От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 8

• 58 290
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Пристигнал курс и раздаване са 2 различни неща.От КД са казали раздаване вторник -сряда!Курсът от 9.01.си е пристигнал и обработен, аз също получвам по Еконт и снощи имах мейл, че нещата ми са изпратени.

# 631
Вчера, към 17.30 часа, получих мейл от КД. Раздаването в гр.Пловдив е днес от 12 до 15 часа.

# 632
регистрирах се в Укто бг и пуснах вече една пратка към тях ,някой може ли да ми каже как им работи системата всяка пратка ли трябва да се описва или не е задължително ?

# 633
  • софия
регистрирах се в Укто бг и пуснах вече една пратка към тях ,някой може ли да ми каже как им работи системата всяка пратка ли трябва да се описва или не е задължително ?
Ако искаш да имаш информация за нея - да. Пишат, когато е пристигнала, когато е изпратена за БГ и когато е получена. Има неща, които могат да подобрят, но и така, с малко проследяване, знаеш кое къде е.
Иначе, получаваш е-мейл, чак когато пратката е в БГ.

# 634
  • БГ
Ако искаш да имаш информация за нея - да. Пишат, когато е пристигнала, когато е изпратена за БГ и когато е получена. Има неща, които могат да подобрят, но и така, с малко проследяване, знаеш кое къде е.
Иначе, получаваш е-мейл, чак когато пратката е в БГ.

За всяка регистрирана пратка, от година насам, получавам 4 е-майла: 1. при получаване на пратката в офиса им в Англия; 2. при отпътуване на пратката към България; 3. при получаване на пратката в офиса им в България; 4. при отписване на пратката от офиса в България.   Peace

# 635
  • софия
4. при отписване на пратката от офиса в България.   Peace
Вярно. Това последното ми е малко ненужно и за това не му обръщам внимание, но сигурно има хора, на които върши работа.

# 636
И аз регистрирам всичко. )
Днес тъкмо си взех 2малки пратчици. )

# 637
Леле колко мейла пращали Simple Smile Аз ако използвам тях все ще омотая някоя пратка. Интересно как разбират коя точно са получили. Ако пусна 2 асди вторник и сряда от къде знаят коя ще получат в петък примерно? Или карат наред? Любопитно ми е.
Наскоро се чудех за опцията безплатна доставка до офис на куриер, никой не предлага такава, може би за такава опция трябва пък да се вдигнат малко цените, но може да си заслужава? Може и само аз така да си мисля де, то ясно, че безплатни неща няма, ама вместо да я мисля и нея...

# 638
Tsvetito, ами не познават, отмятат ги по дата на регистрация и първа пристигнала.
Но това няма особено значение, за мен е по-важно броя на регистрирани и броя на получените при тях да ми съответства.
Какво имаш предвид под "безплатна доставка"?
Ти си плащаш за куриера, няма как да ти е безплатно, а и защо да е? 2.20лв. за пощенска пратка не са нищо.

# 639
Най-евтината пощенска е 2,50 (да кажем подготвена виртуално май е 2,30), но пощенските са задължаващи (е, като всяко по-евтино нещо де, има си недостатъци, като май най-големите са за подготвящия). Но може би при доставките няма как да пуснат безплатна доставка, то трябва да се вдигне цената по 3лв/кг, че да се избие доставката.

# 640
На мен ми познават пратките точно. Когато регистрирам пратка в описанието пиша какво е, от кой град пътува и името на продавача или името на магазина ако е магазин.

# 641
На мен ми познават пратките точно. Когато регистрирам пратка в описанието пиша какво е, от кой град пътува и името на продавача или името на магазина ако е магазин.
Мда, ама ако са от един магазин 15 пратки ги карат баш наред Simple Smile Няма лошо, ама така не знам кое пътува за БГ Simple Smile Защото от магазина ми пишат кога се доставя нещото на адреса в УК на мейла  Crazy
Та само голямо писане пада  Laughing

# 642
  • БГ
Мда, ама ако са от един магазин 15 пратки ги карат баш наред Simple Smile Няма лошо, ама така не знам кое пътува за БГ Simple Smile Защото от магазина ми пишат кога се доставя нещото на адреса в УК на мейла  Crazy

При попълването на данни за пратката в сайта на УК-то се вписва № на фактурата, с полученият от сайта № за проследяване спокойно можете да си ги обвържете и следите, макар че проследяването се изчерпва до (пиша по спомени): получена в склад Англия; пътува към България и получена в склад България.

# 643

При попълването на данни за пратката в сайта на УК-то се вписва № на фактурата, с полученият от сайта № за проследяване спокойно можете да си ги обвържете и следите, макар че проследяването се изчерпва до (пиша по спомени): получена в склад Англия; пътува към България и получена в склад България.
Дам, пиша номер на ф-рата, но определено НЕ спазват реда на пристигане (от сайта ми пишат кое кога доставят и определено не се отбелязва по същия начин).
Ако имаш 2-3 пратки може и да става. Ама ако са 30-40 никак не се получава  Laughing
Както и да е Simple Smile

# 644
Абе хич не държа да ми спазват реда, постоянно пращам към тях пратки, получавам на курс м-у 5-20. Буквално в последния месец пратките ми са в едни зеблени чували. )
Важното ми е, че всичко пристига и че пристига за 1седмица. Отделно, че аз имена на изпращач и др. подобни не се занимавам да пиша.

Общи условия

Активация на акаунт