Да платиш или не? В това ли е въпроса?

• 10 942
  • 201
  •   1
Отговори
# 105
Е, на едни им звучи като глупости, на други по друг начин....
Предпочитам кадърни лекари, отколкото мили сестри...Но всеки си има предпочитания и съображения.
Само до преди 5-6г. в градовете извън София, Варна, Пловдив, Бургас частни клиники нямаше. Пък хората и тогава раждаха.
В момента и в 2те ни частни клиники в града има позамазани и прикрити "скандали".

# 106
  • София
при частните клиники остава  проблема с добро неонатологично отделение или въобще с наличието на какво да е такова... което за мен би било сериозна спирачка, каквото и отношение и обстановка да предлагат иначе.

# 107
при частните клиники остава  проблема с добро неонатологично отделение или въобще с наличието на какво да е такова... което за мен би било сериозна спирачка, каквото и отношение и обстановка да предлагат иначе.

Дори и в София, като чета останалите момичета, повечето частни клиники нямат такива отделения.
В града ни също, ако бебето е с проблем се транспортира до държавната болница. А транспортните кувиози са....меко казано зле.

# 108
Раждах във Втора градска без избор. Не съм дала една стотинка. Отидох, приеха ме и останах изключително доволна от отношението на абсолютно всички, които бяха там. Раждах 18 часа и се смениха 2ма лекари/д-р Калев и Калева/, и двамата бяха страхотни. Сега пак ще раждам там, отново без избор и отново спокойна и сигурна  Peace

Shocked  18 часа ражда? И от кое си доволна не разбрах? Че са те оставили 18 часа да се мъчиш? Това си е чист мазохизъм,щом те кефи да те боли 18 часа.

# 109
  • София
Тя не пише 18 часа да се е мъчила Wink 18 часа много ли са? Барабар с вс контракции...
За мен по-притеснително би било така да урсират едно такова раждане, че да приключи за час-два, вместо за естествените му 18(в случая)...

# 110
  • в сърцата на децата <3
Тя не пише 18 часа да се е мъчила Wink 18 часа много ли са? Барабар с вс контракции...
За мен по-притеснително би било така да урсират едно такова раждане, че да приключи за час-два, вместо за естествените му 18(в случая)...
Ами ако (както на мен ми казаха) трябва да си плати като в частна клиника за упойката и за избор на екип... Аз до колкото прочетох Мирама пише, че не е плащала нищо, съответно упойка - също. И да, ако 18 часа те държат да се мъчиш без никакво обезболяващо - това си е чист мазохизъм.

# 111
  • Sunshine state
Е, на едни им звучи като глупости, на други по друг начин....
Предпочитам кадърни лекари, отколкото мили сестри...Но всеки си има предпочитания и съображения.
Само до преди 5-6г. в градовете извън София, Варна, Пловдив, Бургас частни клиники нямаше. Пък хората и тогава раждаха.
В момента и в 2те ни частни клиники в града има позамазани и прикрити "скандали".
И защо реши,че в частните болници няма кадърни лекари? Thinking Забавно ми е да го прочета,след като няколко пъти упоменах,че именно заради конкретния лекар отидох там да раждам,а отделно са условията и отношението,което за мен е много важно.Не бих се юрнала да раждам секцио при непознат за мен лекар и за това като дете на медицински работници точно в тази сфера,имам голям късмет да ми препоръчат добър лекар. Flutter За мен е от огромно значение кой ще ме "среже". Отделно е въпросът,че и естествено да раждаш,пак има рязане и после шиене,което също предполага да си подбереш кой ще го направи.
За скандалите не съм навътре и не знам.От миналата година в Селена има вече и хубава неонатология,чисто ново крило отвориха.А колкото до това какво би станало,ако се наложи транспортиране-всеки силно се надява,че всичко ще е наред при една нормално протичаща бременност дори и в държавната, вярва в добрия край.

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 11:36 от Pupitka

# 112
Pupitka, изглежда си четеш избирателно и както на теб ти изнася.
Не съм писала, че в частните болници няма кадърни лекари.

♥snow_angel♥, бях със секцио, упойката си е ясно, че трябва да ми поставят. Докато при естествено раждане това не е задължително, за това го има и това "плащане", което на повечето хора не им се нрави.

# 113
  • София
Упойка ако желаеш се плаща навсякъде(при естествено раждане). 18 часа...но тя не пише какво точно е било... т.е. ако е отишла с мн малко разкритие и почти никакви контракции и просто 18 часа са минали от приемането до раждането? Wink
Иначе те в с-мите често пускат обезболяващи някакви, така че не държат съвсем без.
А и не при вс  родилки  са някакви неземни мъки контракциите, при някои са такива само последният половин час...и т.н. и т.н.... за да каже, че е доволна, явно не са били 18 кошмарни часа.
Може и за 1 час да стане вс, пък с адски болки... гаранция никаква.
И аз не съм плащала, 6 часа беше от приемането до раждането, да последният час-час и половина не бе най-приятният, но аз принципно съм много против упойките и наистина трябва да е адста болка часове наред, за да склоня на такава...хора и разбирания разни.

# 114
  • Sunshine state
Pupitka, изглежда си четеш избирателно и както на теб ти изнася.
Не съм писала, че в частните болници няма кадърни лекари.

А това какво е?  Thinking

Аз го тълкувам така-в държавните болници имат кадърни лекари,а в частните само мили сестри и нищо друго.

Не забравяй,че повечето от лекарите в частните болници израждат и в държавни. Peace

# 115
И аз като Пупитка избрах "Селена " заради проверения/препоръчан лекар-хирург и добрите специалисти събрани на едно място. Сега с новото неонатологично отделение става една от най-добрите клиники за раждане в Южна България.  Peace

# 116
Pupitka, това че ти си правиш волни съчинения над думите ми е съвсем отделен въпрос. )
За последно ще го кажа, а и то е видно, че никъде не съм написала, че в частните клиники няма кадърни лекари.
Да не говорим, че в един по-малък град, каквито са лекарите в държавната болница, същите ходят и в частната. )

За добро неонатологично отделение се плаща много скъпо.
Само един кувьоз струва м-у 28-40хил. лв. Да не говорим за системата за кислород, която е в порядъка на 100хил.лв.
Ако частните болници правеха и такива отделения, оборудвани както трябва, то цената за раждане щеше да е доста по-висока.

# 117
Хора, вие се карате за кадърните лекари, но това че е кадърен не значи, че ще си свърши съвестно работата, нали? Безхаберието е най - големия проблем на лекарите в днешно време, и това че много си вярват.  Peace

# 118
  • Sunshine state
Pupitka, това че ти си правиш волни съчинения над думите ми е съвсем отделен въпрос. )
За последно ще го кажа, а и то е видно, че никъде не съм написала, че в частните клиники няма кадърни лекари.
Да не говорим, че в един по-малък град, каквито са лекарите в държавната болница, същите ходят и в частната. )

За добро неонатологично отделение се плаща много скъпо.
Само един кувьоз струва м-у 28-40хил. лв. Да не говорим за системата за кислород, която е в порядъка на 100хил.лв.
Ако частните болници правеха и такива отделения, оборудвани както трябва, то цената за раждане щеше да е доста по-висока.

Благодаря,че ми разясняваш неща,които аз отдавна знам.Нали казах вече майка ми къде работи-в неонатология.За радост в по-малък процент се налага такава намеса.И в моя случай не се наложи така,че съвсем си заслужаваше за мен.Нали имаш предвид,че един кувьоз не се изхвърля след всяко ползване,та да е калкулиран в цената на всяко раждане? newsm78

# 119
Pupitka, а ти мислиш, че в цената ти за раждане не е калкулирано абсолютно всичко ли? От заплатите на лекари, сестри и т.н. персонал, до консумативи за принтера, на който ти вадят епикризата. )

И не, не се изхвърля след всяко ползване, но инвестицията е наистина много голяма, за да се изгради такова отделение. И за това масово частните болници не го правят.

Общи условия

Активация на акаунт