Инфо за здравни осигуровки

• 44 368
  • 430
  •   1
Отговори
# 345
  • Балчик
Момичета имам проблем и ако може някоя от вас да ми даде информация ще съм много благодарна.
Внесени са ЗО за 36 м ,за да се подновят правата ,но не е пуснато заявление по т2 за кой период точно и сега са погасени стари задължения.Може ли сега да се подаде това заявление,няма ли някакъв срок за неговото подаване както за всеки друг документ?
Нещо да ме посъветвате?
 Sad
Отидете на място и подайте заявлението.  Peace
Момичета, нали дати не се цитират вече? - не, но за ваше удобство си ги пишете
Само вид плащане :111111 - да

Имате ли наблюдения за по-дълг период предварително дали може да се плати?- да
Аз бях пуснала така един превод, но сега ми дава, че единият от месеците не е покрит  ooooh!

Възможно ли е ако е имало малко натрупана лихва отпреди и да е дръпнало част от парите за нея?
- да възможно е

# 346

Аз бях пуснала така един превод, но сега ми дава, че единият от месеците не е покрит  ooooh!

Възможно ли е ако е имало малко натрупана лихва отпреди и да е дръпнало част от парите за нея?
- да възможно е

В такъв случай ако превеждам с лев-два отгоре те губят ли се или се писпадат при следващото плщане?

Благодаря ти, спондж боб  Hug

# 347
  • Балчик

- да възможно е

В такъв случай ако превеждам с лев-два отгоре те губят ли се или се писпадат при следващото плщане?

Благодаря ти, спондж боб  Hug
нищо не ти се губи, за по - голямо удобство използвай калкулатора на страницата на НАП . Peace

# 348
  • В голямото море...Живот
Предполагам е коментирано, а може и да съм питала  Blush , но вече съм тотално загубена в сметки, проблеми и информация.......  ooooh!
Половина е управител и собственик на ЕООД, когато фирмата е със спряна дейност трябва ли да подава декларация 7, за да може да си внесе ЗО (по 16,80лв  newsm78) ?

# 349
  • Балчик
Предполагам е коментирано, а може и да съм питала  Blush , но вече съм тотално загубена в сметки, проблеми и информация.......  ooooh!
Половина е управител и собственик на ЕООД, когато фирмата е със спряна дейност трябва ли да подава декларация 7, за да може да си внесе ЗО (по 16,80лв  newsm78) ?
Да , трябва да подаде , ако никъде не се осигурява  Peace

# 350
  • В голямото море...Живот
Да , трябва да подаде , ако никъде не се осигурява  Peace

Hug
 ooooh! за кво го имам това счети  ooooh!

# 351
  • Пловдив
здр-те
Искам да ви попитам нещо-онзи ден звънях на национален телефон на НЗОК.Попитах ги за да възстановя здравните си права колко вноски трябва да направя 36 ли?Те ми отговориха,че при 33 внесени ще бъда отново здравно осигурена,но в закона пише,че са 36 вноските
И другият ми въпрос е,ако ми се наложи да ползвам здравна помощ през 10.2013г,за кои периоди трябва да платя задължения.Губят ми се 4 месеца(от 2010-6,7,8,9-останалото до днес ми е платено) по вина на моя работодател,който не ги е внесъл и сега водим дела и затова не мога аз да ги внеса и да обявя,че през 2010 съм била безработна(декларация 7)
Ще се радвам някой от опит да сподели

# 352
Здравейте,
в момента живея в София, но по лична карта се водя в Сливен. Искам да попитам мога ли да си внасям здравните осигуровки тук, без да имам регистрация за постоянен адрес в София?

# 353
Не би трябвало да е проблем. Осигуровките се внасят по ЕГН и няма значение на коя каса внасяш.

Иначе, момичета, да ви споделя. След обикаляне по казанлъшките банки с питане за таксата вече ще плащам в ОФИС1. Като книжарница са залязващи, но си плащам тока и водата там, няма опашка. Нашите работят с EASYPAY. За Здравните взимат според сумата за внасяне - за 3-4 вноски наведнъж - такса - 1.50лв.
В ДСК - таксата е цели 6 лв., а в СИБАНК - 4 лв.

# 354
mannuella, 33 са ти казали, защото имаш право на 3 неплатени месеца. Другия въпрос не го разбрах много. Вече си платила всичко, но заради тези неплатени ЗО от 2010(които работодателя трябва да плати) сега не си осигурена?

# 355
  • Пловдив
точно така,всъщност в момента са 4,но в началото на август ще станат 3,но след като вече един път са ми прекъснати-дали ще ми ги възстановят,ако месеците останат 3 или ще трябва да се изчистят всички месеци и 36м назад да нямам неплатена вноска
Незнам дали се изразих правилно

# 356
И аз не съм много сигурна дали разбирам правилно, но мисля, че ако имате винаги до 3 неплатени ЗО, няма да има проблем, и ще сте осигурена. Най-добре се консултирайте със служител от Нап.

# 357
  • Пловдив
Според служителите-ако ми останат 33 вноски-автоматично ще се възстановят здравните ми права,но според закона разбирам друго,имам предвид когато вече са прекъснати:

> Възстановяването на здравноосигурителните

Това става, при условие, че лицето е платило всички здравноосигурителни вноски през последните 36 месеца – правата се възстановяват от датата на заплащане на дължимите вноски .

Дано и при 33 да ги възстановят,но ще полудея до края на месеца,а и както обновяват инфото само в неделите

# 358
Да, закона го знам. Значи когато платихте 33 вноски, и останаха само 3 неплатени за последните 3 години, не възвърнаха ли правата, пак ли сте неосигурена?
С друго не мога да помогна, от Нап трябва да знаят най-добре.

# 359
  • Пловдив
Ще ми останат 3 вноски в началото на Август,засега неплатени са ми за 2010 м.6,7,8,9

Общи условия

Активация на акаунт