Веганството - да споделим опит - 11

• 44 832
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Идвам да споделя 2 неща.
Едното е за тукашната шумотeвица, която се  вдигна за опасните канцерогенни нефтени остатъци по хранителните продукти, пакетирани с цветна рециклирана хартия. В частност се акцентираше на Коледните календари с шоколадови фигурки в тях.
ето един линк на посоки.
Другото е, че бях на парти в китайски ресторант, в който на всяко ястие от  менюто, освен продуктите,  бяха посочени какви добавки съдържа.
Бях измумена: нямаше ястие, което да не съдържа поне 3 добавки- оцветители, консерванти и подобрители/усилители на вкуса. Повечето бяха с по 5, 6  добавки, включително и сяра за изсветляване.

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 19:04 от take a smile

# 46
От край време учещам колко зле се чувствам в обкръжение на месоядци, които убедено твърдят, че консумацията на месо е необходима, че едва ли не насилствено налагам да детето си вегетарианство и го лишавам от важни хранителни вещества, че съм била на принципа разделяй и владей, защото не съм зачитала тяхната храна... доста агресивно отношение. На някой случвало ли се е и как се справяте?

# 47
Пускам го покрай ушите си.....    Simple Smile

Ако ти е важно, просто ги контрирай с:
Защо те не зачитат твоята храна?
Очакват толерантност от теб, нека и те да я проявят.
Ти даваш ли им съвети как и с какво да хранят децата си?!

# 48
Колибка, най-добре е да го пускаш покрай ушите си. Ако хората наистина държат да имат информирано мнение, ще попрочетат нещичко тук-там - вече има достатъчно доказателства, че вегетарианците живеят по-дълго и са по-здрави.
Имам позната, която никога в живота си не е яла месо, защото и двамата й родители са вегетарианци. Наскоро стана майка Simple Smile всичко е ок.

Моля, имате ли някакви веган рецепти за царевично брашно?

# 49
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
веган рецепти за царевично брашно?

мексикански тортили  Simple Smile
после пълниш с каквото искаш...

take a smile, тук поне навсякъде ги пише тези добавки, не че някой гледа. Tired
при нас има китайски ресторант с монголски грил и голям избор на сурови зеленчуци, които на място ти приготвят и ти ги сервират. за мен е много удобно Peace

# 50
Bunnie , нямам опит. Вариантът със сушени плодове звучи отлично.
kolibka , случвало се , разбира се.  Simple SmileМного пъти и под различна форма. Преди години се връзвах, сега ми е абсолютно безразлично. Всеки минава през различни етапи.  Wink
В темата има много споделки за подобни случки. Simple Smile
white flower,
обикновено взимам грис, но предполагам, че и с брашно става:
качамак, в сладкиш тип реване, мъфини, в запеканка със зеленчуци, в крем супа.
asyalein , "тук навсякъде" - визираш китайските или всички видове ресторанти? Аз за 1 път виждам.
Е, в китайски не бях влизала отдавна/повече от година/, но беше служебно парти и нямах избор.

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 18:22 от take a smile

# 51
Момичета някой от вас пробвал ли е да прави желирани бонбони! Малката много ги обича /май като всяко дете/ и все ме кара да й купувам. Пък аз искам да се пробвам да направя нещо домашно:)
Аз не харесвам такива сладости, но заради другите и моето дете се научи какво е то бонбон.  Twisted Evil
Открих едни желирани бонбони-мечета със спирулина (има ги в биомагазините). Взимам много рядко колкото да мине номера...

white flower,
обикновено взимам грис, но предполагам, че и с брашно става:
качамак, в сладкиш тип реване, мъфини, в запеканка със зеленчуци, в крем супа.
Става, опитвала съм. Правила съм т.н. полента със зеленчуци и царевично брашно.

# 52

визирах Германия Peace
задължени са да са написани заради алергии. даже и по имбисите има едни цифрички и отдолу пише какво съдържат.

царевичното брашно става и за мъфини, хляб и подобни, но много засища и заменям 1/3 с него...
нооо мекс. тортили са на почит в нас  Mr. Green

# 53
  • София
запис Simple Smile

# 54

визирах Германия Peace
задължени са да са написани заради алергии. даже и по имбисите има едни цифрички и отдолу пише какво съдържат.

ле-ле......какъв съм заплес Crazy   в имбис не съм влизала от 4 години........
 това откога?

# 55

ле-ле......какъв съм заплес Crazy   в имбис не съм влизала от 4 години........
 това откога?

ами незнам откога... откак съм тук си ги има цифричките Thinking
не ходиш ли на коледен базар? там има имбиси  Mr. Green
линк

# 56
  • София
Bunnie, тъкмо с една приятелка разцъквахме бонбони за нейните хлапета, та виж какво гледахме (по-долу са линковете); не са желирани бонбони, но рецептите са много лесни, няма гадости и за капак на всичко бонбонките са много ефектни:

морковени бонбони:
http://www.kulinarno-joana.com/2009/01/carrot-candyes/

бонбони с тиква и орехи:
http://sabinaberova.wordpress.com/2010/12/30/%D0%B1%D0%BE%D0%BD% … 0%B5%D1%85%D0%B8/

шоколадови бонбони със сушени плодове:
http://www.kulinarno-joana.com/2008/12/nutty-fruity-chocolates/

# 57
  • София (Възраждане)
Бонбонките са определено ефектни. Но да споделя, че хич не ми се струва ок настърганата кора от поркотал, дори и био, вие слагате ли?

# 58
  • София
Вери,  Hug

Хора, ето една голяма спешност - МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ ТОЗИ ЛИНК И СЕ ПОСТАРАЙТЕ ДА ДАДЕТЕ РЕАЛНО ПОДПИСА СИ, най-добре да организирате хора около вас и тогава да ги предадете.

http://kal.zavinagi.org/?p=158

Подписка за регистриране на застъпници в референдума за нов АЕЦ (до 6 декември)

СРЕЩУ СТРОЕЩА НА НОВ АЕЦ  ставаше дума в тази молба за събиране на подписи

но свърши вече , тази сутрин беше последния срок

статистиката ми , пък всеки да си я ползва както му е угодно:

2/3 от запитаните от мен близки, далечни и напълно непознати  ИСКАТ НОВ АЕЦ, аз съм била неграмотна, щяла съм да живея само на една крушка и тн

# 59
  • София (Възраждане)
Според мен референдумът няма да събере 50% гласоподаватели, т.е. няма да бъде легитимен, намирам го за абсолютен фарс, как така огроменият процент е недостатъчно информиран а иска ли иска?!  Не мисля да участвам, иначе съм против нова АЕЦ.
А събраха ли се нужният брой подписи?

Общи условия

Активация на акаунт