Лондон - 4

• 76 459
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета Simple Smile Предстои ми пътуване до Лондон края на месеца и за 2 дена изчетох всички теми и коментари, та чак главата ме боли вече  #Crazy Доста неща разбрах от вас относно транспорт, хотели, трансфери и др. Имам друг въпрос, който не срещнах никъде.. Тъй като ще сме там само за 3 пълни дни и естествено искам да видим максимално много места съм си направила вече план на действие. Но тъй като нямам идея колко време отнема самите посещения, тук се надявам някой с опит да сподели и да успея да имам по-реален план. Горе долу колко време трябва да се отдели да се разгледат следните места без много бързане: Мадам Тюссо, Зоологическата градина, Аквариумът? За музеите няма да питам, защото там си е вече много индивидуално, а и май ще си набележим само залите, които са ни интересни. Благодаря предварително на отзовалите се Simple Smile))

Зоопарка ни отне 2-3 часа,без  да се задълбочаваме особено много:)
Музейте- около 2 часа.

# 91
Според мен е много относително - един ги минава за отрицателно време, на друг му отнема часове.

За Аквариума: On average it will take you 1.5 to 2 hours to enjoy the full experience of SEA LIFE London Aquarium. However this depends completely on you and how long you would like to enjoy our underwater world.

За Мадам Тюсо: It takes around 1.5 to 2 hours to complete a visit of Madame Tussauds, including SCREAM and the Marvel Super Heroes 4D movie experience.
The queue for Madame Tussauds during off peak season can take approximately one hour.

# 92
Благодаря ви, момичета Simple Smile аз горе долу към 2 часа си мислех за повечето места, но викам все пак да питам, че някои писаха нещо от рода на 5-6 часа само за един от музеите примерно, а ние нямаме толкова време. Много се вълнувам, защото за първи път ще пътуваме с приятелят ми извън  България и ми се иска всичко да мине добре и най вече да не прекараме малкото време, което имаме в бързане и претупване на забележителностите и чакане и лутане из улиците и спирките на Лондон. Затова и съкратих доста програмата до местата, които наистина много държим да видим като за първи път, а пък да се надяваме не и последен Simple Smile Много сте полезни с коментарите и мненията си, благодаря още веднъж Wink

# 93
Здравйте, пак Grinning Знам, че много сте дъвкали въпроса на Ойстер картите и уж бях разбрала, но за по-сигурно да питам пак.. Аз ще съм за 4 дена там и мисля да си вема Ойстер карта и да я заредя със седмична карта за зоните от 1 до 3, тъй като ще сме в къща, която се намира в трета зона. Въпросът ми е свързан с пик часовете. Няма да мога да ползвам метрото до 9 и 30 и после от 4 до 7 следобед ли? Или, ако го ползвам ще ми взема екстра пари? Освен това полетът ми е сутринта в 9 без 15, така че все пак ще ми се наложи да ползвам транспорт преди този ден, дори и през останалите да успявам да го избягвам. Голяма каша ми е този транспорт #Crazy

# 94
Седмичната карта няма ограничения - ползваш транспорта в зоните денонощно. За нищо не доплащаш  Peace

# 95
Здравейте,
И едно питане от мен Simple Smile Сега видях в сайта за Лондон пас, че цените от 01,02,2013 ще се вдигнат. Някой знае ли колко и дали е добре да купя от сега. Ще съм благодарна и ако някой който го е ползвал сподели дали е по-добре да се поръча онлайн или е лесно закупуването му на място.
Благодаря предварително!

# 96
Суперр Simple Smile Благодаря, Aia!

# 97
Здравейте,
и аз да попитам за ойстер картите.Уж много четох ,а не разбрах за дете на 15г. има ли някакво намаление,или трябва като за възрастен да се купи.Става въпрос за седмична.

# 98
Можете да купувате всеки ден дневна детска карта.
За да ползвате седмична, трябва първо да се издаде Ойстер карта със снимка на детето. Преценете си дали си заслужава и дали ви се занимава.
Скрит текст:
Non UK customers
If you're not based in the UK, you'll need to apply online.

We are unable to post Oyster photocards overseas, so you will be asked to select a Travel Information Centre to collect the photocard from (the parent/guardian applying must collect the photocard).

You have to apply at least four weeks before you want to collect the Oyster photocard. You can apply up to three months before the collection date.

To apply you'll need:
An active, valid email address
A colour, digital photo of the child
Debit or credit card to pay the £10 fee
You will need to bring your confirmation email and proof of the applicants age when collecting an Oyster photocard from a Travel Information Centre. This can be either:
Passport 
ID card from a European Economic Area country 
Birth certificate
Driving licence (full or provisional)
We don't accept photocopies, please provide original documents.

# 99
  • срещу двата комина :)))
Здравейте,
И едно питане от мен Simple Smile Сега видях в сайта за Лондон пас, че цените от 01,02,2013 ще се вдигнат. Някой знае ли колко и дали е добре да купя от сега. Ще съм благодарна и ако някой който го е ползвал сподели дали е по-добре да се поръча онлайн или е лесно закупуването му на място.
Благодаря предварително!

нямам представа колко ще се вдигат, но аз си купих от сега  Peace

# 100
 Бихте ли ми препоръчали, места за хранене в Лондон и барове, изобщо заведения. Ще отседнем в Кенсингтън и в този район, ще е най-удобно.

# 101
mu_ry, аз май ще се въздържа да купувам от сега, защото летим през април с нискотарифна  компания и не знам какво ще стане ако ни сменят нещо полетите. Решихме да го купуваме на място като пристигнем. Дано увеличението не е много чувствително.

# 102
  • срещу двата комина :)))
mu_ry, аз май ще се въздържа да купувам от сега, защото летим през април с нискотарифна  компания и не знам какво ще стане ако ни сменят нещо полетите. Решихме да го купуваме на място като пристигнем. Дано увеличението не е много чувствително.

ами то и аз съм така  Joy , летя края на април със Easy jet, но се надявам да няма проблеми  Praynig

# 103
Бихте ли ми препоръчали, места за хранене в Лондон и барове, изобщо заведения. Ще отседнем в Кенсингтън и в този район, ще е най-удобно.
На този въпрос е трудно да се отговори, защото нещата много зависят от бюджета - в Кенсингтън има заведения за хранене и барове от...до...  Там са едни от скъпите и известни места за хранене, където едва ли ще се добереш до маса, както и заведения от типа "закусвалня" по турски, арабски и т.н. Ето ти 2 линка да си прецениш сама ( от първия препоръчвам Pasha, защото обичам мароканска кухня и съм го посещавала):
http://www.kensington-chelsea.com/index.php/things-to-see-do/eat … nded-restaurants/
http://www.allinlondon.co.uk/tube-high-street-kensington-restaurants.php

Ако сте за първи път винаги казвам, че човек трябва да опита атмосверата на английския паб, както и храната и  бирата естествено. В този район има достатъчно такива - не бих могла да препоръчам конкретен. Имайте предвид, че вечер има такива, които не сервират храна след примерно 20.00 или 21.00 часа, а има и такива, които въобще не сервират храна така или иначе. Струва си да отидете до China town за китайско - макар, че отново не бих се наела да препоръчвам - избора е много индивидуален, а и много голям. И ако обичате къри - естествено има голям избор.

# 104
  • София
Здравейте любителки на Лондон  Simple Smile
Очертава ми се едно кратко пътуване до там и понеже ще е основно по работа, но все пак ще имам свободно време ми се ще да поразгледам наоколо. Ще съм там четири дни, но реално само един ден ми е свободен и съм се огледала в тази екскурзийка http://www.discount-london.com/original-open-top-bus-london-eye. Как мислите има ли смисъл при положение, че хотела е съвсем в центъра (Bloomsbury ), защото четох, че града е компактен и основните забележителности са на пешеходно разстояние?

Общи условия

Активация на акаунт