Ние си имаме баба и дядо на гости. Дойдоха да отпразнуваме Никулден заедно и сега си играят с Макси. Като чета какви проблеми имате с родителите на мъжете си, си давам сметка каква късметлийка съм. Свекърва ми може понякога да досажда с твърде много (и понякога безумни) съвети относно отглеждането на малкия, но също така е и изключително грижовна и дава мило и драго за нас със съпруга ми и най-вече за Макси. Свекър ми също, но без да дава съвети.
Той е единственият човек, за който малкият плаче, когато си тръгва- толкова е привързан към него!
Тази вечер например свекърва ми беше приготвила всичко и само го донесоха. От мен се искаше единствено да сложа масата и после измих чиниите. Дано са ни живи и здрави всичките баби и дядовци!

zellda, и аз не мисля, че преувеличаваш. Права си да се ядосваш. Едните ми баба и дядо цял живот са правили разлика между мен и братовчедка ми, въпреки че нося името на бабата. И това идва от отношението им към леля ми и татко, което също е различно - пак независимо от факта, че баща ми им помага много повече, защото леля е на 500 км от тях. Било ми е неприятно от отношението към мен, но повече ми е било криво заради татко, защото не заслужава да бъде винаги пренебрегвания.
Наскоро пък се наложи да гледам бебенцето на моя близка приятелка, докато тя отиде на лекар, защото свекърва и категорично отказва да се грижи за него. Момичето има и по-голяма дъщеричка, която бабата гледа с удоволствие. За малката и дала парички за коледен подарък, а за бебчо - не. Когато приятелката ми разказа за това, направо се втрещих. Така че, zellda, има и по-тежки случаи от твоята свекърва, както виждаш.
Мисля, че трябва да отстояваш правото на децата си да получават еднакво отношение. Вярвам, че ще избереш подходящ момент да поставиш въпроса и в крайна сметка, ще постигнеш успех - защото така трябва, защото така е справедливо и всичко друго е дребнаво, глупаво и грозно!

Toni77, много неприятна случка си имала и съвсем искрено ти съчувствам. Както писах и по-нагоре, имах подобна с компютъра ми, така че те разбирам. Но случката си има и добра страна - хубав повод да си поискаш нов телефон от Дядо Коледа!

radost 87 , и Максче напоследък не спи добре - един предкътник го мъчеше и днес най-накрая се показа. Няколко дни ходих с глава, натежала като олово. Ако полегнех следобед да дремна, положението се влошаваше. Днес съм по-добре, но пак се чувствам уморена. Дано се поуспокоят момчетата ни и да поспим добре скоро!

Поръчах на моето мъниче абсолютно същата шейна и ми се струва, че ще му е много удобна. Сега съм я паркирала в детската стая и Макси понякога сам се качва в нея, настанява се на седалката и се опитва да се закопчае с коланите. Мисля, че му е тъкмо по мярка и с нетърпение чакам снега, за да я тестваме!

Питката за прощъпулника знам, че трябва да е твърда содена, за да стъпва детето твърдо по земята.

Marsy Rose, проблеми с къпането имаме само в дните, в които мия косата на Макси. Тогава си плаче, каквото и да направя. Просто не обича да му се прави нещо по главата - подозирам, че заради това не понесе добре и подстригването. Лошото е, че миенето на коса му държи влага няколко дни и при следващите къпания оставям изплакването на гръбчето за накрая, защото когато започна да го поливам, си мисли, че ще му намокря косата и иска да излиза от коритото...

Всъщност, докато трае къпането никак не ми е до смях. Опитах да го къпя седнал на степенка за баня под душа, но беше ужасно - не му хареса и си поплака. Едва ли ще опитам отново скоро. Много искам да му харесва банята, но явно ще трябва да преодолеем страха от миенето на косата, а това ще стане когато успея да му обясня как да си пази очичките. Купих козирка за баня, но само като се опитам да му я сложа, започва да се съпротивлява и да плаче, така че се отказах да я ползвам. Явно ще трябва да сме търпеливи!

Относно храненето, Макси обича да си хапва сам, но не му позволявам да яде друго, освен храни, които могат да се нарежат на хапки (сандвичи, плодове, месо, зеленчуци). Понякога му давам и лъжицата, но помагам да загребе и му придържам ръчичката, докато я поднася към устата си. Старая се да не позволявам да се храни другаде, освен на масата, но понякога му поднасям следобедната закуска и в неговата стая. Гледам поне веднъж на ден (обикновено следобед) да предлагам плод. Когато нашата храна е подходяща и за него, яде от нея, а когато не е, или приготвям нещичко специално за него, или му поднасям от пюретата на Hipp, които имат цели парченца вътре. Любимите му са телешко със зеленчуци, заешко с ориз и броколи и заешко с картофи и зелен фасул. Хапва също така и фини зеленчуци с пуешко. Фино смлени храни не обича да яде, харесва му да има нещо, което да се дъвче. Десерти със захар не яде, а и аз не настоявам. Плодовете са много по-уместни според мен.
Много съм щастлива, че най-после измислих (и поръчах) подаръците за Коледа на моето съкровище. От името на едните баба и дядо купихме триколка, от другите ето тази масичка със столче: http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=16550. От нас със съпруга ми ще бъде ето този комплект куфар и аксесоари: http://www.amazon.co.uk/Trunki-Ride-on-Suitcase-Terrance-Blue/dp … /ref=pd_sim_by_50.

Има ли някой, прочел вече Отива една жена при лекаря? Интересно ми е какви са ви впечатленията? Мен книгата ме потресе - и заради историята на жената, и заради тази на мъжа. Най-вече обаче ми напомни колко важни са близките ми хора и колко ценни са моментите, прекарани с тях. По тази причина препоръчвам четивото на всеки, който счита, че има достатъчно време да чете!

Е, хайде стига толкова за днес - два поста са повече от достатъчно. Отивам да оправя стаята на Макси, за да е готова за утрешната порция лудории, след което мисля да почета. Днес започнах Животът на Пи.

Та....почвам от начало,пък докъдето стигна...
Бобчето е доста зле,отпаднал е,само спи,гърлото му е ужасно зачервено,възпалено и има гнойни налепи,появи му се някакъв ужасен обрив по цялото тяло,а на всичкото отгоре поддържа 39 градуса Т 
Разкошна е....Аз такова чудо не бих могла да сътворя,нямам нерви аз да си играя...
В понеделник съм на преглед и ще видим какво става
Много ще ви отиват на вас повечко дечица
Нека да са здрави и отведат този красавец само на прекрасни места!
ам ам!
, дойде и зебрата на Фишър прайс, но някой трябва да я сглоби, най-вероятно ММ ще свърши тази работа в събота. 
Обаче тя избяга панически от нея. Много страшна й се видя. ММ я сложи малко, поседя върху нея, после даде зор да я сваля. Голям страх! Сега съм я паркирала пред телевизора, та вечерта гледахме телевизия без Яна да виси на копчетата. Вчера си бях оставила епилатора пред копчетата - също имаше ефект 
И аз го обичам, но пия рядко, че ми е сладичко.Предпочитам малка водка с портокалав сок 
Горкичкото бобче,а колко време горе долу трае скарлатината

Еййй докато дойде на себе си що сръдни бяха. Буквално не знаеше какво иска.
То не стига, че е с нейната буквичка, ами цялото име искала жената... Тц, тц.. А не ще ли хич да не вземе нищо от нея?
Впрочем моята съседка(баба Иванка
А, все забравям да кажа, че миналата седмица правих твоя тутманик и стана супер вкусен ,ама аз не го допекох като хората, следващия път ще гледам по-добре да се справя с това. Но, много беше вкусен наистина и се омете скоростерелно