за други работи/.

И нашите ходят на един външен фитнес /не лостове, а външни уреди и работят- странно за у нас/, близо е до вкъщи, тренират, говорят си, карат колелета наоколо. Не е лошо. По- свободни са, отколкото в зала.

# 18
  • в огледалото на живота
А хормони изследвали ли сте? Понякога са причина за нисък ръст /и за други работи/.

И нашите ходят на един външен фитнес /не лостове, а външни уреди и работят- странно за у нас/, близо е до вкъщи, тренират, говорят си, карат колелета наоколо. Не е лошо. По- свободни са, отколкото в зала.
Това щях да попитам и аз.
Освен това никъде не прочетох в темата дали освен ниския ръст няма и друг проблем/килограмите в норма ли са/

# 19
Спорт, спорт и пак спорт!

Волейбол,баскетбол или плуване. И всеки ден висене на лост.

# 20
  • по пътеката
няма нужда да стресирате вие мом4ето, 4е е ниско, изоб$о не трябва да се коплексира допълнително от подобни разговори! ние сме със аналоги4ни  данни като авторката и съруга й и синът ни е е то4но като сина й! и да е имал момент да се комплексира най-вероятно е успял да го преодолее, наблягайки на други свои силни страни! изкл*4ително забавен и коректен мъж израстна, самият факт ,4е майките си доверяват момите на него да ги придружава, д а им е съкравтирант и го харесват като служител, за мене  е много показателно! ръстът ве4е след определена възраст едва ли е  по-важен от надстройката! ако е по-пълен бих била загрижена ,4е от себе си знам как дебелината пре4и на здравето, ама ръстът си е даденост, не може да се тормози 4овек,4е не е гигант скандинавец!

# 21
Според мен, момчето си има ниска самооценка и не мисля, че само ръстта е проблема.

Това че, ниските мъже компенсирали и били комплексари е меко казано смешно.
Та то цели нации трябва да са психични отклонения заради нисък ръст. Mr. Green

Освен това, акцентирането от самите родители, че е нисък,
допринася за това да се чувства кофти. Време е те самите да го приемта такъв какъвто е.
Виждам че и агресия проявява, по-скоро над това трябва да работят,
а не да оправдават поведението му с това че е 1.68.

# 22
  • София
За да определиш някой човек или цяла нация за ниски, значи ги сравняваш с други хора и нации, нали така! Хората се сравняват съвсем несъзнателно, включително по отношение на ръста. В една популация от хора, ако повечето са 1.50, то на теб може да ти се струват ниски, от висотата на твоите 1.60 примерно, но за тях си, те са си добре. Ако половината съученици на момчето са по 1.80 то няма как да не се чувства нисък сред тях. Не разбирам защо трябва да се правим на ударени, че височината на мъжете особено, няма значение! Има значение, и то голямо, защото по-високите мъже са по-харесвани от жените при равни други условия. Мисля, че това е нещо, дълбоко вкоренено, и мъжете, и жените го усещат, но някак в днешно време не е политически коректно да се говори, защото някой може да се обиди. Добрата новина е, че човек е способен да преодолее мислите и вярването, че ниският ръст е виновен за проблемите му, и да се фокусира върху предимствата, които му дават други качества.

# 23
Не виждам нищо притеснително момче на 17години да е с такъв ръст.Напълно нормално е, като се има предвид ,че то още е в процес на растеж и развитие.Не вярвам също ,че то е най ниския в класа.Мисля,че проблема е някъде съвсем другаде.И ако се подходи не родителски ,а приятелски към него.Той ще се престраши и ще го сподели.На тази възраст се изгражда самочувствието на момчето.И това се дължи на отношението на момичетата към него.И се питам дали в основата на проблема не стои момиче.Когато на тази възраст момче се почувства не достатъчно харесвано и отхвърлено.То със сигурност се комплексира,затваря се в себе си и се срамува да го сподели.

# 24
Здравейте, при нас мерките са същите  Simple Smile с тази разлика, че имам по-голям син висок 1.80.
Е, по-големият е математик, учи и се справя в чужбина  Peace От музика не разбира и правото хоро е истинско изпитание за него Simple Smile По-малкият се занимава с география и химия, музикант  е дори прави опити да композира Peace
Ние не обичаме децата си защото са високи, ниски, пеят, танцуват, рисуват.........................,
а защото Бог ни ги е дал, такива каквито са  Hug с благодарност до края на дните ни Praynig 
Задачата ни е да им дадем увереност и самочувствие с това което са!
Не се вторачвайте в нищо незначещият ръст, за да не ви убегне нещо наистина важно което се случва със сина ви.   bouquet   

# 25
Не при синът ми всичко е наред с момичетата даже повече от добре ако се сещате. Килограми те са му в нормата 65кг. И не не е най ниският в класа повечето от момчетата в неговият клас са колкото него, но също така има и няколко по 190см. А какво по точно имахте в предвид като казахте че може да има проблем с хормоните ? пп; Мъжът ми беше споделил преди време че той самият е ръстял до към 19-20г. възраст.

# 26
Andariel , ако имаш нисък син, би ли му казала всичко това?
Че момичетата харесват високи, какво голямо значение има ръстта и т.н. и т.н.?

Не се правим на ударени, напротив, мислим за децата си,
които не искаме да се комплексират заради подобни мнения.  Peace

Аз живея в страна, където има хора от ужасно много народности.
Има черни, бели, жълти...Има ниски, много ниски, високи и супер високи.
Ако почнем да се комплексираме и сравняваме, направо не знам.

# 27
  • София-Лагера
И аз харесвам високи мъже ,но си взех нисък. Mr. Green
Аз съм 168 и като сложа ток съм по-висока от него.
Но много си го обичам Heart Eyes
Ръста няма значение Peace

# 28
Имах един приятел, който си беше нисичък за възрастта си, но се записа на волейбол и за има-няма няколко месеца дръпна доста.
Така че препоръчвам на сина ти да играе волейбол, също и баскетбол.  Peace

# 29
  • София
Това не съм го написала, за да го каже една майка на сина си, а си приказваме тука, и да си кажем нещата такива, каквито са. В твоя ред на мисли, ти би ли била ок високата ти метър и седемседет и нещо например, щерка, да ти доведе за зет някой кинта и петдесет? Първо, е много вероятно тя изобщо да не си падне по по-ниско момче от нея, а и на теб вероятно ще ти бъде на езика "дъще, добро е момчето, ама да беше по-височко".  Като си толкова широкоскроена, защо не вземеш да си преброиш и да си ккажеш честно, ти по какви мъже си падаш повече и си имала за гаджета - по-високи от теб и високи изобщо, или по-ниски от теб и ниски изобщо? Светът е пълен с всякакви мъже, но повечето жени предпочитат тези, които са по-високи от тях и като цяло високите мъже се радват на повече внимание.

Ако моят син си мисли, че проблемите му са от ръста, ще му изприказвам всичките глупости на тема "колко не е важно дали си винок/нисък", защото ще ми е дете и ще гледам да го успокоя някак, но също толкова и ще започна да му говоря за всички други качества, които притежава и върху които да се фокусира. Аршинът е двоен, нали знаеш - знаем какво е по принцип, и лесно мислим другояче, когато се отнася за нас!
В случая с това момче,  проблемът е, че е агресивно, било е местено доброзорно от две училища, и едва ли проблемът е само в ръста. Едва ли е от отличниците и ходещите на някой кръжок към училището. Не мисля и че точно спортът е панацеята, може странно да звучи, но бих го пратила на йога и бих го накарала да решава кръстословици, да рисува, да се учи да свири на някакъв инструмент, и изобщо всичко, коетоо не е свързано с физическите качества, а с интелекта, защото във всички спортове височината е част от параметрите, по които се оценява един спортист, а ако приемем, че на него това му е проблемът, съвсем бих го отклонила от тази надпревара, и бих го запратила към нещата за душата и ума.

Общи условия

Активация на акаунт