черен списък на лекари

• 245 591
  • 500
  •   2
Отговори
# 435
  • BG
В София може да е нормално за преглед да е 70-80 лв, а за домашно посещение да е 150 лв., но България не е София и в големите областни градове определено не са такива сумите! В нашият такъв град на частен кабинет посещението е 50 лв- съответно нещо не ми излиза сметката-дори и да е двойно пак не става 150 лв.!
Този хирург е много нагъл!
И за да не е спам-бих изтипосала тук гинеколожката, която ми следеше бременността (тогава живеехме в София)- д-р Дорина Герганова. Беше фул макс навсякъде и по неволя се записах при нея-голяма грешка! Не стига , че ми претупваше прегледите, но добре че тогава бях почнала да чета форума, та бях в час, ами и малко преди да родя като и се оплаках, че пак имам сърцебиене и вдигам кръвно, даже не ме и прегледа, ами ми каза, че повече работа нямала с мене и да съм отивала направо в болницата!
И за Майчин дом нямам положителни мнения, ако трябваше сега да избирам никога кракът ми нямаше да стъпи там, Слава Богу, аз и детето оцеляхме ( заради некадърниците там седяхме 9 !!! дни при условие, че родих естествено ).

# 436
Искам да добавя в черния списък и доктор Дафинка Христева, която е дерматолог. Преглежда деца в център "Детско здраве", но преглежда и възрастни с платен преглед. Заради нея в момента се лекувам от рак на меланома с разсейки в белия дроб. Не можа да диагностицира меланомното ми петно, силно ме стресира по време на прегледа, като ненужно забави лечението ми, даде някакви напълно неясни за мен обяснения за взимането на биопсия от бенка в кожния онкодиспансер. Когато я запитах дали петното е канцерогенно, тя отговори, че не знае. Не ми постави нито диагноза, нито бележка, с която да ме насочи към онкодиспансера. От обясненията й останах напълно объркана и вместо да премахна меланомното петно в начален етап, както планирах, забавих лечението си в решаващия момент. Лаконична, трябва да й вадиш думите с ченгел от устата. Пълна двойка заслужава по онкология. Моля, не търсете услугите на доктор Дафинка Христева, ако имате тумори, злокачествени или доброкачествени, тъй като тя е некомпетентна в тази област и най-много да ви обърка.

# 437
Здравейте!
Добавям д-р Зисова,  дерматолог, клиника Дермавижън, Пловдив.
Бях на профилактичен прегледна заради многото бенки. За една от тях ми каза, че според нея е лошо образувание и трябва(ако искам веднага при хирурга в клиниката - мъжът й) да ми я изрежат и да направят хистология.
Естествено отказах и отидох при онколог, но минаха 10 дни, в които вече се виждах пътник...
Онколога се изсмя, когато ми видя "лошата" бенка.
Каза, че тя и всички останали са такива, че няма как някога да станат   рак на кожата.

# 438
Добавям към списъка д-р Виктория Зафирова, дерматолог от Софиямед. Имахме записан час по здравна каса за бебето. При пристигането ми заявиха, че се доплащат 55лв за преглед с дерматоскоп (засукан термин за лупа) и той не се покрива от здравна каса. Вероятно, така лекарката изкарва пари за джуки, тъй като ако погледнете отзивите в супердок, това се случва на всички балъци, които си записват час при нея по НЗОК. Освен това, с предимство влизат в часа пациентите с платен преглед (110 лева). Останалите може да ги изпрати да се върнат на другия ден, както направи с мен и бебето ми. Аз запазих час при друг лекар, та не знам самият преглед с лупата дали си струва петдесетачката. Но хората, които все пак са се доредили за преглед споделят, че изписва скъпа козметика и лечението не дава резултат. Ако все пак решите да си я причините, поне хвърлете едно око на отзивите в супердок, да си знаете какво ви чака.

# 439
Добавям към списъка д-р Зафирова, дерматолог от Софиямед. Имахме записан час по здравна каса за бебето. При пристигането ми заявиха, че се доплащат 55лв за преглед с дерматоскоп (засукан термин за лупа) и той не се покрива от здравна каса. Вероятно, така лекарката изкарва пари за джуки, тъй като ако погледнете отзивите в супердок, това се случва на всички балъци, които си записват час при нея по НЗОК. Освен това, с предимство влизат в часа пациентите с платен преглед (110 лева). Останалите може да ги изпрати да се върнат на другия ден, както направи с мен и бебето ми. Аз запазих час при друг лекар, та не знам самият преглед с лупата дали си струва петдесетачката. Но хората, които все пак са се доредили за преглед споделят, че изписва скъпа козметика и лечението не дава резултат. Ако все пак решите да си я причините, поне хвърлете едно око на отзивите в супердок, да си знаете какво ви чака.
Ако се изисква задължително доплащане и това не е съобщено още при резервацията на прегледа в супердок, може да пишете на платформата, това е адски некоректно. И масово прегледите от 30 лв станаха на 110 - 150!

# 440
Мисля да опиша случката и в една жалба до НЗОК. Според мен, докторката трябва да реши, дали предпочита да мъзе касата или да бачка на частно, но двете наведнъж някак не върви.

# 441
д-р Емил Михайлов-хирург в Русе

За посещение на адрес при лежащо болна иска 150лв.! Абсолютно мародерство! Прегледът е 10минути.
В София,  за абсолютното същото - 150 лв. Наглеци!

# 442
  • София
Добавям към списъка д-р Севжан Чакърова (педиатър) от ДКЦ 3 в София. Още от самото начало започна с предразсъдъци и дискриминативно отношение, изпада в монолози за диетология без да й е искано мнението, държи се надменно, поставя диагнози на деца ей така без да пуска изследвания (и без да се замисля за психологическите последствия от това) защото цитирам "можела и на око да прецени".

Мога много още да изброявам за нейните абсурди, но ще спра и ще обобщя - стойте далеч от нея и си запишете децата другаде, "д-р Чакърова" няма абсолютно никакъв подход с тях и само ще ги травмира!

# 443
Добавям към списъка д-р Севжан Чакърова (педиатър) от ДКЦ 3 в София. Още от самото начало започна с предразсъдъци и дискриминативно отношение, изпада в монолози за диетология без да й е искано мнението, държи се надменно, поставя диагнози на деца ей така без да пуска изследвания (и без да се замисля за психологическите последствия от това) защото цитирам "можела и на око да прецени".

Мога много още да изброявам за нейните абсурди, но ще спра и ще обобщя - стойте далеч от нея и си запишете децата другаде, "д-р Чакърова" няма абсолютно никакъв подход с тях и само ще ги травмира!
Може ли малко повече информация за случая, ако трябва и на лично може.

# 444
Здравейте искам да добавя и една зъболекарка в София - д-р Кърмакова. По-грубо работеща и некадърна "зъболекарка" не съм срещала. За по-бързо изпилва зъбите максимално и пляска набързо пломбата, без да я оформи анатомично. Иначе е твърде любезна, но явно липсата на професионални качества компенсира със социални умения.

# 445
Доктор Лиловски невролог в МЦ "Авис Медика" и Доктор Кучева невролот в МЦ "Екзакта Медика" в Плевен.

# 446
Отвратена съм от отношението на д-р Иванка Г. Славова-Русе, към моята дъщеря, която е в първа бременност. Грубото отношение и обидните ситуации, които е претърпяла дъщеря ми са успели да я разстроят до плач, което смятам, че не е професионално и човешко. А лекарят би трябвало да бъде особено внимателен и адекватен към състоянието на една бъдеща родилка с първо дете. Мисля, че такъв лакар като Иванка Г. Славова няма място в здравеопазването и въобще не бива да се занимава с тази хуманна за мен професия!

# 447
Ако я бяхте проверили в Гугъл, щяхте да видите, че тази жена няма мнение за нея, което да е различно от вашето. И от личен опит го казвам - груба селска пръчка е това, за нещастие ми се беше наложило да прибегна до нейните услуги поради спешност и липса на друг лекар в този момент в това ДКЦ. Дано повече хора се сещат да си проверяват лекарите преди да отидат при тях, а не само защото някой им ги е препоръчал.

# 448
Трябва да бъде добавена и Сийка Андонова, общопрактикуващ лекар в МЦ Фи Хелт (Fi Health) в Пловдив. Показва арогантно поведение и досада от работата си. Нито веднъж не се усмихна тази жена, вместо поздрав очаквайте издуване на бузите. Ето и фактите и моя опит, които са лесно проверими.  При завишени кръвни изследвания с 40 единици над нормата на един от показателите въпросната ме попита: "И к'во да правим сега?"... "К'во се впрегна в тея изследвания?". На моя глава отидох при лекар-специалист (ендокринолог) и в крайна сметка се оказа, че имам инсулинова резистентност.
При уговорка да се чуем на следващия ден понеже приключвала работа - не си вдигна телефона цял ден, докато не отидох на място и не се развика на нас - опашката от хора, които я чакат, че и се влачат все в последния момент.  Като се отвори профила и в супердок е пълно с позитивни мнения (по които се подведох), но рядко може да се намери конкретна ситуация, която хората са дали като добър пример от нейната практика. Не препоръчвам, не се подвеждайте по ласкателите в профила и!

# 449
Добавям към списъка д-р Виктория Зафирова, дерматолог от Софиямед. Имахме записан час по здравна каса за бебето. При пристигането ми заявиха, че се доплащат 55лв за преглед с дерматоскоп (засукан термин за лупа) и той не се покрива от здравна каса. Вероятно, така лекарката изкарва пари за джуки, тъй като ако погледнете отзивите в супердок, това се случва на всички балъци, които си записват час при нея по НЗОК. Освен това, с предимство влизат в часа пациентите с платен преглед (110 лева). Останалите може да ги изпрати да се върнат на другия ден, както направи с мен и бебето ми. Аз запазих час при друг лекар, та не знам самият преглед с лупата дали си струва петдесетачката. Но хората, които все пак са се доредили за преглед споделят, че изписва скъпа козметика и лечението не дава резултат. Ако все пак решите да си я причините, поне хвърлете едно око на отзивите в супердок, да си знаете какво ви чака.

Регистрирах се тук само заради този пост. Повече от две години си мисля, че би било добре да се свържа с Др. Зафирова, но това ще отнеме време, което не искам да губя. А онлайн няма никакъв шанс, освен ако не съм готов да се разделя със 100 + левчета, за да я предупредя за грешката и и да предпазя евентуално някой друг. След това, което щеше да ми се случи, ако се бях оставил Др. Зафирова да ме лекува преди около 2-3 години, смятам че съм платил достатъчно. Медицината в наши дни е само бизнес. Но това е друга тема. Сега по същество.

Др. Зафирова ме лекуваше от нещо, което ако помня добре нарече розов лишей. След втория преглед при нея реших да потърся повече информация в интернет. Когато разбрах, че тази диагноза често се поставя погрешно и събрах 2 и 2 ми се изправи косата. Защото веднага отидох да се изследвам и се оказа, че се бях заразил със сифилис. Излекувах се в Александровска болница. Ако се бях оставил Др. Зафирова да ме лекува от розов лишей и не бях потърсил повече информация в интернет щях да съм пътник.

Общи условия

Активация на акаунт