175 Немски трола пекат коледни сладки

• 41 356
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте уважаеми дами! По каталозите на почти всички магазини има карнавални костюми и затова реших да питам за какво иде реч - някакъв карнавал ли ще има, какво се прави на него, ходят ли деца по къщите, бонбонки и др.лакомства да приготвим ли? На латерненфеста всички майки носеха някаква почерпка, само аз не знаех че се носи и се почувствах много неудобно  Embarassed не искам и сега да е така.....

# 571
Фашинг - немският карнавал. Обикновено през февруари - има една седмица когато по фирми, училища, детски градини и университети се организират карнавални партита. Маскирани хора могат да се видят навсякъде, веселбата е всеобща, лудост навсякъде. В по-големите села и в градовете се организират и карнавални шествия (датите и маршрутите се намират в интернет с мъничко търсене), на които маскираните хвърлят към публиката бонбони,пуканки, цветя и дреболии. Децата събират каквото им харесва в торбички.
мама-ени, в детската ви градина със сигурност оставят бележки (персонално или на някоя дъска за съобщения) кога какво ще се празнува, какво да се носи и дали да се носи. Няма начин да пропуснеш и фашинга, стига да си маааалко активна и да четеш залепените съобщения или да комуникираш дори мъничко с персонала там.

# 572
Сбъдваща мечти,  Hug   bouquet  Hug   bouquet, благодаря ти от сърце! Винаги си много много отзивчива!

# 573
Здравейте, открих темата днес и ще следя побликациите ви. Имам много въпроси около живота в Германия. Предполагам има семейства с деца в ученическа възраст, които са се преместили от българско в немско училище. Интересуваме какви са впечатленията на децата. Каква е атмосферата в немското училище, с по-голямо желание ли посещават часовете или напротив? Като цяло как се чувстват децата при едно преместване от Бългрия в Германия?
Ще съм благодарна да прочета мненията ви? Междувременно ще "прелистя" по-стрите публикации. Хубав ден на всички!

# 574
Към майките, които ще имат първокласници наесен..... Момичета, огледайте се за раници, в момента по сайтовете има много големи намаления на качествени раници миналогодишни модели. Много големи, наистина.
Току-що купих мечтаната раница за Ники намалена с 61%, изключителна сделка, още повече че я търся от доста време, модела беше изчерпан. Много съм доволна.

# 575
Жените тук получават и вдовишка пенсия. нещо, което в България го няма.
Има и бетрийбсренте, която се плаща от фирмата, в която е работил и тя няма нищо общо с основната пенсия, а идва отгоре.
Така, че недейте да сравнявате ябълки с портокали.
Нещата с пенсиите тук са далеч по-различни от тези в България.
А това, ние колко пенсия ще вземаме и колко ще можем да и се радваме предвид годините за пенсиониране са друга бира.

http://www.constcourt.bg/Pages/LegalBasis/default.aspx?VerID=50

в раздел IV. НАСЛЕДСТВЕНИ ПЕНСИИ има и това, което ти "наричаш вдовишка пенсия"  Peace

# 576
  • И аз не знам къде
А от кои немски сайтове намирате изгодно оферти? atwork Аз се ровя в ето този
http://www.ebay.de/
Ако знаете някой друг споделете  Hug

# 577
мама-ени, не се притеснявай на всеки му се е случвало да изпадне в неловка ситуация. В началото дъщеря ми донесе от градината малка саксийка, пълна с нещо като восък и семена. Тя още не разбираше  добре немски и ни обясни, че се закачала вкъщи за украса. След няколко дни ни дойдоха гости и паднаха от смях като видяха хранилката за птици, закачена насред хола ни.  Joy Още ни майтапят за този случай. Wink Имам и други случки, но да не се излагам много, много.
По време на Фашинга при нас разрешават в градината и училището децата да ходят костюмирани за 1 или 2 дни, организира се голямо празненство в спортната зала с много игри и забавления за децата. От градината непременно би трябвало да ви дадат бележка, ако ще бъде организирано нещо.

# 578
  • Deutschland
Здравейте банда,
За много години!!
Фашинга всъщност не е ли нашия заговезни.Дена в който се иска прошка.
Аз съм зиморничева и ми е голям гърч да ходя ходя на faschigsumzug,но заради децата няма как.

# 579
Интересуваме какви са впечатленията на децата. Каква е атмосферата в немското училище, с по-голямо желание ли посещават часовете или напротив?

Здравей, ти с такова въодушевление говориш за немското у-ще все едно е върха на сладолед аи чак на човек да му се прииска.... Laughing
Колко са ти големи децата? Атмосферата е различна, предимно ангажирана. Иначе да, според мен децата ходят с повече желание в немските у-ща в сравнение с българските.

# 580
  • DE
Здравейте. Има ли някоя от вас, която да живее в Аугсбург?

# 581
Здравей, ти с такова въодушевление говориш за немското у-ще все едно е върха на сладолед аи чак на човек да му се прииска.... Laughing
Колко са ти големи децата? Атмосферата е различна, предимно ангажирана. Иначе да, според мен децата ходят с повече желание в немските у-ща в сравнение с българските.
[/quote]
Biskara, здравей! Дъщеря ми е на 6г. предстои ни училище, малкия е на първа група 3г.. надявам се да е по-свободно и по-приемливо за децата. Всеки има различни "амбиции". Прости си представям по на запад да се отнасят с повече разбиране към децата. Жал ми е да гледам примерно в нашето близко училище тук в България на две смени от 1-12 клас затворени в стаите, няма кой да ги изведе на "плаца", не че в детската ги извеждат. Децата имат нужда от свобода и простор. Това е мое мнение. Как са разпределени часовете? Сигурно някой от родителите ги води сутрин и прибира на обяд.

# 582
Този път и аз ще съм с много сложен въпрос: Ако си работил в Германия, после в България и после пак обратно тук, какъв документ за данъците ти е нужен от България, за да си оправиш Steuerklärung-a тук  Crazy

Sesiliq, и аз много се радвам за вас  Hug

Моментът наистина е много подходящ за пазаруване, купих яке от тойса за следващата зима, имат 20% отстъпка допълнително в момента Simple Smile

# 583
polinkamalinka, навсякъде е различно, Германия е голяма и различна, никой не може да ти каже как ще е там, където ще попаднете вие.
Дали ще трябва да си водиш и прибираш детето зависи от големината на населеното място и от това на какво разстояние ще ви е училището от дома ви. В малките населени места децата от махалата си ходят и се прибират на групички, как е в големите не знам.
В нашето училище през голямото междучасие задължително ги натирват на двора, няма не искам, освен ако не е някакъв кучи студ или голям дъжд- тогава е по желание.
Първи и втори клас по принцип е доста отпуснато положението- по-скоро ги социализират и учат как да се оправят в групата, как да си решават конфликтите помежду си без да си издерат очите и т.н.  Simple Smileписането и смятането е като допълнение  Wink общо взето не ги юркат много. Децата, които познавам аз определено ходят с желание поне първите 2 години Simple Smile Лек гърч се наблюдава чак от трети клас, моята сега е в него, домашните набъбват стремглаво, има честички тестове и с тях започна да отшумява голямото желание, с което ходеше в началото, ама няма мърдане вече. Сериозният училищен живот започвал, чувам, чак от 5ти клас...предполагам, че най-късно тогава повечето ученици започват да ходят на училище без желание, ама то е нормално Laughing
Не го мисли много, детето ти тепърва ще започва училище и ще има възможност да се адаптира, като всяко друго първолаче. По-трудно щеше да е, ако беше в по-"напреднала" възраст Simple Smile

# 584

Biskara, здравей! Дъщеря ми е на 6г. предстои ни училище, малкия е на първа група 3г.. надявам се да е по-свободно и по-приемливо за децата. Всеки има различни "амбиции". Прости си представям по на запад да се отнасят с повече разбиране към децата.

Да ти кажа за разбирането, много зависи на каква учителка ще попадне детето. Има такива които се отнасят с разбиране, има и такива които игнорират децата, особено тези които не са местни. Тук в Бавария ги обучават, от самото начало, социализирането е в допълнение на всичко останало.
Имат свобода и простор, даже понякога в повече от необходимото.
Часовете са разпределени в блокове по 2, имат една голяма пауза, могат да ходят на занималня, ако не ходят на нищо след у-ще, понякога в 1ви клас се налага да бъдат прибирани в 11.20, защото часовете тогава свършват.
Голямото ти дете, може да  се наложи да повтори класа, заради незнанието на немски език, могат и да го накарат да ходи в специален клас докато научи езика и след това да тръгне в 1клас. Тук децата започват у-ще на 6 години.
И принципно всичко свързано с образованието е доста различно в сравнение с Бг, има и положителни неща, но като цяло освен спортните дейности, извънкласните занимания и организираните мероприятия, не виждам нещо кой знае какво. Неща на които се набляга в Бг като знания, краснопис, пространствено мислене, учене на децата да учат самостоятелно доста липсват тук, трябва родителите да работят в къщи с детето допълнително и да вършат работата на учителите. Според мен единственото предимство е научаването на немския език, допълнителните езици които се учат в някои училища и това че ги обучват да се справят в различни ситуации, също така административни и свързани с проекти. Също така агресията е доста в по-намалени  размери.

Общи условия

Активация на акаунт