Миризма при използване на сушилня

• 65 932
  • 244
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ще използвам темата да попитам: преди да започне да суши Канди-то се вкарва малко вода. Защо?

И моята Аристонка вкарва вода преди да почне сушенето, не знам защо.  newsm78

# 46
  • Плевен
Ще използвам темата да попитам: преди да започне да суши Канди-то се вкарва малко вода. Защо?

И моята Аристонка вкарва вода преди да почне сушенето, не знам защо.  newsm78

Всички комбинирани перални със сушилни вкарват вода. За това и по правило разхода им е по голям при сушене. Водата служи за охлаждане на някакви съединения между барабана и нагревателите. Тази вода при самостоятелните сушилни не е необходима, тъй като нямат частите на пералните.
Ама и аз го обясних... ooooh! Дано да сте ме разбрали.

# 47
  • France
Разбрах   bouquet

# 48
Здравейте дами Hug
Абсолютно същият проблем има и при моята машинка - комбинирана пералня със сушилня за вграждане Hotpoint Ariston Cawd 129, изглежда ето така: http://www.technopolis.bg/b2c/details/682460/P11110401/Peralnya- … -ARISTON-CAWD-129 .Съвсем новичка е, прала съм само 2 пъти на нея, и двата пъти използвах и сушилнята след пране. Като цяло съм доволна, особено от факта, че е доста безшумна, но по време на сушене наистина изпуска тежка и задушлива миризма на нещо обгоряло, мисля че на някакво обгоряло машинно масло или пластмаса, не знам newsm78... Честно казано поуспокоих се, когато видях, че и вие сте имали такъв проблем, като се замисля явно е нещо нормално за първите няколко пранета.  Thinking Бях се притеснила, защото това ми е първата пералня ( и сушилня ) изобщо и нямам лична база за сравнение Embarassed
Дано да не продължава много дълго, защото днес сутринта така се надишах с тези изпарения ( пуснах сушилнята много рано сутринта преди работа и готвех в близост до нея ), че ми стана лошо. На всичкото отгоре си облякох от току-що изсушените дрехи и в момента на всяка крачка ми смърди на автосервиз Cry   Но ще продължа упорито да я пускам в следващите дни, и без това имам страашно много за пране, та дано се измирише скоро  Praynig Ще сменя и препарата за пране, защото досега ползвах 2 в 1 течен...
Иначе и за още нещо да се оплача - малко ми е свила дънките, едвам ги облякох сутринта, а не вярвам да съм напълняла за един ден...  #Crazy

# 49
Здравейте, и аз се записвам тук с проблема ужасна миризма при използване на сушилнята.
Имам комбинирана пераляна със сушилня Hotpoint Ariston,имаме я от лятото,но не бях ползвала сушилнята и вече 3-4 пъти суших,но няма такава миризма.Цялата стая мирише и дрехите,направо ми се ревеше като я ползвах.Дано скоро се оправи,както при вас.

# 50
  • София
Добре, че намерих темата, че се бях притеснила. И аз съм със същата пералня със сушилня и отначалото миришеше потресаващо. Сега е мааалко по-добре, но още не се е отмирисало, пускала съм сушилнята десетина пъти.  Crazy

# 51
Ех, този Ariston. Моята вече се оправи, докато работи мирише само на омекотител, както и дрехите след това. Всъщност никога не съм успявала да докарам толкова силна миризма на омекотител преди, независимо дали суша навън, вкъщи или на сушилник. Но както писах преди въртях все едно и също за да не си умирисвам дрехите в продължение на 1 седмица  нон-стоп.  Имам една разширила се блуза, но не знам дали е от пране или от сушене (ползвах комбинираната програма), както и  може би няколко леко свили се. Но ще го преживея, пред това да мръзна на терасата и да чакам няколко дни да изсъхнат дрехите.

# 52
  • France
От тази тема разбрах, че Канди-то е най-малко вонящо.... Mr. Green

Дидке, защо си ми откраднала аватара?  Laughing

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 14:41 от писи-миси

# 53
  • Плевен
Имам една разширила се блуза, но не знам дали е от пране или от сушене (ползвах комбинираната програма), както и  може би няколко леко свили се. Но ще го преживея, пред това да мръзна на терасата и да чакам няколко дни да изсъхнат дрехите.
Аз пускам да пера и да суша всичко наред. ако има нещо да се свива или разширява да става и поне да не му бера грижата в последствие. Аз дрехи дето ще им слугувам така да се каже, предпочитам да се скапят и да не ги нося. Мерси от такива, дето да ги пера на ръка, пък да ги суша легнали на хавлия и др. подобни. Stop
Моята сушилня пък прави плетените дрехи страхотни. От носене като им се поръзширят ластиците и те самите, като ги изсуша и стават едни такива стегнати, направо като нови.  Heart Eyes

# 54
  • Пловдив
Да, комбинирана е защото физически няма къде да сложа сушилня отделно и се принудих 2 в 1 да взема. Но колкото и да четох из нета никъде не срещнах такова упорито оплакване от тази миризма.
Някак дори и като е само на функция пране и се усеща лекичко тази миризма, но понеже пера на ниски градуси и не се засилва, знам ли?  newsm78

И ние имаме аристон аквалтис комбинирана 9/6 кг и на мен ми мирише като пусна сушилня, а е на друг етаж, на стълби, в помещение и прочие. целите стълби ми миришат след сушилнята на не знам и аз какво - нещо като пресъхнало, не е точно гума, ами...смятам,че е нормално да има миризма, все пак за супер кратко време прането става сухо и машината яко работи. Но ако кажете - ще ходя и аз на сервиз.
Има ли препарати за сушилня или нещо, което пъхате при прането, то не ми мирише на нищо - обаче и миризмата от препарата е изчезнала, поне да ми мирише свежо искам, а не на нищо!

# 55
  • София
При мен проблема не е мирис на пресъхнало, а на прегоряло масло и гума. В началото лютеше на очите чак. В интерес на истината още си има мирис, уж намалявал...Ама последния път някак пак се увеличи  newsm78

# 56
  • Бургас
Привет! Нашата аристонка е тази http://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/hotpoint-ariston/wdd-9640-bx-p90207343/
Взехме я в началото на октомври и е със същия проблем - мирише здраво на гума, вече се усеща като лек дъх, но определено е на изчезване... Сушилнята съм я пускала около 10- тина пъти.

# 57
При мен проблема не е мирис на пресъхнало, а на прегоряло масло и гума. В началото лютеше на очите чак. В интерес на истината още си има мирис, уж намалявал...Ама последния път някак пак се увеличи  newsm78

..... и заставаше на гърлото. Аз я пускам всеки ден поне по веднъж. Няма вече никаква миризма.

Josefin, когато мирешеше най-силно и дойде техник, каза че било нормално, не е докоснал уреда. Каза да се примиря, че това е специфичната миризма на сушилня. Тя скоро изчезна, иначе естествено, че нямаше как да се примиря.

Ползвам за децата омекотител Frosch Almond Milk, за нас Lenor Professional. С Frosch миришат дрехите най-силно. Също и кърпичките на DM.

# 58
  • Пловдив
Мамичка, омекотител ползвам като пера, а като пусна сушилня - къде се слага?
Кърпичките на ДМ при прането ли се слагат? Това ми е по-лесното на мен
 Hug

Но като ви слушам, чак да люти на очите- миризмата при мен е поносима, да има странна миризма, но  мисля, че хич без нея няма как да стане, все пак се сушат яко дрехите. На гума и прочие не ми се е омирисвало нищо, прането както казах или леко на препарата си мирише или на абсолютно нищо не мирише.

# 59
Само кърпичките се слагат след пране и преди сушене. Омекотител както само при пране - в началото.

Общи условия

Активация на акаунт