Миризма при използване на сушилня

• 65 956
  • 244
  •   1
Отговори
# 75
  • Плевен
За Аристон говоря. а преди имах Канди. От Аристона съм по-доволна.
При сушенето трябва да имаш четирите програми - за гладене, за гардероб, за закачалка, за пълно сушене и освен това да имаш време за сушене - 40`, 60` като знака горе до цифрата е чертичка, т.е. знака за минута, а не е кръгче, което е за градусите.
Станислава, а можеш ли да кажеш кой модел Аристон имаш, защото и аз не виждам на моята пералния да има време за сушене. Но аз обикновено пускам през нощта на еко програма
( определено вече няма никаква миризма ) и сутринта ги изваждам сухи, разбира се с удоволствие бих си съкратила времето за сушене  Mr. Green

Редактираме се, и  аз си открих минутите за сушене , след няколко месечно ползване  Mr. Green!
Станислава, мерси за инфото    bouquet,
предлагам кой каквото ценно открие в неговата комбинирана пералня  Аристон да споделя тук.

А няма нищо  Laughing
Между другото Аристона си има много предимства пред други перални, програмите са много добри и могат да са доста икономични, ако се ползват правилно.
Аз например пускам доста пране като количество. Преди го сушах цялото и по 4 часа ми сушеше сушилнята. Сега като се изпере го деля на две, три и забелязвам, че като е по-малко количеството съхне значително по-бързо, например 3 пъти по 40мин и пак общото време е почти напаловина. Даже зимно яке се суши за 40мин. и го обличам направо топло от сушилнята  Laughing
С две думи колкото по-малко е прането за сушене, толкова по-бързо става.

Аз нали ви казах на мен една приятелка ми дава акъл, която има пералнята от повече време, пък и аз доста изчетох от упътванията. И между другото забелязах, че варианта на български е доста съкратен, а на другите езици има повече съвети за ползването на пералнята.

Наистина някой, ако знае хитрини е добре да ги сподели.

# 76
  • София
Само да питам - за 40 мин, може ли да изсъхне някаква част от прането, която е сложена? И аз пера по много наведнъж и е ясно, че трябва да го деля при сушене. Защото миризливото става след около първия час на сушене.
Аз чак якета не суша, то и за дрехи не ползвам щото с тая миризма е гадост. Та, остава само за големи неща - чаршафи, хавлиени кърпи, халати за баня.

Като цяло горко съжалявам за избора си при тази миризма, ама ще си я ползвам, какво да се прави  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 77
  • Плевен
Като цяло горко съжалявам за избора си при тази миризма, ама ще си я ползвам, какво да се прави  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Наистина с миризмата е кофти положението. Но моята миришеше много за кратко и сега не се усеща абсолютно нищо, освен приятната миризма от перилния препарат. Наистина нямам идея, защо не се отмирисва. А гледам, че и други се оплакват.
Иначе като сушиш по-малко пране не се мачка и съхне по-бързо. Но трябва да пробваш. Иначе и аз суша халати, чаршафи и общо взето всичко. Аз след три месеци опити на различни варианти си налучках схема за сушене.

# 78
Както вече писах, това с миризмата беше само първите няколко пъти, когато пусках сушилнята.
В момента няма никаква миризма, нито дрехите миришат, нито самата пералня докато работи.
Факт е разбира се, че принципно такава миризма не трябва да има - нито първия път, нито следващите. Нещо не са домислени моделите.
Аз в общи линии всичко се научих да суша, освен чаршафи - излизат ми страшно смачкани, независимо коя програма за сушене ползвам. С кърпи, бельо, даже вълнени дрехи няма проблем, но чаршафите си ги изкарвам на простора, нямам сили да гладя после 1 час.

# 79
  • София
Само да питам - за 40 мин, може ли да изсъхне някаква част от прането, която е сложена? И аз пера по много наведнъж и е ясно, че трябва да го деля при сушене. Защото миризливото става след около първия час на сушене.
Аз чак якета не суша, то и за дрехи не ползвам щото с тая миризма е гадост. Та, остава само за големи неща - чаршафи, хавлиени кърпи, халати за баня.

Да не ти е запушен някой филтър?
Аз имам самостоятелна сушилня, но като се запуши един от филтрите така започна да мирише на гума при по-дълго сушене(спално бельо и хавлии предимно)

# 80
  • София
Комбинираните уреди или поне Аристона няма филтър - само една дупка в долния край, която е за по-едри неща да се хващат. Или аварийно да се източи водата.
Не знам защо точно моята трябваше да е от смрадливите  Sad Sad Sad
Техника рече да съм слагала по-малко омекотител. И без омекотител обаче си смърди...А вече четвърти месец я ползвам.

# 81
  • Плевен
Комбинираните уреди или поне Аристона няма филтър - само една дупка в долния край, която е за по-едри неща да се хващат. Или аварийно да се източи водата.
Не знам защо точно моята трябваше да е от смрадливите  Sad Sad Sad
Техника рече да съм слагала по-малко омекотител. И без омекотител обаче си смърди...А вече четвърти месец я ползвам.
Според мен извикай пак някой техник, да провери дали е монтирана както трябва, дали всичко вътре е както трябва. Може да няма сменяем външен филтър, но може би има вътрешни самопочистващи се филтри. и е възможно някой от тях да липсва или да е сложен на грешна страна например. Няма как да е от омекотителя. Аз слагам двойна доза и сушилнята не мирише.
След толкова време ползване не е нормално да мирише. Нали е в гаранция?
Това ми звучи глупаво от устата на техник - да слагаш по-малко омекотител  newsm78 Нали пералнята си има отделения за добавяне на всякакви препарати. Ако трябваше да работи само с прах, защо са и сложили чекмедже за добавка и на други неща.
Направо ти съчувствам. Да се разправяш с техник, който само замазва нещата и не иска да открие проблема е много гадно.

# 82
  • София
Техникът като дошъл (аз бях на работа, та майка ми се е оправяла с него) погледнал, пуснал сушилнята, помирисал и отсякъл, че е нормално. После погледнал омекотителите и рекъл - не повече от половината мерителна ваничка да е с омекотител - това отговаря на една капачка горе-долу. Добре, спазвам го, но ефект няма.
Трябвало да "прегори" маслото..егати му и маслото и горенето..вече трети месец става. То, вярно, че тази миризма ме кара да се въздържам и от сушене...Нещо като параграф 22 си е положението  ooooh! ooooh! ooooh! Ама гледам, че и други има с моя проблем.

# 83
  • Плевен
Техникът като дошъл (аз бях на работа, та майка ми се е оправяла с него) погледнал, пуснал сушилнята, помирисал и отсякъл, че е нормално. После погледнал омекотителите и рекъл - не повече от половината мерителна ваничка да е с омекотител - това отговаря на една капачка горе-долу. Добре, спазвам го, но ефект няма.
Трябвало да "прегори" маслото..егати му и маслото и горенето..вече трети месец става. То, вярно, че тази миризма ме кара да се въздържам и от сушене...Нещо като параграф 22 си е положението  ooooh! ooooh! ooooh! Ама гледам, че и други има с моя проблем.
И моите родители имаха такъв проблем. Викаха за тяхната пералня два пъти техници от гаранционното обслужване, защото центруфугата им имаше проблем. И те пуснат пералнята и все казваха, че след време ще се оправи. Но накрая дойде един друг техник, който каза че тази марка си имала някакв проблем в определени серии при сглобяването на барабана. Ръчка нещо и вече няма проблем. Обяснява, че тези, които са сглобявани в Турция нямали проблем, а другите като тези на родителите им ги сглобявали в Холандия и имали този проблем.
Аз за това си мисля, да няма нещо сбъркано в определена серия от тези перални. Пък те да си разправят, че е от омекотителя и от маслото. Щото, както ти казва, егати му и маслото и омекотителя... да ти смърди четири месеца вече.

# 84
  • France
Пак ще се включа, да споделя, че ми допадна идеята за съветите, но, освен за Аристон и Индезит нека да даваме и за Канди  Simple Smile, защото упътването, наистина е много кратко и благодарение на скромната ми интелигентност се оправям с тая пущина... Laughing

# 85
  • София
И аз си мисля, че има някакъв проблем с определен модел на Аристон. Всички, които се включиха имахме проблем само с един модел. То, явно затова има и обяснение - маслото, омекотителя, дрън-дрън ярина..щото няма как да ми сменят изцяло пералнята  ooooh! ooooh! ooooh!

# 86
Morgana, бих те посъветвала да извикаш трети път техник и ако пак нищо не стане да напишеш писмена жалба до фирмата ( но задължително писмена, с входящ номер ). Ако и след това нищо не предприемат, с копие от жалбата  директно в КЗП и там също подаваш оплакване в писмен вид.
Тези перални струват по хиляда лева, за тези пари на ръце трябва да ни носят, че сме си ги купили, а не да ни късат нервите.

# 87
Имам пералня Аристон със сушилня от 8 години и съм сушила около 10 пъти поради същата причина -после дрехите миришат на гума.Нищо не помага !Затова ползвам сушилнята само в краен случай.

# 88
Здравейте на всички!
Вече и ние имаме пералня със сушилня Аристон http://www.technomarket.bg/products/09121433/hotpoint-ariston-wdd-9640b - от вчера  Grinning Още снощи нямах търпение да я пробвам- при нас миризма няма от сушилнята,суши си дрехите повече от час и половина и проблем нямаше.Малко повече ми идва времето,но още не сме я разучили напълно,така че приемам съвети  Simple Smile Снощи пуснахме малко дрехи,за да видим дали няма да се свият или намачкат прекалено много,но нито се свиха,нито се смачкаха и останах доволна.Пералнята си съкрати времето за сушене, явно защото дрехите са били малко.Вие използвате ли редовно сушилнята и съответно коя мислите за най-удачната програма?От прочетеното до тук виждам,че явно имате и упътване на български ... ние нямаме и се мъчихме с английски, ама честно казано доста неща не ми станаха ясни  #Crazy

# 89
  • София
Да ти кажа при тази смрад сушилнята се пуска само при крайна необходимост и после проветрявам един ден дрехите. Така, че не мога да ти кажа точно на коя програма. Явно един определен модел на Хотпойна има тази миризма. Sad Sad Sad
При мен не помогна съвета и за съкращаване на времето за сушене - хем са доста мокри, хем вече прословутата миризма лекинко е започнала да се пропива - и това за 45 мин. сушене!

Общи условия

Активация на акаунт