Миризма при използване на сушилня

• 66 185
  • 244
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Сушилня Аристон НИКОГА вече! Казвам го от опит.

# 121
  • France
Ще уточня, че "влагомера" отчита на всяка програма на сушене.
Добре де, момичета, нямам упътването на Аристон, но предполагам, че е сходно с това на Канди.... ако пускате сушилнята на по-леката програма / при мен е с едно "слънце", а не с две/ миризмата няма ли да е по-малко?
И защо не се обедините и не пуснете жалба в КЗП и да искате компенсация от производителя- търговеца?

# 122
  • София
При мен не зависи от програмата - след 50-тата минута започва миризма и така до края. Затова пускам само на 1 час, та само едни десетина минути смрад да смърди. Ако пусна на 45 минути няма миризма, ама и дрехите са си доста мокри още.
Аз виках техник още в началото - той обясни едни врели-некипели, че съм слагала много омекотител, че щяло с времето да намалее и бла бла. Един вид сигнализирала съм за проблема, ама аз не правя нещо както трябва. И оттогава спрях да се занимавам с глупости. Какво като пусна жалба в КЗП? Нито имам време и сили, нито очаквам нещо. Пуснах темата, за да питам дали някой е успял да се справи с проблема, ама явно няма справяне  Sad

# 123
  • Варна
Комбинираните си понамирисват факт е.И аз ползвам такъв аристон години наред. В началото верно си беше неистова смрад и то точно на гума. Спасеието беше омекотител и ароматизатор пръскалка на Сано. 10 мин преди края на цикъла отварям и пръскам 10 пъти вътре дрехите-поне те да не миришат.

С годините миризмата понамаля да не кажа,че съвсем изчезна.

Като съм руса и не слушам така ми се пада  Laughing. Комбиниран уред повече никога  #Cussing out. Ама неще и да се счупи пущината та да я сменя.

# 124
  • Варна
Natali_ ,провери как стоят нещата с другите марки комбинирани перални със сушилни.Аристон-ките миришат,съдейки по броя недоволни.
Аз съжалявам ,че не попаднах на тази тема преди да се сдобия с "прекрасния" уред.

Момичета,ако пусна кратка програма на изсушаване прането ми остава влажно.Това означава ли ,че всеки път трябва да пускам три часова програма за сушене ?

Единствената програма за сушене,която ползвам е тая за 40 мин. Само там не мачка като за световно и не пресушава дрехите.....и съответно не смърди на гума. Ако се налага я пускам два или 3 пъти,но само нея. Иначе суша всичко включително и хавлии когато се налага.

# 125
Цитат
При мен не зависи от програмата - след 50-тата минута започва миризма и така до края. Затова пускам само на 1 час, та само едни десетина минути смрад да смърди. Ако пусна на 45 минути няма миризма, ама и дрехите са си доста мокри още.
Съгласна!Изпробвах и това.Да ги бях простряла без сушилня пак толкова щяха да са влажни ,ама поне са супермеки и цялата къща мирише на омекотител.
Купих няколко вида къпрички за сушилня - на "Ленор",на DM и от "Джъмбо".Освен това ще поръчвам и топките са сушилня.Но както ми се струва - сушилнята само в извънредни ситуации ще се използва.Обмислям вариант след няколко месеца да си взема сушилня "Миеле" ,дори и втора употреба тези уреди са "бетон".

# 126
Цитат
Съгласна!Изпробвах и това.Да ги бях простряла без сушилня пак толкова щяха да са влажни ,ама поне са супермеки и цялата къща мирише на омекотител.
Купих няколко вида къпрички за сушилня - на "Ленор",на DM и от "Джъмбо".Освен това ще поръчвам и топките са сушилня.Но както ми се струва - сушилнята само в извънредни ситуации ще се използва.Обмислям вариант след няколко месеца да си взема сушилня "Миеле" ,дори и втора употреба тези уреди са "бетон".

Миеле имат щанд в МОЛ-а на Цариградско. Интересувах се и от тях, но цената ми е доста на възможностите - пералня със сушилня е около 5000 лв.

# 127
Цитат
Миеле имат щанд в МОЛ-а на Цариградско. Интересувах се и от тях, но цената ми е доста на възможностите - пералня със сушилня е около 5000 лв.
Знам ,че са скъпи,но втора употреба са по - достъпни.Имам печка ,втора употреба ,внос от Германия и нямам забележки ,а вече 5-та година я използвам.Съжалявам ,че имах задръжки и не си взех и пералня и сушилня по този начин.Реших ,че пералнята трябва да е нова - ето ми я сега ,да си я гледам и да  се радвам  Mr. Green хем е и комбинирана със сушилня  Mr. Green
Както и да е.Просто вече ще "хваля" на всякъде Аристон-а.

# 128
Още веднъж ви благодаря, че сте споделили за миризмата, че се бях насочила точно към Аристона. Коя според вас е по-подходяща и качествена марка на близка цена. Гледах някакви Електролукс - моля, изкажете мнения....!  bouquet Hug

# 129
Здравейте, и ние на скоро се сдобихме с въпросния уред
http://www.technomarket.bg/products/09121433/hotpoint-ariston-wdd-9640bx
Споделям и аз, че наистина намерисва на гума след 50тана минута на сушене. И за съжаление това се отразява и на дрешките. Сушили сме 2 пъти само, по принцип не е толко силна миризмата както я описват някой хора тук. Ползам програмата ЕКО тя е фиксирана на 3 часа и суши перфектно. Иначе като пералня е много добра. Сушенето също е добро, но само да не намерисваше... надявам се с времето да намалее и изчезне...

# 130
 Natali_ ,предната ми пералня беше Електролукс.7 години претърпя какъв ли не тормоз.Дори сега ми става мъчно ,че заради Аристонката я махнах.Имала съм проблеми само ,когато перях продължително време с течни препарати.Започваше да мирише (ах,тези наши чувствителни носове) на мухъл и се налагаше да пускам чаршафи на високи градуси с Доместос.
Когато избирахме комбинираната пералня се колебаехме между Аристон и Електролукс.Избрах "по-доброто"  smile3511.Но все пак помисли за отделно купуване на пералня и сушилня.
Пиши какво си избрала и след като  вкараш в употреба ,кажи как го докарва на миризми.

Да добавя - сушилнята може да не върши работа, ама поне ми затопля къщата.Значи не е 2 в 1 ,а 3в1 

# 131
Natali_ ,предната ми пералня беше Електролукс.7 години претърпя какъв ли не тормоз.Дори сега ми става мъчно ,че заради Аристонката я махнах.Имала съм проблеми само ,когато перях продължително време с течни препарати.Започваше да мирише (ах,тези наши чувствителни носове) на мухъл и се налагаше да пускам чаршафи на високи градуси с Доместос.
Когато избирахме комбинираната пералня се колебаехме между Аристон и Електролукс.Избрах "по-доброто"  smile3511.Но все пак помисли за отделно купуване на пералня и сушилня.

Знам, че най-добре е отделни уреди, ама пусто, нали все гледаме да не заема много място.....Пък и колко ще я ползвам сушилнята - само зимата. Лятото ще си простирам на терасата...(поне такива са намеренията ми).

# 132
Татянка-Бърборанка, споменаваш в предишни постове, че ще идва техник да я види. Е идва ли такъв и ако е кво каза? Може би ако въпросната гума се подмени с някоя която не се размирисва при нагряване може да се реши проблема.

# 133
Днес написах писмо на магазини"Зора" от където я купих.Отговора беше -  нормално е ,заради гумата.
От представителството на Indesit  ще ми изпратят техник с когото да се наслаждаваме на ароматите около пералнята.
Последно ми остана да пиша на Комисията за защита на потребителите.Ммака му ,не мога да се примиря с тази смрад. newsm45

А на комисията за защита на потребителите писа ли?

# 134
  • София
Още веднъж ви благодаря, че сте споделили за миризмата, че се бях насочила точно към Аристона. Коя според вас е по-подходяща и качествена марка на близка цена. Гледах някакви Електролукс - моля, изкажете мнения....!  bouquet Hug
Нашата е комбинирана пералня + сушилня на Електролукс (за събаление не помня модела, но ако те интересува довечера ще погледна и ще пиша). От 3 години я ползваме почти непрекъснато. Доволна съм, особено като я пусна комбинирано пране със сушене, не се налага да прехвърлям дрехи. Единственият недостатък е, че капацитета на съшене е по-малък ( 3-5 кг. май) и ако напълня много дрехите излизат не добре изсушени и намачкани.
До сега не ми се е случвало да има миризма на гума. Много неприятно. Дано свършат работа в комисията.

Общи условия

Активация на акаунт