Инфо за здравни осигуровки

• 44 390
  • 430
  •   1
Отговори
# 315
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Какво разбираш под обработване? Освен това актуализация на базата данни за здравните осигуровки вероятно не се прави ежедневно. newsm78 А по закон здравните осигуровки се внасят след изтичането на месеца, за който се отнасят. Не разбирам защо внасяте авансово? Пък и не съм срещала такава нормативна възможноност.  33uu

# 316
Ами аз ги внадям за няколко месеца напред, за да не правя преводи всеки месец, че ги забравям. Много мои познати действат така, кое му е странното и това не е за пръв път Thinking

А под обработване разбирам да махнат този месец, който виси като неплатен, защото съм го платила преди още месец  Crossing Arms

# 317
  • Варна
Някой има ли информация защо се отписаха всички задължения за здравни осигуровки преди 2008г, след като в началото на годината НАП изрично обявиха, че ще се търсят от следващата 2014 година? Очаквам да ни изненадат пак! Thinking

Не са всички. Имам от 2006г - стоят си. Проверявам чрез ПИК код

# 318
Някой има ли информация защо се отписаха всички задължения за здравни осигуровки преди 2008г, след като в началото на годината НАП изрично обявиха, че ще се търсят от следващата 2014 година? Очаквам да ни изненадат пак! Thinking

Не са всички. Имам от 2006г - стоят си. Проверявам чрез ПИК код

А моите и с ПИК, и без (по ЕГН справка) ги няма - от 2006 бяха  Peace

# 319
  • София
И аз имах едни от 2005 и 2006 г, няма ги. Ама не ми се вярва да са ги отписали.

# 320
За погасяването по давност на ЗО попитах миналата седмица в НАП Пловдив. Отговориха, че имат нареждане да отписват задълженията преди 2008г. и няма да се търсят. Попитах дали ще ги търсят от следващата 2014г.(както пишеше в сайта им) - няма да ги търсят!
Аз имам неплатени ЗО от 2003 и 2004г. по няколко месеца, казаха, че толкова стари няма да се изискват и ще се отписват. При проверка в сайта на НАП вече не излизат.
Това е страхотна новина и ще ни спести много главоболия! Надявам се да не са ме излъгали!

# 321
  • Балчик
За погасяването по давност на ЗО попитах миналата седмица в НАП Пловдив. Отговориха, че имат нареждане да отписват задълженията преди 2008г. и няма да се търсят. Попитах дали ще ги търсят от следващата 2014г.(както пишеше в сайта им) - няма да ги търсят!
Аз имам неплатени ЗО от 2003 и 2004г. по няколко месеца, казаха, че толкова стари няма да се изискват и ще се отписват. При проверка в сайта на НАП вече не излизат.
Това е страхотна новина и ще ни спести много главоболия! Надявам се да не са ме излъгали!
Дано да е така , но опита обикновено друго показва - не вярвай на думи , по възможност изискай документ с подпис и печат , че няма да ти ги търсят.
Така процедирах за ЗО от 2001г.  Peace

# 322
Ох, аз не съм внасяла здравната осигуровка от началото на
годината. Утре вече ще отивам до банката да внеса поне за 3 месеца,
но имам два висящи месеца от 2009 г. и сигурно парите ще се разпределят
за старите месеци и януари 2013 г.
При попълване на платежното нали не трябва да пиша никакви дати, периоди, а само
ЕГН и единната сметка?

# 323
  • София
Здравейте! Аз също им имам питанка за Здравните осигуровки, но първо ще  изчета темата.

# 324
"Има промяна в здравноосигурителния статус на лицето при извършената актуализация на дата 05.05.2013"
Какво ще рече това? Днес си проверявах в сайта здравните осигуровки и ми изписа това. С непрекъснати осигуровки съм. Дайте съвет.Студентка  редовно обучение съм.  Shocked

# 325
  • Пловдив
При мен изписа това след като си платих неплатени месеци и бяха направили актуализацията.

# 326
значи може университета да са закъснели с плащането и сега да е платено и може би заради това така изписва

# 327
  • на село
Здравейте,може ли с две-три думички да ми отговорите:-бях на бюрото до 02.01.2013г .вкл.и не знам от кога да напиша в декларация7 за датата на осигуряване,дали от 03.01.2013г.,или от 01.02.2013г.?

# 328
  • Балчик
Здравейте,може ли с две-три думички да ми отговорите:-бях на бюрото до 02.01.2013г .вкл.и не знам от кога да напиша в декларация7 за датата на осигуряване,дали от 03.01.2013г.,или от 01.02.2013г.?
03,01,2013  Peace

# 329
  • на село
Благодаря,знаех,че тук ще намеря отговори на нужните ми въпроси:).Весел ден!

Общи условия

Активация на акаунт