ВТОРИ клас - първи срок - 2

• 57 942
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Аз съм от родителите, които държат на допълнителните обогатителни занимания вкъщи. Колкото и да изглежда високо едно ниво в училище, то е просто средно.
Да не говорим, че учителите адмирират всеки един родител, който отделя доп. внимание и не, защото им върши работата, а защото системата на образование не е насочена към индивидуалните потребности.

# 526
Успех на всички второкласници, на финалната права на срока сме Simple Smile

rosikosefi, и ние сме на вълна телефони. Ползва един най-обикновен, но иска с камера, за да си снима куклите Уинкс  Tired ползваше моя, но ми писна да ми изтощава батерията и да не мога да разчитам на него, и затова сега само за телефони говори. Но и да купим, ще е чак за рождения ѝ ден през август. Нещо много я удари мързела и не заслужава нищо  Twisted Evil

Как учите стихчета наизуст? Голям проблем са ни. Аз много лесно наизустявам, дори цели страници, затова не знам как да ѝ помогна. Повтаряме с часове 1 ред и не може да го запомни, откачам. Сега учи сама в нейната стая, нарязала е бели листове и закрива ред по ред, ще видим дали ще стане. Оффф...

# 527
  • София
НСЧ, аз съм от незапомнящите. Не знам какво помага, аз избягвах да уча на изуст. Налага ли се? Ако може да го избегне, защо не й го спестиш?
Моите учат много бързо, нямам идея за техники.  Rolling Eyes Всъщност веднъж трябваше да наусча едно мое проучване, което трябваше да изнеса пред класа. Бях се записала на касетофон и си го пусках да го слушам, стана по-лесно. Ако искаш пробвай така.

# 528
НСЧ , и Марти е в отбора на трудно учещите наизуст.  Laughing
При нас се получава само с моя помощ - аз повтарям , той след мене. Но това ни отнема наистина много време.
Аз споделих с госпожата и тя реши да му дава два пъти в седмицата по 4-8 реда индивидуално да учи в къщи ( ако аз го накарам не иска , но ако г-жата му каже го учи ). ПОсле го изпитва в междучасието , за да не го злепоставя пред другите деца.
Според мене това даде добър резултата и в последно време ученето наизуст е все по-лесно.

# 529
  • В светлината на слънцето
Аз съм от тези, които мразят да учат наизуст (за беда завърших такова нещо, което налага именно наизустяването на огрооомни текстове). Бях си изработила мой метод - с писане. Като ми мине през ръката и автоматично го запаметявам. Не става дума за многобройно писане, а еднократно преписване. Не знам обаче дали за второкласници би вършело работа. Thinking

Ползва един най-обикновен, но иска с камера, за да си снима куклите Уинкс  Tired ползваше моя, но ми писна да ми изтощава батерията и да не мога да разчитам на него

Оф, и при нас същото.  ooooh! Само дебнеше на баща си телефона, за да снима котарака и рибите (снимки плюс клипове). За Коледа получи мечтания фотоапарат. И познайте какво има на него? Клипове на котарака и рибите. ooooh!

# 530
  • София
моя син им измисля мелодия и ги учи като песни на изус стихчетата, проблема е че ги забравя до 2-3 дена newsm78

# 531
Аз съм от родителите, които държат на допълнителните обогатителни занимания вкъщи...
И аз. И не само това, но и на спортните занимания също държа. Не с цел високо спортно майсторство, а за здраве. Да не говорим /пишем/ за другите позитиви от заниманията със спорт.
За ученето наизуст, ами не знам начин, защото той сам си се справя без проблем. Как го прави нямам представа, но винаги, когато имат нещо да учат наизуст се връща от у-ще почти готов. Миналата година ми беше споделил, че забравил да си научи стихотворението наизуст, но докато госпожата изпитвала другите деца, той си го четял, накрая станал по желание, казал го и му нарисувала усмихнато човече в тетрадката. Обаче, наизустеното не остава дълго в главата му.  Rolling Eyes
В събота и неделя беше на турнир по шах. Първоначално мислех, че ще бъдат деца само от софийските школи, но се оказа, че се събраха 150 деца от цяла България, и не само това, но и детския шахматен елит у нас - шампиони и вицешампиони от европейски и световни първенства, както и деца на гросмайстори. Деца с ЕЛО коефициент и рейтинги, трупани по разни състезания. Rolling Eyes Въобще, нямаше дете, което не можеше да играе шах, освен 2-3 деца на 5 и 6 години, които се справяха малко по-слабо от другите. Направо се почувствах много неловко, че не разбрах о време за какво става въпрос. Както и да е, записах моето съботно-неделно шахматистче, което не се занимава с шах повече от 4-5 часа седмично за забавление. Добре, че имаше и други като мен, макар и малко.  Mr. Green Синът ми финишира с 3 точки от 7 възможни, като жребият му не беше добър. Предвид, че в неговата възрастова група и медалистите не минаха 6 точки, направо си е успех.  Grinning Хубавото е, че детето не се комплексира, запозна се с други деца, играха си през почивките, накратко изкарахме си приятно уикенда. И така, продължава с шаха за забавление.  Laughing 

# 532
Лесно учи наизуст, няма проблем.
Обаче вчера какво ми спретна... вдигнах кръвно 200 сигурно.
10 минути преди да тръгнем на училище се разрева, че я боли гърло. До преди това й нямаше абсолютно нищо. Казвам - тръгвай, ще мине и давам Тантум верде бонбон. Тръгна с рев. Минахме точно 100 метра от вкъщи, придружени със сълзи и като каза това дете, че не иска на училище, защото ще повърне... и така 10 минути рев пред една поликлиника. Аз убеждавам и говоря, че няма да повърне, тя реве! Излязоха лекарите, гледат ни и цъкат! Един от докторите предложи да я прегледа дори! А 8-годишната госпожица се хвърли на земята да се тръшка!!! Опитах се да я вдигна и да обясня човешки... нееее! Не се е тръшкала никога като бебе, какво й стана!!! Накрая успях, вдигнах я и тя хукна към булеварда, да се прибирала вкъщи! Тук не издържах! На улицата я оплясках по задника няколко пъти, хванах я за якенцето и я завлекох в училище! Там драмата продължи - рев, ма брутален рев! Класната, госпожата от занималнята, учителката по информационни технологии, още една госпожа на друг клас, две майки и аз не можем да се оправим с ревящата! Накрая влезе в час и аз си тръгнах едва дишайки.
Какво се оказа вечерта - преди ваканцията се разболя и повърна в училище. Няколко деца са й се смели и сега не искала да ходи на училище за да не й се подиграват. Вечерта ми обясни, че никой дори не се бил сетил за случката и ми се извини!
Такъв кошмар преживях, че... сега ми е смешно, но вчера не ме питайте какво ми беше!

# 533
  • sofia
Алекс, браво за хладнокръвието. Много родители биха си оставили детето вкъщи

# 534
Моя много лесно учи на изуст,на мен се е метнал.Помнех на изуст цели уроци с всички подробности.И аз съм на мнение,че със запис става много по лесно,децата са различни някой помнят по добре като слушат други като го пишат,а трети като го виждат.Примерно моя син като пише думите по англ.ез по пет реда,не ги научава,но му направих картончета на тях с думите,от едната страна на англ.ез на другато на български и му е по лесно.

# 535
Алекс, браво за хладнокръвието. Много родители биха си оставили детето вкъщи
     Peace

Алекс1, какво преживяване само.
Браво на теб, но и на девойката  Peace
Все питаме, разпитваме, но като не казват няма как да ги насочим как да реагират.
А някои деца са толкова първосигнални и ... Sad

За ученето наизуст - в училище научава. За помненето - сравнително помни Simple Smile

# 536
  • София
Aлекс1, много мъчно ми стана за милото детенце! Представям си какво и е било в душичката, за да спретне подобен цирк! Ех, тези деца! Как понякога не се усещат колко по-лесно би било просто да споделят!? Браво на теб за проявеното търпение! Не знам как бих реагирала в подобна ситуация...

# 537
Не съм сигурна, че постъпих правилно. Обикновено не правя така... по-скоро се притеснявам много. Но вчера бях убедена, че е театър.
Днес обаче историята се повтаря. Сега е с баща си вкъщи. Пак плаче по същия начин, пак обяснява, че ще повърне!
Направо не знам какво му става на това дете! Досега не е правила такова нещо.

# 538
  • София
Алекс, според мен наистина може да не му е добре на детето. Ако има при кого да остане аз не бих я пращала на училище.

# 539
Помислих си го и аз, но все й става зле 10 минути преди училище.
Вчера стоях в училище целия първи час. 5 минути след началото на часа беше забравила, че й е зле. Вечерта също й нямаше нищо, нито тази сутрин, когато е била на английски.
От друга страна, тя има проблем с повръщането и знае, че ние много се шашкаме за това. Миналата седмица беше хремава. От зор да не й сложа капки отиде да повърне умишлено.

Общи условия

Активация на акаунт