Момиченце на 1 годинка и 10 месеца- пребито в ясла във Варна

• 7 668
  • 125
  •   1
Отговори
http://petel.bg/MOMICHENTSE-NA-GODINKA-I-10-MESETSA-BE-ZHESTOKO- … A--SNIMKI-__24856

Ето и линк към статията, не мога да повярвам, че това се случва на едно толкова малко дете.В първият момент си помислих, че някоя леля от заведението го е нашамарила, но се оказа, че е пребито от друго дете.От къде идва тази агресия при толкова малки деца се чудя?

# 1
  • София
Разплаках се като видях малката душичка.  Cry
Къде е била госпожата, къде са били лелките?
Аз за детето си убивам просто! Щях да ги разхвърлям и възпитателки, и госпожи, и медицински сестри.
Знаели, че другото дете било агресивно и хапело... Голяма файда като са били наясно.

# 2
А като са знаели, че другото дете е агресивно, защо не са направили нещо по въпроса?
Лицето на детето е много зачервено, едва ли е от хапане това.От хапане по-скоро оставят зъби, сигурно е ударено с много силен шамар и не от дете.А тази синка/оток ми прилича на ударено в нещо друго-шкаф, игрушка.Просто е невъзможно лелките да обърнат внимание на всички деца в групата, но не е редно децата да се връщат в такова състояние на родителите.Право е постъпила майката като е взела нужните мерки.

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 14:10 от gitadam

# 3
Пълно безхаберие цари навсякъде. Персоналът на яслата бил поднесъл извиненията си...абе, какви извинения, какви 5 лева. Как може никой да не забележи какво става. Сигурно лелките и госпожите са пушили цигари и пили кафе в някоя стаичка....

# 4
Отговорните госпожи,лели и пр.трябва да си понесат последствията за безотговорността.Горкото детенце!

# 5
  • София
А тази синка/оток ми прилича на ударено в нещо друго-шкаф, игрушка.
Peace
Точно така, тази синина не е от ухапване. Или е от удар с твърд предмет или детето е блъснато някъде.  Sad
За съжаление почти навсякъде - по ясли и градини, децата се оставят сами, без надзор, когато персоналът има някаква друга работа. И това не е от вчера или онзи ден. Може да е за 5, за 10 или 15 минути, но факт е, че се оставят сами.
Като бях малка и ходех на градина, другарката редовно излизаше да си пазарува, докато ние спяхме следобеден сън (само дето се правехме, че спим!). Чакахме я да излезе и започвахме да щурмуваме помещението.

# 6
Пълно безхаберие цари навсякъде. Персоналът на яслата бил поднесъл извиненията си...абе, какви извинения, какви 5 лева. Как може никой да не забележи какво става. Сигурно лелките и госпожите са пушили цигари и пили кафе в някоя стаичка....
редовна практика. Малки им били заплатите, за това ще пушат, пък децата нека се бият и хапят.  #Cussing out

# 7
Господи!
Напълниха ми се очите. Малката бузанка е сериозно пострадала.
Все такива теми чета от няколко дни - за пребити и малтретирани деца.
Докога майка му стара ще е пълно с безхаберни идиоти в ясли и градини?

# 8
А реално може ли да се търси някаква отговорност от възпитателките по законен път?

# 9
А реално може ли да се търси някаква отговорност от възпитателките по законен път?

Да. Директорът може и трябва да наложи дисциплинарно наказание. Вероятно е да е предупреждение с уволнение.
Проверки - трябва да ги скъсат от проверки тези безхаберници.

# 10
Ужас!
1. Това не ми прилича на причинено от друго малко дете.
2. Дори и да е от дете, не се е случило за секунди, така че възпитателките да не могат да реагират.
Как така не били забелязали нищо?! Това просто не е възможно!  ooooh!
Изобщо.... не в броя на възпитателките и "лелките" е проблемът, а в отношението към децата и възпитанието им!  Tired

# 11
Само някакво си предупреждение?!?

# 12
Стига бе! Дете под две години .. и чак такава агресия!?
Абсурдно е просто.
Редно е, ако едно дете проявява агресия, родителите да бъдат извикани да си го приберат вкъщи. Недопустимо е това да се случва.

# 13

Да. Директорът може и трябва да наложи дисциплинарно наказание. Вероятно е да е предупреждение с уволнение.
Проверки - трябва да ги скъсат от проверки тези безхаберници.

За съжаление нищо няма да се открие при проверки.

# 14
Редно е, ако едно дете проявява агресия, родителите да бъдат извикани да си го приберат вкъщи. Недопустимо е това да се случва.

Е, хайде сега, а възпитателките за какво са?! Инциденти се случват понякога за секунди. Дъщеря ми също е била ухапвана, ударена, веднъж дори зверски одрана по лицето от друго дете - тези неща се случват буквално за секунди и няма как да се предотвратят. Въпросът е да се реагира веднага от персонала, пострадалото дете да се успокои, другото да понесе някакви последствия.
Малките деца с времето се учат да решават конфликти без агресия, не са родени научени.

Общи условия

Активация на акаунт