Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти

  • 201 213
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 6 284
Да се похваля и аз какво сътворих: http://snimka.bg/album.php?album_id=30107&photo=3 - не стана идеално (при отлепването трансфера се накъса,може би не беше стегнал още), но като за първи опит и репетиция за тортата за 1-вия рожден ден съм доволна.  Grinning Специални благодарности на Наталина и страстните кулинарки тук, които ме запалиха по по-така украсите Wink Hug

Последна редакция: вт, 16 май 2006, 09:47 от Ваня

# 91
  • Мнения: 1 708
Страхотна е!Браво! smile3501 smile3501 smile3501

# 92
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравейте!

Извинявам се, че не съм отговаряла, но бяхме с бебока за няколко дни в болницата - слава Богу, вече всичко е наред!  Praynig

Снежи - супер торта - ама ти си си майсторка - това го зная!   bouquet  Hug  Благодаря че сподели и линка - страхотен е!

Ваня, трансфера е станал супер, но наистина може би проблема е бил в маслото - ако в него е имало маргарин, няма как да се втвърди добре! И така обаче резултата е страхотен!   bouquet PeaceМоже да пробваш с бял шоколад но някой беше споделил, че с него се работи по-трудно!

# 93
  • Мнения: 1 708
Благодаря,Наталина!Надявам се с бебо всичко да е наред!


Ето едни ежковци:
http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=1461&postdays=0&po … asc&start=330

Последна редакция: вт, 11 апр 2006, 08:40 от sneji_

# 94
  • София
  • Мнения: 587
Браво на всички ! Страхотни тортички! bouquet
Понеже в неделя съм именничка и искам   да направя една торта,но за украса мисля да се пробвам с трансвер,но имам малко въпроси.Къде се използва това масло??????Не е ли изцяло от шоколад?????И какво е това с което се намазва после цялата картинка?
 Confused

# 95
  • София
  • Мнения: 2 019
След прощапулника дойде ред на рождения ден и ето какво успях да направя
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=557609
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=557610

Сега обаче за дълго си забранявам да влизам в темичката за да не ме изкушавате повече, или поне докато някой не вземе да гледа Мартина, че вече не искам да правя торти заедно с нея.

# 96
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Shoshi, супер торти - БРАВО!  И си правила две! Много добре си се справила.

Мдаа, готвенето с деца е голяма "забава" - но отсега нататък това те чака. А после ще иска и да помага - колко пълни купи(при кексове и месене) са се оказали на пода. А как раздърпани изглеждаха курабийките и другите неща от тесто... Но колко щастливи са децата!

Лек ден и не се отказвай така бързо от кулинарстването!

Strawberry, ето ТУК има повече за транфера - аз съм превела рецепта, която се прави с контури от шоколад и се запълва с маслен крем. Някой беше пуснал линк към един руски форум, където дамата е направила целият трансфер от шоколад.

Не знам за какво намазване отгоре говориш - да не бъркаш трансфера с картинките от вафлени кори - там се слага някакво желе, но при трансфера не.

Последна редакция: ср, 12 апр 2006, 08:24 от natalyna

# 97
  • София
  • Мнения: 587
natalyna,благодаря ти!  bouquet
Сега вече ми се изясниха нещата Laughing Laughing
В събота ще пробвам и ако резултата е добър ще се похваля!

# 98
  • София
  • Мнения: 6 284
Да кажа и аз за трансфера - вчера пробвах да е изцяло шоколадов (и контурите и вътре пълнежа) - отлепването стана супер лесно (не ми се накъса картинката както първия път) и стяга много по-бързо. Вече мисля само така да правя. Grinning Ето какво се получи: http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=559860

Само да кажа: в кафевия шоколад (натурален) слагам масло, но в белия (на Нестле беше, не знам дали има значение) като сложих се пресичаше, едно такова като тесто веднага слагаше, затова само го разтопих. Като стегна пак сложих отгоре дебел слой бял шоколад (това, за което питаш strawberry, за да стане плътно, а не рохко и чупливо както се случи при мен с първата репетиция  Laughing). Също и очертавай дебели контурите и запълвай плътно - с тортата Мечо Пух се стараех да не застъпвам контурите (както като оцветяваш картинка на хартия), но тук е добре да няма никъде празно, за да е едно цяло картинката и да не ти се разпада. Успех!  bouquet

# 99
  • Мнения: 5 873
Браво,Ваня!Много добре се е получило,хареса ми!Аз пробвах веднъж за тортата на племенника и се получи ето това:



Дано си личи,че е кола #Crazy
Другия път ще знам за белия шоколад-няма да му слагам мляко,защото става мек,лепне и не се отделя лесно.

# 100
  • Мнения: 1 708
Тук има интересни идеи за украса на торти:
http://avulun.fotoplenka.ru/album79136/

# 101
  • София
  • Мнения: 587
Браво Ванче!Моите поздравления  bouquet
Мислех в събота да пробвам,но така ме заразихте,че още днес щом свърша работа ще го направя.
Утре ще докладвам какво се е получило! Wink

# 102
  • Сливен
  • Мнения: 382
Момичета да ви питам нещо. Като правите покритие от маршмелоуз, не ви ли става брашняно? Аз го правя с български дъвчащи бонбони, но все си мисля, че няма да има голямо значение. При мен проблемът идва от пудрата захар. Нали след като се разтопят бонбоните се добавя пудра захар, за да се сгъсти сместа. После като я разточвам, пак слагам пудра захар върху плота, защото иначе ми лепне независимо колко се е втвърдило. В резултат винаги разточения пласт е като набрашнен (реално е напудрозахарен). Ако леко го забърша с нещо влажно се оправя, но веднага поема от водата и омеква много.  Sad
Сега съм се запенила и правя едни рози за събота. Нищо лошо, ама седят едни такива заскрежени... Чудя се как да ги оправя. newsm78

# 103
  • София
  • Мнения: 6 284
Другия път ще знам за белия шоколад-няма да му слагам мляко,защото става мек,лепне и не се отделя лесно.
Аз пък хич не се бях сетила за мляко. newsm78 От Наталина знам за масло в кафевия шоколад. Както и да - белия само разтопен, работи се лесно с него и много лесно се отлепи.

Кенга, и при мен така се получава - една мама намаза тортата с глюкоза и стана супер лъскава (имам снимки, но не са качени, ако искаш утре да видиш разликата). Предполагам, че и с олио ако намажеш ще се махне пудрата.

Благодарности за комплиментите! Вие ме запалихте. Wink  Hug

# 104
  • София
  • Мнения: 6 284
Тук има интересни идеи за украса на торти:
http://avulun.fotoplenka.ru/album79136/
Мерси за линка. Супер са украсите!

П.П. Абе как се постига толкова гладка да е тортата - от тези с глазурата от бонбонки?

Общи условия

Активация на акаунт