Инфо за здравни осигуровки

• 44 393
  • 430
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Имам бърз въпрос - платих си здравните осигуровки от началото на годината до сега, но месец април ми стой като задължение, въпреки, че са платени осигуровките. Мога ли да разчитам, че след 30-ти май ще е отбелязано като погасено. С ПИК код проверявам...

# 331
Здравейте,може ли с две-три думички да ми отговорите:-бях на бюрото до 02.01.2013г .вкл.и не знам от кога да напиша в декларация7 за датата на осигуряване,дали от 03.01.2013г.,или от 01.02.2013г.?
Декларация 7 винаги се подава от 1-во число на месеца.

# 332
  • Балчик
Имам бърз въпрос - платих си здравните осигуровки от началото на годината до сега, но месец април ми стой като задължение, въпреки, че са платени осигуровките. Мога ли да разчитам, че след 30-ти май ще е отбелязано като погасено. С ПИК код проверявам...
[/quote
Задължението  ти ще стои до 25 число, след това ако е платено
ще бъде погасено.  Peace

# 333

Ако отидеш на 2-ро число връщат ли те?  Rolling Eyes

# 334
  • край голямата локва

Ако отидеш на 2-ро число връщат ли те?  Rolling Eyes

Какво общо има кога ще отидеш  newsm78 имаш срок до края на следващия месец от възникване на задължението. А иначе и на мен винаги ми казват да пиша 1- во число. Но най- добре да ги питаш.

# 335
Здравейте!  Hug
Моля за малко помощ относно здравните осигуровки, защото съм много боса. Аз съм студентка, но задочно и не ми се полага нищо. Преподавам в един частен езиков център на граждански договор, но парите, които взимам са по-малки от минималната работна заплата. Плащам здравни осигуровки 16,80. Въпросът ми е от тези осигуровки ще ми се покрие ли нещо по бременността и раждането? (дай Боже да се стигне до там) И още нещо - дали мога да получавам някакви помощи като за безработен?  newsm78

# 336
Какво имате предвид да Ви се покрие по бременността и раждането? Ако имате предвид дали ще получавате обезщетение за бременност, раждане и отгеждане на дете - това е социален, а не здравен риск и здравните осигуровки нямат отношение към тези обезщетения.

Ако имате предвид самото раждане в болница - то е безплатно. Така че дори и да нямате ЗО, пак имате право да родите.

Имате право на помощи еднократни и месечни, докато детето стане на 1 година, но това пак е социален, а не здравен въпрос.

# 337
ZinaSt, благодаря! Да, най-вече за раждането питах.  Hug

# 338
Здравейте,може ли с две-три думички да ми отговорите:-бях на бюрото до 02.01.2013г .вкл.и не знам от кога да напиша в декларация7 за датата на осигуряване,дали от 03.01.2013г.,или от 01.02.2013г.?
За съжаление у наше село се подава от датата, следваща последната на осигуряването. 2 пъти питах в казанлъшкия НАП. Дадоха ми справка, че дължа 8 лв. за месец март. А в СИБАНК, където ме изпратиха да ги платя ми поискаха 4лв такса.
Та - в коя банка си внасяте осигуровките "най-изгодно"?
п.п. може и да е коментирано, ще чета назад, но и инфото може да не е съвсем актуално...

# 339
  • край голямата локва
[ А в СИБАНК, където ме изпратиха да ги платя ми поискаха 4лв такса.
п.п. може и да е коментирано, ще чета назад, но и инфото може да не е съвсем актуално...

Имаме каса на банка в НАП- там няма такса.

# 340
[ А в СИБАНК, където ме изпратиха да ги платя ми поискаха 4лв такса.

Имаме каса на банка в НАП- там няма такса.

Охххх, не знам защо, но в Казанлък касите в данъчното обслужват само "Местни данъци и такси". Служителката, която ми прие декларация 7 ми издаде "справка" за дължимите суми и ме изпрати в най-далечната на разстояние СИБАНК newsm78... (подминах офисите на поне 10 банки, всички са подредени през 20 до 50 метра). Но твърдо съм решена да намеря по-евтина каса... Wink Ще висна и на опашките в данъчното да пробвам... и там... Tired

# 341
I BANK (инвест банк) не взимат такси за превеждане на здравни ими осигуровки

# 342
Момичета имам проблем и ако може някоя от вас да ми даде информация ще съм много благодарна.
Внесени са ЗО за 36 м ,за да се подновят правата ,но не е пуснато заявление по т2 за кой период точно и сега са погасени стари задължения.Може ли сега да се подаде това заявление,няма ли някакъв срок за неговото подаване както за всеки друг документ?
Нещо да ме посъветвате?
 Sad

# 343
Момичета, нали дати не се цитират вече?
Само вид плащане :111111

Имате ли наблюдения за по-дълг период предварително дали може да се плати?
Аз бях пуснала така един превод, но сега ми дава, че единият от месеците не е покрит  ooooh!

Възможно ли е ако е имало малко натрупана лихва отпреди и да е дръпнало част от парите за нея?

# 344
  • Пловдив
Момичета, нали дати не се цитират вече?
Само вид плащане :111111

Имате ли наблюдения за по-дълг период предварително дали може да се плати?
Аз бях пуснала така един превод, но сега ми дава, че единият от месеците не е покрит  ooooh!
Ако не искаш да ти се погасят стари задължения, а новите трябва да попълниш дата. Точно това е станало приLILYLOLO .
  LILYLOLO не знам със сигурност, но след като вече е платено и задълженията са погасени едва ли може да се направи нещо.

Общи условия

Активация на акаунт