Коледен подарък в детската градина

• 10 698
  • 94
  •   1
Отговори
# 45
  • София (Възраждане)
Много добро решение да вземете книжка на всяко дете Peace.

Решението е идеално и според мен, но - колкото и странно да звучи - има родители, на които идеята не се харесва, тъй като за детето им книгата не е интересен подарък. Нашите госпожи съветват да се купуват книжки с приказки, тъй като според тях на много деце не им четяли вкъщи и езиконата им култура куцала според възрастта. За мен книгата, каквато и да е тя, е универсален подарък и подкрепям, но не изключвам да има родители на които няма да се хареса конкретното заглавие.

# 46
И аз видях писмото днес,написали са й Том или куче ,и се спрях на едно чихуахуа

# 47
От няколко дни бях почнала да мисля, а и купих част от  подаръците за госпожите и лелята за Коледа (миналата година го пропуснахме заради болест на малкия) , обаче в нашата градина директорката има навика да звъни и да спретва скандали по телефона на родителите... Снощи ми се обади и започна да се кара с мен за глупости... После се прехвърлила на мъжът ми и обидила детето....
Сега се чудя как да го накарам да даде пари за подаръци на учителите, защото аз съм склонна да си затворя очите, но той е категоричен, че няма никакво намерение да им прави подаръци... ooooh!

Детето е по скромно иска кола, той още е малък и няма претенции относно каква да е, така че ми е лесно да му купя някаква от порядъка на 10-20 лв.

# 48
  • София (Възраждане)
Как така директорката звъни на родителите, че и се кара Shocked х Да не говорим за обида към дете.. недоумявам!

# 49
И нашият подарък дойде вече на обяд отивам да го взимам от Спиди

# 50
Как така директорката звъни на родителите, че и се кара Shocked х Да не говорим за обида към дете.. недоумявам!
Ми ей така... това и е за втори път... първия беше в началото на учебната година заради, това че личната ми лекарка беше категорично отказала да издаде рецепта за диазепам (детето е с 1 фибрилен гърч  от лятото) даже искаха да я сменя, защото тя не изпълнявала това което и казвали ...(струва ми се че имат стар конфликт) и сега ми спретна скандал, че нямало достатъчно дрехи  т.е. 2 комплекта в чантата му, а само 1 брой..(това даже и не сме го обсъждали с учителките му   Shocked) , а те пък ако са имали някакъв проблем с дрехи да бяха казали  newsm78 . На мъжът ми пък директно му заявили, че детето ходи мизерно на градина...а той много добре знае колко пъти се къпе малкия дневно,когато е в къщи и колко пъти е преобличан  ... Тъпите овце (извинявам се, че така ги наричам,но ме е яд още) си мислят, че ще имам проблем с него... ама явно и  този път са си хабили напразно патроните като първия  Peace
Впрочем, започвам да си мисля, че са нарочили детето ми да го изгонят от градината заради някое близко на директорката , такова или дете, което си плаща кеш, на четири очи .. (все пак сме 2009 година родени, и има доста деца извън ДГ) ...а като 3-то дете на нашето му се полага безплатно обучение  Peace

# 51
  • София (Възраждане)
Клодия, това не е никак предколедно Cry  А че директорки и учителки често нямат никакъв подход, даже и педагогически такъв, отдавна е и моя констатация. Лошото е че го отнасят децата. Аз гледам да съм дипломатична именно заради комфорта на детето.

# 52
Клодия, това не е никак предколедно Cry  А че директорки и учителки често нямат никакъв подход, даже и педагогически такъв, отдавна е и моя констатация. Лошото е че го отнасят децата. Аз гледам да съм дипломатична именно заради комфорта на детето.
Аз не разбирам, защо ако е имало някакъв проблем учителките не са ми казали? Според мен процеса на възпитание на детето на навици (ако е виновно с нещо въобще) е взаимен ... а и аз щях да направя нещо по въпроса...
Може би така са свикнали, те да са "добричките", но така не правят никаква услуга нито на детето, нито на себе си, нито на мен, а най-малко на директорката помагат  Peace
Друг е въпроса, че последната можеше да каже по телефона, че иска да поговори с мен в кабинета си, а не да ми вика по телефона ... Ами ако не съм на подходящо място за този скандал, може да ми навреди например на работата ... Ако карах кола да катастрофирам...знае ли човек...
То затварянето на очите и устата води до много по големи проблеми от споделянето им на ранен етап... Ако те са малки лесно са преодолими, но в резултат на премълчаване дребните, може да се стигне до много голям скандал, в който да се включат и хора, които въобще не са имали намерение да не говорим, че аз най-малко искам това заради детето ми ...
Мисля че се справят добре и той всеки ден научава доста неща от там, доволна съм от тях за това и съм учудена,  какво става "По дяволите?!?"  newsm78 Shocked

# 53
  • Пловдив
При нас тая година дядото ще избърза  Grinning В петък ще ходят цялата градина на летището в Крумово да посрещат Дядо Коледа...после в градината ще има тържество,театър и ще се раздават подаръците-кой какъвто си е донесъл.

# 54
В нашата ДЯ подаръците са по поръчка на детето. Не бих имала нищо против да са еднакви, примерно някаква малка книжка, но явно опита през годините показва друго. Като се замисля, май малко обемист е нашия подарък /20х20х40/. Смятам обаче, че Дядо Коледа ще се справи.

# 55
  • Шумен
В нашата детска са писали писмо до дядо Коледа. Видях желанията на момичетата че са почти еднотипни кукли искат а момчетата колички, камиони и багери. Тук-таме някой пъзел или друга играчка имат поръчани. Тържеството днес разбрах ще е на 18-ти с куклен театър, за снимки госпожата не спомена но не изключвам да е рано и да не са решили още окончателно. В яслата ни предупредиха да не взимаме големи подаръци, кутиите да са средна големина. Тъй като моите бяха болни и само ги заведох за празника бях поканена. Ами малко бяха средната големина подаръци, тези деца дето получиха големи пакети видимо се възгордяха а други с малки се разплакаха. Никой не ни е определял цена а само бяхме помолени за определени размери. Но кой ли ти слуша  ooooh!

# 56
При нас ги снимаха  всяко дете самичко за календар и една обща снимка,тържеството ни ще е на 20-ти.Дадох подаръкът за градината завчера,нашата си промени желанието та ето го подаръкът :
а от баща ми е това -
Ние още не сме измислили какво да й вземем  Thinking

# 57
При нас миналата седмица децата писаха писма до Дядо Коледа. Още същият ден списъка беше закачен на видно място до вратата:
" Мили Дядо Коледа, децата от 1 А/Б група бяха много послушни ......ето и списъка с подаръците, които желаят:
Гошо- кола
Тошо-влак
........."
Наша задача е подаръците да бъдат опаковани , така, че останалите деца да не видят кой какво получава. Пакетите ще се отварят вкъщи. Мисля, че така е най- правилно, хем всяко дете ще получи това, което истински желае, хем няма да има сърдити.
На учителките и лелките много се чудих дали да поднеса подаръци, страхувах се да не се разберат погрешно. Но в крайна сметка реших, че в знак на благодарността за грижите и вниманието им към сина ми, ще им поднеса малки подаръци-  по един гоблен.

# 58
  • София (Възраждане)
Накой пазарувал ли е в този дух пъзел или нещо подобно на стойност 5-6 лв /групата е трета/?

# 59
За 5-6 лв има хубави пъзели на Дисни, от по 60-100 части.

Общи условия

Активация на акаунт