Литературен клуб - ХІІ

• 67 966
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Като цяло обаче гледам да внимавам да не смесвам изцяло личността на писателя (музиканта) със стойността на творенията му. Мисля, че съм споменавала - много често ме е "вбесявал" Ърнест Хемингуей. Simple Smile Но това с нищо не намалява харесването на творбите му от моя страна.

Е, какво съвпадение - точно Хемингуей особено ме е подразнил. Така и не го харесах обаче.
и аз се присъединявам към групата по отношение на Хемингуей, така и не мога да го асимилирам, може би не съм го израстнала но тази простота на изказа...

# 496
  • Пловдив / София
scaramouche, благодаря. Ще потърся.

На Хемингуей съм чела За кого бие камбаната и мн. ми хареса. Може би беше преди 10г.

Снощи приключих Натюрморт с Кълвач. Не мислих, че такава "луда" книга ще ми хареса.
Не мога да я опиша.  Crazy

# 497
''Историкът'' на Елизабет Костова

Mного обемиста книга..излишно разпънати локуми. Спокойно може да се намали на половина. Инак историята не е лоша.

# 498
Подхванах "Елада Пиньо и времето", заради по-горен пост на Свет и ми прави впечатление езикът на авторката-харесва ми  Simple Smile

Мисля, че става въпрос за бг магически реализъм  Wink

# 499
Момичета, моля за помощ. Трябва да си избера коледен подарък книга и изведнъж се оказа, че не мога да се сетя за нещо уникално, което желая като подарък от стареца. Впечатлена съм, защото точно това състояние никога не ми се е случвало, особено що се отнася до книги. Сетих се за  " Еклесиаст " където се твърди,че:
" Всичко си има време, време има за всяка работа под небето, време да се родиш и време да умреш, време да садиш и време да скубиш насаденото, време да събаряш и време да съграждаш...и така нататък..."
Явно е дошло моето време да не знам коя книга желая. Ако сте прочели нещо уникално, което много ви е впечатлило, моля споделете.
Това е за вас.  bouquet

# 500
Какво по-подходящо именно от "Елада Пиньо и времето" на Керана Ангелова...  Grinning
Но: първо, не знам дали се намира по книжарниците; второ, бих я препоръчала само на хора, които знам, че имат сходен вкус с моя, а аз не съм сигурна за теб, peperuda333 (май са сходни...?); трето - дали не си я чела (както и следващите предложения).

Но за мен тази книга е именно това: "нещо уникално, което много ви е впечатлило" . Както и "Да дойдеш на света" на Маргарет Мацантини и "Правек и други времена" на Олга Токарчук (особено като цитираш откъс за "Време"). Писах за всички тези книги до втръсване...  Laughing

Тъй като е за Коледа, е много отговорно, не го приемай за препоръка (ще получиш куп различни мнения сигурно), а като повод да си похваля отново любимите книги.   Hug

# 501
Явно е дошло моето време да не знам коя книга желая. Ако сте прочели нещо уникално, което много ви е впечатлило, моля споделете.
Това е за вас.  bouquet

Аз се сещам за "Забравените от небето", но нея я няма по книжарниците. Другите са "Размишления в катраненото буре", "Правек и други времена", "Смъртта е непотвърден слух" - Кустурица.

Ако ни дадеш насоки, може да изскочат и още.

# 502
Момичета, моля за помощ. Трябва да си избера коледен подарък книга и изведнъж се оказа, че не мога да се сетя за нещо уникално, което желая като подарък от стареца.

Моите фаворити от последните няколко месеца са "Крадецът на книги" - Маркъс Зюсак и "Момчешки живот" на Робърт Маккамън.

# 503
Благодаря ви за бързата реакция. "Правек..." и на мен ми е любима, това ми беше едно от откритията за миналата година, "Да дойдеш на света" също е мой фаворит. "Забравените от небето" я имам. "Крадецът на книги" е уникална наистина. Абсолютно съм съгласна със суперлативите. Тази Керана Ангелова, много ми възбудихте любопитството с нея. Аз последно много харесах от български автори "Възвишение" на Милен Русков и "Трънски разкази" на Петър Делчев, уникални...
По принцип много обичам книги пътеписи, тези които са ме впечатлили са:
"Един гадател ми каза" - Тициано Терцани
"Бунт в рая" - Ктут Тантри
"География на блаженството..." - Ерик Уайнър
Също обичам леко философски четива, / за смисъла на живота, например/, поднесени художествено. Много ми хареса и ви препоръчвам "В хиляда и една нощ" на Тахир Шах, разказва се за автора, който заминава да живее в Мароко, като започва да търси легендата на живота си. Художествено не е много силна, но е пълна с любопитни неща.
Иначе много любим ми "Портретът на Дориан Грей"на Оскар Уайлд.
Това са ми вкусовете. Hug

# 504
Пеперуда, аз да ти препоръчам горещо "Извезани души" на Меги Гювенал-поръчва се от ХуЛиТе онлайн
http://www.books.hulite.net/authorbook.php?sid=201309

Имам я и я давам на хора и всички са очаровани и после си я поръчват  Heart Eyes

Това е роман-пътепис, на един дъх я изчетох  Grinning

# 505
  • София
Може ли да ми препоръчате книга на тема "животът е кратък" , живей за мига...?!

Hug

# 506
Мили дами,

Бах прехвърлена към вашата групичка Simple Smile

Искам да попитам, къде мога да намеря ' Сто години самота'. Никъде я няма Sad а отзивите за нея, ме карат да искам още повече и повече да я прочета .

Благодаря предварително

# 507
  • София
Мили дами,

Бах прехвърлена към вашата групичка Simple Smile

Искам да попитам, къде мога да намеря ' Сто години самота'. Никъде я няма Sad а отзивите за нея, ме карат да искам още повече и повече да я прочета .

Благодаря предварително

На хартия се намира трудно. Ето я в Читанка, ако ти е вариант
http://chitanka.info/book/119-sto-godini-samota

# 508
Искаше ми се да си я имам, но ....... мога и да си я принтирам

Благодаря много   bouquet

# 509
Например в тази онлайн книжарница:

http://knizhen-pazar.net/

Общи условия

Активация на акаунт