Инфо за здравни осигуровки

• 44 438
  • 430
  •   1
Отговори
# 255
Уф ,следващия номер който очаквам да ни извъртят:Сега като наподадем д7 да дигнат минималния осигурителен доход,а от там и нашата здравна вноска.
16,80 не им ли се вижда малко Laughing
Поне се надявам,че това може да се случи само в началото на някоя календарна година.

# 256
Rumi345, сега се връщам от НАП. В крайна сметка реших на място да отида, че иначе пък щях да съм в очакване на честитка по пощата. Пълно е с такива хора /да не кажа че бяха само такива/, които подават декл.7 и никой не глобяват. Като погледна жената в системата, видя че има регистриран трудов договор на щерката за юни и ми каза да подадм декл.7 с дата 01.07.2012г.

# 257
  • Варна
лу-лу, супер!

Аз да питам дали има някой, който е подал сега декларацията в НАП-Варна и не му е съставен акт?

Имам чувството, че само тук сечта е поголовна!  Sad

# 258
  • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
А за Пловдив?Дали съставят акт ,ако има някой,моля да пише.

# 259
  • България
може ли да се платят осигуровките да се платят расрочено
близка трябва да се прегледа,има 400лв задължения и не може да ги плати

# 260
 lu_lu ,благодаря,вдъхна ми малко кураж.Ми така де,след като човек е бил редовен платец и си е плащал ЗО,не би трябвало да го глобяват.

# 261
здравейте! Аз съм с прекъснати здравно осигурителни права от доста време ( вече четвърта година и малко, за периода в който бях студентка задочно). В момента ми е важно да си ги подновя поради бременност. Искам да попитам какво трябва да направя, тъй като нямам възможност да си платя цялата сума за предходния период. Прочетох, че трябвало да се подава някакво заявление по чл. 2 наредба Н-8. Но ще ви помоля за по-големи подробности и също така за колко месеца се възстановяват.

Благодаря предварително за отговорите!!!

# 262
FIFORANA, най-добре да отидеш на място в регионалния офис на НАП. Не се притеднявай, не е страшно, има доста хора така. Вчера един младеж пред мен си плати накуп здравни вноски и си възстанови здравно -осиг. права. Възможно е да има и начин за разсрочено, не знам. Желая ти лека бременност и здраво бебче на финала.

# 263
Минала седмица бях в НАП по същата причина и цял ден висях. Процедурата не е сложна. За да си възстановиш правата трябва да имаш платени осигуровки за 3 години назад. Няма да ти ги възстановят докато не се плати! Можеш да плащаш на вноски, като при всяко внасяне попълваш декларация -за да не отидат парите другаде и за да кажеш за кои период са  (иначе НАП погасява наи старото задължение било то и от преди 5 години) Аз ги платих но ми обясниха че ми трябва и справка за платените месеци и удостоверение че съм с непрекаснати права, защото много бавно го отразяват в системата. Копия от които носиш на ликаря- иначе ще те таксуват на часно

А за декларация 7  - 2011 и 2012 съм работила по 5 месеца и сега като отидох за здравните жената ми даде да попълня 2 такива декларации -едната за 2011,  другата за 2012 . За глоба не са споменавали. Една девоика пред мен подаде 7 такива декларации... Това поне за НАП Бургас

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 15:01 от ilen83

# 264
Благодаря много за информацията и за пожеланията  Hug Ще видя какво може да се направи на място.

# 265
  • Варна
Здравейте, току-що се връщам ат НАП Варна.Казуса при мен е следният:до края на октомври 2012 бях на борсата и от ноември трябваше сама да си внасям ЗО.Но кой да ми каже за едномесечния срок и отивам днес и айде глоба, заради неподадената декларация 7 в срок.Във Варна масово глобявал директорът и служителката нищо не може да направи.Само ме посъветва, ако не посещавам често лекар да дойда декември 2013, когато ще е минал давностния срок за декларацията,подавам я и си плащам за цялата година, а дотогава с прекъснати ЗОП и с молба до всевишния да не се разболявам.Така е  нашата мила родина.

# 266
Така е във Варна,за жалост законите не са в услуга на гражданите ,а обратно!500лв глоба=безработен!

# 267
На мен служителката ми каза, че имало актуван и със 750лв глоба и ме посъветва да си подам дек. 7 декември, ако си подадем дек 7 в друг град дали ще има проблеми

# 268
Декл.7 се подава по местоживеене Sad

# 269
 А в НАП- Пловдив някой ходи ли? Има ли глоби, че явно не е еднакво навсякъде Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт