Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 49

• 42 699
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Burgas
С червената рокля е Фирузе. А това е семейна снимка на Хюррем със Султана след като Ибрахим напусне сцената  smile3534

E, направо сте ГЕНИАЛНИ !!! Супер оригинално !!! newsm44 newsm68 newsm51 txtloves

# 166
Благодаря за превода на резюмето.
Май Фирузето ще си отиде така,както ние искахме.
Може това ,което момичетата писаха в Туитър да излезе вярно.
Колажите са чудесни!Чудех се какъв е смисъла,защото не бях
гледала фрагмана.

# 167
  • Атлантис, Галактика Пегас
Kordelia , интересно чувство за хумор в колажите - харесват ми thumbsup и потвърждават за пореден път извода, до който мисля след няколко теми безспирни спорове повечето тук стигнахме -  че и двамата са най най-популярните и одумвани  образи в сериала, най-емоционално и драматично наситените, между ада и рая, межди бога и дявола.  Peace

Аз и преди писах че те са двете страни на един и същи медал. Женското и мъжко лице на амбициозни хора постигнали успех.

Всъщност са много много различни...
за теб може би, за мен са еднакви.  Аз си сложих моето виждане.

# 168
  • Burgas
Това Фирузе или Хюрем е с червената рокля ?
Фируузе е , косата е кестенява  Peace

сигурно  е Фирузето, но аз се обърках, защото на една от снимките Хюрем е с червена рокля,пък Фирузето с бяла...ама то рокли бол ,...

та си помислих да не би и тя да е отишла на кораба за разчистване на сметките

# 169
Ще се разкрие значението на татуса, но няма толкова бързо да се разделим с Феруузето, за съжаление. Султанът я търси отново newsm78, няма отърване от нея,  пък и писаха, че 13 серии ще ни радва Sick, а тази ще е 11-та. Значи поне още 2 след тази, но поне да си тръгне подобаващо bishop

# 170
  • Burgas
Kordelia , интересно чувство за хумор в колажите - харесват ми thumbsup и потвърждават за пореден път извода, до който мисля след няколко теми безспирни спорове повечето тук стигнахме -  че и двамата са най най-популярните и одумвани  образи в сериала, най-емоционално и драматично наситените, между ада и рая, межди бога и дявола.  Peace

Аз и преди писах че те са двете страни на един и същи медал. Женското и мъжко лице на амбициозни хора постигнали успех.

за теб може би, за мен са еднакви.  Аз си сложих моето виждане.

съгласна съм, че в много отношения си приличат,но като чели   Хюремчето успя да използва по- разумно и с по- голям усет ,затова и по- успешно целия арсенал от дадености  качества (  природни и придобити ) за оцеляване и  постигане на целта си , докато Ибо без да се усети , се прецака сам  .

# 171
# 172
  • Варна
Да се запиша,очаква ни интересна серия Peace

# 173

за теб може би, за мен са еднакви.  Аз си сложих моето виждане.

Разбира се, че става дума за лично мнение, никой не оспорва правото на различия във форумни дискусии. Затова и аз ти отговарям със своето.Но забелязваш ли, че между двата така наречени лагера(определението е шеговито), се отстоява така наречената бинарна рамка, особено от фенките на Хюрем(да ме извинят тия които не са съвсем крайни, надявам се да има такива).Интересно ми се струва всичко това и и като явление, обект на социалната критика- щом Хюрем е харесвана от някои, значи всички противници в сериала не бива да бъдат харесвани. Ако харесвате Хюрем, не трябва да харесвате Ибрахим. Ако искате да оправдаете Хюрем я обявяте за абсолютно еднаква с Ибрахим, защото ако той е различен за вас, спора отива в друга не така удобна посока. Тук ако се вгледаме и по внимателно става въпрос и за различието и повторението и как те се съчетават във спорове и дискусии. Противопоставянията и тук са на лице, ако Хюрем е положителна, значи Ибрахим е отрицателен герой. Ако трябва да се обвини Ибрахим се казва на неговите фенове-"той е абсолютно еднакъв с нея, само че в мъжки образ". Тук отново се стига до едно много интересно противопоставяне-мъж-жена, но това е една друга тема.
Тук разбира се се намесват и онези полюсни позиции, чрез които се описват героите във сериала. Мненията във форума ни въвличат към една добре позната посока на тази противопоставеност-умен-глупав, печелещ-губещ,с възможности- без възможности. На едната страна е Хюрем, с всичките и подлизурковци, на другата са Ибрахим и Хатидже. Така някои хора тук отиват към крайности в критиките към Ибрахим и Хатидже, като си служат с едни очевидно изключващи се понятия или по лошо, поемат другата посока-Хюрем и Ибрахим са еднакви(демеk, неговата еднаквост с нея е нейното оправдание). Така дискусиите вървят по два много стандартни и отъпкани пътища, без да се опитваме да избягваме крайностите като намерим поне някаква свобода във нашето общуване.
Що се отнася до това, че Ибрахим се бори честно и застава с лице срещу враговете си като войн, а Хюрем използва така наречените женски хитрости, манипулации, подслушвания, надничането зад ъглите на ония които я следват, ще кажете-да ама тя е жена, това са нейните оръжия. И пак стигаме до доминиращото разбиране на отношенията как постъпва един мъж, една жена, които забележете принципно са изкуствено вплетени в социално ролевите игри на някакъв поглъщащ ни и доста бетонирам порядък. Според социално конструираните ролеви игри, мъжа трябва да е силен, жената хитра. В случая, Хюрем е оправдавана за подлите си манипулации и хитрост-забележете, само защото е Жена!Подкрепям Ибрахим, защото той застава честно и смело като войн обърнат с лице към враговете си. И тъкмо там е разликата му с Хюрем.
Съжалявам, но методите на Хюрем...прекалено са ми чалга.

# 174
  • Мюнхен
Да в роля на Ататюрк бая грим му сложиха на Халит  Mr. Green
  Laughing излгежда все едно са му направли пластична операция  Laughing

Ани ,както винаги твоите колажи са прекрасни ./разведряват мрачните мисли тук/  Hug

Фен ,Благодаря за превода на резюмето. Hug

Разбирам , че вече се спряга за тайната на Фируузе  newsm78.
Видяхме в първия фрагман ,че Сюмбюл забеляза татуировката ,но явно ще премълчи,той беше и на кораба..щом Фируузе се връща  ooooh! за мен е ясно - поредния предател към Хю  Crossing Arms .
В резюмето се каза ,че Рустем ще разкрие въпросната тайната.. на всички които вярвахте че от там ще изкочи заек - браво   bouquet . Сега аз лично съм в очакване на две неща :
1-Каква е точно тайната /татуто или друго/ и как ще се огласи на СС .. дали ще я накаже..изгони..дали ще се опомни по-отношение на Хюрем .. newsm78
 2-Ибрахим  дали ще даде детето на Нигяр ,след като е било вече в техния сарай са го видели много хора..няма как да не стигне до ушите и ,че е живо и тя да не го потърси от Ибо .Това е момента ,когато за мен може да се реабилитира малко ..поне към Нигяр.

Аз видях татуто на кораба, но не съм сигурна дали и Сюмбюл го видя. Иначе се замислих, че може би не само тайната на Фирузе, но и инцидента на Мехмет може да сплоти също малко СС и Хюрем. В такива моменти би трябвало да са заедно и да се подкрепят. А дали тази тайна е достатъчно голяма да накара СС да разлюби Ф. или дори да я намрази?
Иначе май бяхме прави, че Ибрахим пак ще играе нечестно, с което ще разгневи Хюрем. Не се научи той да не дърпа лъвицата за опашката!!  Naughty

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 02:03 от bggirl22

# 175

[/quote]

Цитат на MANOWAR:

Що се отнася до това, че Ибрахим се бори честно и застава с лице срещу враговете си като войн, а Хюрем използва така наречените женски хитрости, манипулации, подслушвания, надничането зад ъглите на ония които я следват, ще кажете-да ама тя е жена, това са нейните оръжия. И пак стигаме до доминиращото разбиране на отношенията как постъпва един мъж, една жена, които забележете принципно са изкуствено вплетени в социално ролевите игри на някакъв поглъщащ ни и доста бетонирам порядък. Според социално конструираните ролеви игри, мъжа трябва да е силен, жената хитра. В случая, Хюрем е оправдавана за подлите си манипулации и хитрост-забележете, само защото е Жена!Подкрепям Ибрахим, защото той застава честно и смело като войн обърнат с лице към враговете си. И тъкмо там е разликата му с Хюрем.

[/quote]
Manowar моля да ми обясниш на мен която май съм към групата на 'чалгаджийките' /мразя чалга/къде виждаш честността на Ибрахим? Thinking
С кого Ибрахим е честен със Сюлейман ,с Хатидже,с Нигяр ?-това би трябвало да са хората които най-много обича нали ? Wink
За мен образа на Ибрахим е нарцистичен.От както свят светува човек обича егото си-ти си ми мил ,но аз съм си по-мил , всички негови действия са подтикнати именно от това да запази собственото си аз! Peace

# 176
  • Мюнхен

Цитат на MANOWAR:

[/quote]
Manowar моля да ми обясниш на мен която май съм към групата на 'чалгаджийките' /мразя чалга/къде виждаш честността на Ибрахим? Thinking
С кого Ибрахим е честен със Сюлейман ,с Хатидже,с Нигяр ?-това би трябвало да са хората които най-много обича нали ? Wink
За мен образа на Ибрахим е нарцистичен.От както свят светува човек обича егото си-ти си ми мил ,но аз съм си по-мил , всички негови действия са подтикнати именно от това да запази собственото си аз! Peace
[/quote]

newsm10

А и не съм съгласна, че Ибрахим се бори честно и застава лице в лице с врага! Това не е така!

# 177
Ако внимателно сме гледали всички
няма честна борба тук,защото дворцовите интриги са типични...но ми се иска да вярвам,че всеки тук знае от какво са породени-Хюрем нямаше друг избор ,просто се вписа в обстановката,Ибрхим пък е вечно съмняващият се в себе си раздвоен мужду произхода си и положенето си човек.
Не малка вина за това му поведение има Хатидже,даже исамия Сюлейман,който дълго го наричаше"чужденецо"...
О времена,о характери... smile3518

# 178
Manowar, поздравления за хубавия ти коментар!
Но не виждам смисъл от продължаване на спора, тъй като от предната тема се убедих, че щом мнението на някакви си там историци, чиито имена всеки можел да изброи, не доказвало нищо, то на нас какво ни остава, освен да сведем глави и да замълчим.

# 179
Manowar, поздравления за хубавия ти коментар!
Но не виждам смисъл от продължаване на спора, тъй като от предната тема се убедих, че щом мнението на някакви си там историци, чиито имена всеки можел да изброи, не доказвало нищо, то на нас какво ни остава, освен да сведем глави и да замълчим.

В конкретния случай  смятам ,че говорим  за образа на Ибрахим представен ни от сценаристите  Peace
Така ли е или аз нещо не вдявам? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт