СЕДМИ клас - първи срок - 4 тема

• 30 749
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Бях започнала да вадя всичките ви задачи(от около 2 месеца), но хард диска се скапа и всичко изчезна...бях ги приготвила за ваканцията, защото сега ми се отказва директно. Случайно да има някой друг такъв 'луд'? Много ме е яд...толкова хубава папчица беше....с мнооого задачки..
 Класното ни по Мат е на 7ми, а на 3ти по Бел.

Това е знак от Съдбата  Laughing, остави детето на мира  Heart Eyes

JoyТака де! Пък ако толкова много искаш задачи,да ти пусна на моя пробния,днес му даде листа учителката ,да го прави сега почивните дни. Mr. Green

# 541
  • София
Тя тази папка беше 100 пъти по-добра от пробен.
Добре, знак от съдбата, но сега започвам друга и ще я запомня на няколко места....само време да намеря отнякъде.

# 542
Добре, знак от съдбата, но сега започвам друга и ще я запомня на няколко места....само време да намеря отнякъде.

Тъй, имам едни 5-6 стр, които мога ей сега да кача в пощата, но всичко в тях е много разхвърляно, просто копи-пейст, ако искаш го копирай, изтрий от пощата, подреди и качи вече като хората.
Предимно разлагане е, че там вървяхме назад с уч. материал и си ги копирах, сега геометрията я решаваме в реално време, тъй да се каже. Wink

# 543
  • 1st floor

Искаш всичките ти хард дискове ли да изгърмят?!Не предизвиквай съдбата!!!  hahaha

# 544
Аз пак с моите задачи по математика  Rolling Eyes

Триъгълник АВС е правоъгълен с прав ъгъл при върха С.
Върху ВС е взета точка К, така че ъгъл BAK=36градуса. От точка К е спуснат перпендикуляр КН към АВ.
H лежи на AB
Да се намери ACH

# 545

Ами да, имаше решения  Mr. Green

# 546
  • I want it all and I want it now.
Ето:
Схема за създаване на съчинение разсъждение
 http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=89&WorkID=3632&Level=1

# 547
  • Там, където ме обичат
Ето:
Схема за създаване на съчинение разсъждение
 http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=89&WorkID=3632&Level=1
Златна си!
Мерси.   bouquet

# 548
  • Вече на светло в София
nezito, успех утре на детенце Peace Пък ние ще чакаме изпита в пощата за нашите диванета Wink
Другите предмети ги бутаме някак. Географията, по-точно тетрадката по география ни мъчеше доскоро. Издателство Просвета - смотана работа Whistling За да я попълни - 1 час в гугъл.
Ranick, къде се изгуби, бе човек Hug Не тормози девойчето! Ти какви задачи си копирала? Тези от темата ли?
И аз благодарности за Syn  bouquet

# 549
  • София
Аз пак с моите задачи по математика  Rolling Eyes

Върху ВС е взета точка К, така че ъгъл BAK=36градуса. От точка К е спуснат перпендикуляр КН към АВ.
H лежи на AB
Да се намери ACH

Аз цял ден се тормозя с корени и логаритми, вие задачки от 7 клас си решавате:))
Значи съм ви изпързаляла със задачката, а? Simple Smile)) Много от вас си помислиха, че ако ъглите са равни, то точките L и Н съвпадат. Не е задължително. Съвпадат само, когато триъгълникът е равностранен.
Лока, сега видях задачката ти. Тя ползва медиана към хипотенуза в правоъгълен триъгълник. Това от училище ли е? Доста напред с материала. До 20 мин ще направя решение с чертеж. Има и допълнителни построения.

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 21:34 от ganis

# 550
  • София
То да е напред само... Това си е задача върху материал от втори срок. Thinking Да не би да е случайно от някой пробен от минали години, но на друг етап? Ще падна, ако някои деца вече и дотам са стигнали в училище или на курс. #Crazy

# 551
  • София и там където не се пуши
То да е напред само... Това си е задача върху материал от втори срок. Thinking Да не би да е случайно от някой пробен от минали години, но на друг етап? Ще падна, ако някои деца вече и дотам са стигнали в училище или на курс. #Crazy

Да има такива курсове и училища.

# 552
  • София
Ето задачата на лока-лока

Условието:
H лежи на AB
Да се намери ACH

Решението:
http://postimage.org/image/nqkhtybqz/

# 553
  • София
Ето една задачка за дежурната  вечерна тренировка. Този път без ОЗ, само заиграване с всякакви ъгли.

В ∆ABC CL е ъглополовящата на <ACB , ML е успоредна на BC ( М принадлежи на АС) и MH е перпендикулярна на AB ( Н принадлежи на АВ) . Ако <LMC е с 30° по-голям от <BCL и <BLM е с
44° по-голям от <AMH , колко градуса е <BAC ?

# 554
  • София
Ето една задачка за дежурната  вечерна тренировка. Този път без ОЗ, само заиграване с всякакви ъгли.

В ∆ABC CL е ъглополовящата на <ACB , ML е успоредна на BC ( М принадлежи на АС) и MH е перпендикулярна на AB ( Н принадлежи на АВ) . Ако <LMC е с 30° по-голям от <BCL и <BLM е с
44° по-голям от <AMH , колко градуса е <BAC ?
Тедка, браво:) Много сладка задачка:))

Общи условия

Активация на акаунт