90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 204

• 140 249
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Аз бих искала да помоля тези, които отчитат хранене в почивката, да го отбелязват. Темата все пак е за 90 ДД, аз поне не мога да запомня кой е в почивка  Peace Надявам се да не ме разберете погрешно, идеята ми е да не се объркваме кой какво и защо яде.

# 571
Аз бих искала да помоля тези, които отчитат хранене в почивката, да го отбелязват. Темата все пак е за 90 ДД, аз поне не мога да запомня кой е в почивка  Peace Надявам се да не ме разберете погрешно, идеята ми е да не се объркваме кой какво и защо яде.

Неродена мома, правилото за менютата на "почиващите" фиданки е те да се оцветяват в син или някакъв лилав цвят. Да, не бива да пропускаме цветовете. Аз съветвам навлезлите в почивка дами, все пак да вмъкват думата почивка, за да избягваме недоразумения  Peace

Лека вечер, момичета  Hug

# 572
Не подозирах за това правило. Благодаря   bouquet Може би не е зле да се изнесе някъде като информация, за да могат и новите момичета да се ориентират правилно.

# 573
Гладна съм....,гладна съм  Embarassed,но държа здраво Grinning
Днес мина моят плодов ден,и то много добре.Глад започнах да изпитвам към 21 часа,но след малко лягам и ще си реша проблема.Има ли някоя от вас,която днес е била на плодчета?Уж гледам,чета ,но не виждам,да си се движим заедно Simple Smile  Rolling Eyes
За утре менюто ми ще е рибка,малко ще изместя,с ден по-рано ще пирувам.Ще комбинирам със зелева салатка и оха...
Отивам да лягам ,че се не издържа.Лека от мен.

# 574
Здравейте днес ми е 30ден от диетата,ноо в4ера воден ден не спазвах,по ред карах с протени поради здравословни при4ини.Да се от4ета за в4ера и днес.
Вцера протенов ден.
Закуска 1банан
Обяд зеле с месо и няколко 4у$ки
Вецеря като обяда но по малка порция
Днес бобов ден.
Закуска 2мандалини
Обяд боб с царевица полвина домата и няколко 4у$ки
Вецеря като обяда но по малка порция
Извиняавам се за правописните грески,но пи$а от телефона и нямам няки букви.

# 575
Здравейте,
Докато пия кафеното, предложено от Ghostrider  си мисля за менюто днес- белтъчен ден ми е:
З: мандарини
О: 1 обезмаслено кисело мляко + салта от моркови
В: пилешки сърчица +салата
След вчерашният плодов ден съм -500гр  newsm53
Пожелавам един много "-"-ов ден!

Dany2009, понеже с теб вървим заедно, ще следя покрай теб как се движа и аз с минусите. След вчерашния плодов аз съм -400 гр. Много съм доволна, равносметката за първите 8 дни е -3.100 кг, което си е супер при положение, че си хапвам юнашката през останалите дни. От тук нататък, ако свалям по 500 гр. на седмица, ще е идеално, ама да видим...

Вчера, 8-ми ден (плодов), доста плодове си хапнах:
10 часа 1 банан + кафе
12 часа фурми
14 часа 1 банан + ябълка + лешници
16 часа сушени смокини + банан + ябълка
18 часа банан + ябълка + лешници
newsm10
И аз за първите 8 дни свалих 3 кг, но да видим оттук нататък как ще е. И аз вчера прекалих с плодовете- изядох 15 малки мандарини и 1/2 ананас, но спазвах часовете и интервалите между храненията.

Добре са ти били плодовете, Дани ! Аз и в 8:00 и 20:00 хапвам , допълнително - разбира се , ако ми се яде, според апетита  Grinning - освен това сладки плодове и ядки са лоша комбинация, ядките или на самостоятелно хранене или с кисели или полукисели плодове   Grinning!

РАЗДЕЛНОТО ХРАНЕНЕ

Скрит текст:
Много хубава табличка, за правилата на разделното хранене !

(Свалете си я на компютрите , с клик върху снимката в интернет, с дясното копче на мишката и запази като...)

http://www.beinsadouno.com/images/board/food_table.jpg

Според Др. Шелтън, който си е основоположника на съвременното , разделно хранене :

Плодовете се ядат винаги отделно , на така налреченото " Плодово хранене", най-добре сутрин за закуска !
Плодове не се комбинират с въглехидрати, плодове не се комбинират с белтъчини и не се комбинират със зеленчуци с изключение на марулки и салатки !

След плодово хранене са достатъчни да минат 30 мин, до следващото хранене !

Кисели и сладки плодове не се смесват на едно хранене !

Сладките плодове - могат да се смесват помежду си !

Киселите плодове - могат да се смесват помежду си !

Полукиселите (виж табличката кои са !) могат да се смесват помежду си и да се смесват и със сладките и със киселите плодове по-отделно !

Цитрусите обаче е най-добре да се смесват само помежду си !

Пъпеш и диня се ядат на самостоятелно хранене, не се комбинират с нищо !

Белтъчните ядки - такива са всичките ядки (безнешестените ( въглехидратни ядки - кестен, жълъд , кокос и др.) , могат да се комбинират само с киселите плодове - това са, всички цитруси - нар, ананас, лимон, портокал, мандарина, грийпфрут и др., кисели ябълки, кисело грозде, домат, ягоди, вишни !

Със сладките плодове е лошо да се консумират, всякакъв вид ядки и белтъчни и нишестени (колкото и да е вкусна, тази комбинация ) . Към сладките плодове, спадат и всички сушени плодове !

Нишестените ядки - кокос, кестен и др се комбинират само с въглехидрати !

Домата е кисел плод, лишен от плодовата си захар и да се третира , като такъв  , а не като зеленчук ! Обаче, единствената подходяща комбинация на плода авокадо , който е един, много богат на белтък и разтителни мазнини плод е с плода домат ! Тоест, прочутото, мексиканско гуакамоли е правилна комбинация !  Допустима комбинация на домат е с прясно саламурено сирене или с извара , но не със мляко , яйца, риба и месо , може да се комбинира и с бобовите белтъчини - боб, соя, леща , грах , нахут и т.н., с белтъчните ядки и със семената , маслини и авокадо!

Белтъците са комбинират най-добре с листни зеленчуци !
Един вид белтък никога не се смесва с друг вид белтък на едно хранене !

Белтъчини са : месо, риба, мляко, млечни продукти, яйца, белтъчните ядки ( това са всички ядки без нишестените кестен, жълъд кокос и др.), Всички бобови - соя, зрял боб, зрял грах, леща, фъстъци, нахут и плодовете на авокадото и на маслиновато дърво - маслините !

Месо - яйца, месо- риба, месо- мляко, месо - млечни продукти, месо- ядки, месо- бобови, месо маслини, месо-авокадо, риба-яйца , риба-мляко и млечни, риба-ядки,риба-бобови, риба-авокадо,риба- маслини, мляко -яйца, млечни продукти-яйца, мляко и млечни - ядки, мляко и млечни-бобови,авокадо, маслини , яйца и ядки , яйца с бобови, маслини и авокадо - всичките са лоши комбинации !

Прясното мляко не се комбинира с нищо друго и се консумира на самостоятелно хранене със спазване на разстояние 4 часа до следващото хранене !

Въглехидрати, могат да се комбинират по между си , като се внимава да не се превиши дневната доза въглехидрат !

Въглехидрати и белтъци не се консумират заедно на едно хранене с изключение на една филийка пълнозърнест хляб към белтъчно хранене !

Плодове не се комбинират с въглехидрати, плодове не се комбинират с белтъчини и не се комбинират със зеленчуци с изключение на марулки и салатки !

Допустими комбинации са и :

белтък със зеленолистни зеленчуци
въглехидрати със зеленолистни зеленчуци( освен със спанак)
всички плодове с марулки и салатки
домати с прясно сирене и извара
домат с авокадо
домат със бобови и въглехидрати
кисели плодове с кисело мляко
мусли, овесени ядки със сухи плодове, мармалад, мед - които са въглехидрати

Обаче , храната ти в белтъчният на вечеря, трябва да е същата и наполовината от храната на обед  !

Всъщност , това което се прави тук , в този форум,  с различните хранения на обяд и вечеря , се прави в Почивката и то не всеки ден и там повечето дни трябва да са с еднаква и наполовина вечеря !
И дори когато вечерята е друг тип , пак е много малка( наполовина) .

Казвам го - защото наближавам Почивката ( от 17 декември)  и се подготвам за нея - от книгата за Почивката, която вече е излязла  ! Grinning

Но всеки сам си решава сам, в крайна сметка - до колко да спазва правилата на 90-дневната , важното е да се отслабва   Sunglasses!

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 07:23 от GigiBo

# 576
Добро утро!
Аз изчезнах за няколко дни, но си спазвам диетата - с изключение на едно прегрешение в плодов на първата четворка. Излязохме на заведение и ядох овчарска салата с пърленка и торта, тоест тотално омотах нещата. Обаче, за сметка на това, кантарът мръдна осезаемо надолу.

За първата четворка отчитам минус 2 кг.

ЕДНА МАЛКО ИЗВЕСТНА СТРАТЕГИЯ  ОТ ДИЕТОЛОГИЯТА  "ИЗМАМА"  или от английски - " ЧИТИЙНГ"-

Скрит текст:
Стратегия №8 на  „90-дневната диета”  - "ЧИЙТИНГ" ( на въглехидратната вечеря  Grinning )

Какво е "Читийнг" ?

Cheating (от англ.) означава измама или мошеничество.

ПОЛЗИ

1. Ускоряване на обмяната и зареждане на гликогеновите депа чрез "Чийтинг"

Това означава , че по време на диета може да си позволите любима храна, като пица например и това да не наруши режима, а напротив – даже да го направи по-ефективен. Идеята е, че при всяка една диета, която ви поставя в отрицателен калориен баланс вашият метаболизъм се забавя, за да може организма да се справи с по-малкото предоставяна му храна. Вкарването на едно „мръсно“ хранене в режима ще даде сигнал на тялото, че диетата е свършила, което временно ще ускори обмяната. Нещо повече – ако през времето до този чийтинг сте спазвали стриктна диета, калорийната „бомба“ под формата на любимата ви забранена храна, ще зареди вашите гликогенови депа, а няма да се отложи като подкожна мазнина.

2. Преодоляване на психическото напрежевие чрез "Чийтинг"

По принцип смисъла на чийтинга в диетата е не само да не се забавя вашият метаболизъм, защото това може много лесно да се преодолее чрез зареждащи дни и определена ротация най-вече на въглехидратите. Идеята е да не сте под психическото напрежение, че един доста дълъг период от време ще трябва да се откажете от много любими за вас храни. Това важи най-вече за хора със слаба воля, които не могат да издържат на изкушението, а и както знаем забранените неща са винаги най-желани. Но пък за съжаление точно при такива хора „мръсното“ хранене може напълно да саботира диетата им.

Естествено, това е само едната страна на медала и "чийтинг храненето" може да се окаже подводният камък, който да провали усилията ви.

ПРОБЛЕМИ

Проблемът се корени в това, че след един такъв чийтинг с кутия сладолед например, тези хора започват да изпитват вина, че са нарушили режима и всичките им досегашни усилия са били напразни.
В един такъв момент, те решават че е безсмислено да продължават да консумират правилните храни и единичното „мръсно“ хранене се превръща в цял „свински“ ден, което вече е проблем.
Вината продължава и на другия ден и обикновено тя се „изкупва“ с цял ден глад, което е толкова лошо, колкото и преяждането.
Всичко това се случва независимо от това, че тези хора са наясно с целта и ефекта на чийтинга в диетата, но практиката показва, че това не пречи горенаписаното да се случи.

За други пък "чийтинг храненето" служи като оправдание пред тях самите, че са хапнали нещо непозволено.
Махват с ръка и си казват: „Какво пък толкова, това ми беше „мръсното“ ядене“.
Но това се повтаря след няколко дни, после през ден и накрая става ежедневие, докато диетата напълно изгуби смисъл, а тези хора продължават да се самозабуждават, че я спазват и се чудят за липсата на резултати.

# 577
Здравейте фиданки вие не ме познавате,но аз вас да-чета ви от известно време и реших и аз да пиша в темичката,знам,че няма да сте против.Накратко за мен на диетата съм от 26 дни,но не мога да дам резултати,защото нямам кантар,но вече няколко човека ми казват,че съм '' позаслабнала''Laughingна сантиметри се мерих - 2 см от бедра, 4 от паласките и от дупето 1,5...и последно тежах 60 кг,а целта ми е 50 при ръст 1.65. щях да забравя ..ядки могат ли да се ядат във въгллехидратен?  newsm78

Абе , Бухтичка , какво е това име в диетичен форум   Crazy - доядоха ми се бухтички моментално  Grinning !
Особено като ти видях кръгличкият ти, като бухтичка аватар  Laughing !
Що не се сложи име, като например Салатка, Плодушка или Водица , например  newsm78?

Във въглехидратен , можеш да си хапваш кестени - те са почти 90% въглехидрат, скорбялна,(нишестена, въглехидратна) ядка са  !

Ама, гледай да не прекалиш, с количеството  Grinning !

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 07:47 от GigiBo

# 578
Такаааа,здравейте фиданки! Simple Smile Да се отчета след вчерашния воден. LaughingПреди това да Ви благодаря ,че никой не ми отговори на снощното запитване.  Laughing  Laughing  Laughing Чаках,чаках и след като никой не ми отговори си легнах след поредната чаша вода Simple Smile Simple Smile Simple Smile И така резултати и равносметка:
След първи воден - 1.6кг Simple Smile ,а от началото на диетата-7.20кг Simple Smile. smile3508
Мисля, че е много добър резултат , като се има в предвид ,че след първите две четворки кантара почти не помръдваше.
ЧУВСТВАМ СЕ СТРАХОТНООООООО newsm44

Браво Асда ! Отличен резултата !  newsm10 smile3501 Смело напред ! Grinning

# 579
Добро утро, мацки!
След вчерашния белтъчен ден кантара отчита -0,300/очакван минус след белтъчен ден/.
Днес варива-З-круша, О - леща с филийка хляб, В-леща.
asda1971 чудесен резултат за 1-я месец.Успех Hug
Слънчев и усмихнат ден на всички Hug

# 580
Добро утро и от мен,
Страхотни резултати asda1971 !
Благодаря за съветите относно обяда и вечерята- по принцип спазвам правилото за еднакъв обяд и вечеря, но вчера се изкуших  Blush, защото много ми се ядеше и мляко и месо- поне не ги ядох по време на едно и също ядене.
За днес менюто е:
З: мандарини
О печен боб с праз
В: печен боб с праз
Усмихнат ден на всички!

# 581
Добро утро и от мен.  Flutter
Вчера бях на плодове,едвам заспах от глад.Днес съм воден ден и няма да казвам как се събудих.Много гладна.... Sad
След малко заминавам на упражнения и цял ден ще съм там,надявам се така да ми мине по-бързо денят. Laughing Вечерта се надявам да имам сили поне да поуча малко..че както гледам как ми е тръгнало от 8 сутринта,ще е тежък ден. Peace

# 582
Добро утро!

iofi
, дните ни вървят заедно. И аз вчера бях на плодове.
Днес съм приготвила пълнени чушки със сирене, извара и яйце. Знам, че смесвам два протеина, но няма как да ги приготвя.

# 583
 Simple Smile Добро утро!

# 584
  • София
Добро утро.

За днес съм решила да съм изцяло на котешко меню - сметана и сирене. Не ми се яде друго, така или иначе. Закуската вече е изядена - 2 ябълки и кафе, разбира се.
Слава богу метлата вече е с антифриз и поне този проблем го отметнах, та да мога да си летя на спокойствие с нея.

Общи условия

Активация на акаунт