Веганството - да споделим опит - 11

• 44 877
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • София
аз по принцип мисля, че тотално смениха фокуса на този референдум, дори не мисля да участвам; как можеш да решиш нещо толкова важно без да си информиран за него?!? не знам дали съм за или против аец, но ако сме на общата логика за опазване на околната среда - най-замърсяващи са тец-овете, а като гледам тях не сме тръгнали да спираме; франция, независимо, че има страшно много реки, например, изцяло работи само с атомна електроенергия, та така мненията за и против са много

# 61
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
имам вегански въпрос за бебешко хранене.

не искам да давам още прясно или кисело мляко, нито АМ.
вечер не се наяжда само със зеленчуци и нещо зърнено (условно зърнени де, имам предвид ориз, елда, просо, макарони и прочие). тук слагат мляко в подобно ядене.
аз не искам да давам още прясно.
с какво мога да го заменя? бадемово? newsm78

нощем се буди на 2-3 часа да суче Rolling Eyes

# 62
Ася, аз лично бих пробвала с кокосова вода първо, защото:
http://www.wholelivingblog.com/2012/5-reasons-you-should-drink-coconut-water/
давам първи попаднал ми линк.

После с конопено мляко и след това с бадемово.

"нощем се буди на 2-3 часа да суче"
Не е гаранция, че ще спре да се буди. Моят син се отказа от нощното кърмене след 2-та годинка.

Имаше един период, когато пиеше много кокосова вода, сам си я търсеше. Тогава редуцира кърменето. Това се случи след 3-та годинка.

Всъщност не знам защо разгледах въпроса като търсене на заместител на кърмата.
Ако искаш да се прибавя нещо към дадено солено ястие вместо прясно мляко, то тогава кокосовата вода няма да е много от полза.

# 63
  • София
"В петък о7 декември в 16:20ч. внесохме 7300 подписа в ЦИК - нужни са ни още за резерв!

Практиката от годините сочи, че е необходим резерв от поне 5-10% повече подписи които може да бъдат допълнени, ако имаме сгрешени, непълни или дублиращи се подписи. Затова имаме спешна нужда от още подписи сега!

Ако не сте успели, елате и се подпишете, изпратете приятели да ни помогнат, обадете се на близките и познати, поканете ги да се подпишат и разпространят това съобщение.

Само така ще сме сигурни, че регистрацията ни ще мине безпроблемно и "Зелените алтернативи против АЕЦ" ще имат своето достойно представяне в кампанията за защита на позицията ПРОТИВ ядрената енергетика. Елате на щанда на подлеза при СУ в събота и неделя от 12:30 до 17:30, а в понеделник до 19:30ч или в щаба на ИК, кв. Лозенец, ул. Бисер№ 7 "

# 64
asyalein
И аз странях от прясно и кисело мляко. При мен обаче беше нарушено кърменено в зародиш и бях принудена да въведа формула. С нея изкарахме дълго/при все, че успях малко и да кърмя въпреки всичко/ , но започнах да въвеждам мляко от кълнове, овесено. За конопено не знаех тогава, ако знаех и него щях да предолжа, непременно. От ядково-семковите залагам първо на семковите- от слъночглед или тиквени семки. Моят син даваше реакция на орехи дълго след годинката и като цяло внимавах с ядките.

На Коледните базари ходим по павилионите и детските атракциони, имбисите не ни  привличат Simple Smile

# 65

Всъщност не знам защо разгледах въпроса като търсене на заместител на кърмата.

денем не суче много, но явно не се наяжда и нощем наваксва, а аз искам да спя Tired
2 пъти на нощ кърмене ми е ок, ама през 2 часа ми е трудно...

трябва да видя от къде да намеря коноп, че да му направя мляко и да пробвам. че той е и претенция.
ама да му го давам да пие ли? Thinking
аз исках в яденето да му слагам, че да се засища....

# 66
В яденето можеш да сложиш някое от всички досега изброени млека без  кокосовата вода, ако става дума за солен вариант.

# 67
В яденето можеш да сложиш някое от всички досега изброени млека без  кокосовата вода, ако става дума за солен вариант.

трудно е да се каже солен вариант, че не слагам сол  Mr. Green
покълваш ли семената? и загряваш ли до 80С после?

# 68
Да, може би трябваше да сложа солен в кавички. Simple Smile

За мляко от кълнове take a smile има повече опит. Аз помня, че преди доста време правих такова от покълнала киноа за опита и от любопитство.

Загрявала съм/готвила съм с бадемово и сусамово мляко най-вече. Когато правя содената питка и за мъфини.

Иначе гледам семена (слънчоглед, тиква, сусам) и ядки да са ми поне предварително накиснати.

# 69
благодаря, дано take a smile да се включи и да сподели.
намерих един производител в Австрия, който е споделил, че напитката се приготвя 48ч. и е подходяща за бебета от 3м. възраст.
та предположих, че са накиснати.

предполагам, че ще го загрея, иначе ще ме е страх да го дам на бебето... Thinking

# 70
Неговото мляко какво е?
Можеш да пробваш с купешко неподсладено растително мляко. В магазините не са сурови.

А теб какво те притеснява, ако е сурово - алергия ли?
Не знам какво се случва с протеина в единия и в другия случай...

# 71
Ето тук бях писала преди време. Има рецепта.
Аз също в началото се опасявах от суровото и леко бланширах. А водата или я преварявах, или купувах от тази за бебета.
Гледам, писала съм че му давам овесено мляко. Имаше един период , в който все него искаше. Сега вече не го харесва толкова много. Явно му се насити.

# 72
Неговото мляко какво е?

кърма  Mr. Green

гледах да купя раст. мляко, но: овесеното е с морски водорасли newsm78, взех сега оризово да го опитам, то е с раст. мазнина, явно е и хомогенизирано. странно ми е на вкус, да не каже, че ми е картонено  Whistling

при суровото, дом. приготвено ме притеснява, че семената може да имат бактерии, затова предпочитам да загрея. все пак заразяването с EHEC се оказа, че се е получило от семена, които са били покълнати. т.е. семената са били носители на бактерията, която се е развила по време на покълването.

take a smile , благодаря, сега ще прочета. Hug

# 73
Simple Smile
Не, на онзи производител от Австрия.

# 74

Не, на онзи производител от Австрия.

оффф, много съм заблеяна. нагрято е до 80С.
обаче има минимална сума за покупка от магазина му и заедно с доставката ми става доста скъпо. ще пробвам първо аз да си направя...

Общи условия

Активация на акаунт