Как да се справя?

• 15 771
  • 160
  •   1
Отговори
# 75
Браво ! Винаги има първи път. newsm10

# 76
  • Кърджали
Все съм знаела, че има готованковци, ама този надминава и най - смелите ми представи.
Дано разговора е имал ефект, и то не краткотраен. А ако нещата продължат така, а мъжа ти тъпо и упорито мълчи, следващия път него го остави гладен, вместо себе си. Един, два пъти, па да видим на третия дали пак ще си премълчи, защото видиш ли, възрастен човек не се превъзпитава.
Бре, че човек я... Как ли би се чувствал комшото, ако му изчезваше ракията примерно/ако употребява алкохол де/? Едва ли пак щеше да е с мнението "Кво толкова"
От снощи все се отказвам да пиша в тази тема, ама не се стърпях.

# 77
  • София
 Shocked  Shocked
Някой наглец ще ми пипа продуктите и рови в хладилника и изяжда храната на детето, след като е предупреден да не го прави?

Е па фанАх по-дебелата точилка и му прекълцАх наглите пръстчета.....

Честно не съм агресивен човек, ноооо за детето .... нещата се променят!

Извинете ме, много се ядосах.....

# 78
Изключвам детето - поведението е без коментар.
Дано всичко да се развие така,както трябва да бъде.
Успех! Винаги има трудности,но продължавай и не се отказвай!
Постави наглеца на място.Колкото до съпругът ти - има и такива мъже -обичат,но  не се
обременяват с подобни глупости.Обичайте се ! Това е всичко от което се нуждае един човек.

# 79
  • София
Браво...ако мъжът ти ми беше мъж, след този панаир щях да му тегля един бой...

# 80
Дано се оправят нещата!  Praynig
Т.е. те сами няма как да се оправят; добре си почнала, но мъжът ти задължително трябва да застане, и то открито, а не мълчаливо, на твоя страна. Иначе обстановката ще стане нетърпима, и то най вече за теб, а и за детето.
Има хора, които от дума не разбират; може да се окаже, че единственият вариант е вие да се изнесете. Повечето време, когато съм живяла в чужбина е било временно, но за дълго (примерно, за по година - 2 - 3, в зависимост от проекта) и повечето време в къщи като вашата. След първия опит, в ситуация почти като твоята, изобщо не си поплювам: териториите, правата и задълженията се очертават ясно от самото начало и се отстояват докато се постигне взаимно доверие. Няма друг начин. До човека е; националността няма нищо общо.
Ако трябва, дай на мъжа ти да прочете тази тема - не е твоя вината за създалата се ситуация и без неговата подкрепа няма да се справиш с нея. Стискам палци!

# 81
Как ли би се чувствал комшото, ако му изчезваше ракията примерно/ако употребява алкохол де/? Едва ли пак щеше да е с мнението "Кво толкова"

Аааа, ако му изчезваше ракията, сигурно щеше досега да ме е метнал през прозореца.Но понеже не пия, той е спокоен.А и за толкова време ме опозна и знае, че никога няма да пипна нищо, което не е мое.Сега като ви чета, се замислих дали ефекта няма наистина да е краткотраен.Но какъвто е, такъв.Аз щом успях сега да преодолея неудобството и да си отворя устата, мисля че ако забележа нещо ново, пак ще мога.
П.С. Мъжът ми остана с него в кухнята да си допуши цигарата, а аз идвам да храня детето.Забравила съм лъжица и се връщам.Влизайки, дочувам че говорят по темата(а докато бях там и двамата мълчаха), не ми издържат нервите, все още афектирана от случката и заявявам:"Това, което правите мили дами, е присъщо на жените.Вие поне по лични карти се водите мъже, така че моля дръжте се като такива и говорете с хората открито, не зад гърба им."Врътвам се и излизам.После ми каза мъжа ми, че тъкмо комшията му бил обяснявал как съм била права за всичко и как щял да чисти  Joy

# 82
  • София
Че има такива "мъже", има! Ама дали са мъже? И съпруга и съквартиранта....

Моля ти се авторке, купи си точилка, най-евтино ще ти излезе....

# 83
Как ли би се чувствал комшото, ако му изчезваше ракията примерно/ако употребява алкохол де/? Едва ли пак щеше да е с мнението "Кво толкова"

Аааа, ако му изчезваше ракията, сигурно щеше досега да ме е метнал през прозореца.Но понеже не пия, той е спокоен.
Че кат' не пиеш, не можеш да я излееш в мивката ли  Mr. Green И после му кажи, че понеже нямате пари за препарат си я използвала, за да дезинфекцираш тоалетната.  Mr. Green
Твърде вероятно е нещата лека-полека да се плъзгат по наклонената плоскост към старото статукво. От теб зависи вече да не го позволяваш! Успех!

Последна редакция: пт, 23 ное 2012, 23:50 от BAN

# 84

П.С. Мъжът ми остана с него в кухнята да си допуши цигарата, а аз идвам да храня детето.Забравила съм лъжица и се връщам.Влизайки, дочувам че говорят по темата(а докато бях там и двамата мълчаха), не ми издържат нервите, все още афектирана от случката и заявявам:"Това, което правите мили дами, е присъщо на жените.Вие поне по лични карти се водите мъже, така че моля дръжте се като такива и говорете с хората открито, не зад гърба им."Врътвам се и излизам.После ми каза мъжа ми, че тъкмо комшията му бил обяснявал как съм била права за всичко и как щял да чисти  Joy
Хареса ми как си го измислила. GrinningНе се притеснявай за нежните им души-заслужили са го и двамата.

# 85
  • София
Невероятна тема! Направо не мога да повярвам, сигурно защото не съм живяла в чужбина. Пиши имало ли е ефект после или пак я карате постарому. Не знам защо ми се промъква мисълта за...ден до пладне.... newsm78

Пълно е с такива случки в чужбина, че и в България. Имахме тук една тема за съквартирантите, там съм разказвала пък моите премеждия.

# 86
В чужбина е по-гадно, защото веднага те нарочват с пръст-ама как българите не сме си помагали,
пък си се надула, пък си забравила от къде си тръгнала и прочие глупости.
А ти просто не искаш да си нечия слугиня или не искаш споделяш дома си и личното си пространство
с непознати.

# 87
Честно казано, като пусках темата си мислех, че повечето мнения ще са "На каква се правиш, ти за една паница манджа ли си?", "Не виждаш ли, че човека е сам, какво ти пречи да готвиш и за него?", "Той ходи на работа, ти и без това си си в къщи, защо пък да не чистиш?" и такива от този род.Но, благодарение на адекватните и точни отговори на всички, някак си видях, че щом не само аз мисля така, значи това, което ми се случва не е редно и трябва да се промени.Дано само да е трайно  Laughing

# 88
  • Varna
Хайде бе, ти като си в къщи да не си клатиш само краката. Имаш си семейство, грижиш се за него, подготвяш се за колеж. Направила си добринка, а той ти се качил на главата. Като имаш на сърце, ще му дадеш нещо като на комшия, ама да му чистиш и да му готвиш постоянно....ай сиктЬОр бе....Тия които ще те упрекнат, дали готвят и чистят на комшиите си..............Аз щото не се натискам да го правя за комшутата си, а и те също Laughing
А за ракията ще ти дам съвет Wink Наливай от нея във фасулЯ кЪт готвиш. Става страОтен каке, от опит ти го казвам thumbsup Ама на оня търтей не му давай от тоя фасул Wink Ама съм гадна а Wink

# 89
  • В града на хумора...
Не мога да повярвам, че това се случва на зрели хора и е причинено от друг зрял човек.
Представям си какво излишно хабене на нерви е за авторката.
Не стига, че живеят на квартира, с ограничен бюджет, в друга държава, но и са имали късмета да им се натресе този помияр за съквартирант.
Авторке, на твое място бих забравила и възпитание, и такт, и приличие, и бих взела крути мерки спрямо мизерника. Без да ме гризе съвестта! 

Абсолютно...чак не ми се вярва , че е истина...егати #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт