Как да се справя?

• 15 750
  • 160
  •   1
Отговори
# 15
  • BG
Вили, аз говорих на авторката. Извинете, но как наричате тогава действията на съседа - явно не е нито демонстрация, нито обтягане на отношенията, нито кражба  newsm78.  Ще разговаряли неколкократно - моля те... ooooh! Ще плаче жената, гладна ще си ляга..Пф, как не! Навремето в 97, когато нямаше абсолютно нищо по магазините и големият ми син беше на 3 години, имах останал 1/2 литър мляко, от което направих 3 купички крем за детето. Свекър ми си разреши да омаа едната, щот видите ли, дъртия гъз много обичал сладичко! Щях да ги изселя от собствената им къща.

# 16
Е - всеки си знае, аз си казвам моя начин, като се опитвам да разбера авторката - тя не е такава натура.  Wink

# 17
Е - всеки си знае, аз си казвам моя начин, като се опитвам да разбера авторката - тя не е такава натура.  Wink

Авторката май е много голяма бяла птица.Даже се чудя на себе си-уж ми е голяма устата, винаги казвам истината, независимо дали е приятна или не, уж съм много куражлия в отношенията си с хората, ако е за някой друг и съвет мога да дам, обаче ето сега направо думичка не ми се отронва от устата.Винаги съм предпочитала откровените разговори, като съм била убедена, че така стават нещата, но...

Кажи това, което написа току що - на мъжа си! Вдигни му скандал дори, ако така не те разбира, но го накарай да отиде и да каже на съседа - че дето му няма да остава гладно! Ако толкова пък не иска - отиваш и сама казваш същите думи на съседа!

Винаги е трябвало да се справям сама, предполагам в този случай няма да е различно.И челна стойка да вдигна, едва ли ще даде резултат.

Свекър ми си разреши да омаа едната, щот видите ли, дъртия гъз много обичал сладичко! Щях да ги изселя от собствената им къща.

Joy Joy На това колко много се смях, обаче си е живата истина, за съжаление.

# 18
Аз усетих накъде духа вятъра и затова ти давам такъв съвет. И напълно те разбирам.
Според мен ако избиеш на чувства - малко по-сърцераздирателно - не че не искам, ама нямам....може и да те разбере.

# 19
Опитай се да говориш още веднъж и ако не става - по сериозни мерки.
Или пък му предложи да му готвиш и на него с негови продукти - хубу, сам е, сигурно ръцете са му да не казвам къде и не може са да си сготви. Ето така и за него ще има сготвено да не прави демонстрации и на вашето да не посяга. С нищо не си му длъжна по принцип, но май си добра душа и това е все някакъв вариант хем да не ти е жал, хем да не си лягаш гладна.

# 20
МОЛЯ  newsm78
Що за идея - да му готви на него, чуждия човек - за да не изяждал нейното  ooooh!

# 21
Хммм, комшията на авторката нагъл, а мъжа и.....п...ьо.
И тя да се оправя сама разбира се, с двама мъже.

Следващият път, когато видя съседа, бих му заявила ясно, че нямам пари да изхранвам и него. Имам си семейство и трябва да се грижа за него.
Ако се продължи с изчезването на разни продукти, ще си ги държа в къщи. Местя си и хладилника (толкова ще се намери място за 1хладилник) и се решава проблема.

# 22
Опъвай чорапите и директно му кажи,че е изял на детето храната,че нямаш пари и за него.По -добре директно и брутално,отколкото да го търпиш такъв.
За какво ти се сърди?Че не може да се оправя сам,че му готвиш сякаш е член на семейството ви ?То бива неблагодарност,но този е пълен кретен.
А бе хората,които спокойно приемат манджа(каквото и да е Mr. Green) даром винаги са ми подозрителни.Обикновените хора се чувстват задължени ,а не се цупят.Що не ходи да се сърди на майка си?!

# 23
Това какво точно означава?  Grinning

# 24
Стягай се и действай.

# 25
  • Бургас
Ако се прибера с гладното си дете и видя,че някакъв е изял храната му,познай какво ще последва... Sick

Не си вменявай вина.Пронобис е много прав,че мъж,който краде от жена и дете не е за съжаление.

# 26
Сигурна ли си, че съседът ги изяжда манджите? Да не би да е мъжа ти?

# 27
В чужбина ли живеете ?
Смяна на жилището - може да е боксониера,но да е самостоятелна.
Вероятно и банята е обща.

# 28
  • Канада, Монреал
Явно иска да види докъде е границата на търпението ти. колкото повече търпиш, толкова по-нахален ще става. Не се притеснявай, че ще се сърди, ще му мине. Опитай се да бъдеш постоянна, тоест всеки път, когато забележеш липса, да я коментираш. Нещо като възпитанието на децата, иначе стават глезени и правят това, което им изнася.
Постоянно говорене и дуднене трябва. И винаги поставяй детето си на първо място. То е най-важно и не трябва да вижда една тъжна и разочарована мама. Ти си знаеш дали има нужда да говориш със съпруга си отново, да не стане да се разочароваш повече, като видиш че няма подкрепа от негова страна.
А и щом съседът ти казва "каквот толква", значи е напълно наясно, че знеш какви ги върши и приемаш това. Препоръчвам ти да не му даваш вече храна, дори и да ви остава. Дръж се дистанциранно от него, без да сядате заедно на обща трапеза. Колкото по-близки сте, толква повече ще си позволява.

# 29
  • Варна
 Бих  предложила да осиновите съседа. Така и така се грижите за прехраната му.

Темата пързалка ли е? Това просто не може да бъде истина. Нищо, че си направих труда да отговоря.

Общи условия

Активация на акаунт