СЕДМИ клас - първи срок - 4 тема

• 30 738
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Ето една задачка за дежурната  вечерна тренировка. Този път без ОЗ, само заиграване с всякакви ъгли.

В ∆ABC CL е ъглополовящата на <ACB , ML е успоредна на BC ( М принадлежи на АС) и MH е перпендикулярна на AB ( Н принадлежи на АВ) . Ако <LMC е с 30° по-голям от <BCL и <BLM е с
44° по-голям от <AMH , колко градуса е <BAC ?

Семейният съвет стигна до 17 градуса?  newsm78

Само ние ли се потим над задачки тук? М? Или и други решават, ама тайно. Wink

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 16:09 от нова

# 571
  • Вече на светло в София
И ние получихме 17градуса
Днес почти цял ден му отиде по литература, та математиката остана малко назад.

# 572
И моят отговор съвпада с вашия, за съжаление използвам единствено число. Сега ще се опитам да я пробутам на моя.
А как е положението със Салабашев? При нас граничи с трагедия.  #2gunfire

# 573
  • I want it all and I want it now.
Ние се отказахме да ходим, ще отиде само на Олимпиадата.  Peace Днес се мъчим  и ние по литература, че в понеделник ще има тест.

# 574
мст, какво значи при вас "трагедия"? Не е първи ли? Wink

Моят не ходи на Салабашев, че имаше друг ангажимент,  но ви уверявам, че от това турнирът нищо не  е загубил.  Joy
 На мен това ми е любимият турнир, много са хубави задачите, но на него моят е постигал най-най-ниски резултати изобщо. Не че е ходил много.

# 575
  • София
Браво на всички, получили 17 градуса. Grinning

# 576
  • my own world....
Ако можеше и навън да е 17 градуса... Flutter

Днес госпожицата беше на школа от 9 до 15:30, като се върна я тресна ентусиазъм да порешава малко тестове по история и след това замина на гости...изобщо не успях да хвана в някой ъгъл, за да ми го изчисли ....

Нова, ако турнирът не губи нищо от вашето неявяване, то от нашето неявяване направо печели  hahaha
Днес моята заявила на учителката си в школата: Госпожо, мисля, че с вас ще трябва да се виждам доживот  Joy

# 577
  • София
Добро неделно утро, мами. Класирам се за едно от редките писания по темата, въпреки, че чета почти всеки ден Embarassed. Отчитам се:вчера на "Салабашев" - 3 сгрешени задачи, т. е. слаб резултат. Днес - пробен изпит по математика (първи) в СМГ. Изпратих я и сега пия кафе и чета спокойно. Успех на всички деца, които след половин час ще започнат да се потят над задачите!

# 578
  • София
А мойта щерка пак е квестор  Laughing
Обеща да ми донесе задачите Simple Smile Успех на всички деца!

# 579
  • София
А мойта щерка пак е квестор  Laughing
Обеща да ми донесе задачите Simple Smile Успех на всички деца!
ganis, ако имаш възможност, качи задачите, че иначе сигурно няма да ги видя.

# 580
  • София
ОК, ще гледам. Ще накарам малката да ги снима с телефона си и ще гледам да кача и отговорите. Но, най-вероятно ще стане следобед:)

# 581
Дес от два следобед - първи урок при частен преподавател по български. Не ме питайте какво ми струваше да я съглася да го вземе. Толкова късно, и с толкова неясни знания. Но накрая склони любопитсвото на преподавателя - какъв е тоя феномен ( става въпрос за синът ми), дето три години ходи на академия и в 7 клас вади резултати под 4. Не, че и аз не искам да получа отговор на този въпрос. Моля се от сърце нещата да потръгнат и детето най сетне да даде резултати които ще са мотивиращи за самия него. Никога не съм си мислела, че ще стигнем до частни учители. КОгато го готвехме за кандидатстване след 4 клас ни увериха, че деца дето надграждат с години по курсове не виждат затруднения в 7 клас. Е, при нас това не се оказа валидно. Боже, какво ли още ще види бедната ми глава...
Вчера прави задачите от ъгли които момичетата пускаха последната седмица.  Справя се, но много бавно и с много мислене, мъдрене, съзерцаване на чертежа. Вместо да изразява, той си губи времето да тъпее пред листа.
Очаквам с нетърпение задачите от пробния в СМГ. И благодаря предварително на Ganis за усилието да  ни ги предостави. Май математиката ще я готвим основно в домашна обстановка и то благодарение на този форум.
Успех на децата които  правят пробен в момента!

# 582
Здравейте, момичета!
Да е минало класното по математика при вас? Какви задачи евентуално са били дадени, пищов един вид да подадете? Нашето е на 4.12. - не храня илюзии за добро представяне Sad Embarassed.....

# 583
  • 1st floor
При нас е рано за класно, обикновено математиката остава за след ваканцията, а БЕЛ малко преди нея...

# 584
При нас е рано за класно, обикновено математиката остава за след ваканцията, а БЕЛ малко преди нея...

Забелязала съм, че в темата ние сме едни от първите, които правят класна....Големият в понеделник открива сезона......

Общи условия

Активация на акаунт