Веганството - да споделим опит - 11

• 45 067
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • на острова на мечтите
Re:МЕСОТО ПО ПОЛЕЗНО ОТ ПЛОДОВЕТЕ
« Отговор #64 -: 30-01-2013, 13:02:44 »    Цитат

Айде сега трол съм бил не знам си какъв съм бил. Бате бино не беше ли ти преди години още спореше с мен колко били вредни суровите яйца пък после във форума взеха да се появават и други хора дето ги ядат.
Защо да съм трол, защото съм бил вегетарианец и веган много преди да го има този форум и не съм видял нищо добро нито от вегетарианството нито от веганството ли? Или защото не съм само аз така, а е пълно с такива. Или защото веганската пропаганда е толкова нелепа, че самите вегани не си вярват? Или защото давам примери дето не оттърват на някои хора? Аз само постнах няколко снимки които тотално разбиват веганската пропаганда - как щом месото е толкова вредно тези хора от снимките са здрави питам аз?
А този на първата снимка с очилата нито е работил тежък труд нито е пил алкохол.
Но да продължим по въпроса с месото и плодовете, ето днес чета това:

----------------------------------------------------------------------------
Преди да застане на снимачната площадка, Аштън искал да научи повече за това какъв е бил Стив Джобс като човек. Така актьорът решил да опита от плодовата диета, на която покойният Джобс бил привърженик. Тя е съставена от плодове, ядки и семена и отхвърля всички зърнени продукти, зеленчуци и храни с животински произход. Според Аштън този начин на живот ще изправи всеки организъм пред сериозни проблеми. "Озовах се в болница два дни преди да започнат снимките. Умирах от болка в панкреаса", разказа звездата от "Двама мъже и половина".
-----------------------------------------------------------------------------

И разбира се е съвсем случайно, че Джобс се разболя от рак на панкреаса.
Как щом веганството е толкова полезно успява да вкара здрав човек в болницата за толкова кратко време?
Ядейки плодове ядки и семена?
Как Джобс се разболява от рак на панкреаса с тази уж здравословна диета? "

Мислих, мислих, дали да ви го постна! вероятно ще ви разваля настроението, както се развали и моето като прочеох въпросните изявления!!!!

# 256
  • София
Къде ги четете тия работи? И кои са тия групи в фб?  Rolling Eyes

# 257
Момичета Hug
Потопихте ме в размисли. И да, и аз не съм във възторг от некоректно прокарване на хоби/убеждения -превръщането им в доходоносен бизнес, пък и да се окажа по някъв безкрайно наивно начин и аз в кюпа, оживявайки- "движейки" това хоро.
Е, била съм, озовавайки се в ролята най -вече на "тъпа " публика, която аплодирайки, идеално вдига моралния и материален рейтинг на дръзналия да тъпче + смуче дивиденти (енергийни, материални, морални)  без грам етика.
Е, когато лекинко се позамислиш и по някаква причина поспреш , веднага се превръщаш в НЕосъзнат, провинен, ненадежден, абе, не си от наш'те Mr. Green
А най-  са ми по душа, онези, дето "тъпчат"- газят/грабят, завоелирано, с Любов и Светлина без грам свян, дори назидавайки, че не сме достатъчно осъзнати. Тази "тяхната" Светлина обаче, аз я наричам луминисцентна. Тя ме вледенява, не ме топли.
Правят се семинари, форуми...КРАСОТА. но всичко винаги е с пари. Някои стават медийно пристрастени/ ееех, това Его Crazy/ , бързичко се получават сертфикати за дули, кулинарки и нутриспециалистки за повече атрактивност, пък и за да тежи .........Пазарна икономика, явно Wink
Но все пак, къде са и кои са границите?
 За мен, трябва да има такива. И най- вече - етични. Ех, че сложно понятие, Етика. Mr. Green
Подробности се надявам, че не необходими, да се обяснявам кога и как съм се била заплела и стигнала до тези мои поуки.
Факт е, че подходих наивно, с открито сърце и добронамеренност.
Във фейса не съм била и не възнамерявам, бях в Родилница, споделяла съм. Беше ми добра школовка. Sunglasses

# 258
  • София
Момичета дали някоя от вас знае и може да ми каже работи ли още магазинчето за сладолед /нали истински/ което е на Витошка и Солунка?
Благозаря ви предварително.
Детето се сети, че иска сладолед и предпочитам от там да му взема предвид хубавите отзиви, които бях чела тука.

# 259
  • Sofia
Наскоро минавах и видях че работи

# 260
  • София
Наскоро минавах и видях че работи
Благодаря.
Ще го посетя и аз.
Нали сладоледа там беше качествен.
Май доста го хвалихте преди време.
Споделете ако наскоро пак сте го посещавали магазинчето.

# 261
  • София
danilu, разбирам фрустрацията ти, още като четох новината ми направи силно впечатление "болка в панкреаса"; усетих го като тенденциозно... , но не се нагърбвай да образоваш форумните тролове - имам любим цитат от Джордж Бърнард Шоу, който идеално пасва на подобни ситуации (превеждам по спомен): "Отдавна се научих да не споря с прасета. Не стига, че се цапам, ами на прасето дори му харесва."  Peace

take a smile, безумно си права, особено ми хареса частта с луминисцентната светлина и да - има такива хора, които направо ме смразяват; тънката червена линия или сивата зона между етичното и неетичното е масово експлоатирана, затова и вече границите не са така ясно очертани (за съжаление)

Bunnie, този магазин все още работи, но сладолед оттам не сме консумирали, дори не съм сигурна, че въобще е обсъждан този сладолед/магазин в тази тема

# 262
Къде ги четете тия работи? И кои са тия групи в фб?  Rolling Eyes
Групата във фейсбук е тази, а danilu е споделила публикация от форума на сайта Земя на заем.

Bunnie, ЗаСлон беше писала за такъв сладолед, не помня в коя тема, но дано се включи с подробности.

# 263
За сладоледите - тук е ставало дума:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=641554.msg22017216#msg22017216

За добро или зло - нали знаете, че помня като слон. Wink И че чета мнооого внимателно всичко.

За останалото,  Hug
Може би по-късно ще пиша, не знам.
Обичам нещо да ме накара да се върна и да си чета стари писания. Така и стана тия дни след актуалната дискусия тук; м/у другото стара, която взе, че пак се възроди. Wink Ходих да се чета в тема 8 и 9 от миналата година. Пак е било февруари-март. Simple Smile Мнението ми не е променено. Всичко си е по старому. Аз съм съгласна с Dao и take a smile на 150%. За етика и граници и аз писах тогава. Но остана у мен чувството, че не се разбрахме; може би грешката е и у мен - не изключвам. Simple Smile
И не мисля, че Dao съди; да си кажеш мнението, да мислиш трезво, да наблюдаваш и да си изграждаш преценка не е злобно, завистливо, негативно и дребнаво....

# 264
  • София
Вери, вярно помниш като слон Simple Smile
Обаче и аз съм ЗаСлон Simple Smile и без да проверявам знам за какво говориш Simple Smile

Сладоледите са си там, децата ми кашляха и чакам да ги заведа скоро, много скоро...

Някой правил ли е скоро вегански сирена и някакви подкваски? Опитах се да купя закваска, но не можах да се ориентирам. Засилила съм се, ако ми кажете нещо проверено и от кой магазин в София, ще стигна далеч Simple Smile

# 265
ЗаСлон, какво те интересува точно за веге сиренето със закваска? По принцип може и без нея (тя е само за обогатяване; предполагам става дума за пробиотици ); въздухът е достатъчен за начална ферментация.

# 266
Re:МЕСОТО ПО ПОЛЕЗНО ОТ ПЛОДОВЕТЕ
« Отговор #64 -: 30-01-2013, 13:02:44 »    Цитат

Мислих, мислих, дали да ви го постна! вероятно ще ви разваля настроението, както се развали и моето като прочеох въпросните изявления!!!!
Не, настроението не ми го развали с извадените цитати.
И нали все пак да сме обективни; ето я темата:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=5250.0
Сметнах за нужно да се запозная с цялата същност на дискусията.
Всеки да си прави изводите. Аз моите съм ги направила отдавна - непроменяеми до момента, за жалост.
Из това, което прочетох: не е това начинът. Писала съм възмутено и за това. Не го очаквах от някои "стари кучета" там - един, от които си има "авторска" рецепта за таратор; иначе лесно се забрави как му се обясняваше стъпка по стъпка относно растителното кисело мляко от другите потребители....

Човек сигурен в себе си не се самонадъхва така. Simple Smile

Забелязвам и още нещо:
въпросната личност, която обсъждат, лъжела; а от партията на растителноядните чунким не лъжат, изопачават и подвеждат... Joy

Радвам се, че прочетох сдържани, спокойни, умерени и обективни мнения - намират се пак там, но малко.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 03:54 от Вери

# 267
  • София
Растително кисело мляко?  Crazy Моля те, обясни и на мен! Praynig

# 268
  • София
Вери, благодаря!

# 269
  • София
Веге сиренето силно и спешно ме интересува по две причини - изхранване на тежко болен човек и ако може покрай изхранването с белтъчна усвоима храна, да се снабдява с много пробиотици.
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт