Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

черен списък на лекари

 • 155 013
 • 279
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 3
Д-р Нинова от Торакс 1 София.
Наложи ми се да посетя спешно АГ, понеже ми се появи сърбеж. Прегледа се състоеше само от взимане на микробиология, без да се интересува от нищо друго. Много нелюбезна и крайна в изказванията. Микробиологията струва 25 лв, а несъществуващия преглед 30 лв.

# 46
 • Мнения: 634
Ще ми се да кажа нещо за д-р Емма Добрева - гинеколог в Токуда и 13-то ДКЦ  в Лозенец. НЕ ХОДЕТЕ ПРИ НЕЯ.
Всъщност... не знам дали е специалист в областта си, но отношението ѝ като лекар е повече от неприемливо. Тя ми откри хроничен салпингит и оофорит, при което тотално отказа да го лекува, казвайки "Ми то това не ти пречи да имаш деца, като дойде време да забременяваш, тогава ще те лекуваме.", при положение че това заболяване по принцип води до стерилитет, ако не бъде лекувано на време. А на факта, че бях отишла с дългогодишния си приятел там, тя реагира по следния начин  "Малко е унизително за вас да мъкнете мъж със себе си по гинекологични кабинети. Идвайте сама занапред. Да бяхте бременна, да имаше какво да гледа тоя мъж."
Безкрайно съм разочарована и от факта, че единственото нещо по здравна каса в кабинета ѝ в ДКЦ-то, беше микробиологичното изследване. За всичко останало веднага ме препрати към частния си кабинет в центъра.
Да не говорим, че при първия ми преглед, когато трябваше да ме огледа реално, докато аз стоях на магарето, разкрачена и със спекулум, тя си говореше по телефона, уреждайки си малини за къщата си, след което ме накара да стана и изчакам навън, докато тя слезе пред поликлиниката да си ги плати все пак.
Изобщо.. отвратително, не, просто нулево отношение към пациента.
Та сега си търся нов гинеколог, който да потвърди тази диагноза "хроничен салпингит и оофорит" и се надявам никой да не прави грешката да отиде при нея.

# 47
 • Мнения: 1
"Д-Р" АДРИАНА МАРКОВА - УНГ, има кабинет в ж.к. Хаджи Димитър.
Некомпетентност е меко казано.
Изписа на дъщеря ми кортикостероиден спрей, който да впръскваме в носа, в продължение на 15 дни.
Дори в листовката е упоменато, да не се използва при деца под 6 г. възраст, дъщеря ми е на 5, навършени скоро и разбира се, да не се използува продължително време, защото всички знаем за страничните ефекти на кортикостероидите, а в листовката са опоменати една част от тях.
 Освен това, при дъщеря ми преди седмица сме ползували Олинт, това бе съобщено, но Адриана Маркова, изобщо не го отчете.
След като поисках обяснение от т.нар. "д-р" Маркова, тя се опита да се оправдае, че не се абсорбира толкова, а аз й обясних, че лигавиците абсорбират много повече, особено ако лигавицата е разранена.
Това, което Адриана Маркова успя да ми отговори е, че е ходила на семинари, но така и не ми обясни, защо иска да НАВРЕДИ НА ДЕТЕТО МИ. #2gunfire
Тази жена е срам за лекарската гилдия.

# 48
 • Мнения: 14
Не можах да намеря къде да напиша но моля Ви мили мами не се доверявайте на д-р Мина Латева от Св. Марина във Варна,тя се води детски педиатър и прави някакви изследвания с крачкометър и скенер на децата,следприключване на изследването си си взема паричките от касата и фондовете за изследвания на деца и 3 месеца не дава отговор дали изследванията с вашето детенце са добре,след като Ви писне да чакате и й се обадите,ви казва че няма свободен лекар да направи изследването и че до седмица ще имате резултати,но не-поредната лъжа!

# 49
 • Мнения: 55
Нека споделя и с вас, НЕ ХОДЕТЕ при др. ВЕСЕЛИН МАРИНОВ ОТ ТОКУДА. Такава операция ми направи, че просто ми обърка живота. От здвав човек сега се боря с такива проблеми, че не ми се живее.

# 50
 • Мнения: 230
Д-р Пламен Петров, гастроентеролог от София мед в Дървеница. Взе ми 50 лева само за поопипване на корема. Дори ехограф не ми направи. Държа ме точно 2 минути и хайде отивай си. Същото ми направи, но за 30 лева Д-р Надежда Цолова от Исул. Тя ми изписа и някакъв пробиотик на които явно е дистрибутор, защото имаше техни бланки в кабинета. Негативно мнение и за Он клиник на Васил Друмев - след безкръвна операция за вътрешни хемороиди, пак се появиха и то само месец по-късно. Като гледам въпросния доктор вече не работи при тях, няма го в сайта им. Не му помня името.

# 51
 • Мнения: 360
Знаеш ли с направление в 7 ДКЦ, което е до Централна гара има невероятен гастроентеролог-доц. Павел Георгиев...гледа с ехограф, но работи само в пон. и сряда следобед...

# 52
 • Мнения: 230
Благодаря! Peace

# 53
 • Мнения: 28
И аз да добавя един-психолога Николай Иванов от Стара Загора!!! Не помага, а опитва всичко докато не се съгласи пациентката за секс  Laughing На мен лично ми предлагаше масаж и почивка на море-това, че сме опрели до психолог, съвсем не означава, че се нуждаем от секс  Laughing Laughing Laughing Да не говорим, че ми твърди-било нормално и бил имал сексуални контакти с свои пациентки... Подвизава се във фейса и прави онлайн консултации  #2gunfire Пазете се от този

# 54
 • Мнения: 360
 Joy Извинявай, но ми стана много смешно...Благодаря за споделянето... ooooh!

# 55
 • Мнения: 1 726
Искам да добавя някои имена в този списък. Като за начало ще добавя доц. д-р Петранка Троянова от дерматологичния кабинет в ИСУЛ. Много прехвалена докторка, която претупва пациентите. Мен ме претупа два пъти, като единия път не си поплю да ми вземе все пак 50 лв за "преглед", който се състоеше в това да ме погледне от 3 метра растояние и да почне да си събира багажа, докато ме "преглежда" и говори с мен, защото бързала да си ходи и ме изпрати бързо да съм платяла на касата, защото имала работа. Фактически преглед не беше извършен тогава, защото тя си събираша багажа и на вратата ме "прегледа" едва ли не, изпращайки ме. Излъгах се втори път да ида при нея, защото обеща по-подробен преглед, защото на първия нямала време. Втория път беше абсолютно същото. Докато ме "преглеждаше" си попълваше някакво дневниче с графици и почти не надигна глава от там.

# 56
 • Мнения: 27
Д-р Лидия Катрова, зъболекар и вече придобила звание “Професор" като дългогодишен преподавател в Стоматологичния факултет в София.
Трябваше да извади зъб, счупен на нивото на венеца, като уговорката беша, че ако има и най- малък проблем, ще вика хирурзи и именно затова правим манипулацията в Стоматологията, а не другаде.
Тя заяви, че като преподавател с над 36 годишен стаж, ще се справи без проблем и няма и капка съмнение в професионализма й.
Един час ми разбива и кърти венеца, посини ми цялата буза и долна лява челюст за седмици напред. Остави ми дълбоки рани и в двата края на устните, така, че да не мога да си отворя устата, за да вкарам дори детска лъжичка. Накрая, след един час мъчения заяви, че ще изпили корените, които не може да извади, с машинката.
7 дни ме държа на максимална доза аулин и говореше как всичко зараствало нормално. Накрая, само от поглед, ми заяви, че непреставащите болки се дължат на съседния зъб, който бил с пулпит. Умъртви го без да се замисли и когато се върнах на следния ден, с още по- тежки болки, изведнъж реши да направи снимка на “извадения зъб” и раната във венеца.
Нищо не ми обясни, само ми нашиба упойка, защото не можело да вади корените на умъртвен с арсен зъб преди 24 часа, без упойка?!
В следващия момент нашиба и втора упойка, като изпусна венеца и без да забележи я изпръска в устата ми. И както щеше да вади корени от зъба с мним пулпит, така, отново без обяснения, започна да разбива раната на извадения зъб, защото можела да подхване едно парченце!
Разплаках се.
Тогава тя реши, че снимката, която е направила й е неясна и ме изпрати да дам пари за втора снимка. Когато се върнах я изненадах докато довършваше разговор, уговаряйки хирург. Не погледна изобщо втората снимка, а направо ме повелече към спешния хирургичен кабинет  на 11 етаж.
Имам подписа на това същество в здравната си книжка за усвоени пари за изваден зъб, освен парите, които аз й платих за ползване на услугите на такъв топ професионалист.

Но некадъриците в тези среди се пазят и поддържат. Завлече ме при д-р Полихронов, син на бившия шеф на Стоматологията.  По това време- ординатор и недостоен да носи името на баща си.

Катрова му обясни, че оставила само едно малко коренче. А той, вместо да направи пълен кюретаж на венеца, само намушка два пъти с лостче, колкото да бучка и разрани още повече травмираното място. На едно от забожданията извади малка пърчетийка и реши, че си е свършил работата. Само дето той целият венец си беше пълен с парченца, които месеци наред после вадих.  Предписа ми антибиотик Доумокс 1000мг и да продължавам с аулина. Е, нея вечер, като се върнах, полудях, пощурях и за пръв път в живота си не знаех къде се намирам. Бих си часове наред главата в стената от болки и хленчих, и изнемощявах, и не бях на себе си. На сутринта отидох при Полихронов и горчиво го посрещнах с “Оцелях.  С течен аналгин, аулин и темпалгин”, на което получих духовития отговор “И остаря, нали”?

Изкарах 8 дни под зорките му ежедневни грижи и когато на 8-мия ден му казах, че въпреки антибиотика имам субфебрилитет и ми пищят вече и ушите от болки, Полихронов назидателно се надвеси над мен и ми изплю: “Болки в ушите от ваденето НЕ може да имаш! А за  температурата, сигурно си в цикъл. Блъскаш антибитика 10 дни и ще се оправиш!”

След една година се върнах с гноен абсцес. За съжаление Полихронов беше в отпуск. Пое ме д-р Сапунджиев. Наложи се да кюретира венеца толкова дълбоко, че после почти година  вместо кост там имах отвесна, хлътнала 'стеничка’. Не можеше да се постави изкуствен зъб. Извади и огромно парче от извадения!!! преди една година зъб от двамата титани на зъболекарското изкуство и стоматологията.

# 57
 • Мнения: 1
Само да добавя личните си впечатления от Доц. Дянкова...
Днес, 2 год. след извършените от нея 2 операции пак посетих Неотложна помощ! Пораженията са за цял живот и с непредвидими усложнения... След банална, както тя се изрази хистеректомия, не мога нито да се движа без болки и разпъвания, нито да се храня с повечето от обичайните храни, нито да водя нормален полов живот. Дори работата ми е в тежест, а имам много до пенсия... Живея с куп спазмолитици и обреченост, заради една корумпирана и безцеремонна жена, която - да, е перфектен специалист, но никога не изслушва специфичните проблеми на пациента, не помни важни съпътстващи заболявания и ако се появи проблем, обвинява пациента.
След безброй уговорки, да извърши тотална хистеректомия, тя все пак не отстрани и без това проблемните ми яйчници - на операционната маса "изглеждали здрави"... За операцията, естествено бях подсетена да си платя. само 3 месеца живях нормално, докато внезапна болка не ме върна отново при нея - голяма яйчникова киста се бе спукала и предизвикала дифузен перитонит... За 3 дни ме прие отново - операция, усложнения, инфекции и сраствания... И така до ден днешен, като не се знае кога пак, не дай боже, ще последва проблем! И всичко това за да вземе пари два пъти... Жалко, много жалко за подобни създания...

# 58
 • Мнения: 9
Само да добавя личните си впечатления от Доц. Дянкова...
Днес, 2 год. след извършените от нея 2 операции пак посетих Неотложна помощ! Пораженията са за цял живот и с непредвидими усложнения... След банална, както тя се изрази хистеректомия, не мога нито да се движа без болки и разпъвания, нито да се храня с повечето от обичайните храни, нито да водя нормален полов живот. Дори работата ми е в тежест, а имам много до пенсия... Живея с куп спазмолитици и обреченост, заради една корумпирана и безцеремонна жена, която - да, е перфектен специалист, но никога не изслушва специфичните проблеми на пациента, не помни важни съпътстващи заболявания и ако се появи проблем, обвинява пациента.
След безброй уговорки, да извърши тотална хистеректомия, тя все пак не отстрани и без това проблемните ми яйчници - на операционната маса "изглеждали здрави"... За операцията, естествено бях подсетена да си платя. само 3 месеца живях нормално, докато внезапна болка не ме върна отново при нея - голяма яйчникова киста се бе спукала и предизвикала дифузен перитонит... За 3 дни ме прие отново - операция, усложнения, инфекции и сраствания... И така до ден днешен, като не се знае кога пак, не дай боже, ще последва проблем! И всичко това за да вземе пари два пъти... Жалко, много жалко за подобни създания...

Съжалявам, че сте се сблъскала с тази неприятна личност в лицето на тази, водеща се доцент - Дянкова. За мен това е най-нелицеприятният човек, с когото имах нещастието да се сблъскам, но слава Богу не доверих здравето си на нея. Имам достатъчно съмнения и по отношение на професионалните й качества, но явно е търсена само заради славата си.

# 59
 • Мнения: 27
Д-р Йорданов, тел. 0885044251, ИСУЛ.
От породата с първо име “Доктор”. Сумтя, цупи се, правиха си физиономии със сестрата, че си позволявам да ползвам спешен кабинет, като си плащам прегледа, защото джи пито ми два пъти по ред през деня ми затръшна телефона с аргумента, че състоянието ми е обострено, трябва да потърся консултация със специалист, но тя часове за записване и/или издаване на направление има след 15 дни.
Въпросният Йорданов не продума и една дума по време на прегледа. Не обясни нищо.. Единственото, което изсумтя, беше “Трябва да си платите” и като се върнете с фактурата, ще ви напиша рецепта. Когато зададох единствения въпрос няма ли някакви средства, които могат да се приложат в лечебно заведение за облекчаване на осезаемия симптоматичен дискомфорт, хамалинът се тросна като махленски побойник с каруцарски тон и сприхавост “Ми купете си лекарствата!”. Само ‘ма’-то лиспваше.


Д-р Димитринка Маджарова- джи пи, поликлиниката на ВМА. 7 години търпях това недоразумение. Освен гореописаната случка, за всичко на всичко 1-2-те посещения годишно, които имах при нея, НЯМАШЕ случай да чакам по- малко от 3 часа. С повръщане, с температура, за болничен, за който съм се обадила преди два дни, за прост печат в амбулаторната карта- 3 часа. Направления взимах всеки път с крънкане и пазарлък, но за сметка на това щедро ме пращаше в Токуда да търся въпросните специалисти. Дори ми обяснваше колко евтино взимали, когато ТЯ водела дъщеря си. Дали имало 20лв. Но за такива светила си заслужавало.
При издаване на последния ми болничен по новата система на НОИ, отказа да ми даде отрязъка за работодателя. Върна ме да отида да си го взема след 5 дни, в работен за мен ден. А като ме видя сутринта започна да крещи защо толкова рано съм отишла. Оказа се, че за 5 дни болничният не е чекиран в системата на НОИ, че тя не знае и не може да го направи, че IT-то трябва тепърва да го свърши вместо нея.
Пазя си двустранно изписани от нея рецепти, на които няма нито един медикамент, написан без поне една, че и две правописни грешки. А някои са изписани с такава стъкмистика, че дори гугъл и фармацевтите нямаха достатъчно въображение да отгатнат с какво може да се лекува обикновен грип.


Д-р Наско Гиздов, АГ, частен кабинет в поликлиниката на ВМА. Доста е трудно да се свърже човек с него, за да си запише преглед. При състояние, свързано с прокървяване без обективна причина, продължаващо повече от седмица, си позволих да отида директно пред кабинета му. Изчаках учтиво, без да чукм или звъня, да извика следващата пациентка и в промеждутъка само помолих да си запиша час. Вратата ми се затръшна буквално под носа. След това леко се открехна и ми се отговори “Час се записва само по телефона. На вратата е написано” За сведение на д-р Гиздов, който очевидно смята, че съм неграмотна и невъзпитана, за разлика от него, на вратата му се чернеят само 7-те цифри на телефона. Не обяснението, че час не може да се записва, ако пациентът е отишъл на крака пред кабинета на височайшия.

Д-р Валери Кюлев, Токуда. Големи хвалби и голяма гордост по негов адрес. Изписа антибиотик без антибиограма в максимална доза. Докара ми сърбежи по кожата на лицето и задух без никога да съм имала подобни проблеми или алергични реакции. Когато на 5 ден го попитах трябва ли да продължавам да го взимам 10 дни при условие, че няма НИКАКЪВ ефект и повиляване от него, се тросна да не би да си позволявам да оспорвам лечението му и че аз трябвало да разбера, че той не може да не ме лекува по шаблон и да избяга от шаблона. Лечението му даде единствено ефекта, че инцидентно проявилият се за пръв път в живота ми синут, вече е хроничен.

Последна редакция: нд, 12 юли 2015, 02:26 от AhinoraV

Общи условия

Активация на акаунт