Литературен клуб - ХІІ

• 68 018
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Коя е първата книга от поредицата за Мария Антоанета на А. Дюма?
Благодаря предварително   Hug

"Жозеф Балзамо"

Карамелче, ако си я прочела вече, как е? Хареса ли ти?
Цялата поредица ме е зачакала от сто години, но все нещо не я подхващам. Ще ми е интересно мнение за нея ...

# 226
не помня дали в тази или някоя от другите теми някой пишеше, че нямало да чете книга, кореспондираща със заглавието на друга книга (визирам "На изток - в рая" от И. Шопова). Аз не намирам нищо лошо в играта на думи (и заглавия), даже считам за идейно и в никакъв случай не форма на плагиатство, напротив - находчива закачка.
Та питането ми е именно за тази и другата книгка на авторката - колебая се коя от двете да си взема, не искам и двете едновременно, ами ако ми хареса едната, тогава евентуално и другата. Коя бихте ми препоръчали (по-интересна и приятна)?
 Hug

# 227
Първата и книга е за Нова Зеландия, "На изток - в рая ".  Много е интересна. Аз сега чета втората, която е за Австралия, но съм в началото. Струва ми се, че малко се престарава в момента, нещо в стила, все едно много си е повярвала. Пак е интересна и може и да греша, защото както казах съм в началото, но стилът е доста маниерен, ако мога така да се изразя.  Така че ти препоръчвам първата книга, върви бързо и леко и ако ти хареса, продължи с втората. Peace

# 228
Мнение за "Спасителят в ръжта"-Селинджър и "Дървото на Вси Светии"- Редбъри newsm78

# 229
  • София
"Спасителят в ръжта" я прочетох преди десетина години на английски, та не мога да ти кажа много, мен лично не ме впечатли и не разбрах защо я хвалят толкова. А "Дървото на Вси Светии" ми беше някак си магическа, със свой собствен дух и се чете много бързо, пак бих я прочела. Завладяваща е, но ако я четеш скоро след "Вино от глухарчета" (нали и тя беше на Бредбъри или се бъркам? Embarassed)може да останеш леко разочарована. Simple Smile

# 230
Мнение за "Спасителят в ръжта"-Селинджър и "Дървото на Вси Светии"- Редбъри newsm78
Аз това мисля (или поне съм мислила веднага след прочита) за
"Спасителят в ръжта"

# 231
Благодаря ти,svet65   bouquet

# 232
Първата и книга е за Нова Зеландия, "На изток - в рая ".  Много е интересна. Аз сега чета втората, която е за Австралия, но съм в началото. Струва ми се, че малко се престарава в момента, нещо в стила, все едно много си е повярвала. Пак е интересна и може и да греша, защото както казах съм в началото, но стилът е доста маниерен, ако мога така да се изразя.  Така че ти препоръчвам първата книга, върви бързо и леко и ако ти хареса, продължи с втората. Peace
благодаря, и аз такъв усет имам, днес за малко да си я купя, но я нямаше в буктрейдинг на Графа...  bouquet

но пък разгурнах "Пътят на промените" и попаднах на мъдро изречение, ще си я купя при първа възможност. Някой да я е чел - отзив моля?

# 233
Ние със Селинджър не се разбрахме . Мъчих, мъчих пък го зарязах " Спасителя.."

По препоръки на съфирумка чета Оризовата майка, прочетох и Ловецът на хвърчила и Хиляда сияйни слънца. Последните две много ми харесаха, знам че доста се коментираха тук.

Аз вече съм се запасила с книги за два живота. Кога ще имам време да прочета всичко ?!

# 234
Коя е първата книга от поредицата за Мария Антоанета на А. Дюма?
Благодаря предварително   Hug

"Жозеф Балзамо"

Карамелче, ако си я прочела вече, как е? Хареса ли ти?
Цялата поредица ме е зачакала от сто години, но все нещо не я подхващам. Ще ми е интересно мнение за нея ...

Не съм я започнала още- следващата за прочитане ми е. Последната, кочто прочетох е "Пеперудата" от Анри Шариер- прочети я, ако още не си. Аз съм много впечатлена от приключението.
Сега съм с Кинг и 11/22/63! Много го обичам тоз човек! Simple Smile

# 235
  • Пловдив / София
Завладяваща е, но ако я четеш скоро след "Вино от глухарчета" (нали и тя беше на Бредбъри или се бъркам? Embarassed)може да останеш леко разочарована. Simple Smile

Да, на Бредбъри е.
"Дървото..." не съм я чела. Но "Вино от глухарчета", да и останах разочарована.
На мен лично не ми хареса. Цяла книга очаквах" нещо да се случи", ама нъц.
От тогава Бредбъри не съм чела.

# 236
  • София

Да, на Бредбъри е.
"Дървото..." не съм я чела. Но "Вино от глухарчета", да и останах разочарована.
На мен лично не ми хареса. Цяла книга очаквах" нещо да се случи", ама нъц.
От тогава Бредбъри не съм чела.

На мен ми беше любима, но се разочаровах от някои други негови точно така - през цялото време очаквах нещо да се случи и накрая не изтраях - "Смъртта е занимание самотно", "Гробище за лунатици" и само 415 по Фаренхайт довърших, но едва ли бих чела нещо от същия автор.

# 237
  • София, България
И "Вино от глухарчета" и "Сбогом, лято" са ми сред най-любимите книги. За мен, на всяка страница се случваха толкова много неща, не само написаните на хартията, а и в мен самата, даже май прекалено интензивна ми дойде "Сбогом, лято", дълго време я преглъщах и май още не съм се примирила с нея.  Simple Smile

# 238
Първо искам да се извиня за това че съм объркала и съм писала Редбъри вместо Бредбъри  Embarassed Вчера започнах "Дървото на Вси Светии" но още до никъде не съм стигнала...Като я прочета ще ви кажа дали си допадаме с автора  Peace

# 239
Много ми хвалиха "Майстора и Маргарита", невъзможно било да не ми хареса, че и малко интелектуална била. Не ми хареса, суха ми е, не ме хваща. Това за побъркания е интересно наблюдение  Confused
Ами такова ми беше усещането на времето като я четох. Въпреки, че дочетох книгата тогава.  Wink Аз съм си голям почитател на руската литература. Но Булгаков не е моят руски автор. Харесвам много неща на Достоевски, Чехов, Набоков с "Лолита". Бях дъблоко разтърсена от "Ракова болница" на Солженицин (може би една от най-добрите книги, които съм чела). Дори и "Война и мир" ми допадна. Но с "Майсторът и Маргарита" не ми се получиха нещата  Rolling Eyes.
Сега приключих "Вакантен пост" на Дж. К. Роулинг. Книгата доста ми допадна, въпреки, че не мога да обясна с какво точно  newsm78. Най-обикновена история на пръв поглед. И въпреки това мен ме грабна. Прочетох книгата почти на един дъх  Wink.

И аз харесвам руската литература, Чехов, Тургенев, Достоевски ми е по-труден. От Солженицин нищо не съм чела, не зная дали извън идеологическите причини за известност има и други... Нещо повече да ми кажете за Солженицин, към какво да се насоча? Но Набоков и "Лолита"... Книгата като текст не е нищо особено, само дето идеята е скандална и това я прави толкова /единствено/ известна, според мен...

Общи условия

Активация на акаунт