Помощ! Конденз! Какъв обезвлажнител???

• 144 166
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
ние сме с професионален влагоабсорбатор ,че много влага имаме,.
вие сте с професионална влага  Laughing  там е проблема.
ако я премахнете уреда няма да ви е толкова необходим.

# 571
ROHNSON R 9112 e с доста екстри:
2 скорости на вентилатора
Таймер със самоизключване до 4 часа
Електронна настройка на влажността (35-80)%, и посочване на кондензация на влага (% RH)
Самостартиране след изключване на тока.

На китайска техника изчерпателно описание-смях!
На тоя не му виждам дебита на въздух всичко е на две на три.

# 572
възможно е и при другия да има тези екстри , но пак се връщам към поста си от 18.40 ч

# 573
Целта ми не са екстрите. По прозорците има доста конденз в следствие на което се появява мухъл по дограмата, зад мебелите и по стените. Какво ще ми препоръчате в този ценови клас (около 300 лв)?

# 574
Разгледай този http://www.8mpay.com/obezvlajniteli-na-vazduh
мисля, че ти влиза в бюджета.

# 575
Здравейте, колебая се между тези двата обезвлажнителя
http://www.tehnomix.bg/rohnson-r-9112
http://www.tehnomix.bg/tesy-dhf-10-cm
Помещението ни е около 30 кв.м., кой бихте ми препоръчали, някой използвал ли е такива и какви са ви впечатленията?
Привет, аз от есента гледам за обезвлажнител който да ми хареса, но така и не намирах.
Но повече от 300лв не ми се даваха.
Само тоя Ронсън го имаше по коледа в Метро на промоция за 280лв. Отивам да го взема - свършил Simple Smile
Иначе и Теси-то е хубав но е една идея по шумен. А и Теси-то върти 300 кубика въздух на час, а Ронсън-а мисля е към 120 кубика на час.
Макар че Ронсън на 2-ра скорост е по шумен, но аз бих го ползвал само на първа скорост.
То това му е екстрата. Също така съм го гледал в Европа го има към 400лв някъде, т.е. е по скъп уж.

Ама наистина тия 2та са най-добрите на пазара сега.
Ронсън-а има колелца, а Теси-то има добра регулация на влагата.
Аз мисля да ида до Технополис да видя за Ронсън

А тая цена 400лв Ронсън си е кожодерство !
Потърси го на други места. Виж и технополис, доскоро там той беше 340лв. Сега е 300лв, но не беше наличен в повечето им магазини. Сега отварям и пише че го има навсякъде. Така че може го има вече:
https://www.technopolis.bg/b2c/details/839864/P11130706/OBEZVLAZ … EL-ROHNSON-R-9112

# 576
Моя DYD-E12A след два месеца по-сериозна работа-над 12часа в денонощие започна да бучи доста неприятно струва ми се от компресора защото като се размразява е по-тих.

# 577
И ние търсехме сносен влагоабсорбатор за ок 300лв и да не е Теси или Дипломат. След доста ровене из интернет установих, че Мидеята е най-добра комбинация характеристики/цена. Става въпрос за този модел:
http://www.dekom.bg/?page=product_details&instanceID=13471

Беше на промоция първо в Баумакс, после в Метро, но и на двете места се беше изчерпал. В крайна сметка го взехме от тех Март.

Мисля, че добре работи, но сме го ползвали само 10ина дни.

# 578
  • Варна
Споменах в предни страници, че купихме обезвлажнител на TWE. Влажността ни стигаше до 80 %. Работи много първият един месец по всички стаи и много вода събра. Влажността падна на 55%, максимум 60%. От тогава не сме го пускали. Тази влажност се задържа. Навън въздухът е сух и с проветрение пада и на 40 %. Въпреки това стените ни на места са мокри и имаме много мухъл. А влажността е нормална и без влагоабсорбатора. Чувствам се прецакана! Нито проблема е решен, а инвестицията от 400 лв. не е малка.

# 579
Lady, искаш да кажеш, че след изчистен мухъл, премахната влага от въздуха и поддържане на нормална влажност от тогава, мухълът наново е избил ли?  Shocked

Аз само я отлагам тази покупка, че при нас проблема е на периоди: избива страшно много; после успявам да го почистя с препарати и бърсане, но след някой друг месец, като паднат мъглите в София за повече от 2-3 дни и пак избил на поразия.  #Cussing out

# 580
  • Варна
Lady, искаш да кажеш, че след изчистен мухъл, премахната влага от въздуха и поддържане на нормална влажност от тогава, мухълът наново е избил ли?  Shocked
Да, появи се много именно след това. Имаме влагомер и следим непрекъснато. Сутрешният конденз го махам с проветрение, докато не изчезне от прозорците. И когато проветрявам влажността пада доста. Зимата явно си е по-сух въздуха. Проветрявам ежедневно. На всичкото отгоре като готвя и пускам аспиратора, отварям прозорец. Ето още едно проветррение за деня, понякога по няколко пъти. Но стените са мокри в долната си част и където са външни. Живеем в нова кооперация, първи живущи и няма никой около нас. Единственото ми обяснение е, че това е строителна влага, която си е в стените и сега като отопляваме - избива. Топлим се с конвектори, които изсушават въздуха.

# 581
влагоуловителя ще издърпа строителната влага. аз с него издърпвах по 5 л след непосредствено измазване на стени.  пускай уреда да смуче точно при проблемните стени и да ги обдухва.

# 582
Точно така насочвам го към стената която е влажна после почнах да го оставям 24 часа включен и изобщо не избива от никъде и прозорците ми са сухи. Мислех, че ще мина с 4-8 часа но зимата не става.

# 583
А за почерняла от мухъл стена със сменена дограма дали ще свърши работа обезвлажнител?

# 584
най-вероятно няма да свърши работа.
тази чернилка в кухнята ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт