Отговори
# 600
Добро утро и от мен! Hug

Наистина, голямо затишие е настанало напоследък в темата! Къде са се покрили всички? Thinking

Sunny_girl, много ви се насъбра на вас с тези болести... Все има някой болничък от вас! Дано това ви е запоследно тази година! Пожелавам ви скорошно оздравяване! Praynig
Питката е по ето тази рецепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121976.0. Много е лесна и почти няма вариант да не стане. Пък колко е вкусничка.... Crazy

Smehoranka, моята препоръка е масата и столчето да са дървени и наистина да ги купите в комплект. На този етап няма как да са съвсем по мярка, защото се правят за по-големи дечица, по принцип. На нашите пишеше, че са за 3+. Но Макси си ги харесва и си седи с кеф на столчето или прав пред масичката, редейки нещо отгоре. Нашият комплект не е от IKEA, масата е кръгла и върху нея може да се рисува с тебешир. В средата има дупка с мрежичка, където се държат тебеширите или други пособия за рисуване. Макси я обожава - непрекъснато вре разни играчки там, после ги вади и така до безкрай... Crazy

Хайде, изчезвам да си оправя къщата. Макси днес ще е в командуровка у баба си и дядо си следобед, така че мисля да се отдам на заслужен релакс, след като свържа с домакинстването. Flutter

# 601
Дарина много пищи разплаква се изведнъж без видима причина като е попитам къде е боли си показва ухото ту нейното ту моето отказва и да яде пие само мляко и бананова каша, моля  някой да каже в ИСУЛ дали мога да е заведа мисля , че само там има детски УНГ ,   ако там няма къде в софия има ?

# 602
CVM, конкретно за УНГ не знам, но според мен могат да я прегледат във Вела и Токуда денонощно, не знам обаче какви специалисти имат.

# 603
  • Sofia
Цвети Нямям представа къде има детски УНГ, затова не мога да дам съвет. Във Вела едва ли има тесен специалист в неделя...

Пиши, как е Дарина, когато можеш.

# 604
  • Куциндрел
Здравейте.
ЦВМ, най-добре е мисля в ИСУЛ, там са си специалисти все пак. Пиши как е Дарето.

Май на Йоан хич не му харесва снега. Днес времето беше страхотно, но той само рева и мрънка на площадката. Явно още не е стаблиен, защото ми подаваше ръка, за да ходи в снега. Прекарахме 20 минути на площадката и той много се размрънка, та си изкарахме излизането в Дънкин Донъртс-а. Заспа навън и спа 3 часа вкъщи после. Сега гледа кножката "Работна Мецана" и се хили.

# 605
Благодаря ви момичета  Hug Дарина след като се наспа добре следобед нямаше повече такива писъци и ревове  newsm78 не знам на какво се дължеше това , но аз доста се притесних ММ каза , че нищо и няма  ooooh! мисля , че е от зъби понеже виждам кучешкия зъб как тръгва да излиза все по близо е до горната част на венеца . Пипах и ушите немя проблем поне не реагира , няма Т само където не иска да дъвчи пие млеко и то в много малки количества ама аз не се  притеснявам чак толкова те си е дебеличка и без друго  Grinning
Сега и по темите да се включа  Mr. Green
БТВ ми липсва само заради новините в 22ч. но го преживях турските сериали ги ненавиждам  Sick толкова противно и досадно нещо не търпя  Naughty
Съни бързо оздравяване ви желая  Hug
Смехоранка ние имаме масичка от Катето съвсем обикновена с мечо пух Дарина добре си седи на нея , но тя е на Батак тук место за подобни екстри нямам  Mr. Green
Уенди и ти си свършила добра работа браво на бабите , че те отменят в гледането , аз много обичам кота остана сама вкъщи да чистя  Laughing

Ние днес голямо чистене направихме с мм той изви всички прозорци изчисти и терасата , след това гледа Дарина , а аз изчистих цялата къща много съм доволна от резултата само където на  Дари не и харесват покривките на масата и само ги дърпа  hahaha май ще ги прибера отново  Confused а така да обича покривчциа ....
Одеве направих една страхотна сладка пита тип сладкиш с ябълки и сладко от кайсии много лесен и бърз стана за 10мин. и печенето 40 мин . ако някой иска ще дам рецептата правих е от книгата на Звездев  Peace
Айде лека и спокойна нощ  Hug

# 606
cvm щях да ти пиша за Исул, но добре че се е разминало  Praynig Водихме Яна в спешното като се разболя преди месеци и се оказа, че няма педиатър, но ни прие УНГ, обаче не беше детско, а общо УНГ. Не знам дали там са добри, мога да кажа само впечатления от конкретния случай. Яна беше с грип, аз исках да я видят, за да елиминират ангина или ушно възпаление, прегледаха я, потвърдиха, че е вирусно, обаче така й бръкнаха в гърлото, че ме оповръща цялата и с такъв назидателен тон ми казаха - ама вие не ми казахте, че детето повръща  #Cussing out Я аз да й бръкна така зверски в гърлото да видим тя дали няма да повърне  Crossing Arms

# 607
  • София
Добро утро!
Изпратих тате на работа, Елче на ясла и ще изпия едно кафенце с вас  Simple Smile
Уикендът ни мина много приятно. В събота свекито гледа детето 2-3 ч, а ние с мм малко се поразходихме, не си спомням от кога не бяхме оставали насаме. А пък в неделя водихме беба в МОЛ сердика, овърша го отгоре до долу, бяга не мога да я хвана, блъсна се в 100 човека, но всички бяха внимателни с нея, една малка какичка (2-3 годишна) така я напрегръща и нацелува, че бузките и бяха червени 1ч след това.  Mr. Green
Имаме и едно постижение -  в събота на обяд Ели се покачи на спалнята легна си и си заспа сама. Без никой да я приспива, без цица ... А аз се чудех как ли я приспиват в яслата... Там имат учителка по музика и явно танцуват, защото дядо и и пуска народна музика и тя много смешно слага ръчички отзад на гърба и се върти на ляво на дясно, и тропа с крачета и това само след 1 седмица  посещение на ясла. На мама танцьорката  Heart Eyes
Звездичкова и сега можеш да ме "тормозиш" с въпроси. Нямаш проблеми.
Радост, и ние сме имали такива периоди, в които не е искала да яде готвено, а сега яде една големичка купа и се оглежда за още. А и между храненията си хапва солетки, плодове каквото и подадем не отказва.
Тони, вие като имате дворче, чак до септември ли ще чакаме, я ни покани още май ще дойдем  Laughing
Уинди, страхотна питка. И аз съм фен на тази рецепта от първия път, когато я показа тук.
Смехоранка, от дума, на дума се оказа, че сме съгражданки, ще трябва да си спретнем една среща да се опознаем  Wink Пробвай да си намажеш зърното с дефламол и преди да я кърмиш измий гърдата. И на мен ми се случва редовно да ми прежули зърната от смукане, а и в един период много хапеше. Педиатърката ми препоръча дефламола.
Съни, скорошно оздравяване миличка и на Али също Hug Не съм чувала за варена вода с дафинов лист  newsm78
cvm, хубаво е че Дарито е по - добре, чак сега прочетох, но ако на някой се наложи в исул има унг специалист, аз го пробвах през декември.
Толкова от мен
Хубав ден на всички!

# 608
  • Куциндрел
Здравейте.
Йоан заспа, а аз да се разпиша. Майка ми го научи да заспива в количката сутрин, слага го, завива го, дава му една книжка и го разхожда на площадката пред асансьора. Сега ми е екстра това, защото няма нужда да го приспивам през деня на гърда.
ЦВМ, радвам се, че Дари е добре.
Съни, бързо оздравяване.
Смехоранке, дано Ели бързо оздравее.
Краси, голямият плюс на яслите е, че там децата се учат на много неща. Вкъщи на родителите им е трудно да измислят разни неща, но в яслата децата имат доста добри занимания.

Ох, аз да пия едно кафе...
Лек ден ви желая.

# 609
  • Пловдив
Добро утро,момичета  Hug
Свм,радвам се,че Дарето е добре и не се е наложило да ходите  Hug Сигурно зъбчето я боли...Благовест миналата седмица така се държеше за бузката и жално скимтеше  Sad И яденето е намалил,ама поне сополите бяха много леки и за 2 дни минаха  Praynig
Съни,бързо да се оправяте двете с Алинка и повече никакви болести във вашата къща  Hug
Цеца,и Благовест не хареса снега  Rolling Eyes В събота бяхме на вилата, има мнооого сняг,много е готино,ама той нито в шейната искаше,нито на снега...беше му трудно да ходи,падна по очи,ревна..изобщо  Mr. Green
Крисанка,браво за разходката  Hug По-често да ви се случва  Hug
Марси,стискаме палци  Hug
Хариелка,няма ли да ни пкажеш новата прическа  Laughing
Смехоранка, и ние сме решили да взимаме столче поне,че Благовест много се кефи да сяда на един перваз вкъщи  Mr. Green
Ние в петък бяхме до Стара Загора(Иветка,мислех си за теб,ама ти нямах номера....) на разходка в мола,ама нищо интересно нямаше... Сега освен до София да идем  Mr. Green
Сега ще се оправяме,че ще излизаме към парка  Crazy Лек ден от нас  Hug

# 610
  • Sofia
Добро утро, момичета!
Днес имах час за гинеколог, но ми се размина ходенето, изненадаааа- дойде ми цикъла по-рано. Това ходене го отлагам от ноември месец миналата година, тогава трябваше да ходя, защото ми изтичаше едногодишния период от предишното посещение и цитонамазка. Сега си записах час за следващата седмица, добре че имаше часове, че обикновено чакам повече от две седмици.
Да, подстригах се, но не е голяма промяна, просто си направих прическата от лятото - леко само ми намали дължината, направи ми бретон настрани и ми създаде малко обем от горе. И разбира се ме изправи хубаво, аз у дома колкото и да се изправям, все не мога да се докарам, както фризьорката ме прави.  Wink
Вчера ходих на откриването на Болница за женско здраве "Надежда". Това е бившата ЦРЗ"Надежда", която се помещаваше в Клиника"Малинов". Поканиха ме официално, аз нали съм бивша тяхна пациентка, и нямаше как да не отида, толкова много са ми помогнали тези лекари, че без тях едва ли щях да имам сега Софи, а Елиза със сигурност (както си спомняте, тя си беше тръгнала да излиза още в 4-ти месец). Болницата е много голяма и хубава, страхотно проектирана и с много надежди, да се раждат все повече и повече здрави бебета и все повече семейства да изпитат щастието да бъдат родители. Имаше журналисти от различни медии, много известни личности, Министъра на Здравеопазването, страшно много хора, все благодарни на д-р Стаменов и екипа му, имаше и много вълнение и сълзи на щастие и разбира се надежда за бъдещо щастие. Доверието в тези лекари е голямо и те са се нагърбили с непосилната задача да го изпълняват и да осигуряват хорската радост, но го правят достойно и от сърце. Взех и Софи с мен, тя по едно време все ми повтаряше студено ми е, папка ми се нещо, но като запя Илия Луков, като се хванаха на хорото на Надеждата, като й взех едно топло чайче и после банички и разни други вкусотии, които се предлагаха във фоайето на болницата, след като бе срязана лентата и ни поканиха да разгледаме и Софи вече хич и не искаше да си ходим, даже ми се разсърди, че не сме останали до края.  Grinning

Съни, да се оправяте по-бързо с Алинка!  Hug  Hug Аз тази година си направих сироп от черен бъз по съвет на една приятелка и всяка сутрин взимам по една супена лъжица на гладно. От него ли е, не е ли не знам, но определено спрях да се разболявам. Иначе както я бях подкарала, лепвах всеки вирус, който Софи донесеше от ДГ. Определено следващата година пак ще си направя.

Цвм, добре че се е разминала болката в ухото на Даринка. Може и от зъбите да е някаква проява, то нали като те боли нещо в главата и се засягат и други органи. Но в Исул иначе е добре да се води, нали там са точно специалисти УНГ. Да не ви се налага!  Praynig

Уинди, страхотна питка си направила! Аз си я записах рецептата още миналия път, когато я пусна и ми е в ангажиментите за по-нататък. Сега съм си купила продукти за кифлички и това ще меся, ще ги правя с локум и орехи, пък ако не ми стигне пълнежа, в една част от тях ще сложа сладко.

Смехоранке, добре че Еличка е по-добре и да не се разболява.  Praynig

Хайде ставам да минавам пода с мопа, да си развалям коледната украса, че още си имаме елха (аз карам като ромите, до 14.01.  hahaha hahaha) и да меся кифличките.
Хубав ден от мен!   bouquet

Последна редакция: пн, 14 яну 2013, 09:56 от Hariela

# 611
Добро утро и от нас с Кали!

Едвам гледам, днес съм като на автопилот Cry През нощта в 3 часа Кал исе размрънка, ММ каза, че според него има някаква коричка от сопол в носа, която и пречи, аз ставах, чистих и носа с помпата, тя заспа после, а пред ида заспи си пийна и млекце. За капак на това днес ми донесоха детската кухня в 7.45 Shocked Питам доставчика, защо толкова рано днес-той ми измуча буквлано насреща Shocked Сега разглежда един каталог на детски книжки на пода. Мнооого обича книжки това дете ( ама няма да се метне на гората, я) Даже е почнала като разгръща страниците да им говори нещо, все едно чете на глас Wink
Цеца- на вас в колко часа ви идва кухнята ooooh! Нали уж трябва да я докарат между 8-9 ooooh! За мен тия 15 минути сутрин са от значение, особено ако съм се будила през нощта, и то като се събудя  и след като Кали заспи, аз не мога веднага да заспя и така доста време минава.
Цвети- добре, че се е разминало и не сте водили Дарето на лекар. Така както описваш нещата и тя отказва да яде твърда храна, според мен е зъб. Дано по-бързо да минава, че е много неприятно... Hug
Съни- оправяйте се бързо и никакви болести повече при вас Hug
Хариелка- аз мисля другата седмица да отида на гинеколог. Смятам, че е редно ведънж в годината всяка жена да си прави профилактичен преглед и цитонамазка Peace Аз си пуснах цитонамазка миналата година точно преди Коледа, ама сега нямаше как тогава да отида, че бях в цикъл и между Коледа и Нова Година не беше удобно, та мисля да си запиша час за другия вторник.
Смехоранка- какви са тези капки на доктор Баев, с рецепта ли са? Питам за инфо просто, че хремата на Кали през декември с Коларгол я преборихме, ама знам, че той е силен и ако има по-лек вариант предпочитам него, когато се наложи. Чудесно е, че Ели е по-добре вече, може и при нея от зъбче да е било ooooh!
Ние вчера след обед си направихме една хубава разходка до Бистрица, там возихме Кали на шейната, многоооо и хареса, така се чуди на всичко наоколо. На връщане влязохме в една сладкарничка в селото и пред нея някакви деца с едно малко кученце се въртяха, то се засили към Кали, тя му се радва. На връщане към нас си поспа доволно. Хареса и и пак ще я водим там-определено. Пък аз да ви кажа как се върнах в детсктие си годинииии. Три-четири пъти се пуснах по един склон на Клаи с шейната сама, голям кеф- голямо чудо-толкова обичам да се пързалям, а Кали не сме я пускали по надолнища, возихме я само по равно.
Днес в 14.30 нах-после имам час за козметик. На нищо не приличам и е време малко да влезя в релси, от толквоа време се каня, че не е истина просто!!!Мисля да оставя Кали с баща и, че тя салона мирна един час няма да стои и козметичката ще трябва и с мен и с нея да се занимава.
Хубав денза сега от мен Hug  

# 612
  • Варна
Здравейтееее!  Laughing
Няколко дни не съм писала, все не ми оставаше време. Затова сега ще почна с вас, пък после с другите задачки. Ние два дни водим борба с Даниел, брейййй, много инат бе... Ама не може само песнички да иска да му пускаме, за което ММ е виновен, та сега ги отказваме. И тъй като не се задоволява с малко, ще остане без никакви.    Flutter Ами разбирам да му пусна 4-5-6 песнички(всъщност аз никакви не му пускам и затова като види ММ и го дърпа към компютъра), ама да откарва по час и не по веднъж на ден..  Naughty
В събота пък ходихме на гости. А мама дойде да се грижи за Даниел. От към 18.30ч, та към 21.40 ми звъни с думите "хубаво е да се ориентирате, че ми дърпа блузата"...  hahaha Прибрахме се, пък като ни видя дръпна ММ на компютъра, мен хич не ме погледна.  ooooh!
Съни, дано вече да сте по-добре.  Praynig Това с дафиновия лист и аз съм го чувала.
Цвм хубаво е, че сте се разминали. Ама така е, като не могат да си кажат децата и все се вкарваме във филми. Може наистина някой зъбче да дава зор.
Уинди ммм каква питка. Задължително ще присъстваме на форумската среща.  Mr. Green Браво и на бабите за помощта. Друго си е да поседнеш, да почетеш книга, погледаш филм, или пък отидеш на козметик, фризьор и все такива неща, които никога не съм предполагала, че ще са екстри.  hahaha
Сийн, Цеца и ние често предпочитаме да се носим в снега. Даже в началото хич не искаше да стъпва, сега се поотпусна, ама то как да свикне детето с нашите 2 см снях през две седмици...  Joy
Криси браво на Ели. Наистина в яслите се учат на много неща. И то бързо. На мои приятели детето на 1г6м за един месец остана без памперс.
Hariela с огромно възхищение говориш винаги за този доктор. Страхотно е, че има такива хора, дано стават все повече. Честита ти прическа. И после да минеш са прибереш и моята украса.  Embarassed

# 613
Добър ден  Grinning тъкмо седнах да се разпиша и Дарина се събуди оправих е и сега си играе .Днес стана много рано още в 7и 30ч. #Crazy и съответно в 9ч. взе да си търси одеялото  hahaha .Сутринта и поръчах кухня ама май направих грешка поръчах за цяла седмица , а тя категорично отказва да яде , закусила е три лъжички макарони  ooooh! сега няма да и давам нищо до като не стане време за обяд нито течности нито плодове за да видя колко ще обядва , те че иска де ама аз да си кажа  Mr. Green

Ани и аз съм с много лоши впечатления от ИСУЛ и добре , че ни се размина ходенето  Praynig
Хариела много хубаво , че са те поканили на откриването , а и на София и е харесало браво дано все повече надежда има за майките които искат дечица  Praynig а за изправянето трябва да имаш хубава преса мм ми подари преди години професионални вярно скъпи бяха , но много ги ползвам и ми вършат страхотна работа и така си правя обем с вафлите и си е изправям става екстра
  Peace
Криси браво не Ели сладурана дано по често се случва  Hug
Май ще дописвам по късно Дарина ме видя  hahaha и иска да се гушкаме и двете ръце и кръста не си ги усещам  ooooh! След малко и на разходка ще ходим , а и кухнята да си вземем

# 614
Трябва да споделя за да ми олекне  ooooh! Разходката и взимането на храната се оказа пълен провал Дарина опищя квартала  #Crazy не ме питайте как съм стигнала до пункта за храната и как се прибрах вода тече от мен  ooooh! такъв рев такова нещо -нито в количката искаше нито на ръце нито да ходи едва съм стигнала до вкъщи накрая супер много се изнервих и се накарах  Embarassed не ми издържаха нервите . От храната изяде точна 6 лъжички  ooooh! и три макарона от сутринта това и е яденето -все е отказвала да яде но такова нещо никога не е било .Звънях и на педи каза , че може да е от кучешкия зъб и , че Дарина бие всякакви рекорди на медицината как на 1,3 години ще излиза зъб и каза утре да и се обадя и да си записвам кога колко е яла . Сега е спокойна и си играе  newsm78 няма Т и никакви признаци на разболяване какво ще е това чудо не знам , но да свършва по бързо че аз ще свърша иначе  Confused

Общи условия

Активация на акаунт