Момиченце на 1 годинка и 10 месеца- пребито в ясла във Варна

• 7 676
  • 125
  •   1
Отговори
# 15
Редно е, ако едно дете проявява агресия, родителите да бъдат извикани да си го приберат вкъщи. Недопустимо е това да се случва.

Е, хайде сега, а възпитателките за какво са?! Инциденти се случват понякога за секунди. Дъщеря ми също е била ухапвана, ударена, веднъж дори зверски одрана по лицето от друго дете - тези неща се случват буквално за секунди и няма как да се предотвратят. Въпросът е да се реагира веднага от персонала, пострадалото дете да се успокои, другото да понесе някакви последствия.
Малките деца с времето се учат да решават конфликти без агресия, не са родени научени.

А какви мерки може да вземе персонала?
Възпитанието е задължение на родителите. Мисълта ми е, че ако трябва 2-3 пъти да излязат от работа, за да приберат човека от яслата, ще положат (надявам се ) повече усилия във възпитанието. Така мисля аз.
п.п. И моят син посягаше, но с много говорене и усилия, пресякохме това поведение.

# 16
Само някакво си предупреждение?!?

Не зная за подобно нещо да уволнят дисциплинарно. Може пък да е прецедент този случай и дано така да стане!

Редно е, ако едно дете проявява агресия, родителите да бъдат извикани да си го приберат вкъщи.

То може и да е редно, но не се прави.
В групата на детето на моя приятелка има суперагресивно момиче, което има сериозни поведенчески проблеми, които стигат до там, че хапе до кръв учителката, замерва децата с камъни. Решение - няма.

# 17
Лятото пред очите ми едно дете на около година и половина преби/пребори, както ви е удобно, друго с няколко месеца по-малко. Докато ги разтърват и вече имаше кръв, издрани бузи и захапан врат.

# 18

п.п. И моят син посягаше, но с много говорене и усилия, пресякохме това поведение.

Ето, това са мерки. Сама си написала - това е процес, не става от веднъж. Възпитанието е основно задължение на родителите, съгласна съм. Но това не значи, че децата не се възпитават и в градините, поне на общоприетите норми на поведение.
Персоналът в градината е отговорен да се спазва редът там. Родители всякакви.

# 19

Персоналът е отговорен - да. Но как да озаптиш дете, което не знае що е то граница и правило? Границите и правилата, както и спазването им се поставят от първите дни и то от родителите.
Градините са за обучение, а не за възпитание.
Темата не е за това.
Така или иначе никой не оправдава действията на персонала, когато се отнася до сигурността на едно дете.

# 20
  • Mediterraneo
Лятото пред очите ми едно дете на около година и половина преби/пребори, както ви е удобно, друго с няколко месеца по-малко. Докато ги разтърват и вече имаше кръв, издрани бузи и захапан врат.

Преди почти една година пред очите ми и пред очите на още куп майки и аниматори в детски център, дете ухапа до кръв бузата на дъщеря ми. Направо й откъсна месо, ако щете вярвайте... Грам не успяхме да реагираме, стана за стотни от секундата!
Но това на снимката не е ухапано със сигурност... Ако някога, не дай Боже, намеря детето си в такова състояние в яслата/ градината, ще хвърчат глави! със сигурност!

# 21
Ох, как се отхапва живо месо, бе? Колко сила трябва?

# 22
Сила - не, но остри и здрави зъби със сигурност.

# 23
  • Mediterraneo

Сила... на двегодишно  Confused Белегът й си стои, дълго време беше ужасна рана. Кръв, не съм си представяла, че от бузата може да изтече толкова нещо!

# 24

МОето дете лично мен ме е хапало и то не в агресия  Peace ,а в страшна превъзбуда от игра,смях,тичане и от радост изобщо не може да си контролира силата.така зверски ме ухапа за крака(до там стига като височина),че дупка ми остави Peace

Бузанче красиво е това детенце.Толкова мъчно ми стана за тази малка душичка Sad

# 25
Персонала е отговорен хубаво де , но възпитанието иде от родителите , от дома .
А яслата и хората , работещи там - на съд.
Станалото не е за части от секундата определено .
Някой просто не е реагирал.
Горкото дете Sad

# 26

Ето, това са мерки. Сама си написала - това е процес, не става от веднъж. Възпитанието е основно задължение на родителите, съгласна съм. Но това не значи, че децата не се възпитават и в градините, поне на общоприетите норми на поведение.

Да, процес е. Но, ако няма стимул (понякога и помощ за родителя), нещата си остават на едно ниво. В групата на детето вече втора година има едно момче, което тормози всички. Учителите се опитват да го ангажират, но майката като им казва, че разчита ТЕ да го възпитат и тя самата нищо не може да направи, нямам и очаквания да се променят нещата.
Да се спазва реда, наистина са отговорни. Намирам и за недопустимо, че не са се обадили да информират незабавно и майката на пострадалото дете.

# 27
А защо такива деца,наистина агресивни (не просто палави) не ги изключват?

# 28
От къде идва тази агресия при толкова малки деца се чудя?

На първо място идва от семейството. Не оправдавам разбира се персонала, защото очите им трябва да са на 16 ако трябва. Имам опит с групата на дъщеря ми и агресията там. Общо взето вдигат ръце. Изводът за мен е, че основната вина е на родителите на агресивните деца.

# 29
Според мен детето не е хапано от дете, защото и мен моето веднъж ме ухапа по ръката, защото й забраних нещо.Остави само следи от зъби върху кожата ми, според мен не възможно малко дете да ухапе до кръв, но щом сте били лично свидетели на такова нещо, няма какво да кажа.
Лично аз мисля, че за да е агресивно едно дете, то трябва да е било свидетел на такава агресия в къщи, било то между родители, между родител и дете.Няма да разправям как моето започна да копира това, което правеше негово приятелче по отношение на майка му-тръшкане, тропане с крака, хапане, но това е друго и няма нищо общо с темата.

Общи условия

Активация на акаунт